και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Οι άσχετοι, οι ανόητοι και το μαρτύριο του Σίσυφου...


Εκτός στόχου τα δημόσια έσοδα τον Ιούλιο ...



Η Ελλάδα με το υπάρχων μοντέλο ανάπτυξης, δηλαδή αυτό της συνεχόμενης αύξησης της φορολογίας, δεν πρόκειται να δει ποτέ ανάπτυξη όχι πραγματική αλλά ούτε καν πλασματική σαν και αυτή της όλο και μικρότερης αύξησης του ΑΕΠ των υπόλοιπων κρατών της Δύσης, απλά και μόνο γιατί η τελευταία βασίζεται πρωτίστως στην αύξηση της παροχής του δανεικού χρήματος από τα κρατικά ελλείμματα και τα πολλά QE των Fiat χαρτονομισμάτων των κεντρικών τραπεζών, ενώ εδώ οι ανόητοι και οι άσχετοι των οικονομικών, “δεξιοί” αλλά και “αριστεροί” τόσο εντός όσο εκτός των “τειχών”, αντί όταν έσκασε η Ελληνική φούσκα να πλημμυρίσουν τον τόπο με ακόμη περισσότερα δανεικά, όπως έκαναν δηλαδή στις ΗΠΑ μετά το σκάσιμο της φούσκας του '08 φουσκώνοντας μια ακόμη μεγαλύτερη φούσκα, αυτοί τα μείωσαν και έτσι τώρα είναι “καταδικασμένοι” απλά να φουσκώνουν μόνο για λίγο την ξεφουσκωμένη αυτή φούσκα και αυτή με τις όλο και μεγαλύτερες “τρύπες” της να ξεφουσκώνει συνεχώς όλο και περισσότερο.
 

6 σχόλια:

  1. Σήμερα γιορτάζουν η αγάπη, η ελπίδα και η πίστη. Πρόκειται για τις πιο σημαντικές έννοιες του πολιτισμού μας, επειδή γίνουν αξία και νόημα στη ζωή των φτωχών, καθιστώντας έτσι την κοινωνία μας πολιτισμένη, και βαθιά ανθρώπινη. Κατά κάποιον τρόπο λοιπόν, γιορτάζουμε όλοι μας (εντάξει, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο :-)).

    Χρόνια πολλά... Είθε να υπάρχει για πάντα στη ζωή μας αγάπη, πίστη και ελπίδα.

    Γιορτάζει και η σοφία, αλλά αυτή είναι σαν τα χρυσά ολυμπιακά μετάλια. Χρειάζεται ταλέντο και αγώνα, ενώ τα υπόλοιπα είναι και "τσάμπα" (είπαμε, για τους φτωχούς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω δασκαλε λεω οτι ο καταχρεως μπατηρης (ελλας) τον υπερπληθωρισμο δεν τον φοβαται. Λες η καταρρευση του φιατ συστηματος που προβλεπεις, να φερει πληθωρισμο, που με τη σειρα του θα φαει το χρεος και ο σουμπλε τα λυσαχα του; 😊

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν θέλεις να πάρεις φίλε Λήσταρχε,

    μια γεύση από υπερπληθωρισμό ...

    ρίξε μια ματιά στην τωρινή Βενεζουέλα...

    στην οποία έχει φτάσει σχεδόν στο 700%...

    τέλος όσον αφορά εμάς τον σουμπλε αλλά και όλη τη Δύση δύο πράγματα είναι σίγουρα...

    α) ότι το υπάρχον χρέος σε όλη τη Δύση δεν πρόκειται να πληρωθεί ποτέ ...

    και

    β) ότι είτε αυτό σβήσει μέσω υπερπληθωρισμού είτε με απ' ευθείας default...

    ο Δυτικός Πολιτισμός τα έχει ήδη φάει τα ψωμιά του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα κόλλυβα θα τα φάνε άλλοι φίλε Λουκά,

      αν βέβαια τότε βρίσκουν παπά για να θάψει...

      Διαγραφή
  4. Προέκυψε, λέει, σκάνδαλο με τον καλογρίτσα και την Τράπεζα αττικής. Οι άνθρωποι πνίγονται σε μία κουταλιά νερό. Η άδεια του καναλιού να κοπεί σε μορφή μετοχών, και να εισαχθεί στο χρηματιστήριο. Κάθε μηχανικός, που την έχει πληρώσει με το "αίμα" του, να πάρει τις μετοχές που του αναλογούν σύμφωνα με τις εισφορές που έχει πληρώσει. Αν κάποιος εξαγοράσει το 80% των μετοχών, μπορεί να ανοίξει κανάλι. Η εξουσία στο λαό. Και θέλουν να λέγονται και αριστεροί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.