και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Όταν ένας πολιτισμός είναι στα τελευταία του “φωνάζει” (ο ίδιος) τους Βαρβάρους...


Πάγκαλος:”Διαμαρτυρήθηκε ο πληθυσμός της περιοχής και επιτέθηκε για να κάψει το Κέντρο Υγείας. Το πρόβλημα είναι απλό και είναι ευθύνη του ΠΑΣΟΚ. Δεν έπρεπε στην Ηράκλεια Σερρών να υπάρχει Κέντρο Υγείας"... 

Περιμένοντας τους Βαρβάρους ...

Το μεγάλο ερώτημα για την σημερινή Ελλάδα ένα κράτος αποτυχημένο και σε διαρκή παρακμή δεν είναι αν τελικά θα έρθουν ή όχι οι “Βάρβαροι” και αν αυτοί θα τα ισοπεδώσουν όλα...

αλλά ποιοι από τους Βαρβάρους θα έρθουν τελικά πρώτοι για να τα ισοπεδώσουν...

και κυρίως τι θα γίνει όταν όλα όσα τώρα θεωρούμε δεδομένα τελειώσουν...
    

15 σχόλια:

  1. ΨΗΦΙΖΩ ΑΣΗΖΗΤΗΤΗ--ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Πόσο πιθανός είναι ο πόλεμος Τουρκίας - Ελλάδας---(ALERT 22.3.2018) ------------https://www.youtube.com/watch?v=t81qKzPkGhE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν ένας πολιτισμός είναι στα τελευταία του “φωνάζει” (ο ίδιος) τους Βαρβάρους...

    Κι αν το τελειωτικό χτύπημα φίλε δάσκαλε, έρθει τελικά από τους
    πολιτισμένους;
    Σκέψου μια αναταραχή όπου οι εμπορικοί πόλεμοι θα είναι κανόνας,η κρίση θα απλώνεται παντού και ο καθένας θα προσπαθεί να προστατέψει τα συμφέροντά του.
    Ας υποθέσουμε ότι κάποια στιγμή λοιπόν αρχίζουν να διαρρέουν προσωπικά στοιχεία Ελλήνων πολιτικών με γεμάτους τραπεζικούς λογαριασμούς από μίζες που είναι τεράστια ποσά.Άνετα μπορεί να συμβεί αυτό από μια δύναμη που θέλει να δημιουργήσει αναταραχή σε μια διεφθαρμένη ευρωπαϊκή χώρα για τους δικούς της λόγους π.χ πόλεμο στο ευρώ, αναταραχή και σε άλλες χώρες.Εμείς απλά έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα τέτοιο σενάριο. Μετά σκέψου το λαό στο πεζοδρόμιο οργισμένο και έτοιμο να τα κάνει λαμπόγυαλο και τη χώρα να πηγαίνει ακυβέρνητη και να χρωστάει τα μαλλιοκέφαλά της.
    Ακραίο σενάριο; Δε νομίζω. Όπως το γερμανικό κεφάλαιο συνεργάστηκε με το Χίτλερ όταν κατάλαβε πού είναι τα συμφέροντά του έτσι και τώρα αν τα πράγματα ξεφύγουν και οι "πολιτισμένοι" πάψουν να συνεννοούνται τότε εμείς θα βγούμε στη σέντρα πρώτοι. Αν όχι, οι "πολιτισμένοι" έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τους βαρβάρους με πολλούς τρόπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είτε με τον έναν, είτε με τον άλλο τρόπο φίλε χχχ,

      οι Βάρβαροι θα έρθουν...

      διότι όπως λέει και ο ποιητής:

      "Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις"...

      Διαγραφή
  3. Διάβασα λίγο την ανάλυση του ποιήματος. Νομίζω πως είναι πολύ καλή. Μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις την τελευταία πρόταση γιατί δεν την καταλαβαίνω;

    "Η πολιτεία του ποιήματος, βρίσκεται επομένως στο σημείο αυτό, όπου τίποτε δεν τους εντυπωσιάζει πια, τίποτε δεν μπορεί να τους λυτρώσει από την ανία και την αδιαφορία τους, γι’ αυτό κι επιθυμούν να γυρίσουν στο πρωταρχικό επίπεδο"

    Τι εννοεί ο ποιητής;

    "όπου ένα γυαλιστερό πετράδι αρκούσε για να τους προκαλέσει ενθουσιασμό."







    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι οι πολιτισμοί φίλε χχχ,

      μετά την κορύφωση και κατά την διάρκεια της παρακμής τους...

      αλλά στ' αλήθεια δεν σου φέρνει κανένα συνειρμό η φράση αυτή:

      " τίποτε δεν τους εντυπωσιάζει πια, τίποτε δεν μπορεί να τους λυτρώσει από την ανία και την αδιαφορία τους"...

      απλά κοίταξε γύρω σου σήμερα τους σημερινούς ανθρώπους στην χώρα μας...

      και ειδικά την "νέα γενιά"...

      όσο για το "γυαλιστερό πετράδι" των Βαρβάρων έχω ήδη γράψει πως:

      "Όταν καταρρέει ένας πολιτισμός...

      νόμισμα γίνεται πάντα ο χρυσός..."

      Διαγραφή
  4. "απλά κοίταξε γύρω σου σήμερα τους σημερινούς ανθρώπους στην χώρα μας...

    και ειδικά την "νέα γενιά"..."

    Η νέα γενιά φίλε δάσκαλε, είναι αποτέλεσμα της ανατροφής που δόθηκε στην οικογένεια. Άρα καλύτερα να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας.
    Επιπλέον εμείς φτιάξαμε-επιτρέψαμε αυτό το θεσμικό χάλι που σημαίνει ότι οι νέοι που δεν έχουν από την οικογένεια υποστήριξη δεν έχουν καμιά ευκαιρία.
    Όμως από την άλλη σκέψου πως αυτό το χάλι μας επιβιώνει αιώνες. Κάπου λοιπόν είμαστε καλοί, γιατί ο φυσικός νόμος είναι ανελέητος όσον αφορά την εξαφάνιση των ειδών αλλά και των εθνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιβιώσαμε φίλε χχχ,

      ως χώρα τα τελευταία διακόσια χρόνια με την βοήθεια και τα δανεικά των ξένων...

      μην ξεχνάς πως είμαστε έθνος "αυτοκαταστροφικό"...

      αφού φάγαμε πρώτα τα πρώτα δανεικά των ξένων σε χρυσές λίρες...

      μετά αρχίσαμε να φαγωνόμαστε και μεταξύ μας...

      και αν δεν ήταν η ναυμαχία του Ναβαρίνου...

      δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν σήμερα θα είμασταν το κράτος που είμαστε...

      άρα πιθανόν να είμαστε περισσότερο τυχεροί...

      βέβαια οφείλω να ομολογήσω πως σε κάτι είμαστε πολύ καλοί...

      στο να κοροϊδεύουμε τους άλλους...

      όπως δηλαδή κάνουμε και τα τελευταία αυτά χρόνια...

      με τα δανεικά από τα μνημόνια...

      αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι...

      "Μέχρι πότε;;;"...

      Διαγραφή
  5. ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥΛΙΑ -ΠΟΛΥ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΠΕΦΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΥΡΑΖΗ-ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ- ΛΕΦΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΩΡΑ-ΝΑ ΤΟ ΓΛΕΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ-ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ Π@Π@ΡΟΛΟΓΙΕΣ--ΑΦΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛ ΤΟΥ ΓΚΕΔΕΡ-ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΤΕ ΑΓΟΡΙΑ ΜΟΥ-ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΒΟΙΔΙΟΥ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΝΑ ΚΡΥΦΤΗΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΤΟΠΗΣΗ Ο ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΞΩΝΤΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΛΕΙΖΕΡ ΜΠΑΙ ΜΠΑΙ ΜΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φρομ μι παρτ φίλε Λουκά,

      στο λέω ι ντοντ καρε..

      https://www.youtube.com/watch?v=cxpstVjnpzU

      Διαγραφή
  6. Ναι, είναι αλήθεια σε αυτά που περιγράφεις είμαστε καλοί. Όμωε μιλάμε γλώσσα που αποδεδειγμένα είναι αυτή των αρχαίων Ελλήνων. Άρα δεν επιβιώνουμε μόνο τα 200 τελευταία χρόνια. Το Ναβαρίνο έπαιξε καθοριστικό ρόλο αλλά η τύχη ευνοεί λένε και τους τυχερούς ή τους αποφασισμένους θα έλεγα για εκείνη την περίοδο.

    "Μέχρι πότε;;;"...
    Αυτή η φράση φίλε δάσκαλε που κρύβει απορία... στο στόμα του επαναστατημένου Έλληνα θα εννοούσε Μέχρι πότε σκλαβωμένοι και στου Νεοέλληνα με αγανάκτηση Μέχρι πότε μέσα στα μνημόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι Αμερικανοί έχουν ήδη συνθηκολογήσει. Οι φτωχοί μουσάτοι (με τα καλάσνικοφ) τους τελείωσαν, και δεν έχουνε τα κότσια να πολεμήσουνε οι ίδιοι για τα συμφέροντά τους. Τελευταία τους ελπίδα είναι να πολεμήσουμε εμείς γι' αυτούς. Τους τελείωσαν τα πιόνια σε αυτή την παρτίδα σκάκι που παίζουνε, και τώρα θέλουνε να "θυσιάσουνε" και τους αξιωματικούς. Απομένει να δούμε αν είμαστε διατεθειμένοι να "παίξουμε".

    Υπάρχει το ενδεχόμενο να πούμε όχι στους Αμερικάνους, και να τους τιμωρήσουμε έτσι με τον πιο σκληρό τρόπο για την πολιτική τους στην περιοχή, τις τελευταίες δεκαετίες. Να αποδεχτούμε την κυριαρχία του Σουλτάνου στην Ανατολική Μεσόγειο, και να βρούμε συμβιβαστικές λύσεις (π.χ. θα μπορούσαμε να μοιράσουμε τα κοιτάσματα που είναι ανατολικά της κρήτης). Θα κερδίσουμε έτσι αρκετά χρόνια ειρήνης, και μετά βλέπουμε. Άλλωστε, δεν είναι η Τουρκία που μας απειλεί, αλλά η υπογεννητικότητα και μετανάστευση των Ελλήνων στο εξωτερικό. Αν αυτό συνεχιστεί, σε μερικές δεκαετίες θα είμαστε ούτως ή άλλως μια χούφτα άνθρωποι, ανίκανοι να τα βάλουμε με την Τουρκία. Γιατί να μην το παραδεχτούμε από τώρα, και να σωθούν έτσι κάποιες (δεκάδες) χιλιάδες ζωές (και ενδεχομένως η θράκη ή κάποιο νησί) που θα χαθούν σε ενδεχόμενο πόλεμο? Άλλωστε εμείς έχουμε αρκετά κοιτάσματα νότια της Κρήτης, που δεν τα απειλεί κανείς.

    Υπάρχει και το ενδεχόμενο να παίξουμε (για άλλη μια φορά) το παιχνίδι των Αμερικανών. Αν (λέμε τώρα) νικήσουμε τους Τούρκους, και δε μας πουλήσουνε στην πορεία οι Αμερικανοί (πράγμα ιδιαίτερα αμφίβολο), μπορεί να διαμελίσουμε την Τουρκία να απαλλαγούμε από αυτό το μεγάλο κίνδυνο. Ας θυμηθούμε όμως ότι στο β παγκόσμιο πόλεμο πολεμήσαμε στο πλευρό τους και πληρώσαμε την επιλογή μας αυτή με βαρύ τίμημα. Όταν ο πόλεμος τέλειωσε, μας πουλήσανε, και κατά τύχη μόνο πήραμε τα δωδεκάνησα που θέλανε να τα δώσουνε στους Τούρκους (αλλά οι Τούρκοι δεν τα θέλανε). Τη Βόρειο Ήπειρο τη δώσανε στην Αλβανία.

    Εν κατακλείδι, ήρθε η ώρα οι Αμερικάνοι να πάρουνε πόδι από τη μέση Ανατολή. Το βλέπουνε πια και οι ίδιοι. Είμαστε η τελευταία τους ελπίδα. Όμως, αυτοί τόσα χρόνια έλεγαν "βρείτε τα με τους Τούρκους" και κρατούσαν ίσες αποστάσεις. Ίσως ήρθε η ώρα να τους ακούσουμε. Άλλωστε, οι Αμερικάνοι "πάντα ξέρουνε κάτι παραπάνω".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Giorgio,

      O Ουίνστον Τσόρτσιλ που ήταν ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος...

      εκτός των άλλων είχε πει πως:

      "Μπορείς πάντα να υπολογίζεις πως οι Αμερικανοί θα κάνουν το σωστό- αφού έχουν εξαντλήσει πρώτα όλες τις εναλλακτικές."

      και το ακόμη πιο σωστό πως:

      "Τα Βαλκάνια παράγουν περισσότερη ιστορία από ότι μπορούν να καταναλώσουν."

      https://www.huffingtonpost.gr/2015/06/11/oi-peninta-kaluteres-atakes-tou-churchilll_n_7563782.html

      Διαγραφή
    2. Φίλε Giorgio
      Ακόμη και αν δίναμε τα μισά κοιτάσματα στην Κρήτη οι Τούρκοι θα ήθελαν μετά όλο το νησί.Δεν έχω αντίρρηση αρκεί να μάθουμε γρήγορα τουρκικά για να μιλάμε με το Σαουδάραβα Τούρκο δάσκαλο.

      Διαγραφή


  8. Ιερόδουλη αποκαλύπτει πόσα χρήματα βγάζει το μήνα

    ΚΟΣΜΟΣ/24 Μαρ, 2018 - 19:44/




    Η 25χρονη Lana West εργάζεται στο Moonlite Bunny Ranch, έναν νόμιμο οίκο ανοχής της Νεβάδα των ΗΠΑ, και τα πάει περίφημα οικονομικά, καθώς καθαρίζει όπως μας λέει 30.000 δολάρια τον μήνα (λίγα περισσότερα από 24.000 ευρώ).

    Η Lana εγκατέλειψε τη θέση της σε μεγάλη εταιρία μάρκετινγκ, καθώς όπως ομολογεί η πορνεία και ευκολότερη είναι και αποδοτικότερη οικονομικά, αλλά και «ασφαλέστερη» από τη δουλειά στο γραφείο.

    Μιλώντας στη «Sun Online», λέει χαρακτηριστικά: «Γιατί να κρύψεις ποια είσαι; Είσαι μια ιερόδουλη και απλώς το λες κάπως αλλιώς». Η Lana δοκίμασε αρχικά να είναι συνοδός πολυτελείας και δελεάστηκε από τις απολαβές αλλά και τον πολυτελή τρόπο ζωής που της προσέφεραν οι πλούσιοι πελάτες της
    «Η πορνεία είναι τέλεια», λέει, «δεν έχω κανένα πρόβλημα να το παραδεχτώ». Και τον Ιανουάριο του 2017 έκανε το επόμενο βήμα, να εγγραφεί ως ιερόδουλη στα νόμιμα μητρώα για να μπορεί να εργάζεται σε οίκους ανοχής.

    Πλέον μπορεί και σπουδάζει διοίκηση επιχειρήσεων, καθώς τα χρήματα που κερδίζει είναι πολλά. Και προτιμά μας λέει να δουλεύει σε οίκο ανοχής παρά ως συνοδός κυρίων, μιας και είναι ακόμα ευκολότερο και βολικότερο.
    Και δεν θεωρεί μάλιστα καθόλου εξεζητημένες τις δηλώσεις της: «Θα έλεγα πως είναι απλώς γελοίο το να κρίνεις. Είμαστε στο 2018, δεν είναι και τίποτα σπουδαίο. Είχα πολλούς φίλους που δεν ήθελα να το μάθουν, αλλά στο τέλος δεν είναι και καμιά μεγάλη δουλειά. Η οικογένειά μου το έμαθε και δεν είναι πολύ χαρούμενοι, δεν τους αρέσει. Ο μπαμπάς μου δεν μου μιλάει … εγώ όμως λέω πως είμαι μια χαρά»…DETE GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Πως και που θα χτυπήσει η Τουρκία την Ελλάδα - (ALERT 23.3.2018)-----------https://www.youtube.com/watch?v=8iz7LSa1Lns

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.