και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Πατριώτες γερά..το "θαύμα" είναι κοντά..



Κουράγιο πατριώτες, πέντε με έξι μειώσεις επιτοκίων μείναν ακόμη και όπου νάνε θα αρχίσουμε να δανειζόμαστε ξανά από τις αγορές.

Άντε και καλή μας “Ανάσταση”...

Ο “Καθηγητής Λυκείου”

17 σχόλια:

  1. ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. με την περικοπή επιτοκίων κατά 0.25% να μην αποτελεί είδηση για τις αγορές, οι οποίες θα περίμεναν να ακούσουν και τα όσα θα είχε να πει ο Μ. Ντράγκι στην συνέντευξη τύπου. Η έκπληξη όμως δόθηκε, με τον ίδιο να απαντά σε συνέχεια σχετικής ερώτησης δημοσιογράφου, ότι είναι στις σκέψεις της ΕΚΤ το ενδεχόμενο επιβολής αρνητικών επιτοκίων στις καταθέσεις. Οι αγορές πάγωσαν στην είδηση αυτή ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΜΕΤΟΧΕΣ ΛΕΕΙ Ο ΜΑΡΙΟ ΝΑ ΜΑΖΕΨΩ ΤΟ ΠΑΡΑΔΑΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρνητικά επιτόκια σημαίνει και χαμηλότοκη χρηματοδότηση και επομένως και ρευστότητα. Επιπλέον αν οι μετοχές που θα αγπραστούν δεν είναι τραπεζικές, πως θα μαζέψει χρήμα ο Μάριο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ συνάδελφε,
    ΚΑΛΟ ΠΆΣΧΑ.
    Θα σε παρακαλούσα να μας πεις την γνώμη σου:
    Θα έχει ράλυ ή διόρθωση (ν'αγοράσω ή να πωλήσω μτχ) μετά το Πάσχα;
    Σ'ευχαριστώ και σου ξαναευχομαι ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Συνάδελφε,

    Καλή ανάσταση και από εμένα σε όλους τους φίλους συναδέλφους ή μη..

    Τώρα όσον αφορά το αν το ΧΑΑ θα κάνει ράλυ ή "βουτιά" μετά το Πάσχα, μακάρι να ήξερα για να σε βοηθήσω.

    Με άλλα λόγια όπως είναι γνωστό τοις πάσι ...

    "Κάνε με προφήτη..
    για να σε κάνω πλούσιο...."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή Ανάσταση και από μένα σε όλους με υγεία και κάθε καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ για όλους....
    Αγαπητέ συνάδελφε ,
    Αν είχες μετοχές στο χαρτοφυλάκιο σου θα τις πωλούσες τώρα ή θα αγόραζες κι άλλες;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αληθώς Ανέστη, συνάδελφε (ελπίζω και εύχομαι για όλους)...

      Και όμως συνάδελφε δεν ξέρω αν θα σου φανεί περίεργο αλλά κατέχω κάποιες μετοχές στο χαρτοφυλάκιό μου (λίγες, γιατί τις υπόλοιπες τις έχω ήδη πουλήσει στην τελευταία πρόσφατη άνοδο) οι οποίες αγοράστηκαν όταν άρχισαν πάλι οι περισσότεροι να μιλάνε για καταστροφές.

      Τώρα δεν πουλάω ούτε αγοράζω (εκτός ειδικών περιπτώσεων και περιστάσεων).

      Πάντως αν ήταν να προτείνω κάτι θα πρότεινα αγορές (για βραχυπρόθεσμα) και αυτό γιατί το momentum τώρα για το ΧΑΑ είναι θετικό παρά αρνητικό, η ψυχολογία ανεβασμένη και οι ΑΜΚ των τραπεζών ακριβώς μπροστά μας.

      Έτσι αν δεν συμβεί άμεσα κάτι εξαιρετικά κακό, προβλέπω μάλλον άνοδο παρά πτώση.

      Διότι όπως έχω ξαναπεί το χρηματιστήριο κατ΄ουσία είναι απλά και μόνο προσδοκία.

      Και αυτό που διακρίνω εγώ τώρα είναι ότι η προσδοκία για την επερχόμενη Ελληνική "Ανάσταση" βρίσκεται στο Ζενίθ της.

      Διαγραφή
  8. Χριστός Ανέστη κ. καθηγητά και αγαπητοί φίλοι.

    Σχετικά με τις ΑΜΚ, τελικά λες να περιμένουμε την αγορά δικαιωμάτων ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Λεύκιε,

      Η αγορά δικαιωμάτων είναι μια "δυσκίνητη" είσοδος και εγώ την συνιστώ μόνο αν έχει κανείς σκοπό να επενδύσει τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα, δηλαδή να κρατήσει κάποιο χρονικό διάστημα τις μετοχές του.

      Γενικά αν θέλει κανείς οπωσδήποτε να μπεί στην ΑΜΚ αγοράζοντας δικαιώματα η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να το κάνει στην αρχή της διαπραγμάτευσης με το που θα μπουν τα δικαιώματα και λογικά θα πιεστούν αρχικά.

      Και αυτό γιατί προς το τέλος προβλέπω μεγάλη άνοδο και στα δικαιώματα (με την προϋπόθεση ότι η τιμή της μετοχής θα έχει άνοδο μετά το κόψιμο του δικαιώματος).

      Διαγραφή
  9. Χριστός Ανέστη σε όλους τους φίλους,

    Μεταξύ AEGN – OLTH – PROF ποια πιστεύεις ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση; Διαγραμματικά δείχνουν όλες κάποια συσσώρευση και τα θεμελιώδη τους δεν είναι σε άσχημη κατάσταση. Επίσης έχω 2 απορίες σχετικά με την ετήσια οικ. Κατάσταση της AEGN: α) Πώς έχει περισσότερα μικτά κέρδη το 2012 σε σχέση με το 2011 όταν ο κύκλος εργασιών είναι μικρότερος, β) Τι είναι οι λοιπές βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις;
    Και ΕΛΤΟΝ έχει καλά θεμελιώδη αλλά μεγάλες αντιστάσεις μπροστά του
    Για την ΑΜΚ της ΑΛΦΑ, το δικό μου πλάνο λέει είσοδος στην μετοχή της μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων. Και όπως έχουν δείξει και όλες οι προηγούμενες αυξήσεις με την έναρξη της διαπραγμάτευσης τους πέφτει πολύ ‘ξύλο’ στη μετοχή. Κάποια στιγμή και όταν τελειώσει το πολύ ξύλο (λίγο πριν τη λήξη της διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων 21/5-27/5) είναι η ιδανική είσοδος στην μετοχή. Και φυσικά πουλάμε πριν την έναρξη της διαπραγμάτευσης των καινούριων. Σε όλο αυτό το διάστημα θα ‘ανεβάσουν’ την τιμή της μετοχής για να μπορέσουν να πείσουν όσους περισσότερους μπορούν να πάνε στα ταμεία των τραπεζών και να πληρώσουν για την αύξηση. Αυτή είναι η δική μου άποψη βέβαια ο καθηγητής τα γνωρίζει καλύτερα από μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Δημήτρη,

      Από τις παραπάνω μετοχές αυτή που νομίζω ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση είναι η ΟΛΘ.

      Οι άλλες δύο δεν πραγματοποιούν και όγκους για να μπεί κανείς με σχετική ασφάλεια.

      Η ΑΕGN έχει περισσότερα μικτά κέρδη με μικρότερο τζίρο γιατί μάλλον κατάφερε να μειώσει τα κόστη της (πχ μισθούς, οικονομίες κλίμακας κτλ).

      Χωρίς να είμαι και λογιστής αυτό που ξέρω είναι ότι οι λοιπές βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις είναι υποχρεώσεις της εταιρίας (πλην τραπεζών πχ προς προμηθευτές) οι οποίες πρέπει να πληρωθούν μέσα στην επόμενη το πολύ πενταετία.

      Διαγραφή
    2. Και εγώ τον ΟΛΘ βλέπω σε καλύτερη μοίρα από όλες.

      Πάντως για ΓΔ η κατάσταση είναι πολύ μπερδεμένη. Ένα στοιχείο είναι ότι υπάρχει μεγάλο divergence μεταξύ ΓΔ και adline, δηλαδή ενώ ο δείκτης προσεγγίζει τα υψηλά του η adline είναι πολύ μακριά από αυτά. Και επίσης μόνο μια μετοχή έχει κάνει αξιόπιστη άνω διάσπαση η ΦΦΓΚΡΟΥΠ.

      Γενικά η κατάσταση είναι 'θολή'. Ας ξεκαθαρίσει πρώτα και μετά θα πάρω θέση.

      Διαγραφή
  10. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΔΕΡΦΙΑ
    ftse25 μετα την πτωση απο το 354,93 στο 253,17 ανεκαμψε 78.6% στο 332,91
    Συμφωνα με το harmoning trading ... μια μεθοδολογια που χρησιμοποιει τις αναλογίες Fibonacci για να καθορίσει πιθανα σημεία αντιστροφής και να μας δωσει πιθανα σημεια εισοδου η εξοδου απο μια μετοχη η δεικτη .Τα κυρια επιπεδα που χρησιμοποιουμε ειναι το 0,618 0,786 1,272 και 1,618
    Αρα το 332,91 μπορει να ειναι ενα σημειο διορθωσης ..το που θα φτασει η διορθωση θα μας το δειξει η αγορα .Η αληθεια ειναι οτι κινηση πανω απο το 308 χωρις διορθωση πρωτα προς τα προηγουμενα χαμηλα 253 ,δεν την περιμενα .Προς το παρον οσο ειναι πανω απο το 297 που εχουμε τα σαγονια μας βαζει στην θεση του λονγκ .Ενα κλεισιμο κατω απο το 308 που εχουμε τα χειλη (πρασινο κινητο ) μας βαζει σε ουδετερες σκεψεις.Ενα στοπ για τον λονγκ ειναι προς το παρον το 293


    Αν ριξουμε μια ματια και στον ΓΔ στο ημερησιο ..θα δουμε οτι παλι ειχαμε ανακαμψη 78,6% ..αρα και εδω η προσοχη πρεπει να ειναι αυξημενη ,αφου η διορθωση ειναι πιθανη .
    Στοπ στις λονγκ σκεψεις βαζουμε στο 902 και μενει να δουμε και εδω αν η αγορα εχει διαθεσεις διορθωσης και μεχρι που ...με δεδομενο πλεον την εναρξη περιοδου αποκοπης στις αμκ των τραπεζων,η ανοδικη συνεχεια μπορει να βρεθει σε κινδυνο η αν θελετε σε στασιμοτητα -συσσωρευση γυρω απο τους κινητους του αλιγατορα ...κατι αναλογο με Ιουλιο-Αυγ 12 η και Νοεμβριο 12 ...ολα θεωρητικα






    Αναρτήθηκε από spand στις 6:38 http://tostekitougatou.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΕΙΚΤΗ

    16 αναγνώστες


    Τρίτη, 7 Μαΐου 2013
    10:43





    Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη σε όλους. Μετά την Ανάσταση Κυρίου, ανάσταση επιζητούμε και στην Σοφοκλέους, για να ξεπεράσει ο ΓΔ τις 1000 μονάδες οριστικός και αμετακλήτως!!! Φυσικά, το παιχνίδι θα παιχτεί με τις τράπεζες οι οποίες θα «ρουφήξουν» ρευστό από την αγορά προκειμένου να κάνουν τις ΑΜΚ. Παρ’ όλα αυτά, συγκινητικές προσπάθειες θα πρέπει να περιμένουμε από τα μη τραπεζικά χαρτιά, τα οποία θα δώσουν την μάχη για υψηλότερα επίπεδα, καθώς κι εάν από το μέτωπο τον αποκρατικοποιήσεων έχουμε θετικές εξελίξεις, τότε οι 1000 μονάδες θα φαντάζουν παρελθόν. Όπως βλέπουμε και στο παρακάτω γράφημα, ο RSI γύρισε σε ανοδική τροχιά και πλέον μια ισχυρή στήριξη υπάρχει στις 910 μονάδες (γραμμή ΑΒ). Σε περίπτωση που όλα κυλίσουν ομαλά, πλέον θα έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι στην οδό Σοφοκλέους, αφού πλέον έχουμε δει τα ιστορικά χαμηλά και προσεχώς πιθανών οι 1000 μονάδες να είναι κι αυτές οριστικά παρελθόν.
    http://marketstime.capitalblogs.gr/listArticles.asp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χριστός ανέστη και χρόνια πολλά. Πυρετός επερχόμενων αγορών επικρατεί στην παρέα, όπως βλέπω. Εύχομαι καλά κέρδη στους τολμηρούς επενδυτές - κερδοσκόπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.