και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Από τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμό και από εκεί στον φασισμό και πάλι από την αρχή...



Μια κοινωνία αναπτύσσεται και δημιουργεί πλούτο πάντα μέσα από την ανθρώπινη ελευθερία και τον καπιταλισμό, κατόπιν αναπτύσσει “πολιτισμό” περνώντας στον σοσιαλισμό όταν οι περισσότεροι αρχίζουν πια να θεωρούν πως όλα αυτά τα “καλά του κόσμου” γύρω τους είναι δεδομένα και αυτονόητα και μπαίνει ουσιαστικά σε παρακμή όταν πια όλοι έχουν αρχίσει να πιστεύουν (για μια ακόμη φορά στην ανθρώπινη Ιστορία) πως “Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά” και πως όντως υπάρχει “τζάμπα γεύμα” και πως αυτοί επιτέλους για πρώτη φορά το κατάφεραν γιατί τώρα πια διαθέτουν τόσο την απαραίτητη τεχνογνωσία όσο και την απαραίτητη τεχνολογία την οποία δεν διέθεταν οι πρόγονοί τους, για να καταρρεύσουν όλα στη συνέχεια εν μέσω χάους και έλλειψης ανθρώπινης ελευθερίας είτε δια του κομμουνισμού είτε δια του εθνικοσοσιαλισμού καταλήγοντας όμως πάντα στον φασισμό, την απόλυτη εξαθλίωση και στην πείνα και άντε πάλι “φτου και απ' την αρχή”.
  

11 σχόλια:

  1. Δείτε το βίντεο του με τον Εθνικό μας Ύμνο που ψέλνουν οι Παναμέζοι μαθητές

    Πηγή: Το iefimerida μπήκε στο μεγαλύτερο ελληνικό σχολείο στη Λατινική Αμερική -Βρίσκεται στον Παναμά και είναι ιδιωτικό [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/328209/iefimerida-mpike-sto-megalytero-elliniko-sholeio-sti-latiniki-ameriki-vrisketai-ston#ixzz4cnrM9TIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΤΣΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ-ΜΗΠΩΣ ΠΟΥΛΑΗ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΝΕΙΣΣΣΣΣΣΣΣΣ---
    ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ
    Πέτυχε τον στόχο της η 18χρονη Ρουμάνα - Πούλησε την παρθενιά της για 2,3 εκατ. ευρώ [εικόνες]
    .

    Πηγή: Πέτυχε τον στόχο της η 18χρονη Ρουμάνα - Πούλησε την παρθενιά της για 2,3 εκατ. ευρώ [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/328260/petyhe-ton-stoho-tis-i-18hroni-roymana-poylise-tin-parthenia-tis-gia-23-ekat-eyro#ixzz4cpMOIIpM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως ο αγοραστής να διαβάζει κι αυτός το δάσκαλο και να αποφάσισε έτσι να ανταλλάξει τα χαρτιά του που δεν αξίζουν ούτε το μελάνι τους, για να "διαβεί γέφυρες" και να αγοράσει "τον ουρανό με τ' άστρα". Κάποιοι κακεντρεχείς θα πούμε ότι πέταξε τα λεφτά του αφού υπάρχουν τόσες "γέφυρες" και τόσα "αστέρια" στον ουρανό που σίγουρα θα μπορούσε να προβεί σε κάποια καλύτερη ανταλλαγή. Όμως αυτοί είναι μακριά νυχτωμένοι και δεν καταλαβαίνουν τι είναι αυτό που δίνει αξία στο κάθετί: Είναι το μυαλό μας, και άμα εσύ μέσα σου γουστάρεις, η "συναλλαγή" είναι τελικά επικερδής και επιτυχημένη.

      Διαγραφή
    2. Φίλε Giorgio,

      "για γέφυρα δεν το κόβω...

      για σκέτο φαράγγι μπορεί..."

      Διαγραφή
    3. απαισιόδοξος όπως πάντα... Εγώ που είμαι καλόπιστος και καλοπροαίρετος άνθρωπος, θα επιλέξω να εμπιστευτώ την "πωλήσασα", ότι δηλαδή είναι τίμια σε αυτό που πουλάει, και έτσι θα χρησιμοποιήσω το χαρακτηρισμό "Στενωπό". Αλλά φαράγγι ή στενωπός, κοιλάδα ή ραχούλα, γέυρα ή διώρυγα, δε νομίζω ότι θα ασχοληθεί ιδιαίτερα ο αγοραστής. Ο αγοραστής έχει ήδη απολαύσει αυτό που αγόρασε έστω κι αν δεν είδε ακόμα την "πωλήσασα". Γιατί ήδη ένιωσε την ικανοποίηση του εξερευνητή που πάει "where noone has gone before", και άρα πήρε ήδη το καλύτερο από αυτή τη συναλλαγή. Ο εγκέφαλός του έχει ήδη απευθερώσει τις ορμόνες της ικανοποίησης και της ευτυχίας, δηλαδή ο αγοραστής έχει ήδη "πη@ηξει"). Το πιθανότερο πρόβλημα του αγοραστή είναι ότι μάλλον αυτό δεν το έχει καταλάβει. Τέλος πάντων εγώ το κλείνω το θέμα, και ο αγοραστής ας ανοίξει τα υπόλοιπα, που δε με αφορούν.

      Διαγραφή
  3. Αν μας έλεγες φίλε δάσκαλε και πόσο θα διαρκέσει το tour μέσα στα φαράγγι θα ήσουν υπέροχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν ξέρω φίλε χχχ πόσο θα διαρκέσει το τουρ. Ξέρω όμως κάτι άλλο: Ότι παραδοσιακά, οι "Στενωποί" είναι (στους πολέμους) η επιλογή των "λίγων" προκείμένουν να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας τους (όταν αντιμετωπίζουν τους πολλούς). Κοινώς, όταν βλέπεις ότι δεν τα βγάζεις πέρα, προτιμάς τη στενωπό. Eκεί κάθε "κουμπούρι" είναι υπολογίσιμο και πιάνει τόπο.

      Διαγραφή
  4. Εγώ φίλε Giorgio ρωτώ το δάσκαλο για τη χρονική διάρκεια που θα κρατήσει το τουρ γιατί φοβάμαι πως αρκετοί από εμάς στη στενωπό θα κρατάμε νεροπίστολο... Μακάρι "να πέσω έξω"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην φοβάσαι τα πιστόλια φίλε χχχ,

      η δική μας η γενιά (τουλάχιστον)...

      μάλλον θα πάει από "κατολίσθηση"...

      Διαγραφή
  5. " η δική μας η γενιά (τουλάχιστον)...

    μάλλον θα πάει από "κατολίσθηση"..."

    Φίλε Giorgio, o δάσκαλος αναφέρει πια και τη χρονική διάρκεια της περιοδείας και σαν να μην έφτανε αυτό μας λέει ότι δε θα προλάβουμε να ρίξουμε ούτε σφαίρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. H κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, για την κατάργηση του Obamacare, και την αντικατάστασή του με ένα νέο σχέδιο επρόκειτο να διεξαχθεί στις 23 Μαρτίου 2017.

    Οι αντιδράσεις στην κατάργηση του ObamaCare έρχονται από μεγάλο μέρος των Δημοκρατικών αλλά και ένα σημαντικό μέρος των Ρεπουμπλικανών.

    Ο νέος πρόεδρος, προωθούσε το δικό του σχέδιο, μέχρι λίγο πριν την ψηφοφορία, υποστηρίζοντας πως

    {…
    έπειτα από εφτά φριχτά χρόνια του Obamacare, με κακή υγειονομική περίθαλψη και υψηλά ασφάλιστρα, αυτή είναι η ευκαιρία για ένα μεγαλόπνοο σχέδιο
    …}

    Τελικά, η ψηφοφορία αναβλήθηκε αφού δεν κατάφερε να εξασφαλιστεί ο ικανός αριθμός ψήφων, παρά τις προσπάθειες των Ρεπουμπλικανών για την εύρεση ενός συμβιβασμού.

    Σύμφωνα με στελέχη κοντά στο νέο πρόεδρο
    {…
    οι πολίτες των ΗΠΑ εθίζονται σταδιακά στις δωρεάν παροχές, αγνοώντας τις επιπτώσεις τους στο μέλλον και στο μέλλον των παιδιών τους
    …}

    Εκεί βρίσκεται και η ουσία του προβλήματος. Εάν οι λαοί κρίνουν με αυτόν τον τρόπο, τότε προωθούν μοιραία στην εξουσία τους μηχανισμούς που λαϊκίζουν και παραπλανούν. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, η δημοκρατία αρχίζει να χάνει το νόημα της και μοιραία να κλονίζεται.
    ΣΑΛΑΜΑΛΕΚΟΥΜ-salaam alaikum -ΚΟΙΝΩΣ ΓΕΙΑ ΧΑΡΑΝΤΡΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.