και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Τι είχαν τα έρμα και μ(ε)ου “ψόφησαν”...;;;




Να δεις που στο τέλος θα πει:

“Φτου γκαντεμιά... Επάνω που τους είχα σώσει μαθαίνοντάς τους να αναπτύσσονται χωρίς να τρώνε, μ(ε)ου ψόφησαν...”


Ο ΔασκαΛάκος....

9 σχόλια:

  1. ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ/ΔΟΛΑΡΙΟ ( ΜΑΚΗΣ ΒΕΛΛΙΑΝΙΤΗΣ ) Ευρώ: Η άνοδος από το 1.3298 δολάριο της 7/11/13 ολοκληρώθηκε στο 1.3892 δολάριο. Στηρίξεις έχουμε στο 1.3525 και 1.3424 δολάριο. Η καθοδική διάσπαση της τελευταίας θα επιβεβαιώσει τη μέτρηση του διαγράμματος που εκτιμά την όλη ανοδική διόρθωση του ευρώ από το 1.2041 δολάριο της 24/7/12 ολοκληρωμένη.
    Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όσους επενδύουν στους ξένους δείκτες και το ευρώ. Υπάρχουν βάσιμες πιθανότητες να βρισκόμαστε στην αρχή μιας πολύ μεγάλης πτωτικής πορείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μία υποθετική ιστορία

    Ένα σαββατοκύριακο του 2015 ολόκληρος ο ευρωπαϊκός Νότος, μετά από τις άκαρπες προσπάθειες του να συνεννοηθεί με τη Γερμανία και κάτω από την απειλή επικίνδυνων κοινωνικών αναταραχών, αποφασίζει να εγκαταλείψει από κοινού το ευρώ.

    Οι χώρες του Νότου, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Πορτογαλία, ανακοινώνουν τη δημιουργία μίας νομισματικής μονάδας, όπως το ECU της προ ευρώ εποχής – με την οποία συνδέουν τα εθνικά τους νομίσματα: τη λίρα, το πέζο, το εσκούδο και τη δραχμή.

    Για τις πληρωμές μετρητοίς δρομολογούνται ξανά τα εθνικά τους νομίσματα, στην ισοτιμία του 1:1 με την καινούργια νομισματική μονάδα – η οποία χρησιμοποιείται μόνο ως λογιστικό χρήμα, με ισοτιμία 1:1 με το ευρώ.

    Η νομισματική μονάδα του νότου φυσικά υποτιμάται, τα επιτόκια δανεισμού όλων των χωρών του αυξάνονται και τα χρέη προς το Βορά αδυνατούν να εξυπηρετηθούν εμπρόθεσμα – με αποτέλεσμα τη δημιουργία τεράστιων πιέσεων στις χώρες του ευρώ, οι οποίες αδυνατούν να εισπράξουν τα χρήματα τους και βυθίζονται σε μία κρίση ρευστότητας.

    Από την άλλη πλευρά, η Ρωσία είναι πρόθυμη να βοηθήσει τον ευρωπαϊκό Νότο και ειδικά την Ελλάδα, λόγω των μεγάλων πλεονεκτημάτων της (λιμάνια στη Μεσόγειο, υπόγειος πλούτος κλπ.). Παρέχει λοιπόν ορισμένα δάνεια και φθηνή ενέργεια, όπως έκανε με την Ουκρανία, έναντι στρατηγικών κυρίως ανταλλαγμάτων – με αποτέλεσμα να εξοργισθούν οι Η.Π.Α, με τη Γερμανία, η οποία απέτυχε στο ρόλο του έπαρχου της Ευρώπης και στον περιορισμό των επεκτατικών διαθέσεων της Ρωσίας.

    Τελικά, η Γερμανία έρχεται σε σύγκρουση και με τη Γαλλία, η οποία αδυνατεί να ανταπεξέλθει με την άνοδο της ισοτιμίας του ευρώ, απέναντι στα νομίσματα του νότου – επίσης με το υπερχρεωμένο Βέλγιο, με την Ολλανδία που υποφέρει από το τεράστιο ιδιωτικό της χρέος (νοικοκυριά), με τη Φιλανδία που καταρρέει εξαγωγικά και με την Αυστρία που βυθίζεται σε μία καταστροφική κρίση τραπεζών.

    Η «Ευρωζώνη των υπολοίπων» διαλύεται, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει το δεύτερο μεγαλύτερο αποθεματικό νόμισμα στον πλανήτη, το ευρώ – οδηγώντας τον πλανήτη στο χάος και το χρηματοπιστωτικό σύστημα σε απόγνωση.

    Τα παραπάνω είναι φυσικά υποθετικά γεγονότα – σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι απίθανο να συμβούν, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, εάν η καγκελάριος επιμείνει στην αδιάλλακτη στάση της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που μου κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση φίλε Λουκά...

      Είναι ότι όλοι αυτοί οι "καταστροφολόγοι" παρ' όλο το "Success Story" τόσο το δικό μας όσο και της υπόλοιπης Ευρώπης...

      Δεν έχουν "ψοφήσει" ακόμη βρε παιδάκι μου....

      Διαγραφή
  3. ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΒΕΛΙΑΝΙΤΗ Η ΤΟΝ Mohamed El-Erian Η Pacific Investment Management, γνωστότερη ως Pimco, είναι μία από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων και επενδύσεων σε ομόλογα παγκοσμίως. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pimco, Mohamed El-Erian, πολύ συχνά σχολιάζει τις εφαρμοζόμενες πολιτικές στο χρηματοοικονομικό τομέα και προβλέπει τις εξελίξεις στο άμεσο μέλλον.

    Σε συνέντευξη του σχετικά με τις εξελίξεις της οικονομίας το 2014 ο Mohamed El-Erian ανέφερε τα εξής :

    {…

    • Η παγκόσμια οικονομία θα παρουσιάσει ρυθμό ανάπτυξης μεταξύ 2,5 με 3%, μεγαλύτερο από ρυθμό του 2013 που ήταν 2,3%.


    • Η οικονομία των ΗΠΑ ανακάμπτει και αναμένεται να παρουσιάσει ρυθμό απόδοσης της τάξης του 2,25-2,75%, από το 1,8% το 2013.


    • Ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της Κίνας και της Ιαπωνίας θα επιβραδυνθεί. Οι αναμενόμενοι ρυθμοί ανάπτυξης είναι 6,75 έως 7,25% (από 7,8% το 2013) και 1 έως 1,5% (από 2,4% το 2013), αντιστοίχως.


    • Η οικονομία της ευρωζώνης θα βελτιωθεί επιτυγχάνοντας ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 0,25 έως 0,75% (από συρρίκνωση 0,4% το 2013)


    …}

    Με βάση τις εκτιμήσεις αυτές, αναμένεται βελτίωση στην παγκόσμια οικονομία, αφού η αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης στις ΗΠΑ και την Ευρωζώνη θα αντισταθμίσει την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης στην Κίνα και Ιαπωνία. Ειδικότερα για τις ΗΠΑ και την πολιτική της Fed ανέφερε ότι

    {…

    είναι σίγουρος ότι η Fed θα περιορίσει την αγορά περιουσιακών στοιχείων μέχρι το τέλος Μαρτίου 2014, δίνοντας 50% πιθανότητα να ληφθεί η απόφαση στη συνάντηση της Fed στις 17-18 Δεκεμβρίου

    …}

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Pimco θεωρεί ιδιαίτερα ενθαρρυντικά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, με την ανεργία να έχει περιοριστεί στο 7% το Νοέμβριο. Η υπερδραστήρια νομισματική πολιτική της Fed έδωσε στην αμερικανική οικονομία τον χρόνο να ανακάμψει από τη βαθύτερη ύφεση από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης.

    Οπως ανέφερε,

    {...

    Είμαστε σε μεταβατική περίοδο, στην οποία η Fed θα συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο αλλά θα αλλάξει το μίγμα πολιτικής της, μειώνοντας τις αγορές ομολόγων και ενισχύοντας την κατεύθυνση της οικονομίας μέσω των βραχυπρόσθεσμων επιτοκίων.

    ...}

    Ωστόσο, όπως επεσήμανε προβληματισμένος, δεν έχουμε δει ακόμα αύξηση των επενδύσεων των επιχειρήσεων, αφού

    {…

    Οι επιχειρήσεις μέχρι στιγμής προτιμούν να χρησιμοποιούν τα ρευστά διαθέσιμα για χρηματοοικονομικούς σκοπούς (επαναγορά μετοχών ή αύξηση μερισμάτων), παρά να πραγματοποιούν επενδύσεις ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΩΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μιας και ολα πάνε καλά όπως φαίνεται, λέω να μην ασχοληθώ και φέτος με την παραγωγή οποροκηπευτικών και την εκτροφή κοτόπουλων για ιδία χρήση. Θα περιοριστώ σε συζητήσεις και αναλύσεις με φίλους και γνωστούς, για τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει κανείς στην κρίση με τα δικά του λαχανικά, κοτόπουλα κλπ. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πολύ καλά θα κάνεις φίλε Giorgio....

      Από το να σου τα φάνε τα σκουλήκια ....

      Έτσι και αλλιώς άλλωστε και το 2014 το "Success Story" είναι πανταχού παρόν......

      Άσε που αν δεν βάλεις τίποτε μια χρονιά ....

      μπορεί να ψοφήσουν και τα σκουλήκια από την πείνα....

      Διαγραφή
  5. Καλή χρονιά !
    Βλέπω το ρίξαμε στην γελοιογραφία και στο σορολόπ ...
    Καλό αυτό για μας που ασχολούμαστε με τα χρηματιστηριακά κέρδη ,γιατί έχουμε πολύ ψωμί μπροστά.
    Α! και μην ανησυχείτε αργά η γρήγορα η αγορά θα γυρίσει..
    Τώρα στις 1200 , στις 12000 ή στις 120000 μικρή σημασία έχει...
    Άντε εύχομαι σύντομα να φάς και τον Αρκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά μην γυρίσει η αγορά φίλε Μακρύ...

      Η αγορά κατά την γνώμη μου προεξοφλεί ήδη την άνοδο του Αλέξη στην εξουσία...

      και την άνοδο της αγοράς όχι στις 120000 όπως λες αλλά στις 200.000 μονάδες...

      δια του μελλοντικού τυπώματος Ευρώ, δραχμών ή κουρκουμπινιών....

      Yοu know όπως Amerikή!!!!....

      Γι' αυτό καλό θα ήταν κατά την γνώμη σου και εσύ να αγοράσεις από τώρα όχι θυρίδα αλλά καροτσάκι για να κουβαλήσεις τα μελλοντικά σου κέρδη....

      You know όπως Βaϊmάρη ...

      Διαγραφή
  6. Φιλε μακρυ
    Εγω παντως ειμαι με το ενα ποδι μεσα ( στον ... Ταφο) με το αλλο ομως απεξω. Αν ανεβει πουλαω, αν πεσει αγοραζω. Πως το λενε τα αμερικανα; win win situation ενα πραμα! Δεν κερδισα τυχαια αλλωστε το προσωνυμιο μπατηρης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.