και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

What a Wonderful Life!!!...


Να δείτε βρε “Αμερικανοθρεμμένοι” εκπρόσωποι της “νέας” οικονομίας που πάνω που έχει αρχίσει και μου αρέσει και εμένα αυτό το “ωραίο” οικονομικό σας σύστημα.. You know αυτό το :

“Σου δίνω εγώ μια πρέσα, εσύ τυπώνεις όσες φωτοτυπίες θέλεις και κάνεις πως με δανείζεις με μηδέν επιτόκιο και με “δανεικά και αγύριστα” και εγώ μετά αυτές τις μοιράζω στους “υμετέρους” μέσω "τζάμπα δανείων" και γαλαντόμων κρατικών επιδοτήσεων, παροχών, μισθών και συντάξεων, για να αγοράζουν όλοι οι Δυτικοί φθηνά με αυτές των Ασιατών την παραγωγή που δουλεύουν για “ένα κομμάτι ψωμί” και έτσι να την περνάμε όλοι εμείς “ζωή και κότα” χωρίς να χρεοκοπεί ποτέ κανείς μας ή και να χρεοκοπήσει κάποια στιγμή κάποιος δικός μας "σιγά τα λάχανα", βάζουμε ξανά “μπροστά” την πρέσα μας και τον κάνουμε και αυτόν Bailout για το καλό όλων μας φυσικά και μετά αρχίζουμε πάλι από την αρχή να τον δανείζουμε ξανά χωρίς να “τρέχει” τίποτε και όλα αυτά χωρίς να έχουμε ποτέ πληθωρισμό ή και να έχουμε εμείς τον κρύβουμε "κάτω από το χαλί" και κάνουμε πως δεν έχουμε και έτσι τα “κορόιδα” δεν παίρνουν ποτέ χαμπάρι τίποτε κ.ο.κ. και όλα αυτά εις τον αιώνα τον άπαντα..."

θα μας πάρουν πρέφα και θα μας τα “χώσουν” τα κάλπικα χαρτιά μας τα κορόιδα οι Ασιάτες, την ατυχία μου μέσα....

Ο ΔασκαΛάκος...

18 σχόλια:

  1. ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΧΟΛΑΡΓΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΙΑ ΠΡΕΣΣΑ ΔΑΣΚΑΛΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς φίλε Λουκά δεν μπορείτε,

      Και αυτό γιατί το κράτος έχει το αποκλειστικό μονοπώλιο στην παραχάραξη του νομίσματος...

      Διαγραφή
  2. Το χρέος είναι όλο και πιο ψηλά



    Jim Rogers συζητήθηκε πρόσφατα με το Yahoo! Οικονομικών πώς όλες οι δυτικές κυβερνήσεις έχουν κηρυχθεί σε πτώχευση, η οποία θα καλύψει τακτικά, δηλώνοντας «Δεν υπάρχει ήχος νόμισμα πια ... Δεν υπάρχει χαρτονόμισμα το 2014 και το 2015 που πρόκειται να αξίζει ένα μεγάλο μέρος τίποτα. " Bloomberg ανέφερε πρόσφατα ότι το δολάριο ΗΠΑ έφθασε σε χαμηλό διετίας, είναι χαμηλότερα επίπεδα από το Νοέμβριο του 2011. Εξάλλου, το αμερικανικό δολάριο έχει χάσει το 38,5% της αξίας του από το 2002. Rogers προέβλεψε ότι οι ΗΠΑ θα εγκαταλείψουν σύντομα το δολάριο για ένα άλλο νόμισμα! "Για η πρώτη φορά στην καταγραμμένη ιστορία που κάνει τις μεγάλες τράπεζες και κεντρικές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο εκτύπωση τεράστια χρηματικά ποσά », είπε ο Rogers. "Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στην παγκόσμια ιστορία και έτσι ο κόσμος επιπλέει σε ένα τεχνητό ωκεανό ... από πάρα πολλά τυπωμένο χρήμα », είπε ο Rogers. "Το χρέος είναι όλο και πιο ψηλά. Η εκτύπωση χρήματος είναι όλο και πιο ψηλά . Είχαμε 50 ή 60 χρόνια επιτυχίας στην Αμερική », είπε. "Έχετε να πληρώσει το τίμημα κάποια μέρα είτε σας αρέσει είτε όχι. Η πλέον να καθυστερήσει την ημέρα της αναμέτρησης, τόσο χειρότερη η ημέρα της αναμέτρησης θα είναι. Αυτό δεν πρόκειται να είναι διασκέδαση."http://jimroger.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. SP500 1,920.03 52 week 1,560.33 - 1,919.99
    Open 1,910.60
    Vol. 347.54M



    S&P 500

    (INDEXSP:.INX)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑΛΛΟΝ ΕΡΧΕΤΕ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ Ο ΜΑΡΙΟ ΝΤΡΑΓΚ Ι ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΜΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΕΣΣΑ ΚΟΨΕ 500 ΤΡΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρυσός …. Προ των πυλών ένας νέος κύκλος μεγάλων απωλειών….Σε άμεση συνάρτηση με τα τεχνικά και όχι μόνο σχόλια, τα οποία γράφουμε εδώ και περίπου 2 χρόνια, όλα δείχνουν ότι ο χρυσός ετοιμάζεται για ένα νέο, έντονα πτωτικό κύκλο. Έτσι μετά από μια περίοδο, όπου όπως το αναμέναμε, το «πάλεψε», ο χρυσός απέτυχε να επιστρέψει και κυρίως να σταθεροποιηθεί υψηλότερα των 1.320 -1.340 δολαρίων, επίπεδα τα οποία είχαμε χαρακτηρίσει κλειδί, στην όποια προσπάθεια βελτίωσης της αρνητικής τεχνικής εικόνας. Πλέον και αν ο χρυσός δεν επιστρέψει, το συντομότερο δυνατό, υψηλότερα τουλάχιστον των 1.280 – 1.290 δολαρίων (βρίσκεται στα επίπεδα των 1.250 – 1.260 δολαρίων), αναμένουμε μια πρώτη πτώση μέχρι τις επόμενες πολύ ισχυρές στηρίξεις στα επίπεδα των 1.140 – 1.160 δολαρίων. Απλά θυμίζουμε ότι απώλεια και αυτών των επιπέδων, θα μπορούσε να οδηγήσει το χρυσό, στα επίπεδα των 950 – 970 δολαρίων, όπου και θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η μεγάλη διόρθωση η οποία ξεκίνησε από τα περίπου 1.900 – 1.920 δολάρια (ήδη οι απώλειες είναι 35% - στα 950 δολάρια οι απώλειες από την κορυφή θα ήταν 52%).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δάσκαλε, μήπως τελικά οι ασιάτες σκέφτονται διαφορετικά; Εξηγούμαι (κουβέντα να γίνεται δηλαδή). Σε όλες τις χώρες που παράγονται φθηνά τα αγαθά μας, παρατηρώ μία διαστρωμάτωση της κοινωνίας που λίγο πολύ μοιάζει. Υπάρχουν οι λίγοι εκλεκτοί (κόμμα, στρατός, θρησκευτική ηγεσία) και οι περισσότεροι είναι εξαθλιωμένοι, αγράμματοι και μάλλον "αναλλώσιμοι" σε ότι αφορά την άρχουσα τάξη. Ίσως και η άρχουσα τάξη των χωρών αυτών να μην επιθυμεί να αλλάξουν τα πράγματα. Ίσως τους βολεύει να έχουν τις επαύλεις τους, τις καταθέσεις τους, τις λιμουζίνες τους και τις παλακίδες τους κι άσε τους ηλίθιους και αγράμματους να τα πληρώνουν όλα αυτά. Αν ξαφνικά οι ηλίθιοι και αγράμματοι αποκτήσουν πρόσβαση σε ανέσεις και μόρφωση, μπορεί να ορμήξουν και να φάνε την άρχουσα τάξη. Λες να ενοχλείται η κυβέρνηση της Ινδίας για το ότι τα φτωχά παιδάκια δουλεύουν υπό άθλιες συνθήκες για 1 ευρώ την ημέρα? Εγώ δεν το νομίζω. Το μείγμα αμορφωσιάς και θρησκοληψίας φροντίζει να υπάρχει επαρκής παραγωγή νέων φθηνών εργατικών χεριών (δηλαδή υπερπληθυσμός). Ποιόν συμφέρει άραγε να αλλάξουν τα πράγματα? Λες να καίγεται ο κινέζος αξιωματούχος να γονατίσει τις ΗΠΑ, και να αυξήσει το βιοτικό επίπεδο των εργατών? Αμφιβάλλω. Αυτοί οι εργάτες τον "έφτιαξαν" και όσο αυτοί υπάρχουν (όπως είναι σήμερα) θα είναι "φτιαγμένος". Άδικος ο κόσμος, αλλά τι να κάνουμε? Η άνοδος του βιωτικού επιπέδου μπορεί πλέον να επέλθει μέσω της μείωσης του πληθυσμού . Υπό τις παρούσες συνθήκες οι "παραπανίσιοι", βολεύει να έχουν ένα πιάτο και 1 ευρώ την ημέρα για 12 ώρες δουλειά, για να απολαμβάνουν οι υπόλοιποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Giorgio,

      Μην νομίζεις και εγώ έχω αναρωτηθεί πολλές φορές γιατί οι Ασιάτες και ειδικά οι Κινέζοι δέχονται τόσο καιρό τα κάλπικα χαρτονομίσματα των Δυτικών και τις φωτοτυπίες των παλιών Αμερικάνων προέδρων ως αντάλλαγμα για μας στέλνουν τα απτά και χρήσιμα πράγματα που παράγουν.

      Ο κύριος λόγος για τον οποίο εγώ προσωπικά πιστεύω ότι το κάνουν αυτό είναι ότι με αυτόν τον τρόπο ωφελούνται (προσωρινά) γιατί τώρα παίρνουν την παραγωγή και κυρίως την τεχνογνωσία των Δυτικών.

      Γιατί να μην ξεχνάμε ότι πίσω από την όποια πρόοδο των Ασιατών που πριν από λίγα χρόνια οι περισσότεροι όχι μόνο λέγανε το ψωμί ψωμάκι αλλά που στην κυριολεξία ο ένας έτρωγε τον άλλον από την πείνα ή τα πολιτικά και τα θρησκευτικά του "πιστεύω" βρίσκονται οι Δυτικοί οι οποίοι με τα κεφάλαια και τις επενδύσεις τους συνέβαλαν στην ραγδαία οικονομική ανάπτυξη της ανατολής και στην όποια άνοδο του βιοτικού επιπέδου του λαού της.

      Άλλωστε κάθε φορά που έχουμε μεγάλη μεταφορά πλούτου και αλλαγή του παγκόσμιου οικονομικού ηγέτη τα ίδια γίνονται.

      Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πιστεύω ότι και οι ηγέτες της Ανατολής και ιδίως οι Κινέζοι κάνουν ακόμη τους Κινέζους σε αυτό που γίνεται τώρα. Διότι και αυτοί αυτό που θέλουν είναι να βρίσκει δουλειά το (τεράστιο) πόπολο έστω και με 2 δολάρια την ημέρα (έτσι και αλλιώς αυτό είναι μια μεγάλη άνοδο του βιοτικού επιπέδου για αυτούς) και έτσι όλοι να είναι ευχαριστημένοι και να μην υπάρχουν εξεγέρσεις, επαναστάσεις και σκοτωμοί ανάλογοι με αυτούς του παρελθόντος ενώ ταυτόχρονα και αυτοί να τρώνε με "χρυσά" κουτάλια (άλλωστε ποιος πολιτικός δεν θα το ήθελε αυτό...)

      Όλα αυτά με μια διαφορά όμως.

      Ότι αυτό πιστεύω πως θα έχει μια ημερομηνία λήξης. Και για να γίνω πιο σαφής μόλις πχ οι επενδύσεις αυτές των Δυτικών θα έχουν ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο βαθμό τους και οι Κινέζοι θα αποκτήσουν το μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής τεχνογνωσίας μπορώντας από μόνοι τους να τραβήξουν το κουπί της εξέλιξης της τεχνολογίας, τότε όλα αυτά θα λάβουν ένα τέλος τραγικό για την Δύση και το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της.

      Αν έχεις προσέξει οι Κινέζοι αξιωματούχοι μιλούν ήδη για την Απε-Αμερικανοποίηση της παγκόσμιας οικονομίας.

      Γιατί όπως ίσως θα ξέρεις μπορεί οι πολιτικοί σε όλο τον κόσμο να είναι βολεψάκηδες αλλά ταυτόχρονα είναι και υπέρμετρα φιλόδοξοι..

      Έτσι πιστεύω ότι οι Κινέζοι για παράδειγμα θα προσπαθήσουν κάποια στιγμή να μεταφράσουν αυτή την οικονομική τους επιτυχία στην εκθρόνιση του δολαρίου από παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα για να καθιερώσουν στη θέση τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το Γουάν...

      Και αν αυτό επιχειρηθεί κάποια στιγμή εσύ άραγε τι πιστεύεις ότι θα συμβεί τότε;;;

      Διαγραφή
  7. μήπως παγκόσμιος πόλεμος
    Καλησπέρα θα ήθελα ένα σχόλιο για το παρακάτω κείμενο
    http://www.euro2day.gr/ftcom_gr/article-ft-gr/1207549/mhn-afhnete-to-hrhma-sta-heria-ton-trapezon.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Meleti,

      Θα κάνω μια προσπάθεια να σχολιάσω το παραπάνω κείμενο αφού πρώτα το μελέτησα με μεγάλη δυσκολία τόσο λόγο της κακής μετάφρασης του όσο και το γεγονότος ότι γνωρίζω καλά" πως ο Martin Wolf είναι ένας "αμετανόητος" Κευνσαϊστής, οπότε η ανάγνωση κειμένων του είναι για εμένα "χαμένος χρόνος".

      Λοιπόν αυτό που διέκρινα εγώ στο κείμενο αυτό εκτός από την γνωστή οικονομική ασχετοσύνη (πχ για το τι είναι πραγματικά χρήμα, τι σχέση πρέπει να έχει το κράτος με αυτό και την παραγωγή του, αν η παραγωγή του χρήματος από το πουθενά φέρνει πλούτο και ευημερία και σε ποιους και όχι πληθωρισμό ανεξάρτητα αν το παράγει το κράτος ή οι τράπεζες ή και οι δύο μαζί κτλ) είναι ότι κάποιους έχει αρχίσει ήδη και τους "λούζει κρύος ιδρώτας" με αυτά που πρόκειται να συμβούν, και προσπαθούν να ρίξουν το βάρος των ευθυνών σε άλλους και αυτό γιατί ως συνήθως η αποτυχία δεν έχει ούτε μάνα ούτε πατέρα.

      Το ίδιο έγινε άλλωστε και το 08 που το βάρος σχεδόν όλοι οι Κευνσαιστές και κυρίως οι κρατιστές και διοικούντες με πρώτη την FED το έριξαν το ανάθεμα για τα αίτια της κρίσης στις αρρύθμιστες τράπεζες και στους "άπληστους καπιταλιστές" ενώ η FED κράταγε τα μπόσικα στα επιτόκια για χρόνια και έριχνε στην αγορά χρήμα με ουρά, ενώ οι κρατικές Fannie Mae και Freddie Mac αγόραζαν ότι σκουπίδι τους πάσαραν οι τράπεζες και ταυτόχρονα το κράτος είχε θεσπίσει ένα κάρο νόμους για φοροαπαλλαγές στα δάνεια σπιτιών και στα δάνεια με μηδέν καπάρο...

      Αυτό θα γίνει και τώρα δυστυχώς φίλε μου. Θα τα ρίξουν πάλι στις "unregulated" τράπεζες και στα παράγωγά τους και δεν ξέρω εγώ τι άλλο και όχι πχ στην Fed που έχει 6 χρόνια τώρα τα επιτόκια στο μηδέν έχει τυπώσει τα σκώτια της και αγοράζει ότι κινείται από κρατικά ομόλογα μέχρι ενυπόθηκα δάνεια σπιτιών και όλα αυτά για να τονώσει την οικονομία.

      Όσο για τα υπόλοιπα "επιχειρήματα" του κειμένου αν θέλεις σου σχολιάζω κάτι επί της ουσίας.

      Αλλά πιστεύω δεν έχει κανένα νόημα...

      Γιατί το μόνο που δεν καταλάβει ακόμη εγώ προσωπικά για τον συγκεκριμένο αρθρογράφο είναι αν είναι πραγματικά τόσο άσχετος στα οικονομικά ή απλά πληρώνεται από κάποια κυβερνητική πηγή για να γράφει αυτά που γράφει .....

      Διαγραφή
    2. Α και κάτι τελευταίο..

      Η μόνη διαφορά κατά την γνώμη μου του Martin Wolf από τον Marx είναι ότι ο τελευταίος τουλάχιστον δεν έπαιρνε λεφτά για τις (παρόμοιες) ανοησίες που έγραφε....

      Διαγραφή
  8. Φίλε δάσκαλε, υποθέτεις ότι:

    Ο κύριος λόγος για τον οποίο εγώ προσωπικά πιστεύω ότι το κάνουν αυτό είναι ότι με αυτόν τον τρόπο ωφελούνται (προσωρινά) γιατί τώρα παίρνουν την παραγωγή και κυρίως την τεχνογνωσία των Δυτικών.

    Ένας άλλος λόγος δεν είναι ότι αν στήριζαν περισσότερο το Γουάν όλα αυτά τα χρόνια τότε θα είχαν ανατίμηση του νομίσματός τους άρα θα ήταν λιγότερο ανταγωνιστική; Αυτό θα εμπόδιζε την οικονομική τους επιτυχία.
    Βέβαια σιγά-σιγά και με απόφαση που πήραν το Νοέμβριο του 2013 παύουν να επενδύουν σε αμερικάνικο χρέος και φορτώνουν και σε χρυσό. Το ίδιο κάνουν και οι Ρώσοι. Μένει να δούμε τι θα κάνουν οι Αμερικανοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε χχχ,

      Αλήθεια πιστεύεις ότι αν πχ το Γουάν τώρα ήταν πχ 50% πιο ανατιμημένο έναντι του δολαρίου θα αγόραζε κανείς τώρα Αμερικάνικα προϊόντα και όχι Κινέζικα; Αλήθεια έχεις δει πολλά προϊόντα σήμερα να γράφουν "Made in USA" ακόμη και στην Αμερική;

      Να ανταγωνιστούν λοιπόν με ποια προϊόντα οι Κινέζοι;

      Ή μήπως με ένα Γουάν σε διπλάσια τιμή θα συνέφερε κανέναν να επενδύσει και να φτιάξει τώρα ένα εργοστάσιο πχ στην Αμερική ή ακόμη και στην Ελλάδα του Αντουάν;...

      Φίλε μου δυστυχώς ή ευτυχώς η διαφορά τόσο στους μισθούς όσο και στην φορολογία, στα regulations και στις κρατήσεις για υγειονομική και συνταξιοδοτική περίθαλψη κτλ είναι τόσο "χαώδεις" που κατά την γνώμη μου ακόμη και σε μια τέτοια περίπτωση ούτε καν θα σκεφτεί κανείς να επενδύσει σήμερα στις περισσότερες χώρες της Δύσης.

      Απλά για να επιτύχει κανείς καλύτερη και πιο σίγουρη ανάπτυξη θα πρέπει πρωτίστως να βοηθήσει τους επιχειρηματίες του στην προσπάθειά τους να υπολογίσουν τα κόστη.

      Και όπως είναι διαπιστωμένο στην πράξη τα fiat νομίσματα σε αντίθεση με τον χρυσό είναι τόσο ευμετάβλητα και παρουσιάζουν τόσο έντονες διακυμάνσεις που δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στον υπολογισμούς των επιχειρηματιών για την επίτευξη εταιρικών κερδών.

      Άρα "καρφώνοντας" την ισοτιμία σου με τον μεγαλύτερο εμπορικό σου εταίρο έχεις έναν πονοκέφαλο λιγότερο όταν έχεις ως κύριο στόχο σου την μεγάλη οικονομική ανάπτυξη και όχι πχ την μεγάλη και απότομη άνοδο του βιοτικού επιπέδου του λαού σου.

      Όμως και αυτό μην περιμένεις να κρατήσει επ' άπειρον. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας πιστεύω ότι το Γουάν θα έχει ανατιμηθεί πολύ σε σχέση με το δολάριο και αυτό το συνδέω με την μελλοντική φιλοδοξία των Κινέζων να γίνει το Γουάν παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.

      Όσο για τους Αμερικάνους έχω πει ότι όταν θα συμβεί αυτό μάλλον θα κάνουν ότι έκαναν όλες οι μεγάλες οικονομικές αυτοκρατορίες του παρελθόντος σε ανάλογες περιπτώσεις....

      Πόλεμο....

      Διαγραφή
  9. Όσον αφορά την τελευταία σου σκέψη συμφωνούμε απόλυτα. Όμως η οικονομική επιτυχία της Κίνας οφείλεται νομίζω στην επένδυση του δυτικού κεφαλαίου με αντάλλαγμα φθηνό εργατικό δυναμικό. Οι Κινέζοι έως τώρα δεν έχουν αποδείξει ότι μπορούν να φτιάξουν προιόντα υψηλής ποιότητας και αξίας. Επιπλέον πρέπει να παραδεχτείς ότι στη χώρα τους επικρατεί εργασιακός μεσαίωνας.Αν λοιπόν οι δυτικοί έπρεπε να διαλέξουν μεταξύ εργασιακού μεσαίωνα για τους πολίτες τους ( που θα σήμαινε κατά την άποψή μου εξεγέρσεις , επαναστάσεις ,εμφυλίους έτσι όπως έχουμε συνηθίσει να ζούμε καλώς ή κακώς) θα προτιμήσουν την τελική σου σκέψη. Εργασιακές σχέσεις τύπου Κίνας είναι ανεφάρμοστες στη δύση σε συνθήκες ειρήνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έτσι γίνεται φίλε χχχ,

    πάντα όταν αλλάζει ο παγκόσμιος οικονομικός ηγέτης.

    Το ίδιο έγινε και στις αρχές του προηγούμενου αιώνα με το Αγγλικό κεφάλαιο και την υποανάπτυκτη τότε Αμερική με τις τότε εργασιακές συνθήκες τύπου "μεσαίωνα" τους τότε εξαθλιωμένους μετανάστες και τα τότε προϊόντα χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τα Αγγλικά κασμίρια κτλ κτλ...

    Όμως μετά έβλεπες για πολλά χρόνια προϊόντα "Made in USA" και έπεφτες "ξερός".

    Το ίδιο θα γίνει και τώρα αναπόφευκτα.

    Πάντα στην αρχή κοιτάζει κανείς το κόστος και μετά έρχεται και η ποιότητα μαζί με τα πανεπιστήμια και την τεχνολογία.

    Γιατί τα ποιοτικά προϊόντα της Δύσης σήμερα που κατασκευάζονται;

    Τα περισσότερα σε πληροφορώ ότι κατασκευάζονται στα ίδια εργοστάσια αλλά με διαφορετικές προδιαγραφές...

    Είναι ζήτημα χρόνου λοιπόν οι Κινέζοι να περάσουν στο επόμενο στάδιο...

    Ήδη πολλά προϊόντα που κατασκευάζονται στην Ασία (Βλέπε Ν Κορέα και Samsung κτλ) είναι ανώτερα τεχνολογικά αλλά και πιο φθηνά από τα αντίστοιχα των Δυτικών εταιριών.

    Πάντα τα ίδια γίνονται..

    Οι πρωταγωνιστές είναι που αλλάζουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε δάσκαλε,
    η Ν Κορέα παράγει πραγματικά αξιόπιστα προϊόντα. Η Κίνα παράγει ακόμη με άλλες όπως λες προδιαγραφές δυτικά προϊόντα αλλά σιγά σιγά μαθαίνει σε κάποιους τομείς. Έχω όμως μια απορία όσον αφορά τη σκέψη σου. Υποστηρίζεις ότι οι δυτικοί για να ανταγωνιστούν τους Κινέζους πρέπει να ρίξουν δραματικά το επίπεδο ζωής τους. Αυτό κατά τη γνώμη σου πρέπει να συμβεί επειδή :

    α) πέρασαν καλά τα τελευταία 60 χρόνια χωρίς να το αξίζουν;
    β) αν δουλεύουν για ελάχιστα ευρώ την ημέρα θα έχουν να ελπίζουν σε μια καλύτερη ζωή;
    γ) οι οικονομικοί κύκλοι επαναλαμβάνονται πάντα τόσο δραματικά και οι λαοί ακολουθούν τη μοίρα της ιστορίας;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γ) "δαγκωτό" φίλε χχχ,

      αλλά όχι μόνο λόγο της μοίρας της ιστορίας...

      αλλά κυρίως λόγω της αμετάβλητης ανθρώπινης φύσης....

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.