και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

The “Not if, but only when” (Last) prophecy..


Πατριώτες εδώ τελειώνουν οι “προφητείες” (ξανά).

Έτσι και αλλιώς μετά από σχεδόν 450 αναρτήσεις ότι ήταν να πούμε τα είπαμε και ότι ήταν να προφητεύσουμε τα προφητεύσαμε.

Τώρα πια από εδώ και πέρα σειρά για να “μιλήσουν” έχουν τα ίδια τα γεγονότα, τα οποία νομίζω πως κατά γενική ομολογία έχουν αρχίσει ήδη και “μιλάνε” από μόνα τους, τουλάχιστον όσον αφορά την Ελλάδα.

Έτσι δεν έχουμε φτάσει ούτε καν στα μισά του “σωτήριου” έτους 2015 και εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς πως σχεδόν ότι “καταστροφολογικό” μπορούσε να διαβάσει εδώ μέσα πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια, τώρα το διαβάζει πότε στο Bloomberg και πότε στο Economist.

Και όλα αυτά παρ' όλες τις φιλότιμες προσπάθειες για να μας “παραμυθιάσουν” ξανά με τυχόν νέες συμφωνίες “σωτηρίας”.

Η “πικρή” αλήθεια όμως είναι, πως εδώ και πέντε χρόνια τώρα όλο βρίσκουν την λύση συμφωνώντας σε κάτι και όλο κάποια στιγμή αργότερα ανακαλύπτουν πως χρειάζεται να συμφωνήσουν ξανά, γιατί απλά από αυτά που πρόβλεπαν “δεν έχουν πετύχει γάιδαρο ούτε στο ένα μέτρο”.
 

 Έτσι τώρα πια η κατάσταση εμένα προσωπικά έχει αρχίσει ήδη και μου θυμίζει την ταινία “Ο ηλίθιος και ο πανηλίθιος”.

Και αυτό γιατί και να συμφωνήσουν τελικά αλλά και να καταφέρουν να επικυρωθούν και να εφαρμοστούν όλα αυτά στο τέλος (που πολύ αμφιβάλω), σε αυτό που θα έχουν συμφωνήσει ουσιαστικά (ξανά) θα είναι στο να βάλλουν ξανά νέους φόρους.

Όμως “αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά” γιατί το “λογαριασμό” λέει θα πληρώσουν οι πλούσιοι και η πλουτοκρατία.

Με άλλα λόγια μιλάμε για την πλήρη δικαίωση του Αϊνστάιν που κάποτε είχε πει πως το άκρων-άωτον της ηλιθιότητας είναι το να βάζει κανείς στην ίδια συνάρτηση την ίδια είσοδο και να περιμένει διαφορετικό αποτέλεσμα.

Βέβαια ο Αϊνστάιν μπορεί να έχει πει ακόμη πως η ανοησία είναι όντως άπειρη, όμως αυτό στην περίπτωσή μας δεν αποτελεί λύση και αυτό γιατί απλά όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη κάποια στιγμή η ίδια η πραγματικότητα “πλακώνει” τον ανόητο στις “κλωτσιές” και έτσι όλα τελειώνουν συνήθως με ένα τραγικό τρόπο.

Και όλα αυτά γιατί απλά ο ανόητος δεν μπορεί στην πράξη να λύσει κανένα από τα πρόβληματα. Απλά τα διαιωνίζει “κρύβοντας τα κάτω από το χαλί” μπας και γίνει κανένα “θαύμα” και την γλυτώσει αυτός και την πληρώσει κάποιος άλλος.

Όμως με αυτά και με αυτά η οικονομία συνεχίζει να πηγαίνει “κατά διαόλου” και η κατάσταση είναι πια μη αναστρέψιμη, χωρίς να χρειαστεί να τρέξει πραγματικό αίμα στους δρόμους.

Και αυτό γιατί η λύση απαιτεί πια τέτοια μείωση μισθών και συντάξεων που δια της παραμονής μας στο ευρώ είναι πια αδύνατη, τόσο πολιτικά όσο και κοινωνικά.

Γιατί όπως έχω ξαναπεί αν μπορούσε η λύση αυτή να αποτυπωθεί σε ένα χαρτί, τότε ακόμη και ο Αντώνης θα “πήγαινε” από συγκοπή όταν θα την έβλεπε και έτσι δεν θα έμενε πια σχεδόν κανείς για να υποστηρίζει το Ευρώ σε αυτή τη χώρα.
 

Άρα λοιπόν πρακτικά εφαρμόσιμη λύση μέσω του ευρώ για την ελληνική οικονομία δεν υπάρχει πια, παρά μόνο η λύση “Δραχμή, Ραβδί και φτου και απ' την αρχή...”.

Αλλά και στην υπόλοιπη Δύση στην πραγματικότητα η κατάσταση της οικονομίας συνεχίζει να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και ο “ασθενής” συνεχίζει να κρατιέται "εν ζωή μηχανικά” για να μην καταρρεύσει με χρήση όλο και  μεγαλύτερου “κοκτέιλ ναρκωτικών ουσιών” πάντα με βασικό στοιχείο το “easy credit” από τα μηδενικά επιτόκια και των “ωκεανό” χρέους δια μέσω των τυπωμένων κάλπικων φωτοτυπιών.

Με τα ναρκωτικά όμως κανείς δεν επιβίωσε αιώνια και έτσι είναι ζήτημα χρόνου να έρθει η επόμενη κρίση και να χρεοκοπήσουν όλοι ξανά και όταν αρχίσουν να τυπώνουν ξανά τον άμπακο τους σε φωτοτυπίες για να την γλυτώσουν (ξανά) αυτή τη φορά θα καταστρέψουν τα νομίσματά τους και τότε θα γίνει το "έλα να δεις" και το "θα γελάσει ο κάθε πικραμένος".

Εκτός αν πιστεύει κανείς πως όντως υπάρχει “τζάμπα γεύμα” και πως όντως ζούμε σε μια “Wonderful life in the Wanderful Land”.

Πριν από δύο-τρία χρόνια οι περισσότεροι γελούσαν όταν άκουγαν είτε για δραχμή είτε για της Δύσης την παρακμή.

Με δεδομένο ότι τώρα πια κανείς δεν γελάει με την δραχμή, εκτιμώ πως σε κάνα δυο με τρία χρόνια το πολύ από τώρα θα έχουν ήδη σταματήσει να γελάνε και με την παρακμή, γιατί τότε αυτή θα είναι ορατή ακόμη και από ένα μικρό παιδί.

Διότι όποιος ξέρει να διαβάζει απλά τα “θεμελιώδη”, τότε μπορεί εύκολα να γίνει και αυτός κάποια στιγμή προφήτης.

Και όλα αυτά απλά επειδή “Των θεμελιωδών φυγείν αδύνατον..”
 

Τα υπόλοιπα είναι απλά “Είναι η τάση ανόητε...” 


Τα (ξανα) λέμε Πατριώτες....

“The Prophet”....

41 σχόλια:

  1. εδώ έρχεται καλοκαίρι ΛΕΜΕ....
    Οι θάλασσες ζεσταίνονται και κυκλοφορούμε με τα κοντομάνικα. Δε θα περάσει η επιχείριση κατατρομοκράτησης των αναγνωστών σου. Εν τέλει θα μας σώσει ο Πούτιν, ή οι Κινέζοι, ή οι εξωγήινοι. Απλά να το κάνουν αθόρυβα για να μην αποσπάσουν την προσοχή μας από τα μπάνια και τις διακοπές.

    Καλό καλοκαίρι σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από το στόμα σου φίλε Giorgio,

      και στου Τσίπρα (και της Μέρκελ) τ' αυτί....

      Άντε γιατί εγώ έχω αρχίσει ήδη τα μπάνια...

      Και θα μου κακοφανεί πολύ να κάθομαι ...

      και να μην πληρώνομαι...

      Διαγραφή
  2. ΧΕΡΕΤΩ ΟΛΑ ΜΟΥ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ --ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΕΡΙΤΖΗ --Φλαμπουράρης--σε ερώτηση για τον αν υφίσταται κίνδυνος «ατυχήματος», ο υπουργός απαντά: «Όχι δεν υπάρχει ‘ατύχημα’. Πολιτικές αποφάσεις είναι. Δηλαδή, συγγνώμη, τα πάνω από 10 τρισ. που χρωστάει συνολικά η Ευρώπη ποιος της τα δάνεισε; Πού τα βρήκαν; Τι είναι; Υπεραξία από την πραγματική οικονομία ή είναι αέρας;».

    Και συνεχίζει: «Αέρας είναι. Γι’ αυτό κι εμείς θα τους πληρώσουμε με αέρα». ΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ--http://www.capital.gr/News.asp?id=2255160

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή φίλε Λουκά,

      είναι η μοναδική αλήθεια που έχω "ακούσει" από διοικούντα πολιτικό...

      όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη τη Δύση...

      Η πρόβλεψή μου είναι πως από εδώ και πέρα....

      θα αρχίζουμε να διαβάζουμε όλο και περισσότερες "αλήθειες"...

      Διαγραφή
  3. https://www.facebook.com/ypourgeio.frapedias/photos/a.488162417922337.1073741828.487989231272989/833457423392833/?type=1

    Η πιο σοβαρή ενημέρωση :
    https://www.facebook.com/ypourgeio.frapedias

    Ας κρατήσουμε δάσκαλε το blog για να γελάμε λίγο... Εξάλλου δεν βλέπω πλέον φίλους εδώ να ρωτάνε για το ΧΑΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί κάνουμε και τίποτε άλλο φίλε Leykie;,

      Συνεχώς γελάμε εδώ μέσα...

      όπως και στο (καλό!!!) site που μας έστειλες....

      Αλλά και για το ΧΑΑ τι άλλο να ρωτήσου οι "φίλοι";;;..

      Μήπως "έπαιξε" κανείς τίποτε από αυτά που "προφήτεψα" τόσο καιρό;;

      για να βγάλει τίποτε;;...

      εδώ μιλάμε είμαι ο μοναδικός άνθρωπος-προφήτης σε αυτόν τον πλανήτη..

      που κατάφερα να "προφητεύσω" το χρηματιστήριο..

      χρησιμοποιώντας τον Πρέκα και τον Παπαφλέσσα ταυτόχρονα!!!...

      μιλάμε τόσες προφητείες βγήκαν και πήγαν (μάλλον) όλες "χαμένες"...

      Αλλά εδώ που τα λέμε..

      μήπως τις έπαιξα και εγώ ο "Προφήτης" (όλες);;;...

      Διαγραφή
  4. ΔΑΣΚΑΛΕ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σημερα εγιναν εδώ στην ελλαδα εκδηλώσεις για την πρέζα.

    Κανείς δεν θα θυμηθεί ότι η σημερινή μέρα είναι ημέρα μνήμης για την νίκη των αντιφασιστικών δυνάμεων στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο πριν εβδομήντα χρόνια.

    Με την αναβίωση του φασιστικού Φρανκενστάϊν στην Ουκρανία, αλλά και στον τόπο μας, με την ανοιχτή υποστήριξη της Δύσης το ζήτημα είναι εξαιρετικά επίκαιρο κατά την ταπεινή μου άποψη.

    Όχι. Εμείς θα ασχοληθούμε με το δικαίωμα στην αποχαύνωση και την πρόσβαση σε τεχνητούς παραδείσους.

    Με οικονομικό μανδύα μάλιστα.

    Δυόμισυ δις ευρώ λέει σχετικό δημοσίευμα είναι ο τζίρος της εμπορίας ινδικής κάνναβης.

    Κανείς εδώ δεν θα θυμηθεί τους δικούς μας νεκρούς αλλά και τους νεκρούς των άλλων χωρών που έχασαν την ζωή τους για έναν ελεύθερο κόσμο. Όχι βέβαια τον κόσμο της τραπεζικής δικτατορίας που ζούμε σήμερα. Έναν άλλο κόσμο που το όραμά του έχει πια ξεχαστεί.

    Θα κλείσομε τα μάτια ερμητικά και δεν θα θελήσομε να δούμε πως ξαναστήνονται στα πόδια τους έθνη που κινδύνευσαν να χαθούν στο πρόσφατο παρελθόν. Πως το έκαναν; Γιατί το έκαναν;

    Τι μπορούμε να μάθομε απ'αυτά;

    Πως και γιατί οι ηγέτες των τριών τετάρτων του πληθυσμού της γης σήμερα πήγαν και απέτισαν φόρο τιμής στα 20.000.000 νεκρών της τότε ΕΣΣΔ, στη πλειονότητά τους Ρώσσων, χωρίς την θυσία των οποίων σήμερα στην Ακρόπολη θα κυμάτιζε ακόμη η αιματοβαφής, δαιμονική, ανάποδη σβάστικα.

    Δεν θα μας απασχολήσει καθόλου η σημασία της απουσίας σύσσωμης της ελιτ της Δύσης που παριστάνοντας τον παρεξηγημένο απουσιάζει από τον εορτασμό της νίκης στην Κόκκινη Πλατεία.

    Θα μας απασχολήσει το δυτικότροπο ζήτημα της απελευθέρωσης της χρήσης πρέζας.

    Διερωτώμαι. Τι σόϊ κόσμος είναι αυτός που μου χρειάζεται πρέζα για να τον αντέξω;

    Αυτή είναι η κατάληξη τόσων θυσιών; Δεν φοβόμαστε την κραυγή των φαντασμάτων των κρεματορίων, την αγωνία των τραυματιών στο πεδίο της μάχης, των πεινασμένων που τους περίμενε το καροτσάκι να τους μεταφέρει στους ομαδικούς τάφους, των βασανισμένων στα κολαστήρια της Μέρλιν, των καμένων ζωντανών γυναικόπαιδων στα Καλάβρυτα, τους εκτελεσμένους της Βιάννου του Διστόμου και της Καισαριανής;

    Γιατί θα πρέπει να έχω τα μάτια μου στραμένα εκεί στη Δύση και όχι αλλού;

    Γιατί πρέπει να με απασχολήσει η πρέζα και όχι το πως θα ξαναστηθεί η Ελλάδα μου στα πόδια της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Faber: Γιατί η Ευρώπη δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την Ελλάδα--------http://www.capital.gr/News.asp?id=2301899

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι Ρώσοι καλούν την Ελλάδα να μπει στο «Διεθνές Ταμείο» των BRICS και να χρησιμοποιήσει το ρούβλι για τις πληρωμές αγαθών και υπηρεσιών!------http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/330835

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε δάσκαλε,
    στα μπάνια που ξεκίνησες μπαίνεις μέσα και ξαναγυρνάς στην ξαπλώστρα σου ή δοκιμάζεις κι άλλες κατευθύνσεις προς μακρινούς προορισμούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενθάδε κείται ο μπατίρης ο Λουκάς
    που είπε τούτη την κουβέντα τη μεγάλη
    πως τα λεφτά σου όσο ζεις αν δεν τα φας
    όταν πεθάνεις θα στα φάνε κάποιοι άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. και εγώ εδώ είμαι.

    Λουκά, μιά που είσαι εδώ σου στέλνω αυτό για διάβασμα και για σχόλια:

    http://armstrongeconomics.com/archives/30458

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κυριε Leykios Veros εγω δεν εχω αποταμιεύσεις μου τα εχουν παρει προπολου στο χαα -ετσι λοιπον κατι γραφω και εγω να δικαιολογω την παρουσια μου -τα σεβη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://www.capital.gr/story/3014057/kentriki-trapeza-elbetias-to-elbetiko-fragko-einai-akomi-polu-upertimimeno

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. σας εχω βρη καλη δουλεια-ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΚΟΣΜΟ

    Αγγελία που προκαλεί ανατριχίλα -Η Σαουδική Αραβία ψάχνει 8 νέους δήμιους


    Πηγή: Αγγελία που προκαλεί ανατριχίλα -Η Σαουδική Αραβία ψάχνει 8 νέους δήμιους | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/207227/aggelia-poy-prokalei-anatrihila-i-saoydiki-aravia-psahnei-8-neoys-dimioys#ixzz3aWcurDgo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Α- ΡΕ- ΠΑΤΕΡΑ -ΤΗ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕΣ- ΜΕ ΣΚΟΤΩΣΕΣ- ΠΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΑΥΤΟ -ΣΕ ΜΕΝΑ -ΣΤΟΝ ΓΙΟ ΣΟΥ- ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ - Η νύφη ήταν έγκυος από τον πεθερό!---------http://www.dete.gr/articles/275908

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΑΡΤΕΤΑ ΟΛΑ-ΠΑΡΤΕΤΑ---Ακίνητα:-- Εκατοντάδες τα «πωλείται» των €20.000 --http://www.capital.gr/oikonomia/3016586/akinita-ekatontades-ta-poleitai-ton-20-000

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΧ ΚΑΙ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΣ- ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ -ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΗ -ΔΩΣΤΑ ΜΟΥ ΣΕ ΜΕΝΑ--Το ποσό των 9,5 εκατομμυρίων ευρώ θα μοιράσει την Κυριακή το Τζόκερ, έπειτα από το νέο τζακ ποτ που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ- Ζωή σαν ταινία - Γυναίκες, σαμπάνιες, χλιδή και σκάνδαλα για τον 79χρονο Ζεπ Μπλάτερ [εικόνες]-ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝΑΡΙΤΖΗΔΕΣ ΚΟΙΝΩΣ ΑΥΝΑΝΗΣΤΕΣ

    Πηγή: Ζωή σαν ταινία - Γυναίκες, σαμπάνιες, χλιδή και σκάνδαλα για τον 79χρονο Ζεπ Μπλάτερ [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/209154/zoi-san-tainia-gynaikes-sampanies-hlidi-kai-skandala-gia-ton-79hrono-zep-mplater-eikones#ixzz3bXBGrivE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΒΡΑΚΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΔΗΞΟΥΝ--Απίστευτες δηλώσεις Χρυσόγονου: Αν οι αρχές «μπούκαραν» στα σπίτια θα συγκέντρωναν 45-50 δισ. από τα λεφτά των Ελλήνων---http://www.iefimerida.gr/news/209283/apisteytes-diloseis-hrysogonoy-oi-arhes-mpoykaran-sta-spitia-tha-sygkentronan-45-50-dis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολλά μέτρα μόνο με Σύριζα

    Πάντως για να λέμε την αλήθεια, όλα δείχνουν ότι πολλά από τα μέτρα τα οποία δεν μπόρεσαν να περάσουν με τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, θα περάσουν με την κυβέρνηση Σύριζα. Απελευθέρωση επαγγελμάτων, αλλαγή των ορίων συνταξιοδότησης, κατάργηση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, αλλαγές στα φαρμακεία και πολλά άλλα, είναι τελικά παρεμβάσεις τις οποίες θα κάνει τελικά η αριστερή κυβέρνηση Σύριζα, χωρίς μάλιστα κανείς να προλάβει να το καταλάβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό που μετράει είναι ότι η ελληνική οικονομία καταρρέει, με απώλεια μεγάλου μέρους των θυσιών των τελευταίων ετών. Τα έσοδα του Μαΐου παρουσίασαν, σύμφωνα με πληροφορίες, υστέρηση της τάξης του 1 δισ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι η ρύθμιση των 100 δόσεων βοήθησε αρκετά (φυσικά αυτά τα έσοδα δεν είναι επαναλαμβανόμενα). Την ίδια ώρα, τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου αυξήθηκαν στους τέσσερις πρώτους μήνες του έτους κατά 1,1 δισ. ευρώ! ενώ η «τρύπα» στα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους για τον Ιούνιο και μόνον ανέρχεται στα 3δις ευρώ. Η αγορά έχει νεκρώσει. Οι αγορές πελαγοδρομούν, ενώ και τα τελευταία στοιχεία από την αγορά εργασίας στέλνουν άκρως ανησυχητικά μηνύματα, με νέες απολύσεις και απλήρωτους εργαζόμενους. Αυτό είναι που έχει νόημα. Τώρα αν θα συμφωνήσει, μερικώς ο Σύριζα, λίγο μας νοιάζει. Αυτό που μας νοιάζει είναι ότι εδώ και 5 μήνες διαλύονται όλα, η οικονομία νεκρώνει και καλή τύχη μας!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για το ξέσπασμα μιας νέας κρίσης, πολύ χειρότερης από εκείνης του 2008, που έπληξε συθέμελα παγκόσμια οικονομία και αγορές, προειδοποιεί η Phoenix Capital, σε νέα έκθεσή της, υπό τον διακριτικό τίτλο "If Things Were Bad in 2008… What's Coming Will be Far Far Worse".
    Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της, για έξι ολόκληρα χρόνια ο κόσμος ζει μέσα σε μια μεγάλη αυταπάτη, η οποία δεν είναι άλλη από την προφανής: Με κάποιο τρόπο, οι ισχυρότερες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη κατόρθωσαν να επιδιορθώσουν τη μεγάλη ζημιά που προκάλεσε η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.
    Όμως όλες αυτές οι αιτιάσεις στερούνται ενός βασικού επιχειρήματος: Δεν μπορείς να επιλύσεις ένα πρόβλημα χρέους, μέσω της έκδοσης περισσότερου χρέους.
    Εάν αυτό το πρόβλημα προϋπήρχε το 2008, φανταστείτε πως θα είναι σήμερα...
    Η πραγματικότητα είναι η εξής:
    Ούτε η αμερικανική Fed, αλλά ούτε και οι υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες έχουν ιδέα για το πως θα επιδιορθώσουν αυτό το πρόβλημα..
    Τα γεγονότα
    1) Το πραγματικό πρόβλημα για το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι η φούσκα στην παγκόσμια αγορά ομολόγων.
    Το 2008 η αξία της παγκόσμιας αγοράς ομολόγων ανερχόταν στα 80 τρισ. δολάρια, ενώ σήμερα έχει ξεπεράσει τα 100 τρισ. δολάρια.
    2) Η αξία της παγκόσμιας αγοράς παραγώγων (derivatives) που κάνει χρήση της αγοράς ομολόγων - ως collaterals - ξεπερνά τα 555 τρισ. δολάρια.
    3) Πλέον όλοι - ακόμη και κυβερνήσεις - κάνουν χρήση των derivatives προκειμένου να αποκρύψουν τα δυσθεώρητα ύψη χρέους και να παράγουν απατηλά επίπεδα κερδοφορίας.
    Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει σε τι βαθμό έχει εξελιχθεί αυτή η τακτική.
    4) Η μόχλευση σε επίπεδο επιχειρήσεων είναι πολύ υψηλότερη από ότι ήταν το 2007.
    5) Η μόχλευση των κεντρικών τραπεζών ανέρχεται κοντά στα επίπεδα μόχλευσης της Lehman Brothers, λίγο πριν εκείνη καταρρεύσει.
    6) Οι κεντρικές τράπεζες δεν έχουν ιδέα για το πως θα τερματίσουν τα έκτακτα μέτρα στήριξης που λαμβάνουν για τη στήριξη των οικονομιών τους.
    Όπως προειδοποιεί εκ νέου η Phoenix Capital, η νέα κρίση που θα ξεσπάσει θα είναι χειρότερη από την κρίση του 2008...

    www.bankingnews.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το καλοκαίρι αργεί λίγο, αλλά θα έρθει στην κατάλληλη στιγμή. Το φώς της αριστεράς, θα λούσει τη χώρα και θα σκορπίσει ελπίδα, ενώ τα ερπετά (γερμανοτσολιάδες) θα κρυφτούν στις τρύπες τους. Είμαστε όλοι πλημμυρισμένοι από δέος και συγκίνηση τις ιστορικές τούτες ώρες, που η αριστερά ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, παίρνει τις τύχες μας στα χέρια της, και τα φωτισμένα της μυαλά χαράζουν τους δρόμους που θα ακολουθήσουν οι επόμενες γενιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Giorgio,

      Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ..

      Γι' αυτό μην κάθεσαι και πολύ στον ήλιο....

      Διαγραφή
    2. Δεν ήταν απλό σχόλιο. Ήταν σχόλιο - προφητεία (αναμένω μία παρόμοια δήλωση από κάποιο στέλεχος του Σύριζα). Επιπλέον τα βράδια εδώ στην Αθήνα "το τσούζει" λιγάκι, αν δεν έχεις ζακέτα. Επειδή κάθε βράδυ βρίσκομαι έξω χωρίς ζακέτα, "το τσούζω" λιγάκι κι εγώ για να έρχομαι στα ίσα μου. Ίσως αυτό τελικά να έπαιξε ρόλο για να προκύψει η δήλωση-προφητεία, και όχι ο ήλιος. :-)

      Διαγραφή
  23. good boys--Nielsen (UniCredit): Όχι εθνικό νόμισμα, ούτε μπάρμπεκιου δεν μπορεί να οργανώσει η ελληνική κυβέρνηση ---http://bankingnews.gr/τεχνική-ανάλυση-εκθέσεις/item/199949-nielsen-unicredit-όχι-εθνικό-νόμισμα,-ούτε-μπάρμπεκιου-δεν-μπορεί-να-οργανώσει-η-ελληνική-κυβέρνηση.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ταιριάζει με το ύφος του μπλογκ. Μόνο που είναι ποιο λογοτεχνικά γραμμένο:
    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.ellada&id=41478

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Φίλε Χρήστο,

    Πριν από 4 με 5 χρόνια όταν κατάλαβα τι θα γίνει και άρχισα να γράφω παρόμοια άρθρα....

    οι περισσότεροι γελούσαν μαζί μου και με αποκαλούσαν "γραφικό" και "καταστροφολόγο"...

    Τώρα στις μέρες μας διαβάζοντας συνεχώς όλο και περισσότερα ανάλογα άρθρα, εγχώρια ή μη ...

    αλλά κυρίως παρατηρώντας γύρω μου τους ανθρώπους...

    θεωρώ πια πως το blog αυτό έχει δικαιωθεί....

    ανεξάρτητα από το εάν τελικά θα γίνουν όλα αυτά που έχω πει ....

    ή τελικά τα μισά από όσα έχω πει....

    και όλα αυτά απλά και μόνο επειδή όπως ήδη αποδείχθηκε περίτρανα κατάφερα να "δω" μια μικρή τάση ...

    η οποία χρόνο με τον χρόνο γιγαντώνεται...

    και φυσικά στο τέλος όλα αυτά με κάποιο τρόπο θα κλιμακωθούν και θα τερματιστούν...

    προσωπικά ήμουν και είμαι σίγουρος εδώ και χρόνια για το πως θα τελειώσουν όλα αυτά..

    το μόνο που ψάχνω είναι το πότε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΝΩ ΕΓΩ ΔΑΣΚΑΛΕ --Η Deutsche bank με έκθεση 54,7 τρισ ευρώ σε παράγωγα θα είναι η επόμενη Lehman; http://bankingnews.gr/τραπεζικά-νέα/item/200081-η-deutsche-bank-με-έκθεση-54,7-τρισ-ευρώ-σε-παράγωγα-θα-είναι-η-επόμενη-lehman.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δάσκαλε πολύ μας λείψατε! Να υποθέσω λόγω Πανελληνίων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Μέσα" έπεσες φίλε tab0912...

      Τόσο "μέσα" δεν έπεσε ούτε ο Σαμαράς...

      Διαγραφή
  28. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ -ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΔΗΞΕΤΕ -ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ-
    Νέα πρόταση δανειστών-Να βγουν οι φόροι από επιχειρήσεις, να κοπούν μισθοί

    Νέα 5σέλιδη πρόταση έστειλαν οι δανειστές στον Αλέξη Τσίπρα
    •Ζητούν μειώσεις δαπανών και όχι φορομπηχτική πολιτική
    •«Απολύτως απαράδεκτη η πρόταση» απαντά η Ελλάδα, σύμφωνα με το MNI
    •Απαιτούν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις
    •Σε κοινή γραμμή ΕΕ και ΔΝΤ, δεν υπάρχει χάσμα
    •Ο Τσίπρας κατήγγειλε τους δανειστές
    •«Η δεν θέλουν συμφωνία ή εξυπηρετούν συμφέροντα στην Ελλάδα»
    •Δείτε αναλυτικά τη νέα πρόταση
    -http://www.iefimerida.gr/news/213589/nea-protasi-daneiston-na-vgoyn-oi-foroi-apo-epiheiriseis-na-kopoyn-misthoi-kai-syntaxeis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω φίλε Λουκά,

      πως τελικά αυτή είναι μια πραγματικά "Ιστορική στιγμή"...

      στην οποία και θα αποδειχθεί επιτέλους αν αυτό που είχε πει παλιότερα ο Αλβέρτος...

      πως "Η ανθρώπινη ανοησία είναι όντως άπειρη.."

      είναι τελικά επιστημονική αλήθεια ή όχι..

      Τώρα όσον αφορά τα "αδέλφια μας" τους Ευρωπαίους..

      και το ποιος θέλει πραγματικά να "πηδήξει" ποιόν;;;

      ένα έχω να πω...

      "Μεγάλη επιτυχία αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση"...

      Ως μπ@ρδ€llo φυσικά....

      Διαγραφή
  29. από την περήφανη διαπραγμάτευση, στο δημοψήφισμα για την εθνική υπερηφάνεια, και μετά στο εθνικό μας νόμισμα, τη δραχμή, που κι αυτό μας "τσιγκλάει" την εθνική υπερηφάνεια γιατί, διάολε, άλλο να χεις στο χαρτονόμισμα κοτζαμ Κολοκοτρώνη κι άλλο να χεις κάτι ακαταλαβίστικα σύμβολα. Για να τονωθεί κι άλλο η εθνική υπερηφάνεια προτείνω όλα τα νέα χαρτονομίσματα να έχουν μόνο εθνικούς ήρωες επάνω, άντε και κανέναν αρχαίο για να "τη λέμε" στους ευρωπαίους που νομίζουν ότι είναι πολιτισμένοι. Πιο συγκεκριμένα, στο καινούργιο χαρτονόμισμα των 100.000 δραχμών που μάλλον θα φτιαχτεί για να διευκολύνει τις καφετέριες και τα ψιλικατζίδικα, προτείνω να βάλουμε το Μέγα Αλέξανδρο, ή εναλλακτικά τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Giorgio,

      Το 11 είχα προτείνει να τυπωθούν επάνω στα χαρτονομίσματα της "Νέας Δραχμής" κατά αύξουσα σειρά αξίας κάτωθι:

      Τζούλια Αλεξανδράτου, Θεόδωρος Τζουκάτος, Άκης Τζοχατζόπουλος κτλ..

      Τέσσερα σχεδόν χρόνια μετά και έχοντας πια μια πιο "κατασταλαγμένη" άποψη για το Ελληνικό "πρόβλημα"..

      αυτούς που έχω να προτείνω είναι...:

      Σαμαράς (ο Τρύφωνας), Λάκης Γαβαλάς (ως φυλακισμένος ήρωας), Κώστας Κεντέρης (ως γνήσια Ελληνική "φούσκα") και Βίκυ Σταμάτη (ως φυλακισμένη ηρωίδα της συμπαθούς τάξεως των απανταχού κατατρεγμένων π@#$$%ων πολυτελείας) κτλ...

      Αν και πολύ φοβάμαι πως ξανά θα δικαιωθώ με την πρότερη προφητεία μου:..

      "The Patakos PhotoCopy" Prophecy....

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ σε όλα εκτός από τον Κεντέρη. Κλασικό παράδειγμα "παρακατιανού" που ανακάλυψε το κόλπο για να μπει στα μεγάλα σαλόνια αλλά εκεί, αυτοί που ήδη γνώριζαν το κόλπο δεν ανέχτηκαν τον παρακατιανό στα σαλόνια τους. Τον εξόρισαν λοιπόν και τον κατέστησαν δακτυλοδεικτούμενο, γιατί διάολε, το σαλόνι αυτό δεν είναι για όλους. Η ιστορία του Κεντέρη μοιάζει αρκετά με την ιστορία της χώρας στην ευρωζώνη. Τώρα όλοι οι "ντοπαρισμένοι" ανακάλυψαν ότι δεν ακολουθούμε τους κανόνες, και μας τιμωρούν...

      Μικρές επιφυλάξεις έχω και για την Τζούλια Αλεξανδράτου, αλλά αυτό είναι μεγάλη συζήτηση.

      Διαγραφή
    3. Το θέμα φίλε Giorgio,

      είναι πως εδώ που φτάσαμε...

      το θέμα δεν είναι αν θα έχουμε ή όχι εμείς "επιφυλάξεις"...

      αλλά ότι μάλλον θα έχει πια η ίδια η Τζούλια...

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.