και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

The “Μόνο η ΠΕΙΝΑ μπορεί να μας σώσει ” Prophecy...


Σύντομα θα αποδειχθεί για μια ακόμη φορά πως στο μόνο που είναι ειδικοί οι “πάσης φύσεως” αριστεροί κυβερνώντες είναι στη “φτώχεια” και πως στην πραγματικότητα και αντίθετα με όσα “προφήτευε” παλαιότερα ο κ Baroufakis, δεν θα είναι τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που θα μας σώσει, αλλά η ΠΕΙΝΑ που αυτός θα (πρωτο)φέρει.

“The Prophet”....

19 σχόλια:

  1. Άρα, και εφόσον έχεις πει ότι μόνο δια της πείνας θα ανακάμψουμε, προκύπτει ότι ο σύριζα ήταν η πλέον ενδεδειγμένη επιλογή, και μάλιστα άργησε και μερικά χρόνια. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι οι αριστεροί λειτουργούν εμμέσως σαν καταλύτης της προόδου και της ανάπτυξης (μέσω της μοναδικής τους ικανότητας να φέρνουν την πείνα και την φτώχεια, που με τη σειρά τους θα φέρουν την πραγματική - παραγωγική δουλειά και την ανάπτυξη).

    Χρειαζόμαστε λοιπόν την αριστερά σα μια ελκυστική αυταπάτη, γιατί γίνεται ελκυστική όταν τα πράγματα στραβώνουν, και γιατί οδηγεί (παρά τη θέλησή της) στην πραγματική λύση. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μόνο πρόβλημα φίλε Giorgio,

      είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα είναι μια "ιμιτασιόν" αριστερά..

      για να τελειώσει η "δουλειά"...

      δηλαδή με άλλα λόγια για να κλείσει ο κύκλος οριστικά και να αρχίσει η "ανηφόρα"...

      χρειάζεται μια σκληρή χούντα...

      δηλαδή κάτι σαν τον κομμουνισμό ή τον ναζισμό....

      απλά κοίταξε όλες τις χώρες που αναγεννήθηκαν μέσα από την "πείνα" και την καταστροφή τους..

      πχ Κίνα, Ρωσία, Γερμανία κτλ...

      και επειδή στην Ελλάδα έχει αποδειχθεί πως οι κομμουνιστές δεν είναι άξιοι για τίποτε..

      τι μένει λοιπόν για να μηδενίσουμε και να ανακάμψουμε κατόπιν ;;

      προφανώς ο "Λιάκος με τα παλικάρια του"....

      Διαγραφή
  2. ΄΄Στην Ελλάδα έχει αποδειχθεί πως οι κομμουνιστές δεν είναι άξιοι για τίποτε΄΄
    ήταν φίλε δάσκαλε, όταν τίμιοι αγωνιστές έκαναν αντίσταση στους Γερμανούς ενώ άλλοι συνεργάζονταν μαζί τους.
    ΄΄ Οι Γερμανοί είναι παραγωγικός λαός΄΄
    έλεγες σε προηγούμενη ανάρτηση. Όμως γιατί δεν στηρίζονται αποκλειστικά στην παραγωγικότητά τους και χρειάζεται να λαδώνουν οι εταιρείες τους για να παίρνουν έργα;
    Εντάξει εμείς είμαστε απατεώνες , αυτός όμως που υποστηρίζει πως είναι παραγωγικός λαδώνοντας όλο τον κόσμο μήπως είναι γελοίος και υποκριτής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό για τους Έλληνες κομμουνιστές το είπα φίλε χχχ,

      γιατί αν αύριο πχ τους δώσει κάποιος την εξουσία ..

      οι ίδιοι πιστεύω ότι θα αρνηθούν να την αναλάβουν...

      και νομίζω ότι το έχουν παραδεχθεί αυτό..

      άρα πιστεύω ότι υποσυνείδητα και οι ίδιοι έχουν γνώση της εφαρμογής των θεωριών τους άρα και των ικανοτήτων τους...

      τώρα όσον αφορά την Αντίσταση τους στους Γερμανούς δεν αμφιβάλω...

      αλλά η κουβέντα αυτή είναι μεγάλη..

      και πάντα να ξέρεις πως καταλήγει στον εμφύλιο...

      Τέλος όσον αφορά τους Γερμανούς και την "παραγωγικότητά" τους σε σχέση με το δικό μας "λάδωμα" αυτό που έχω να πω είναι :

      α) για να "πουλήσεις" κάτι θα πρέπει κατ' αρχάς να μπορείς να παράγεις κάτι..

      β) αν εσύ πχ που δεν είσαι Γερμανός είχες μια εταιρία και μάθαινες πως σε ένα μεγάλο έργο στην Ελλάδα υπάρχει ένας Άκης που τα παίρνει και σου το δίνει στο πιάτο για να βγάλεις κέρδος εσύ πχ δεν θα του τα έδινες;

      γ) σε μια τέτοια περίπτωση ποιος νομίζεις ότι φταίει;

      εσύ ή το συγκεκριμένο κράτος που έχει τον κάθε Άκη σε τέτοια πόστα;

      Διαγραφή
  3. Φταίνε και οι δύο. Όπως όμως είπα και πριν ο Άκης είναι ο απατεώνας ενώ ο παραγωγικός που λαδώνει, είναι γελοίος και υποκριτής. Εξάλλου η Ziemens λάδωνε όχι μόνο την Ελλάδα αλλά όλο τον κόσμο.Άρα έψαχναν Άκηδες παντού. Πάνω από όλα με την΄΄ αξία΄΄ τους έπαιρναν τις δουλειές οι τίμιοι αυτοί άνθρωποι.Άρα ή αρκετά κράτη είναι διεφθαρμένα ή οι Γερμανοί γνωρίζουν να δημιουργούν αγάπες με τους κατάλληλους ανθρώπους.Όσον αφορά εμένα μάλλον θα λάδωνα άμα ήθελα και άλλα πλούτη όπως θα φορούσα καπελάκι goodys κι ας μη μου πάει προκειμένου να έχω να φάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλε χχχ αν ειμασταν Κρατος και οχι η banana republic που ειμαστε, θα πιαναμε την καθε siemens με το αρνι στην πλατη, στα πρασα που λενε, και θα την αποκλειαμε απο ολους τους διαγωνισμους του δημοσιου- συνακολουθα απο ολους τους διαγωνισμους στην ΕΕ. Και θα εβλεπες τοτε "λεια" που θα αποκομιζαμε για να αναθεωρησουμε... αλλα ειπαμε δεν ειμαστε κρατος, αλλα ομοσπονδια φυλων των ζουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε που καταντησαμε πατηρηδες, με προεξαρχουσα την αφεντια μου, για να μιλησω πρωτα για τη δικη μου την καμπουρα

      Διαγραφή
  5. Μα αν κάναμε κάτι τέτοιο θα μας έκοβαν την πίστωση και μας θύμιζαν πολύ νωρίτερα πως πάμε κατά διαόλου. Αλλά είπαμε κανείς δε φανταζόταν πως το ελληνικό θαύμα μπορεί να τελειώσει τόσο άδοξα ούτε βέβαια το μυαλό των ΄΄μεθοδικών ΄΄ Γερμανών δεν μπορούσε να το προβλέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν εχεις αδικο σε αυτο φιλε χχχ, αλλα πρεπει να το παραδεχτεις κι εσυ, αν πας νυχτα στο Μπρουκλυν με κατεβασμενα τα παντελονια, δεν σου φταιν οι αραπαδες για ο,τι ακολουθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σωστά φίλε Μπατήρη, αρκεί οι αραπάδες να μην σου έχουν πουλήσει προστασία πριν και να μη σου έχουν ψωνίσει το παντελόνι τρία νούμερα μεγαλύτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αν σου έχουν πουλήσει προστασία, έχεις κάθε δίκιο φίλε χχχ. Αλλά αν σου έδωσαν παντελόνι 3 νούμερα μεγαλύτερο και σου έπεσε, μάλλον φταις εσύ γιατί δεν "έσφιξες λίγο το ζωνάρι". Εν τέλει, για να γίνει η ζημιά πρέπει να βρεθείς ξεβράκωτος. Και συνεπώς αν σκοπεύεις να αποδώσεις ευθύνες, πρέπει να ψάξεις στα ψιλά γράμματα της συμφωνίας (προστασίας) για μια αράδα του τύπου "αν δεν φοράτε τη ζώνη που σας δώσαμε (αυτή που σφίγγει καλά) και σας πέσει το παντελόνι, ουδεμία ευθύνη φέρομε". :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε Giorgio, μην ξεχνάς ότι το θέμα μας είναι οι δουλειές των τίμιων Γερμανών στην Ελλάδα. Εκεί η ζώνη που μας δώσανε δεν ήταν για το παντελόνι αλλά για το λαιμό εκείνου που πλήρωνε. Σε αυτούς που είχαν πρόσβαση στα ψιλά γράμματα αυτών των συμφωνιών πάντοτε δίνονταν ζώνες XXL και αφορούσαν σωστά όπως λες τα παντελόνια τους. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν κινδύνευαν με πτώση γι αυτό και η άλλη πλευρά που τους δωροδοκούσε τους ζητούσε να τα σφίγγουν σωστά όπως λες, όμως προς τα έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι είμαι εκτός θέματος φίλε χχχ. Ας μπω λοιπόν στο θέμα τώρα. Αν κατηγορείς τους Γερμανούς για το ότι δεν είναι άγιοι, καλώς τους κατηγορείς, αλλά άγιοι δεν υπάρχουν. Ο καθένας κοιτάει τη δουλειά του. Όχι μόνο οι Γερμανοί, αλλά κι εσύ κι εγώ. Το σχόλιό σου μοιάζει με τα δικά μου παράπονα για την παράγκα στο ποδόσφαιρο και τα πέτσινα πρωταθλήματα του γαύρου. Όσο δίκιο και να έχω, η ιστορία "έγραψε", και οι κούπες αναπαύονται τώρα στην τροπαιοθήκη του Ολυμπιακού, ο οποίος με τα λεφτά που έβγαλε από το champions league, έχτισε την αυτοκρατορία του. Αυτό τώρα δεν αλλάζει, και σίγουρα ο Θρύλος δεν πρόκειται να χαρίσει κανένα πρωτάθλημα για να ρεφάρει για τα πέτσινα. Η επίκληση "αδικιών" του παρελθόντος δεν είναι καλό επιχείρημα για την επίτευξη στόχων στο παρόν. Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται, και άλλο όπλο δε μπορούμε να έχουμε εκτός από την "υγεία" που βγάζουμε ως ομάδα. Βγάζουμε όμως; (και δεν εννοώ τον Παναθηναϊκό).

      Και η απάντηση που δίνουν οι Γερμανοί σε παράπονα τέτοιου είδους, δε διαφέρει από την απάντηση όλων των "έγκριτων" δημοσιογράφων (και λοιπών παραγόντων) στα όποια παράπονα εκφράζονται δημοσίως από ανθρώπους του ΠΑΟ. "Κοιτάξτε να φτιάξετε καμιά ομάδα να παίζει μπαλίτσα, και τότε να μιλήσετε για διαιτησίες".

      Διαγραφή
  10. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς φίλε Giorgio. Από τη μία λες ότι ο ΠΑΟ αδικείται και από την άλλη λες ότι πρέπει να φτιάξει ομάδα για να αποκτήσει κι αυτός πρόσβαση στην παράγκα. Η δύναμη της ομάδας εξασφαλίζει περισσότερη πέτσινη δικαιοσύνη δηλαδή. Σωστό είναι αυτό που λες γιατί δικαιοσύνη υπάρχει μόνο μεταξύ ίσων όπως έλεγε και ο Θουκιδίδης που πέρασε και από τον Ολυμπιακό ένα φεγγάρι.Με αυτή τη λογική όμως πρέπει δεχτούμε και το επιχείρημα ενός γιατρού ότι δε θα εγχειρήσει το φτωχό ασθενή κι ας κινδυνεύει η ζωή του γιατί προηγείται ο πλούσιος που έκανε τα κουμάντα του. Θέλεις να παίξουμε έτσι μπάλα ή να τα ξαναδούμε τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όντως πιστεύω ότι "η δύναμη της ομάδας εξασφαλίζει πέτσινη δικαιοσύνη" το είπες υπέροχα. Όσο για τους γιατρούς, η ώρα που μπαίνεις (η σε πάνε) στο νοσοκομείο, δεν είναι η κατάλληλη για να αρχίσεις μια τέτοια συζήτηση. Εκείνη την ώρα καλό θα είναι να "έχεις κάτι στην άκρη". Το ξέρουμε όλοι αυτό και γι' αυτό όλοι φροντίζουν να έχουν κάτι στην άκρη για "μια ώρα ανάγκης". Από ηθικής απόψεως δε μπορώ να διαφωνήσω μαζί σου, αλλά αυτό που με απασχολεί δεν είναι να σώσω τον κόσμο,γιατί έχω αποφασίσει ότι δε μπορώ να τον σώσω. Ίσως όμως μπορώ να σώσω τον εαυτό μου.

    Βέβαια, το γεγονός ότι αν έχεις για φακελάκι έχεις καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης στα Ελληνικά νοσοκομεία, δεν είναι κάτι για το οποίο δεν ευθυνόμαστε όλοι εμείς. Αντί λοιπόν να παραπονούμαστε για την αδικία αυτή, θα έπρεπε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να αλλάξουν τα πράγματα. Το να μη δώσεις φακελάκι, το θεωρώ αν όχι αυτοκαταστροφικό, τουλάχιστον ριψοκίνδυνο. Το άλλο που περνάει από το χέρι μας, είναι η ψήφος μας. Και ψηφίζουμε αυτούς που δεν πρόκειται να το λύσουν. Άρα, ως κοινωνία σε εμάς πέφτει και αυτή η ευθύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ξαναγράφω την ατάκα σου, γιατί την έγραψα λάθος πριν. "Η δύναμη της ομάδας, εξασφαλίζει περισσότερη πέτσινη δικαιοσύνη". Καταπληκτικό

      Διαγραφή
  12. Giorgio, για να τελειώσω τουλάχιστον εγώ κάπου εδώ αυτή τη συζήτηση παραθέτω αυτά που υποστηρίζεις.
    ΄΄ Από ηθικής απόψεως δε μπορώ να διαφωνήσω μαζί σου, αλλά αυτό που με απασχολεί δεν είναι να σώσω τον κόσμο,γιατί έχω αποφασίσει ότι δε μπορώ να τον σώσω. Ίσως όμως μπορώ να σώσω τον εαυτό μου.΄΄
    Παρακάτω λες:
    ΄΄Βέβαια, το γεγονός ότι αν έχεις για φακελάκι έχεις καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης στα Ελληνικά νοσοκομεία, δεν είναι κάτι για το οποίο δεν ευθυνόμαστε όλοι εμείς. Αντί λοιπόν να παραπονούμαστε για την αδικία αυτή, θα έπρεπε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να αλλάξουν τα πράγματα.΄΄
    Αυτός είναι ο ορισμός της αντίφασης.Το προσωπικό συμφέρον από τη μία και η κοινωνική ευθύνη από την άλλη δεν πάνε πάντα μαζί.Μην ανησυχείς όμως οι περισσότεροι κοιτάμε τη δουλειά μας.
    Τέλος σχετικά με το θέμα μας.
    Αν έπρεπε να διαλέξω την παρέα του Άκη(απατεώνας) ή του προέδρου της ziemens(κερδισμένος μα άτιμος) θα προτιμούσα τον Άκη. Είναι θέμα νοοτροπίας που λέει και ο δάσκαλος. Προτιμώ τα μικροκλεφτρόνια. Άντε να πέρναγα το υπόλοιπο της ζωής μου στη φυλακή. Αν όμως έκανα παρέα με το διοικητικό συμβούλιο της ziemens ίσως κατέληγα σε αυτοκτονία όπως συνέβη πρόσφατα σε ένα στέλεχός της. Πρέπει λοιπόν να προσέχουμε τις παρέες μας άμα θέλουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. άντε να το κλείσω κι εγώ, να κλείσει οριστικά. Η κοινωνική μου ευθύνη για την επίλυση του προβλήματος περιορίζεται στην κάλπη. Θέλω να σώσω τον κόσμο, και ενεργώ προς την κατεύθυνση αυτή όταν ψηφίζω. Ελπίζω ότι κάποια μέρα ίσως να αποφασίσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Δεν το βλέπω να γίνεται προς το παρόν (άσε που δεν ξέρω αν κι εγώ ψηφίζω σωστά). Δε βλέπω αντίφαση. Προσπαθώ να ενεργώ με βάση το κοινό συμφέρον, αλλά ρεαλιστικά σκεπτόμενος, δε βλέπω να αλλάζει ο κόσμος στις βασικές αρχές και παραμέτρους του, τις οποίες παρατηρώ και προσπαθώ να κατανοήσω.

    Δε μπορώ να λύσω το πρόβλημα με τα φακελάκια φίλε χχχ, το παραδέχομαι. Έχω βρεθεί όμως σε νοσοκομεία, και έχω δώσει κι εγώ το κάτι τις μου (ίσως κι εσύ). Όταν λοιπόν σκας το φακελάκι για να γίνει η δουλειά σου είσαι η ζιμενς, ενώ ο γιατρός που το παίρνει είναι ο Ακης. Τόσο απλά. Μήπως πρέπει να αναθεωρήσεις την προτίμησή σου? Στις παρέες σου υπάρχουν και ζιμενς και Άκηδες, και μια χαρά κάνεις παρέα μαζί τους.
    Φαίνεται ότι βλέπουμε τα πράγματα από διαφορετική οπτική γωνία. Αυτό είναι ενδιαφέρον, γιατί τέτοιες απόψεις θέλω να διαβάζω, διαφορετικές από τις δικές μου, στοχεύοντας πάντα να "βελτιώσω" την οπτική μου γωνία (αν κρίνω πως χρειάζεται βελτίωση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.