και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Τα επτά “θαύματα” της Δύσης...


Και όμως σχεδόν όλοι στη Δύση αυτή τη στιγμή μοιράζουν σε συντάξεις λεφτά που δεν υπάρχουν, παίρνουν και δίνουν μισθούς που “δεν υπάρχουν”, καταναλώνουν προϊόντα που δεν παράγουν, δανείζονται και δανείζουν δανεικά που δεν πρόκειται να αποπληρωθούν, και όλα αυτά κόβοντας συνεχώς νέο παραχαραγμένο χρήμα "από τον αέρα τον κοπανιστό” το οποίο μετά σχεδόν όλοι τους θεωρούν πως είναι και αληθινό και σε κοιτάνε σαν τρελό και στο τέλος μετρούν το πόσο από αυτό κυκλοφορεί ανάμεσά τους(ΑΕΠ), το βρίσκουν πάντα λίγο περισσότερο και κατόπιν σχεδόν όλοι τους πιστεύουν πραγματικά πως έχουν λέει οικονομική ανάπτυξη έστω και μικρή και μετά από όλα αυτά τα “θαύματα” σχεδόν όλοι τους θεωρούν και από πάνω πως όλα αυτά είναι λέει απολύτως λογικά και φυσιολογικά και πως δεν πρόκειται και να τελειώσουν και ποτέ και πως αυτό το τωρινό “θαύμα” του Δυτικού πολιτισμού είναι και στ' αλήθεια πραγματικό αλλά και “στέρεο” και το κυριότερο πως “Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά” και σε αντίθεση με όλους τους άλλους μεγάλους πολιτισμούς του παρελθόντος, ο δικός τους θα κρατήσει για πάντα.

59 σχόλια:

  1. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας πήρε τη σκυτάλη από τον Ερντογάν και είπε ότι (λίγο-πολύ) είμαστε όλοι λίγο Αλβανοί. Αν όμως είναι έτσι, προς τι η εχθρική στάση? Δε θα έπρεπε να μας βλέπει λίγο-πολύ συγγενείς του?. Αυτός τελικά είναι πιο οπιστοδρομικός κι από τον Ερντογάν.

    Βέβαια, το πιστεύω κι εγώ ότι είμαστε και λίγο Αλβανοί (όχι πολύ, όσο πατάει η γάτα), καθώς επίσης και ότι οι Τούρκοι είναι λίγο Έλληνες (όπως επίσης και εμείς είμαστε και λίγο Τούρκοι). Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι είμαστε ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ από αυτούς γιατί είμαστε οι (πιο) ΓΝΗΣΙΟΙ Έλληνες, και αυτό δε μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς!!!! :-)

    Στο μέτωπο των θρησκευτικών, η Εκκλησία αγωνίζεται (με αρκετούς πολιτικούς στο πλευρό της) να διατηρήσει τα κεκτημένα. Έτσι, ενώ οι περισσότεροι (;) χλευάζουν τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων με Παϊσιο, Πατροκοσμά, Γέροντες κλπ, ενώ κοροϊδεύουν αυτούς που περιμένουν μια ζωή να δικαιωθούν οι προφήτες για να πάρουμε την Πόλη και να φύγουνε οι Τούρκοι στην "κόκκινη μηλιά", θεωρούν ταυτόχρονα σωστό να διδάσκονται τα παιδιά στο δημοτικό για τους "Προφήτες", στα πλαίσια του μαθήματος των θρησκευτικών. Το ίδιο θεωρούν και οι εκδότες - λαϊκιστές - "στοχαστές" που πουλάνε προφητεία, ορθοδοξία, Ελληνισμό και ΦΑΣΙΣΜΟ, για να κερδίσουν τα προς το ζην: "Πες, Πες, όλο και κάποιο παιδάκι θα πέσει στη λούμπα, για να χουμε πελατεία στο μέλλον", (θα) σκέφτονται.

    Προφανώς από την κριτική μου εξαιρούνται οι προφητείς του δάσκαλου, οι οποίες είναι και οι μόνες "αυθεντικές". :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουλάχιστο εμείς έχουμε ομάδα πόλο ... .
      Ή Αλβανία "δεν έχει" ... γιατί όσοι ξέραν κολύμπι πήγαν Ιταλια! ...

      Βέβαια εγώ όλους τους συμπαθώ. Έχω και φιλαράκια τούρκους, αλβανούς κτλ., αν είναι σωστοί. Όλοι είμαστε αδέρφια σ' αυτή τη γή! ... [Το πε ένας εβραίος μαραγκός.. (ξυλουργός ...) ... πάει καιρός τώρα.] Και όσοι θέλουν να λέγονται Χριστιανοί πρέπει να το καταλάβουν καλά αυτό!! Τα άλλα είναι λόγια ...

      Όσο για το δεύτερο μέρος, σε ποιά συγκεκριμένα δημοσιεύματα και προφητείες αναφέρεσαι? ... Και τι υποστηρίζεις εσύ?

      Διαγραφή
    2. Τα βλέπουμε κάθε μέρα φίλε Σταύρο. Εδώ τον "παστίτσιο" τον πήγανε στο δικαστήριο, τι να λέμε τώρα? Οι "Γέροντες" και οι παπάδες έχουνε δύναμη σε αυτό τον τόπο. Και τη δύναμη αυτή την αντλούν από τα παιδικά μας χρόνια, το κατηχητικό και τα θρησκευτικά. Μέχρι και το Φίλη κατάφεραν να διώξουν!!! :-)

      Εγώ υποστηρίζω ότι πρέπει κάθε τι που διδάσκεται να βασίζεται στη λογική και την επιστήμη, και όχι την πίστη. Η πίστη δε διδάσκεται. Και σίγουρα δεν επιβάλλεται σε μικρά ανυπεράσπιστα παιδιά. Η πίστη, πρέπει να είναι συνειδητή επιλογή, και άρα αποτέλεσμα βαθιάς σκέψης, που απαιτεί ωριμότητα η οποία δεν έρχεται πριν κάποιος φτάσει στα 20. Ή τέλος πάντων, πριν κάποιος είναι σε θέση να κρίνει.

      Διαγραφή
    3. Στην ουσία δε διαφωνώ φίλε Giorgio. Και κάθε θρησκεία είναι όπιο των λαών. Όσο για τους δικούς μας δίκιο έχεις. Οι πιό πολλοί είναι τυπολατρες και υποκριτές, ενώ από ουσία μηδέν. Και κυρίως αγνοούν την πραγματική κοινωνική διάσταση του Χριστιανισμού, που είναι η θεωρία της αγάπης, γιατί πολλές φορές δεν τους συμφέρει. Οι εξουσίες, δυνάμεις και τα Μεταφυσικά μας φαγαν, με καπετάνιο το συμφέρον. Σ' αγαπάνε ..., αλλά για το συμφέρον τους, και μέχρι εκεί! Παραπέρα ... χεσμενους μας έχουν, είτε αυτοί λέγονται πολιτικοί είτε θρησκευτικοί ηγέτες. Κάποιος θα περίμενε κάτι διαφορετικό από τους επιστήμονες, Φιλοσόφους και διανοούμενους, αλλά κι αυτών τα θέλει ο κωλος τους, μερικές φορές, χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και εξαιρέσεις σ όλα αυτά ... [Αλλά με εξαιρέσεις μόνο προκοπή δε βγαίνει ... και έτσι αγάπη [/κοινωνικη κτλ.] και ισότητα συνήθως πάνε περίπατο ...].

      Πίστη και επιστήμη-/λογική είναι συνήθως εντελώς διαφορετικά πράγματα, και (όπως σε παρόμοιο πνεύμα υποστηρίζεις) δεν ξέρω αν συμβιβάζονται μεταξύ τους.

      Κυρίως δεν αναφέρθηκα στην πίστη (αν και μας την έχουν "βγάλει" ...) αλλά περισσότερο στην κοινωνική διάσταση του Χριστιανισμού μέσω της θεωρίας της αγάπης κτλ., όπως έχω ξαναπεί. Τα Μεταφυσικά κι ο "μπαμπούλας" για να σωθούμε δήθεν λέει κτλ. ... δεν ξέρω αν μας χρειάζονται (χωρίς παρεξήγηση ή προσβολή προς κάθε ανώτερο ον που δυνητικά υπάρχει ή θα μπορούσε να υπάρξει ...), αλλά δεν κάνουμε κι εμείς τίποτα για να μην καταστραφούμε μόνοι μας !! ...

      Γιά όλα τα άλλα έχεις απόλυτο δίκιο ! (πχ τα περί ηλικίας, ωριμότητας, και ελευθερίας βούλησης ...) ...

      Διαγραφή
    4. Υ.Γ. (σχετικά με: "Σ' αγαπάνε ..., αλλά για το συμφέρον τους, και μέχρι εκεί!" - στο δικό μου πιό πάνω)
      Και: Σε αγαπάνε όσο, και για να, δουλευεις για το δικό τους συμφέρον. Αν ξεφευγεις απ αυτό ... next minute you 're gone ... you are history, yesterday's news!! ... Κατά τα άλλα "Αγάπη" και "όλοι" πάνε και εκκλησία ... , μετά ... it's ok μωρέ! ...(νταξ μωρέ ... τσ οκ, κι ο Θεός θκος μας είναι ... Ποιός είναι αυτός? εεε? ...!!! Α καλά ..). Ποιός Θεός όμως? Ο πραγματικός? (αν υπάρχει), το Συμφέρον? ή το Χρήμα?

      Διαγραφή
  2. ΕΙΔΕΣ ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΩΣ ΣΕ ΑΓΑΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙΣ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ --ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΜΟΙΡΑΖΕΣ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΝΟΥΜΕΡΟ 1[Προφανώς από την κριτική μου εξαιρούνται οι προφητείς του δάσκαλου, οι οποίες είναι και οι μόνες "αυθεντικές". :-)]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣΑΡΚΑΖΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΦΥΕΙΣ--

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλα οικονομικά θαύματα? Μόνο η οικονομία διέπει την εξέλιξη και την ιστορία μιας κοινωνίας και των πολιτισμών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πχ σαν να ρωτάς φίλε Stavro,

      Μόνο οι κολώνες είναι ένα σπίτι;

      Εξού άλλωστε και το:

      "It's the economy, stupid"

      Διαγραφή
  5. Και όπως έχεις πει, και ξέρεις καλύτερα απ όλους μας, αυτά που συμβαίνουν και αυτά που περιγράφεις δεν είναι παρά εφάμιλλα της ανθρώπινης φύσης που θέλει να παράγει όσο δυνατό περισσότερα με το μικρότερο δυνατό κόστος ... κτλ. . Είναι "η αρχή της οικονομίας" της φύσης, του ανθρώπινου μυαλού και της ανθρώπινης φύσης, και εν τέλει και πάνω απ όλα είναι έξυπνο ... [Δείχνει νοημοσύνη και εξυπνάδα ...]. Βέβαια είναι και τεμπελιά ...

    Ταυτόχρονη κινητήριος δύναμη και χαρακτηριστικό της ανθρώπινης φύσης είναι και το συμφέρον ...

    Και για τα δύο: πχ. υπάρχει λόγος που η παραγωγή και η οικονομία έχει πάει (φαινομενικά) στην ανατολή (ενώ ο πλούτος [έστω δανεισμού (loan based)] είναι στην ουσία και έχει παραμείνει στη δύση (πχ. επίπεδο ζωής και έλλιειψη πληθωρισμού στις ΗΠΑ, και μεγάλες Ευρωπαϊκές χώρες, σταθερό)). Ο λόγος? Μάλλον εξυπνάδα κτλ.: πχ. φτηνά εργατικά χέρια κτλ. ... Think about it. Και να δούμε τα δυτικά ομόλογα όταν θα θέλει να τα πουλήσει η Κίνα ποιός θα τα αγοράζει?

    Και φτηνά εργατικά χέρια κτλ. δίνει και το μεταναστευτικό ... σε μη προφανή σύνδεση με το πρόβλημα της τρομοκρατίας κτλ. . Και πώς ίσως θα αντιμετωπιστεί η κριση? Με πόλεμο κατά των δύο αυτών και πώληση όπλων, που έχει ήδη γίνει.
    [Άρα τα πράγματα ίσως δεν είναι τόσο απαισιόδοξα.] Και για το σκεπτικό ίσως της δύσης: έξυπνο? τίποτα δεν είναι ότι φαίνεται? ή θα δείξει σκέτη αποτυχία? Θα δούμε ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλω απάντηση σ' αυτό ..

      Διαγραφή
    2. Άμα θέλεις απαντήσεις φίλε Stavro,

      να ρωτάς πρώτα συγκεκριμένα...

      και να ρίχνεις που και που και κανένα κέρμα...

      Διαγραφή
    3. Τι εννοείς? Explain.

      Όταν λέω απάντηση εννοώ διάλογο (επί του θέματος που έθεσες και απάντησα ... κτλ.).

      Κέρμα γιατί? Κι αν υπάρχουν?

      Διαγραφή
    4. Το πρόβλημα φίλε Stavro,

      είναι ότι δεν έθεσες ένα αλλά 21 θέματα με το σχόλιο σου...

      και κέρμα γιατί έτσι είναι τα "Μαντεία" από αρχαιοτάτων χρόνων...

      θέλουν τα πεσκέσια τους ...

      Διαγραφή
    5. Καλό!
      Υπεκφυγές όμως και χρησμοί στυλ πυθιας φίλε ΔασκαΛάκο?
      Κι εσύ έθεσες πολλά θέματα στο ποστ σου αλλά σου απάντησα (κατά κάποιο τρόπο) . Πάντα υπάρχει τρόπος. Και ο απαριθμικος (ενα προς ένα) δεκτός, αν και σπάνια προτιμάται. Κάθε απάντηση επί της ουσίας δεκτή.

      Διαγραφή
    6. Εγώ φίλε Stavro,

      έθεσα στο post μου όχι επτά θέματα αλλά επτά "θαύματα"...

      αν θέλεις λοιπόν να σου απαντήσω σε κάτι από αυτά ευχαρίστως...

      εν πάση περιπτώσει θα σου απαντήσω σε ένα από τα θέματα που έθιξες...

      "Και να δούμε τα δυτικά ομόλογα όταν θα θέλει να τα πουλήσει η Κίνα ποιος θα τα αγοράζει?"

      Το ότι δεν θα υπάρχει αγοραστής αυτό το λες για καλό του "Δυτικού πολιτισμού" ή όχι;

      Λοιπόν φίλε Stavro κοίτα το λάθος που κάνεις είναι πως μπορεί να είσαι όπως λες Χριστιασνός...

      αλλά από την άλλη δεν πιστεύεις στα θαύματα...

      λοιπόν κοίτα ένα "θαύμα" που μπορεί να γίνει:

      θα τα αγοράσει όλα η FED...

      ή και να μην τα αγοράσει όλα πάει και δανείζει σε μια Αμερικανική τράπεζα με 1% επιτόκιο και της λέει να αγοράσει Αμερικανικά ομόλογα με τόκο 2% και να τσεπώσει τη διαφορά...

      κατόπιν πάει η ίδια η τράπεζα στη FED καταθέτει το ομόλογο ως ενέχυρο και παίρνει πίσω και την αξία του σε χρήμα...

      τι λες λοιπόν ;;; δεν πρόκειται για ένα ακόμη ξεκάθαρο θαύμα του Δυτικού πολιτισμού;;;

      Διαγραφή
    7. Smart don't you think? Εγώ συμφωνώ. Για το τέλος ή μη της ιστορίας όμως, ή αντίστροφα του δυτικού πολιτισμού, να δούμε αν θα καταρρεύσει αυτός ή οι υπό μαράζωση εργασιομανιακες αλλοτριωμενες κοινωνίες που του δανείζουν ...
      Θα καταλήξουν π.χ. με εσωτερικό δανεισμό και πληθωρισμό, σαν την Ιαπωνια, ή κάτι τέτοιο.

      Δεν είπα ότι είμαι εγώ Χριστιανός, αν και πιστεύω στα θαύματα και στην αγάπη, αλλά μπορεί και να ισχύει ...

      Διαγραφή
    8. Πράγματι έξυπνο κόλπο φίλε Stavro,

      το ανόητο όμως είναι κατά την γνώμη μου μετά από όλα αυτά τα απίθανα κόλπα και τα "θαύματα"...

      να νομίζει κανείς πως η ζωή είναι όντως εύκολη...

      όσο για τον Δυτικό πολιτισμό θα το ξαναπώ μια ακόμη φορά για να το θυμάσαι...

      "Αυτό που ψάχνουμε εδώ δεν είναι το αν τελικά θα καταρρεύσει...

      αλλά το πότε θα γίνει αυτό..."

      Διαγραφή
    9. Thanks γιά το διάλογο Δάσκαλε!!

      Διαγραφή
  6. ΔΑΣΚΑΛΕ ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ ΕΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΑΣΑΖΑΚΙ ΝΑ ΣΟΥ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΝΕΥΡΩΝΕΣ Η ΝΕΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΑΣΗΜΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ== ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΣΟΥΝ ΑΡΙΣΤΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ-
    Η νέα υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, καθαρίζει αύρες σε ένα μάθημα ενεργειακής θεραπείας [βίντεο]


    Πηγή: Η νέα υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, καθαρίζει αύρες σε ένα μάθημα ενεργειακής θεραπείας [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/299279/i-nea-ypoyrgos-politismoy-lydia-koniordoy-katharizei-ayres-se-ena-mathima-energeiakis#ixzz4PA8Nv7aj

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ βαρύμαγκας ο Σταύρος ...

    Πρώτα απαιτήσεις και μετά ειρωνίες ...

    Και ο Δάσκαλος πολύ ευγενής όπως πάντα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πειράζει φίλε Leykie,

      έχω "ακούσει" και πολύ χειρότερα εδώ μέσα,

      εσύ καλά είσαι;

      γιατί σε έχουμε χάσει τελευταία...

      να κάνουμε και κανένα διάλογο της προκοπής...

      Διαγραφή
    2. Καλά είμαι. Σε παρακολουθώ πάντα. Βρισκόμαστε με τον Anzere.

      Ίσως ήμουν λίγο σε κατάθλιψη, όχι τόσο με τα οικονομικά μας χάλια (αυτά τα περιμένουμε), όσο με την Ελληνάδικη κοινωνία όπου η ζηλοφθονία κάνει θραύση. Αυτοί που έχουν καταστραφεί, χαίρονται για την καταστροφή και των υπόλοιπων λόγω υπερφορολόγησης, όσο και με την απαξίωση των περιουσιακών στοιχείων.

      Επίσης, τι να πώ για ανθρώπους στους οποίους πιστεύαμε ότι ήταν Έλληνες πατριώτες, όπως ο νέος υφυπουργός παιδείας εκ Βραχασίου Ελληναράς, τον οποίο γνώριζα 20 χρόνια ; Δεν έχω λόγια... Αηδία και γελοιότης.

      Ευτυχώς πήγα 2 ταξίδια πρόσφατα και πήρα δυνάμεις.

      Ας θέσω ένα θέμα, πιο συγκεκριμένο, το οποίο φαίνεται πιθανό: http://www.freepen.gr/2016/11/blog-post_384.html

      Καλή δύναμη και θα είμαι παρών.

      Διαγραφή
    3. Καλή δύναμη φίλε Leykie,

      και να θυμάσαι πάντα αυτό που έχει γραφτεί πολλάκις (μόνο) εδώ μέσα...

      πως τελικά η ατελής ανθρώπινη φύση είναι αυτή που γράφει την Ιστορία...

      όσο για το διπλό νόμισμα να θυμάσαι πως όπως έχει αποδειχτεί κατά κόρον τελευταία ...

      υπάρχουν και οι κωλοτούμπες...

      http://www.protothema.gr/politics/article/626062/papadimitriou-lathos-osa-eipa-gia-to-parallilo-nomisma/

      αυτό που μάλλον ξέχασε να πει ο παραπάνω "κωλοτούμπας" είναι πως τελικά όπως αποδείχθηκε δια της πραγματικότητας:

      "Όταν είσαι ακαδημαϊκός, λες πολλά(ες Μ@λ@κΙ€ς)"...

      και ζητώ συγνώμη από εσένα τον ακαδημαϊκό...

      αλλά όπως έχω ξαναπεί κατά την γνώμη μου αποτελείς την τρανή εξαίρεση στον συγκεκριμένο κανόνα...

      τώρα όσον αφορά το άρθρο που έστειλες...

      μπορεί να λέει πάνω πάνω πως :

      "όποιος ελεύθερα συλλογάται συλλογάται και καλά"...

      αλλά ο συγκεκριμένος κατά την γνώμη μου "συλλογάται στραβά"...

      και αυτό γιατί μάλλον αγνοεί το τι είναι πραγματικά το €

      αλλά και τι είναι νόμισμα στην πραγματικότητα...

      και γι' αυτό τα έχει ρίξει όλα στον Σόιμπλε και στο Σόιπράσινο άλογο"...

      και όταν φυσικά θα έρθει "Το τέλος της Ιστορίας μας"...

      θα βγει και αυτός μαζί με τους "άλλους" τους "προφήτες"...

      και θα διαλαλεί πως δικαιώθηκε και αυτός...

      Διαγραφή
  8. ΟΡΙΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ -ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ -Η ΜΑΓΙΚΗ ΛΑΠΩΝΙΑ ΤΟΥ VERSUS - ΜΕ ΠΑΓΟΘΡΑΥΣΤΙΚΟ SAMPO KAI ICE HOTEL : 10 Ημέρες από 2299 €. Εξασφ.Αναχ 24/12 ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΣΕΤΑΚΙΑ Γλυκερία Glykeria
    https://www.youtube.com/watch?v=xwU37RMFCM0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΑΣΚΑΛΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΑΛΛΙΚΑΡΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΦΙΞΟΥΝΕ ΑΠΟ ΠΙΣΩ -Επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ: Ας ετοιμαζόμαστε για πόλεμο με την Τουρκία-
    Ο στρατηγός Χρίστος Μανωλάς διαπιστώνει αλλαγή στη συμπεριφορά της Τουρκίας και καλεί σε εγρήγορση προκειμένου να μη χαθούν η Θράκη και η Κύπρος.



    Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Real, o επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, στρατηγός Χρίστος Μανωλάς, προειδοποιεί ότι μέσα στα επόμενα 10 χρόνια η Ελλάδα πιθανόν να κληθεί πολεμήσει προκειμένου να υπερασπιστεί την εδαφική της ακεραιότητα έναντι της τουρκικής επιθετικότητας.



    «Πρέπει να αποκτήσουμε νοοτροπία Ισραήλ. Για να επιβιώσουμε ως κράτος και έθνος , θα χρειαστεί να πολεμήσουμε», είναι η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποιεί ο στρατηγός Μανωλάς.



    Για τον επίτιμο Α/ΓΕΣ τα σύννεφα για την Ελλάδα πυκνώνουν, καθώς μια σειρά εξελίξεων κάνουν τους Τούρκους να αισθάνονται πιο σίγουροι για τον εαυτό τους και πλέον εκφράζουν ανοιχτά τους μύχιους πόθους του.



    Για τον στρατηγό Μανωλά η αύξηση των τουρκικών εξοπλισμών, η οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας αλλά και διαρκής αύξηση του πληθυσμού της, είναι παράγοντες που δίνουν στη γείτονα χώρα αυτοπεποίθηση. Γι’ αυτό άλλωστε και τον τελευταίο καιρό παρατηρείται αλλαγή στη συμπεριφορά των Τούρκων ηγετών, με δηλώσεις που προϊδεάζουν για προκλήσεις οι οποίες μπορεί να εξελιχθούν σε θερμά επεισόδια ή ακόμα και σε στρατιωτική σύγκρουση.



    Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/743096/epitimos-arxigos-ges-as-etoimazomaste-gia-polemo-me-tin-toyrkia#ixzz4PLKVSPVX


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άστον να λέει φίλε Λουκά,

      και που ξέρεις μπορεί στο τέλος να μας αρέσει κιόλας...

      να τον "κολατσίζουμε" που και που...

      https://www.youtube.com/watch?v=V1wv2BU9Ew4

      Διαγραφή
  10. Δάσκαλε θεωρώ ότι αν πάμε σε διπλό νόμισμα θα είναι χειρότερο από το αν πάμε απλα στη δραχμή! Πόσο πιθανόν βλέπεις ενα τέτοιο σενάριο; Και ποια είναι η άποψη σου για το διπλό νόμισμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε panaitolikos,

      αν πάμε στην δραχμή τότε έτσι και αλλιώς θα έχουμε όχι διπλό αλλά τριπλό και τετραπλό νόμισμα...

      και αυτό γιατί έχει αποδειχθεί στην πράξη πως όταν οι πολίτες έχουν ένα νόμισμα στο οποίο δεν υπάρχει αξιοπιστία προς αυτό, τότε παρατηρείται το φαινόμενο των "μαύρων αγορών" συνήθως με νόμισμα(τα) διαφορετικό από το επίσημο, με το επίσημο να χρησιμοποιείται συνήθως για τις επίσημες συναλλαγές με το κράτος εκτοπίζοντας μόνο όπου είναι δυνατόν τα υπόλοιπα στην προσπάθεια των περισσότερων να το ξεφορτωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα αλλά και περισσότερο...

      με άλλα λόγια σχεδόν πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις "το κακό νόμισμα διώχνει το καλό" (Νόμος του Gresham)...

      η γνώμη μου την οποία έχω εκφράσει πολλές φορές εδώ μέσα είναι πως έτσι και αλλιώς θα πάμε στη δραχμή αλλά και σε δύο νομίσματα...

      μόνο που το δεύτερο δεν θα είναι το €υρώ...

      Διαγραφή
  11. "η γνώμη μου την οποία έχω εκφράσει πολλές φορές εδώ μέσα είναι πως έτσι και αλλιώς θα πάμε στη δραχμή αλλά και σε δύο νομίσματα...

    μόνο που το δεύτερο δεν θα είναι το €υρώ..."

    Αν κατάλαβα καλά φίλε δάσκαλε, εννοείς πως θα κάνουμε τσουλήθρα καμιά 70ριά χρόνια πίσω τότε που η Ελλάδα είχε δύο νομίσματα και αρκετά από αυτά ήταν και κάλπικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν θα κάνουμε "τσουλήθρα" φίλε χχχ,

      και αν καμιά 70αριά χρόνια πριν αρκετά από αυτά ήταν κάλπικα...

      αλλά αυτό που ξέρω καλά όμως είναι πως τώρα είναι όλα κάλπικα...

      Διαγραφή
  12. Αρα δασκαλε βλεεις να πηγαίνουμε σε διπλο νομισμα αλλα οχι απαραιτητα το ευρω το ενα απο τα δυο..Και πώς βλέπεις την Ελλάδα με άλλο νόμισμα γενικά; θα έχουμε γεωπολιτικές συνέπειες; τι επένδυση θα ήταν καλή τώρα για να αντιμετωπίσουμε τυχόν έξοδο της Ελλάδος από ευρω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για καλύτερη επένδυση φίλε panaitolikos,

      πήγαινε πάρε κανένα χωράφι...

      και κανένα όπλο...

      για να το φυλάς..

      Διαγραφή
  13. Ωραία, ποιο είναι το δεύτερο νόμισμα; Εκτός αν εννοείς τη φράση θα σε πληρώσω με το ίδιο νόμισμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μου επιτρέψεις φίλε χχχ,

      ως ένα "Μαντείο" που σέβεται τον εαυτό του...

      να αφήσω τον "χρησμό" μου διφορούμενο...

      συμπληρώνοντας απλά πως για την περίπτωση προτιμώ το :

      "Όλα εδώ (και ανεξαρτήτως νομίσματος) πληρώνονται"...

      Διαγραφή
  14. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι μεγάλοι επιχειρηματίες Αλλά και ξένοι κάνουν κάποιες επενδύσεις και ρίχνουν χρήμα..αν είναι να πάμε σε άλλο νόμισμα δε θα το είχαν χαμπάρι; δε θα περίμεναν να πάμε σε άλλο νόμισμα πρώτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια φίλε panaitolikos,

      ξέρεις να μου υποδείξεις κανέναν "μεγάλο" επιχειρηματία...

      που τα τελευταία χρόνια να έχει πάρει χαμπάρι κάτι από αυτά που έγιναν ας πούμε στην Ελλάδα έως τώρα;;;

      ή τουλάχιστον να μου δείξεις κάποιον "μεγάλο επιχειρηματία" όπως λες, που να ξέρει απλά τι συμβαίνει τώρα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην παγκόσμια οικονομία;;;

      γιατί εγώ ξέρω να σου υποδείξω ένα τσούρμο από δαύτους (Έλληνες και ξένους) που έχασαν τα λεφτά τους επενδύοντας στην Ελλάδα...

      και σαν "Μαντείο" που είμαι να σου προβλέψω πόσοι από τους υπόλοιπους θα τα χάσουν προσεχώς στην υπόλοιπη Δύση...

      Διαγραφή
  15. Χα χα ... χαίρομαι για την ωραία συζήτηση που προκάλεσε το αρθρο που παρέθεσα.

    Λοιπόν, να συμβάλω και εγώ : μήπως το δεύτερο νόμισμα είναι η λίρα ; Η τούρκικη, η χρυσή, η αγγλική ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Λύρα" θα ναι σίγουρα!! ... αλλά μάλλον θα ναι του Ορφέα ... γιά παρηγοριά (μετά μουσικής).

      Όσο γιά τις κωλοτούμπες που αγαπά να λέει και να θυμίζει ο ΔασκαΛάκος, έκανε κι ένα καλό ο ΣΥΡΙΖΑ: κατάργησε τα κόμματα, κατάργησε Αριστερά και Δεξιά! ... Γιατί απλά όλοι τώρα είμαστε "ΜνημονιακοΑντιμνημονιακοί" ή "ΑντιμνημονιακοΜνημονιακοί" ... , δεν ξέρουμε που πάν τα 4 δηλ. !! ... [Αυτό είναι το καλό ή κακό με τις κωλοτούμπες ... (Θολώνουν τα νερά κτλ.).]
      Έτσι τώρα είμαστε όλοι αδέρφια!! ... Καλό αυτό! ...

      Διαγραφή
    2. Αυτό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ φίλε Stavro,

      είναι ότι "ξεβράκωσε" τα κόμματα και ειδικά την αριστερά...

      γιατί μπορεί αν είναι για την "μάσα μας" και το συμφέρον μας να είμαστε όπως λες όλοι "αδέλφια"...

      αλλά "αδερφέ" πρόσεχε τα "άκρα"...

      από εκεί έχει αποδείξει η Ιστορία ότι έρχεται...

      η οριστική και τελική κατάργηση των κομμάτων...

      Διαγραφή
    3. [Συμπλήρωμα σ ένα παλιό χιουμοριστικό, που ξεκίνησε απ τον Λεύκιο Βέρο] (μιάς και το χα σχεδόν γράψει τότε, έτοιμο, αποθηκευμένο)

      ...
      Και ναι σίγουρα !! ... Ναι λίρα!!! Το μόνο σίγουρο!  Το χουμε! .. .  ... Και μάλιστα Χρυσή!, όπως για τους πρωταθλητές, ... Gold Champions ... αλλά και Gold Championship ... για μας τους πρωταθλητές της μα..κ..ς και της κοροϊδίας, που ίσως τα έχουμε καταφέρει σχεδόν άριστα (και αυτό το λέω σοβαρά, χωρίς πλάκα) σαν εξιλαστήριο θύμα (scapegoat) και σαν πειραματόζωα (guinea pigs)[γκίνι πίγκς], σε ένα πείραμα πού ίσως καθορίσει την πορεία της ανθρωπότητας τα επόμενα χρόνια.  Και Πρωταθλητές γιατί μόνο εμείς θα μπορούσαμε να πετύχουμε και να διατηρήσουμε (προς το παρόν! ...) τέτοιο επίπεδο και ποιότητα ζωής, μέσα στην κρίση, που ούτε γερμανοί και ηνωμενοπολιτίτες δεν είχαν (κατά μέσο όρο) ανέκαθεν (το χει πει κι ο ΔασκαΛάκος).

      Φυσικά και την αξίζουμε τη χρυσή λίρα (σα πρωταθλητές), με μία μικρή όμως λεπτομέρεια: δεν μπορούμε να την έχουμε.

      Γιατί όχι δολλάριο καλύτερα? ("Καλώς Ήλθε το Δολλάριο", ...με τον Γιωργο Κωνσταντίνου, παλιά ταινία ...)
      Αυτό γίνεται, αλλά μάλλον για τη Τρούμπα και τη Κοκκινιά μας βλέπω ομαδικώς! ...

      Οπότε καλύτερα το ευρώ και η δραχμουλα, αν και σε λίγο καιρό ούτε αυτά θα μπορούμε να χουμε, γιατί ίσως όλοι θα συναλλάσσονται σε είδος με βελανίδια και χαρούπια, τα μόνα εδέσματα και πραγματικά αγαθά που θα μπορεί να απολαμβάνει ο άνθρωπος (μπιααάχ!?) !!!! ....

      Εύχομαι όμως αυτό να μη γίνει, γιατί αν γίνει το μόνο άσμα θα είναι το:

      Δείτε το βίντεο "ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΗ ΣΥΜΠΟΝΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ-ΑΚΗΣ ΠΑΝΟΥ" στο YouTube

      https://youtu.be/Q1bxM4Jo3nY

      Διαγραφή
  16. ... άλλοι λένε "την στρίμωξαν και την έφεραν σε αδιέξοδο" (την αριστερά) - αλλά ποιά αριστερά? ...

    Εγώ όμως συμφωνώ. Σ αυτά που λες έχεις δίκιο! ... Σοφά τα λόγια του προφήτη! ...

    Βέβαια, και οι οπαδοί των ακραίων κομμάτων άνθρωποι είναι ... αλλά και το συμφέρον συμφέρον ... (στην ανθρώπινη φύση ...)

    Οι έχθρες, πόλεμοι όμως και οι καταστροφές (κτλ.), αν και εξηγούνται, δεν παύουν να ναι παράλογα! ... και μας προσβάλουν σαν νοήμων και εφυές είδος! Ίσως μόνο η αγάπη και αδερφοσύνη (αλλά από όλους γιά όλους! - πράγμα δύσκολο στην πράξη! ...) μπορούν να προσθέσουν λογική, να πολεμήσουν αυτά και να νικήσουν εν τέλει το συμφέρον! (τον ισχυρό αυτόν παράγοντα "συμφέρον") ...
    Γιατί Συμφέρον είναι το συμφέρον Όλων μας!! ...
    Απλά πράγματα, απλή λογική, κι όμως επικρατεί το χάος και ο παραλογισμός! ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ερώτηση προς τον οικονομολόγο-κοινωνιολόγο προφήτη μας (όχι ειρωνία):
    Ποιός άλλος παράγοντας στην ανθρώπινη φύση, εκτός απ το συμφέρον, φέρνει και στηρίζει έχθρες, μίση, πολέμους και καταστροφές? πχ ένστικτα επιθετικότητας ίσως? τι άλλο? Και ισχύει γι αυτά το επιχείρημά μου στο προηγούμενο περί αγάπης και αδελφοσύνης?

    Πάρτο και σαν έρευνα ...

    Και πού ξέρεις? Μπορεί και να διορθωθεί (και μέσω του Μαντείου κτλ) ο παραλογισμός της ανθρωπότητας (σε συνδυασμό κτλ ή όχι (κτλ) με τα οικονομικά παράδοξα που επισημαίνεις καιρό τώρα), ... στο μακρινό μέλλον ... perhaps.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι' όμως φίλε Stavro,

      Η ανθρώπινη φύση είναι από την "φύση" της επιθετική...

      και αυτό λόγω του έμφυτου ενστίκτου της επιβίωσης...

      αλλά και του ταυτόχρονου περιορισμού που θέτουν οι περιορισμένοι και μη άπειροι διαθέσιμοι περιβαλλοντολογικοί πόροι του ταλαίπωρου αυτού πλανήτη...

      είναι η όμως η ανθρώπινη λογική που παρεμβάλλεται και κάνει τον άνθρωπο ειρηνικό και συνεργάσιμο μέσω της συνεργασίας και του καταμερισμού της εργασίας αλλά και της εξειδίκευσης...

      παράγοντες οι οποίοι αυτοί δημιουργούν την ειρήνη και την οικονομική ανάπτυξη και ασφαλώς και την ανθρώπινη πρόοδο...

      το πρόβλημα λοιπόν είναι πως η ανθρώπινη φύση είναι κατά βάση ατελής...

      γι' αυτό άλλωστε και κάθε φορά η ιστορία ομοικαταληκτεί ενώ πάντα σχεδόν όλοι πιστεύουν πως "Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά" ....

      και γι' αυτό ποτέ αυτά δεν είναι τελικά, με την ανθρώπινη φύση να μετακινείται συνεχώς από την πλήρη ανοησία και τα όρια της ατέλειας προς την λογική και εν τέλει στην λογικότητα και πάλι από την αρχή ....

      επαναλαμβάνοντας πάντα τα ίδια και τα ίδια λάθη...

      γι' αυτό είναι εύκολο για κάποιον που έχει μελετήσει την Ιστορία της ανόδου και της πτώσης των πολιτισμών του παρελθόντος να προβλέψει με σχετική ευκολία τα μελλούμενα...

      γι' αυτό και οι περισσότεροι μετά τον κοιτούν σαν εξωγήινο και γραφικό και γελάνε συνεχώς με όλους τους κατά καιρούς πραγματικούς προφήτες της παγκόσμιας Ιστορίας...

      εγώ προσωπικά πάντως δεν μπορώ να φανταστώ μια κοινωνία που θα ήταν "τέλεια" με όλους τους ανθρώπους λογικούς και διαβασμένους...

      πιστεύω πως μια τέτοια κοινωνία δεν θα είχε μέλλον γιατί όλα θα ήταν λογικά και προβλέψιμα από όλους...

      με άλλα λόγια αυτό κατά την γνώμη μου θα ήταν και το "Τέλος της ανθρώπινης Ιστορίας"...

      όσο όμως η ανθρώπινη φύση θα παραμένει ατελής και κυρίως απρόβλεπτη (πάντα βραχυπρόθεσμα) η ιστορία θα επαναλαμβάνεται...

      και κάποιοι απλά παρατηρητικοί και "διαβασμένοι" θα χρίζονται προφήτες και θα δικαιώνονται...

      Διαγραφή
  18. "όσο όμως η ανθρώπινη φύση θα παραμένει ατελής και κυρίως απρόβλεπτη (πάντα βραχυπρόθεσμα) η ιστορία θα επαναλαμβάνεται...

    και κάποιοι απλά παρατηρητικοί και "διαβασμένοι" θα χρίζονται προφήτες και θα δικαιώνονται..."

    Σιγά τη δικαίωση φίλε δάσκαλε. Απλά κάποιοι περιγράφουν τα μελλούμενα μην έχοντας τη δύναμη να τα αλλάξουν. Αυτό από μόνο του είναι τραγικό. Αν σκεφτεί κανείς πως η ιστορία είναι εντελώς ακίνητη αφού η ατελής φύση του ανθρώπου φροντίζει να επαναλαμβάνεται με συνέπεια τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο τραγικά. Το μόνο που μπορεί να μας παρηγορήσει είναι ότι αυτός ο αέναος κύκλος είναι ο κανόνας του φυσικού νόμου μέσω του οποίου προκύπτει το καινούριο που θα εξελιχθεί σε παλιό. Γέννηση και θάνατος δηλαδή δύο όψεις του ίδιου όχι κάλπικου νομίσματος δηλαδή της ζωής.

    Υ.Γ Που θα σορτάρουμε τώρα για να ξεγελάσουμε την τραγική μας ύπαρξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι όμως φίλε χχχ,

      ακόμη και τώρα σχεδόν όλοι γελάνε όταν ακούνε ότι κάποιος μπορεί και προβλέπει το μέλλον...

      ακόμη και αν το "μέλλον" αυτό είναι τόσο βέβαιο όσο πχ και ο θάνατος του καθενός μας...

      η μόνη διαφωνία μου είναι στο ότι η Ιστορία δεν είναι κατά την γνώμη μου "εντελώς ακίνητη"...

      και αυτό γιατί η η ατελής φύση του ανθρώπου είναι ταυτόχρονα και απρόβλεπτη...

      οπότε μπορεί η ιστορία να επαναλαμβάνεται αλλά όχι πάντα με τον ίδιο τρόπο...

      οπότε κανείς θα πρέπει να μελετήσει προσεκτικά τα σημάδια του παρόντος για να ανατρέξει πίσω στην Ιστορία και να βρει ποιο σημείο είναι αυτό που θα επαναληφθεί τελικά...

      Διαγραφή
  19. Κάτσε να κάνω κι εγώ τον προφήτη φίλε δάσκαλε.
    Η ελίτ θα παίξουν καθοριστικό ρόλο αυτή τη φορά αφού κινδυνεύει η εξουσία τους. Τα ανθρωπάκια λοιπόν αυτά που νομίζουν πως θα νικήσουν με αυτόν τον τρόπο τον θάνατό τους θα μας οδηγήσουν και αυτή τη φορά σε επικίνδυνα μονοπάτια. Εσύ τι βλέπεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κυρίως πρόβλημα φίλε χχχ στο διάβα της Ιστορίας,

      ήταν και είναι το ίδιο το κράτος...

      κυρίως γιατί εκεί επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά τα ίδια λάθη...

      και έτσι αυτοί που κυβερνάνε στο διάβα του κύκλου και με το πέρασμα του χρόνου γίνονται όλο και χειρότεροι...

      και έτσι κάποια στιγμή κάποιοι από αυτούς όταν έρθουν στην εξουσία και κάποια στιγμή αυτή κινδυνεύει...

      τότε ή κάνουν δικτατορία ή πόλεμο ή και τα δύο...

      τα "ανθρωπάκια" που λες λοιπόν στην πραγματικότητα είναι αυτά που δημιουργούν και κυρίως "τελειώνουν" έναν κύκλο...

      και να μιλήσουμε ποιο συγκεκριμένα :

      "Όποιος πιστεύει πως μονάρχες όπως πχ ο Πούτιν και ο Ερντογάν...

      θα φύγουν από το προσκήνιο της πολιτικής αλλά και της Ιστορίας

      χωρίς κάποιο μεγάλο πόλεμο...

      μάλλον ανήκει στη συμπαθή τάξη των αφελών της Ιστορίας"

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και την ωραία ανάλυση φίλε ΔασκαΛάκο. Μόλις τα είδα. Και ωραία συζήτηση και αναλύσεις, και για τους δυό σας.

      Μου απαντήθηκαν και έμαθα πολλά!
      Μάθημα κοινωνιολογίας μεταξύ άλλων το μαντείο!! ...
      Θενκς!

      Διαγραφή
    3. Και κρίμα που έλειπα όλη μέρα, αλλά κάνατε καλή δουλειά!! Δώσατε και οι δύο ρεσιτάλ!

      Και όπως και να χει, το "Μαντείο των Οικονομικών" νομίζω θα μείνει στην Ιστορία.
      Και ο ΔασκαΛάκος, εκτός από πολύ διαβασμένος και πολυγνώστης, είναι συνάμα και κριτικό πνεύμα, αλλά και Συνετός! Η δε "πυθεία" καλή στο ρόλο της ...

      Διαγραφή
  20. Χαίρομαι επίσης για την καλή ατμόσφαιρα και με την καλή συμμετοχή του Stavros Kiri.

    Ας κάνω ακόμη μια υπόδειξη....

    Αν και ο Δάσκαλος αυτοαποκαλείται με σαρκασμό 'Δασκαλάκος΄, εμείς πρέπει να τον αποκαλούμε 'ΔΑΣΚΑΛΟ'.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός! κι εγώ συμφωνώ για το ΔΑΣΚΑΛΟ. Ας μας πει κι ο ίδιος, γιατί υπάρχει κι ένα "Λ" ...

      Όσο για Trump ... God help us all!!
      Και ... so it begins! ...
      Καλή τετραετία εκπλήρωσης! ... , αν και απεύχομαι ...

      Διαγραφή
  21. Απολαύστε τον πανικό των δημοσιογράφων για την διαφαινόμενη επικράτηση Trump ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η σειρά της Χιλαρυ είχε περάσει, αλλά η ίδια δεν το είχε καταλάβει. Έπρεπε να κάνει στην άκρη. Αν 8 χρόνια πριν κατέβαινε για την προεδρία, θα την είχε πάρει δια περιπάτου. Αυτά τα 8 χρόνια φθάρηκε, κουράστηκε, "γέρασε". Σήμερα ανακάλυψε ότι το τρένο της επιτυχίας είχε φύγει προ πολλού από το σταθμό. Έτσι είναι: Η φιλοδοξία θολώνει το οπτικό πεδίο και την κρίση. Υπάρχει ο σωστός χρόνος για όλα. That's life.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ. Η Χιλαρι τα είχε φάει τα ψωμιά της, τόσα χρόνια καριέρα είχε φθαρεί. Και όπως πάνω κάτω λες, "the key is timing" and "and timing is everything". Και αυτή ήταν λίγο off στο timing. Πρέπει να εκμεταλλευομαστε τις ευκαιρίες πάνω κάτω στην ώρα τους, όταν προκύπτουν ...
      Αλλά τώρα That's life! όπως λες ... και "Life is a bitch" ... [Sometimes life sucks! ...]
      ... αλλά η ζωή είναι και ωραία και πάντα συνεχίζεται ... (εκτός ... βλ. πιό κάτω ... ή τις ήδη προφητείες του Δάσκαλου και άλλων)

      Για τους δυο υποψηφίους βέβαια, ... και οι δύο πάρε τον έναν και χτύπα τον άλλον ...

      "God help us all" ... Good luck.

      Και χτες ακριβώς μετά από ένα "μίνι ταξίδι στο παρελθόν και στο μέλλον" βρήκα εντελώς τυχαία στο δρόμο (μετά από πολύ καιρό) ένα αμερικανικο (USA) νόμισμα quarter (25c) με τον Lincoln, απ το1983 !! Τυχαίο? [Δε νομίζω, ... αλλά μπορεί ...]. Σύμπτωση, στις US εκλογές!, αλλά κρίμα ... σκέφτηκα που παιδιά δυστυχώς δεν μου πέρασε καν απ το μυαλό και δεν θυμήθηκα να πάω να ψηφίσω κι εγώ. Τους στεναχωρησα λίγο αλλά δεν προλάβαινα κι όλας ...

      Διαγραφή
  23. Βέβαια πριν 8 χρόνια (2008), θυμίζω η Hillary Clinton είχε όντως κατέβει για το χρίσμα, κυριότερος αντίπαλος του Ομπάμα, αλλά έχασε (δεν το πήρε). Μετά νομίζω φθαρθηκε πολύ κυρίως σαν υπουργός εξωτερικών κτλ., που τη βαλαν για να μην τη στεναχωρεσουν. Μόνιμος φόβος της και ίσως obsession να μην την συγχέουν κτλ. και την επισκιάζει η προσωπικότητα και πολιτική του συζύγου της. Τελικά ίσως αυτό έγινε. Μάλλον δεν κατάφερε ποτέ να τον υπερπηδήσει ...
    (Μιά γνώμη μόνο είναι αυτή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο γιά τον Donald Trump, παλιός στυγνός, αλλά πολύ καλός, αυστηρός επιχειρηματιας και billionaire (many times over ...) της Νέας Υορκης, πολύ οργανωτικός και λάτρης της επιτυχίας (με την καλή [αμερικάνικη κυρίως] εννοια). Έχω παρακολουθήσει ομιλίες του για αυτοβελτιωση και επιτυχία.
      Νέος ήταν ξανθός, ωραίος και γόης. Τώρα τα βάφει , but it's ok. Είχε λίγο μικροβιοφοβια (απέφευγε χειραψιες κτλ. - τώρα μάλλον αναγκάστηκε να προσαρμοστεί).
      Λίγο σκληροπηρυνικος (τα αρνητικά του τα ξέρετε ίσως) και γενικά αυστηρός, αλλά με αρχές. Κάποτε νομίζω είχε απολύσει τον γιο του γιατί άργησε να πάει στη δουλειά! ...
      Το "μισό" Manhatan είναι δικό του (?).

      Τα υπόλοιπα ίσως γνωστά. Ας του ευχηθούμε όμως κι εμείς καλή τύχη και επιτυχία, γιατί μάλλον θα τη χρειαστεί.

      Και ένα νοικοκυρεμμα (απ τα χέρια ενός καλού και επαγγελματία επιχειρηματια) σίγουρα το χρειάζεται η Αμερικανική οικονομία και πολιτική, not to mention την (αλλά και η) παγκόσμια κατάσταση και χάος που επικρατεί, και που οικονομικά τουλάχιστο περιγράφεται καιρό τώρα ...

      Τώρα τι θα γίνει? ... άλλο θεμα.

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.