και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Ο κύκλος των εκφυλισμένων οδηγών και των χαμένων πολιτισμών...


Όταν βλέπει κανείς ακόμη και στην σημερινή χρεοκοπημένη Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τώρα πια δεν παράγει σχεδόν τίποτε, νέους, γέρους αλλά ακόμη και γριές να οδηγούν για να μεταφερθούν ακόμη και μερικά μέτρα από ένα μηχανάκι μέχρι ένα τζιπ-νταλίκα και ταυτόχρονα να μιλάνε και στο κινητό τους, εύκολα καταλαβαίνει πως ο κύκλος της βιομηχανικής επανάστασης στη Δύση αλλά κατά συνέπεια και ο ίδιος ο Δυτικός πολιτισμός, κάπου εδώ φτάνουν στο τέλος τους.

 

19 σχόλια:

  1. ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΔΑΣΚΑΛΕ-Σχεδόν €10.000 το μήνα παίρνει ο κουρέας του Hollande! ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΕΡΑ ΣΤΑ @ΡΧΕΙΔΙ@ ΤΟΥ-http://www.capital.gr/epikairotita/3140858/sxedon-10-000-to-mina-pairnei-o-koureas-tou-hollande

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα έχει ήδη πει ο "προφήτης" φίλε Λουκά...

      http://kathigitislykeiou.blogspot.gr/2016/07/blog-post.html

      Διαγραφή
  2. Δάσκαλε, έχω την εντύπωση ότι κάθε φορά που παρατηρείς κάτι που σε εκνευρίζει, "βλέπεις" το τέλος του δυτικού πολιτισμού. Όχι ότι αποκλείεται να έρθει η κατάρρευση, αλλά κάθε τι που σε εκνευρίζει δεν την επιβεβαιώνει. Αν ίσχυε αυτό για μένα, τότε το σύμπαν ολόκληρο θα είχε καταρρεύσει προ πολλού (συμπεριλαμβανομένης της παράγκας του γαύρου στο ποδόσφαιρο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Λουκά...

      Οι προφήτες ως γνωστόν δουλεύουν με "ερεθίσματα"...

      αυτό που εσύ αποκαλείς εκνευρισμός για εμένα είναι "ερεθισμός"...

      για νέες προφητείες φυσικά...

      και το μόνο σίγουρο και λογικό μετά από έναν τέτοιο "ερεθισμό"...

      που προκαλεί το κοίταγμα μιας γριάς να οδηγεί και ταυτόχρονα να μιλάει και στο κινητό...

      είναι το τέλος του Δυτικού Πολιτισμού...

      γιατί το μόνο που χρειάζεται είναι να διαπιστώσει κανείς σε ποιο σημείο βρίσκεται ο κύκλος...

      γιατί ως γνωστόν όλα κινούνται σε κύκλους (ακόμη και οι γριές)...

      ακόμη και αν χρειαστεί να πεθάνουμε όλοι οι Δυτικοί...

      κάτω από τον κύκλο της ρόδας καμιάς γριάς που μιλάει ταυτόχρονα και στο κινητό...

      Διαγραφή
    2. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος...

      είναι σαν τις μετοχές...

      περπατάς πχ στον δρόμο και όπου κοιτάς ...

      βλέπεις να μιλάνε όλοι (ακόμη και οι γριές) για μετοχές...

      σε ποιο σημείο του κύκλου συμπεραίνεις ότι βρισκόμαστε...

      στην αρχή ή στο τέλος;;;...

      Διαγραφή
    3. Εγώ βλέπω κάθε πρωί τις γριές να κολυμπάνε (ακόμη και στις 7 το πρωί, αλλά μόνο γριές, κανένας άλλος) και μου τη σπάνε γιατί αναπολώ (αν είναι δυνατόν) τις παραλίες της αττικής (τώρα παραθερίζω) που είναι ΦΟΥΛ ΤΟΥ ΤΑΓΚΑ ΜΕ ΤΑΤΟΥΑΖ και οι γριές σπανίζουν. Για τις κατά τα άλλα συμπαθείς γριές, δεν έχω να σχολιάσω κάτι άλλο :-)

      Διαγραφή
    4. Έτσι ακριβώς είναι φίλε Giorgio,

      Στην αρχή του κύκλου οι γριές σηκώνονται για να καθαρίζουν καμιά κότα για το μεσημέρι (απλά θυμήσου τη γιαγιά σου)...

      και στο τέλος του κύκλου παραθερίζουν...

      λόγω της σύνταξης από το welfare state που ρέει άφθονη...

      και που η γιαγιά σου αλλά κυρίως η προγιαγιά σου ...

      δεν ήξεραν καν τι χρώμα είχε...

      Διαγραφή
  3. ΔΑΣΚΑΛΕ ΕΔΩ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΡΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΘΑΝΕΙ-ΕΔΩ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΗΣΤΗ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ--ΟΥΤΕ ΓΡΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΦΡΑΓΚΑ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΑΣΚΑΛΕ ΕΔΩ ΕΛΛΑΔΑ--ΔΙΝΩ ΣΤΙΓΜΑ--Όσον αφορά την Ελλάδα, είμαστε κλειδωμένοι στο αμπάρι του πλοίου, αλυσοδεμένοι από τα χρέη και τους φόρους. Κρατημένοι τεχνητά ζωντανοί, τόσο ώστε να μην πεθάνουμε και ενοχλήσει η μυρωδιά τους υπόλοιπους επιβάτες.

    Το ημερολόγιο αναφέρει πως διανύουμε τον 40ό μήνα αποπληθωρισμού. Συνεχίζοντας χωρίς ρεαλιστικό σχέδιο διαφυγής και ανάπτυξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Το ημερολόγιο αναφέρει πως διανύουμε τον 40ό μήνα αποπληθωρισμού. Συνεχίζοντας χωρίς ρεαλιστικό σχέδιο διαφυγής και ανάπτυξης"

      χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω φίλε Λουκά,

      αλλά και αυτό το είχε προβλέψει ο "Προφήτης"...

      Διαγραφή
  5. O πόλεμος που μαίνεται στην Ευρώπη θα συνεχιστεί για γενιές. Το ισλάμ δείχνει από τι "πάστα" είναι φτιαγμένο. Δεν το πολεμάς με ανοχή και πολυπολιτισμικότητα. Το ξεριζώνεις με αυστηρούς κανόνες στα σχολεία, και οπουδήποτε μπορείς. Μαζί με αυτό, θα πρέπει να ξεριζωθεί και η ντόπια θρησκοληψία, που μας κρατάει πίσω. Πως μορφώνονται άραγε τα μικρά μουσουλμανάκια στη χώρα μας σήμερα? Ασχολείται κανείς? Φοβάμαι ότι ο πόλεμος αυτός δε μπορεί τελικά να κερδηθεί. Η θρησκοληψία θα νικήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βλέπεις, δάσκαλε, κι εγώ κάπως έτσι σκέφτομαι. Όταν βλέπω κάτι που με εξοργίζει, "προφητεύω" κι εγώ το τέλος του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Βλέπεις, δάσκαλε, κι εγώ κάπως έτσι σκέφτομαι. Όταν βλέπω κάτι που με εξοργίζει, "προφητεύω" κι εγώ το τέλος του κόσμου."
    Φίλε Giorgio, για να ισχύει αυτό που λες πρέπει να μπορείς να κάνεις και το αντίστροφο. Δηλαδή όταν βλέπεις κάτι που σε ευχαριστεί να είσαι αισιόδοξος για το μέλλον του κόσμου. Στους καιρούς που ζούμε μπορείς να καταφέρεις να το σκεφτείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά, αλλά η αισιοδοξία αυτή κάμπτεται όσο πιο πολύ συζητάω με άλλους ανθρώπους. Έτσι, περιορίζω τις συζητήσεις μου ελάχιστο :-)

      Το μέλλον της ανθρωπότητας θα είναι όντως λαμπρό φίλε ΧΧΧ. Χωρίς αρρώστιες, χωρίς γηρατειά, με απεριόριστη ενέργεια και έναν ολόκληρο γαλαξία (τουλάχιστον) στην εμβέλειά μας να εξερευνήσουμε. Η εποχή αυτή φαντάζει πολύ κοντά, αλλά και πολύ μακριά ταυτόχρονα.

      Υποθέτω ότι η ανθρώπινη ζωή δεν είναι το ύψιστο αγαθό στον κόσμο μας. Οι θυσίες ανθρώπων για υψηλά ιδανικά μας το δίδαξαν αυτό. Όταν όμως το ιδανικό είναι κάποσες "μυξοπαρθένες" στον παράδεισο, ομολογώ ότι η αισιοδοξία μου δέχεται πλήγμα. Το μέλλον θα είναι όντως λαμπρό, αλλά αναρωτιέμαι για πόσους...

      Διαγραφή
  8. "Φυσικά, αλλά η αισιοδοξία αυτή κάμπτεται όσο πιο πολύ συζητάω με άλλους ανθρώπους. Έτσι, περιορίζω τις συζητήσεις μου ελάχιστο :-)"
    Aν πραγματικά ήσουν αισιόδοξος δε θα επηρεαζόσουν από τους άλλους.
    Φίλε Giorgio ανησυχώ και για κάτι άλλο. Μόλις αντιληφθούν οι εξωγήινοι ότι ετοιμαζόμαστε για βόλτες έστω και στο δικό μας γαλαξία θα μας καταρρίψουν μιας και θα ξέρουν πολύ καλά με ποιους έχουν να κάνουν...
    Πέρα από την πλάκα μακάρι η επιστήμη να έχει τη δυνατότητα να μας βγάλει από το αδιέξοδο αλλά δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για το τελευταίο είμαι πολύ αισιόδοξος. Μόνο η επιστήμη μπορεί μας βγάλει από τα αδιέξοδα. Οι εξωγήινοι (και μιλάω σοβαρά) δε θα μας καταρρίψουν, αλλά θα μας δώσουν το βιβλίο με τους νόμους που οι πολιτισμοί της δυναμικής μας πρέπει να υπακούν. Αν παραβούμε αυτούς τους νόμους, θα μας εξαφανίσουν (ενδεχομένως τους "κανόνες" αυτούς να τους ξέρουμε ήδη, αλλά θα πρέπει να ρωτήσουμε το Γιουνγκέρ). Τέλος, όσον αφορά την αισιοδοξία μου, είμαι πραγματικά αισιόδοξος, αλλά όχι και βράχος, για να μην επηρεάζομαι από τους άλλους. Οι μορφωμένοι άνθρωποι που στέλνουν τα παιδιά τους στο κατηχητικό μου μοιάζουν με τις γριές που εκνευρίζουν το δάσκαλο. Η μόρφωση δεν κάνει τελικά τον άνθρωπο πιο έξυπνο (ο ορισμός που προκύπτει για την εξυπνάδα, είναι καθαρά υποκειμενικός). Δεν πειράζει, εγώ δε χάνω τις ελπίδες μου (γιατί όπως είπαμε, είμαι αισιόδοξος). Θα έρθει το χαπάκι του IQ, και θα δούμε όλοι "το φως το αληθινό".

      Διαγραφή
    2. και μίας και με προκάλεσες, επισυνάπτω ένα link. Ένας συνταξιούχος φυσικός, με μία ομάδα επιστημόνων, προσπαθούν να φτιάξουν ένα warp drive (τη μηχανή του star trek), σε ένα γκαράζ. Το όραμα, η θέληση, η προσπάθεια του ανθρώπου να ξεπεράσει τα όρια, τα διαχρονικά αυτά χαρακτηριστικά του είδους μας που μας οδήγησαν ως εδώ, όλα μαζί συγκεντρωμένα σε ένα ταπεινό γκαράζ κάπου στις "μεσοδυτικές" πολιτείες των ΗΠΑ. Θα τα καταφέρουν άραγε? Και γιατί όχι? Δεν υπάρχουν εμπόδια για τον άνθρωπο.

      https://www.facebook.com/SWarpDynamics/

      Διαγραφή
  9. "Θα τα καταφέρουν άραγε? Και γιατί όχι? Δεν υπάρχουν εμπόδια για τον άνθρωπο."
    H επιθυμία της υλοποίησης ενός έργου αρχικά έως την επιτυχή ολοκλήρωσή του πιστεύω πως καταλαβαίνεις κι εσύ πως είναι δύο διαφορετικά πράγματα.Μετά μένει να δούμε πως θα βοηθήσει αυτό το έργο την ανθρωπότητα. Μην ξεχνάμε πως σπουδαίες ιδέες υλοποιήθηκαν για λάθος σκοπό. Γιατί όπως σωστά λες κι εσύ δεν υπάρχουν εμπόδια για τον άνθρωπο είτε υπηρετεί σπουδαίες ιδέες προς όφελος της κοινωνίας είτε κάνοντας βόλτες με νταλίκες σκοτώνοντας κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τώρα που ο Ερντογάν βρίσκεται στο απόγειο της δύναμής του, το ρολόι αρχίζει να χτυπάει γι' αυτόν αντίστροφα. Όπως και στο Game of Thrones, συνήθως σκοτώνονται οι κομπάρσοι, ενίοτε όμως πέφτουν και τα κεφάλια των βασιλιάδων. Και ο Ερντογάν έχει πια πολλούς ορκισμένους εχθρούς που ανυπομονούν να κατεβάσουν το σπαθί στο λαιμό του, για τον ένα ή τον άλλο λόγο. Ο κλοιός σφίγγει. Ο καιρός γαρ εγγύς.


    Γέροντας Giorgio

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.