και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

“Are you ready??”...Πατριώτες;;;


Πατριώτες είπα μπας και το καθυστερήσω μέχρι το τέλος του '15 μόνο και μόνο για να δω αν θα καταφέρω τελικά να πετύχω και το “χρόνο”, αλλά μάλλον απ' φαίνεται με νίκησε (ξανά) η “ανίκητη” ανθρώπινη βλακεία.


Βέβαια και αυτή με τη σειρά της δεν είναι ακριβώς ανίκητη και αυτό γιατί στο τέλος πάντα νικιέται από την ίδια την "πραγματικότητα", μια "πραγματικότητα" η οποία κατά γενική ομολογία τελευταία όλο και πιο πολύ πλησιάζει απειλητικά προς το μέρος της.

Έτσι με αυτά και με αυτά και μετά από σχεδόν πέντε σχεδόν χρόνια, νομίζω πως το Blog αυτό ήδη έχει δικαιωθεί και αυτό μόνο και μόνο διότι όσον αφορά την Ελληνική πραγματικότητα (και όχι μόνο) κατάφερε και έπιασε την πραγματική “τάση” σχεδόν από την αρχή της και έτσι τώρα σχεδόν όλοι όσοι κάποτε γελούσαν και κορόιδευαν με αυτά που έγραφα, τώρα είτε έχουν ήδη “καταπιεί” την γλώσσα τους”, είτε έχουν “έρθει στα λόγια μου”.

Και αυτό όπως και να το κάνουμε συνιστά μια μεγάλη επιτυχία για κάποιον που απλώς έκανε την “πλάκα του", την ώρα που οι περισσότεροι “διάσημοι” αρθρογράφοι ακόμη και στις μεγάλες και στις πιο δημοφιλείς οικονομικές ιστοσελίδες, αποδείχθηκε στην πραγματικότητα πως τελικά τόσο καιρό απλά πληρωνόντουσαν για να γράφουν “βλακείες”.

Έτσι τώρα πια νομίζω πως θα πρέπει να είναι κανείς
ή ανόητος ή “κολλημένος” για να μην έχει καταλάβει ακόμη το τι περίπου πρόκειται να συμβεί.

Βέβαια για την ακρίβεια ακόμη και τώρα πιστεύω πως ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν συνειδητοποιήσει ακριβώς το τι πρόκειται να συμβεί και κυρίως ακόμη λιγότεροι είναι εκείνοι που έχουν καταλάβει γιατί πραγματικά συμβαίνουν όλα αυτά που συμβαίνουν τώρα γύρω μας.

Όμως να είστε σίγουροι Πατριώτες πως μπορεί τελικά να πέσω έξω πχ ένα τρίμηνο ή κανένα εξάμηνο και αυτό γιατί όπως έχω ξαναπεί αυτό εξαρτάται από αποφάσεις πολιτικών, δηλαδή ανθρώπων "λίαν επιεικώς" ανόητων (τουτέστιν απρόβλεπτων), αλλά σχεδόν όλα όσα έχω πει και έχω γράψει εδώ μέσα είναι ήδη : “It's a matter of time”...

Έτσι έχω την εντύπωση πως τα “όργανα” έχουν αρχίσει ήδη να “βαράνε” στις αγορές και αν πάμε έτσι εκτιμώ πως περίπου από τις αρχές του '16 οι “καμπάνες” θα έχουν αρχίσει να χτυπούν και για τους ίδιους τους δανειστές μας.

Με άλλα λόγια ...”The big party is over” όχι μόνο για εμάς αλλά και γι' αυτούς Πατριώτες..

Γι' αυτό λοιπόν καλό θα ήταν να αρχίσει να προετοιμάζεται κανείς, γιατί κατά την γνώμη μου τα έτη 16, 17 και 18 (τουλάχιστον) θα είναι όχι μόνο δύσκολα για όλους μας, αλλά ειδικά εμείς οι Έλληνες το διάστημα αυτό πιστεύω πως θα ζήσουμε “πρωτόγνωρα πράγματα”, κοινώς δηλαδή θα πούμε τον “Δεσπότη Παναγιώτη” και θα δούμε ταυτόχρονα και τον “Χριστό Φαντάρο”.

Δυστυχώς αυτό δεν το λέω μόνο εγώ, αλλά και το ίδιο το “Ιστορικό μοντέλο” και δυστυχώς όχι μόνο για εμάς.

Και καλά
να γελάει κανείς με εμένα, αλλά νομίζω πως όποιος γελάει και κοροϊδεύει το ίδιο το “Ιστορικό Μοντέλο” στην πραγματικότητα δεν γελάει μόνο με τον ίδιο του τον εαυτό, αλλά και με όλη την ανθρώπινη φύση. Με άλλα λόγια όποιος γελάει τώρα έχει αποδειχθεί πολλάκις πως απλά είναι και αυτός “καταδικασμένος από χέρι” κάποια στιγμή να τον “χλευάσει” η ίδια η “Ιστορία” μέσω της ίδιας της πραγματικότητας.

Νομίζω λοιπόν πως τελικά για το μόνο για το οποίο μπορεί να με κατηγορήσει κανείς είναι πως τον προειδοποίησα πολύ νωρίς, τόσο νωρίς ώστε του έληξαν πχ οι κονσέρβες του..

όμως και για αυτό υπάρχει απάντηση..

γιατί στην πραγματικότητα...

“Ο επιτυχημένος προφήτης είναι αυτός που τα προφητεύει πιο νωρίτερα”..

“The Prophet”....

16 σχόλια:

  1. ερωτηση στο δασκαλο--εγω είμαι μπατηρης και δεν εχω ουτε χωραφι-τι πρεπη να κανω από τωρα για να είμαι ετοιμος στις δυσκολες εποχές που θα ερθουν για να επιβιώσω-σε ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ που είσαι και θρήσκος φίλε Λουκά,

      Βρες κανένα καλό μοναστήρι...

      Διαγραφή
    2. δασκαλε δεν το ειχα σκεφτη σε ευχαριστω

      Διαγραφή
  2. Συναδελφε πατριωτ` πατησες το κουμπι του συναγερμου!
    Μετα τοσους "προσεισμους" περιμενεις τον κυριο σεισμο τωρα και το τσουναμι που θα ακολουθησει..
    Η "κριση" του 1929 τελειωσε με την ληξη του β`παγκοσμιου πολεμου.
    Δεν θελω να διανοηθω τι θα γινει τωρα....
    Πρεπει ο καθενας να φροντισει για την διατροφικη και ενεργειακη επαρκεια της της οικογένειας του, να λαβει μετρα αυτοαμυνας και να προετοιμαστει πνευματικα( αν ειναι θρησκος).
    Πιστευω οτι δεν χρειαζονται υπερβολές γιατι μετα κολλαει το μυαλο και πας για μανιοκαταθλιψη.
    Μου κανει ομως εντυπωση οτι η πλειοψηφια ανθρωπων που μπορουν( σε αντιθεση με τον φιλτατο μπατηρη Λουκα που θα τα " μαυρισει") αδρανουν και πιστευουν στο σκληρο ευρω που κρατουν εδω η στο εξωτερικο. Ο κουμπαρος μου λεει πως με τα ευρω που εχει αποθησαυρισει θα βρει και τροφιμα και βενζινη και φαρμακα.
    Ασχημη κουβεντα πιασαμε αποψε πατριωτες....
    Και τελος τις "κονσερβες" πριν ληξουν καλο ειναι να τις χαριζουμε σε αυτους που τις εκτιμανε. Αντικαθιστώντας τες φυσικά!

    Υ. Γ: Δυστυχώς οτι και να λεω και ισχυριζομαι , βαθεια μεσα ειμαι φαν του ευρω και του χαρτιού. Γενικα παροτι εχω ξεφορτωθει τα τελευταια 5 χρονια το 70% των" χαρτιων" μου (οιασδηποτε μορφης)
    τωρα τελευταία ειμαι σε μεγάλη γκρινια με την γυναικα. Θελει να παμε και φετος ολιγοημερες διακοπες λες και τι κανουμε εδω που μενουμε εκτος απο διακοπες τριμηνες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α και ξεχασα , ενας πολυ γνωστός "συναδελφος" σου πατριωτη , ο Θανάσης Μαυρίδης του Capital ντε.. δηλωσε με την αποχωρηση του ότι σκεφτεται να ανοίξει φουρνο. Κατι πρεπει να βλεπει αυτος...
    Μου φαινεται θα πουμε το ψωμι ..ψωμακι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω σχεδόν σε όλα αγαπητέ συνάδελφε...

      Ίσως όμως όχι για το ότι ο έτερος "συνάδελφος" είναι "ανοιχτομάτης"...

      και αυτό γιατί στις αρχές του '14 και σχεδόν στην κορυφή του ΧΑΑ..

      ο αγαπητός "συνάδελφος" έβλεπε λέει "χαμηλές τιμές"...

      http://www.capital.gr/siopitirio/1951821/kati-ginetai-kapos-sumbainei

      Τώρα όσον αφορά τον φούρνο συμφωνώ πως σύντομα θα πούμε το "ψωμί .. ψωμάκι"..

      και αυτό γιατί απ' όσο ξέρω τα περισσότερα αλεύρια είναι εισαγόμενα...

      αυτό λες να το έχει λάβει υπόψιν του ο αγαπητός συνάδελφος;;;

      Διαγραφή
  4. : “χρονια πολλα στο δασκαλο -και στους φιλους”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρωθυπουργός της Αυστραλίας προς τους Μουσουλμάνους της χώρας:Αν δεν είστε ευτυχείς εδώ τότε ΦΥΓΕΤΕ. Δεν σας υποχρεώσαμε να έλθετε-”Εάν ο Θεός μας σας ενοχλεί, τότε σας προτείνω να σκεφτείτε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη!”Η Αυστραλία λέει ΟΧΙ στο Ισλάμ και είναι η δεύτερη φορά που το κάνει!

    Οι μουσουλμάνοι που θέλουν να ζήσουν σύμφωνα με τον Ισλαμικό νόμο Sharia, ενημερώθηκαν ότι πρέπει να φύγουν από την Αυστραλία, καθώς η Κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει όλους τους εξτρεμιστές στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει τις εν δυνάμει τρομοκρατικές επιθέσεις.

    Επί πλέον, η Gillard εκνεύρισε μερικούς μουσουλμάνους με την δήλωση της ότι υποστηρίζει πλήρως τις ενέργειες των μυστικών υπηρεσιών στην παρακολούθηση των τζαμιών σε όλη την επικράτεια.

    Ανακοίνωση της πρωθυπουργού της Αυστραλίας Julia Gillard – Australia σε ελεύθερη μετάφραση: “ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ… Είτε σας αρέσει είτε όχι.

    Έχω κουραστεί από την ανησυχία αυτού του έθνους μήπως ενοχλούμε μερικούς ανθρώπους ή την κουλτούρα τους. Από την εποχή των επιθέσεων στο Bali, έχουμε παρατηρήσει μια αύξηση του πατριωτισμού στην πλειονότητα των Αυστραλών.

    Η κουλτούρα μας έχει εξελιχθεί για περισσότερο από δύο αιώνες με αγώνες, προσπάθειες και επιτυχίες από εκατομμύρια ανδρών και γυναικών που κατέκτησαν την ελευθερία.

    Μιλάμε κυρίως ΑΓΓΛΙΚΑ, όχι Ισπανικά, Λιβανέζικα, Αραβικά, Κινέζικα, Γιαπωνέζικα, Ρωσικά ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα.

    Οπότε, αν επιθυμείτε να γίνετε μέρος της κοινωνίας μας, να μάθετε την γλώσσα μας.

    Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στο Θεό. Αυτό δεν είναι κάποια Χριστιανική, δεξιά πολιτική προπαγάνδα, αλλά ένα γεγονός, επειδή Χριστιανοί άνδρες και γυναίκες βασισμένοι στα Χριστιανικά ιδεώδη, ίδρυσαν αυτό το έθνος, και αυτό είναι πλήρως εξακριβωμένο.

    Εάν ο Θεός μας σας ενοχλεί, τότε σας προτείνω να σκεφτείτε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη σαν την νέα σας πατρίδα, γιατί ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας.
    Θα αποδεχτούμε τις πεποιθήσεις σας, και δεν θα τις αμφισβητήσουμε. Αυτό που επιθυμούμε εκ μέρους σας είναι να αποδεχτείτε τις δικές μας πεποιθήσεις και να ζήσετε σε αρμονία και ειρήνη μαζί μας.

    Αυτή είναι η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ και Ο ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ και θα σας επιτρέψουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε όλα. Αλλά, αφού τελειώσετε με τις διαμαρτυρίες σας και τις γκρίνιες σας για την Σημαία μας, τα Χριστιανικά μας πιστεύω ή τον τρόπο ζωής μας, σας συνιστώ ολόθερμα να εκμεταλλευτείτε μια άλλη μεγάλη Αυστραλιανή ελευθερία:

    ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ.‘

    Αν δεν είστε ευτυχείς εδώ τότε ΦΥΓΕΤΕ. Δεν σας υποχρεώσαμε να έλθετε. Εσείς ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ να έλθετε εδώ. Επομένως ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ την χώρα που ΕΣΕΙΣ επιλέξατε.”

    Οι περισσότεροι Μουσουλμάνοι δεν είναι ευτυχισμένοι…
    Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Γάζα
    Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Αίγυπτο
    Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Λιβύη
    Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Μαρόκο
    Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Ιράν
    Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Ιράκ
    Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Υεμένη
    Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Αφγανιστάν
    Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Πακιστάν
    Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Συρία
    Δεν είναι ευτυχισμένοι στον Λίβανο

    Που είναι λοιπόν ευτυχισμένοι;
    Είναι ευτυχισμένοι στην Αυστραλία
    Είναι ευτυχισμένοι στην Αγγλία
    Είναι ευτυχισμένοι στον Καναδά
    Είναι ευτυχισμένοι στις ΗΠΑ
    Είναι ευτυχισμένοι στην Γαλλία
    Είναι ευτυχισμένοι στην Γερμανία
    Είναι ευτυχισμένοι στην Σουηδία
    Είναι ευτυχισμένοι στην Νορβηγία
    Είναι ευτυχισμένοι στην Δανία
    Είναι ευτυχισμένοι σε κάθε χώρα που δεν είναι μουσουλμανική
    Και ποιόν κατηγορούν;
    Όχι το Ισλάμ!

    Όχι τους ηγέτες τους!
    Όχι τους εαυτούς τους!
    ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΖΟΥΝ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ
    Και θέλουν να τις αλλάξουν, ώστε να μοιάζουν με τις χώρες στις οποίες ήταν δυστυχείς
    http://analytakis.capitalblogs.gr/listArticles.asp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΑΣΚΑΛΕ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ -ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω φίλε Λουκά,

      πως μετά τον Baroufaki..

      ο επόμενος τον οποίο πρέπει να στείλουμε για να διαπραγματευτεί ...

      με την Μέρκελ τον Σόιμπλε και τους λοιπούς Ευρωπαίους...

      και να προσπαθήσει και αυτός με τη σειρά του να "λύσει" το Ελληνικό πρόβλημα ...

      είναι νομίζω "δικαιωματικά" ο Βασίλης Λεβέντης...

      Διαγραφή
    2. Φιλε Δασκαλε, επειδη τυγχανει να τον εχω παρακολουθησει το Λεβεντη, αν υπαρχει εστω και μια στο εκατομμυριο περιπτωση να βρεθει λυση, δεν θα με εξεπλητε αν την εδινε αυτος. Εκει καταντησαμε, ο Λεβεντης να φανταζει φωνη λογικης στην ερημο...

      Διαγραφή
    3. Ο μακαρίτης ο παππούς μου φίλε Λήσταρχε,

      μου έλεγε αρκετά συχνά:

      "Με τα λόγια χτίζω ανώγια και κατώγια"....

      Διαγραφή
    4. Αυτο ξαναπες το Δασκαλε!
      Αλλα παλι ποιος ανθρωπος των "εργων" καταδεχεται να καταπιαστει με την πολιτικη;
      Μεταξυ των λογαδων λοιπον εχουμε να επιλεξουμε... ας διαλεξουμε τον πιο εντιμο, λεω εγω τωρα...

      Διαγραφή
    5. Γενικά θα συμφωνήσω μαζί σου φίλε Λήσταρχε,

      βέβαια το μεγαλύτερο πρόβλημα του Βασίλη Λεβέντη,

      είναι πως κατά την γνώμη μου είναι ο "Αλέφαντος" της πολιτικής...

      και όπως ο Αλέφαντος λέει την μια φορά για κάποιον ποδοσφαιριστή...

      "μεγάλος παιχταράς... ξέρει μεγάλη μπάλα .."

      και μετά από λίγο για τον ίδιο ποδοσφαιριστή λέει:

      "μεγάλο παλτό.. ούτε να περπατήσει δεν ξέρει..."

      έτσι και ο Βασίλης Λεβέντης τη μία λέει...

      "Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το παλιό ΠΑΣΟΚ κτλ κτλ"..

      και την άλλη λέει:

      "αν εκλεγώ θα συνεργαστώ με τον ΣΥΡΙΖΑ.. θα στηρίξω κτλ κτλ"

      Διαγραφή
  7. τον γεναρη τον ψηφισα τον φραπιεδιαρη ως αντιδραση -τωρα σκεφτωμε να ψηφισω οικολόγους-πρωκτολογους---------------που είναι αυτό το παλικαρη ΕΧΑΘΗ--Ο ΕΥΡΩΝ ΚΕΡΔΙΖΗ ΜΙΑ ΔΕΜΕΣΤΙΧΑ ΑΧΑΙΑ ΚΛΑΟΥΣ---------Που ειναι αυτοσ;-----------ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΚΑΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!
    Στα μαλακά έπεσε με τις offshore ο Καρατζαφέρης τα κακουργήματα μετατράπηκαν σε πλημμελήματα, πολιτικά δεν υπάρχει πουθενά, αρχίζουμε και ανησυχούμε πραγματικά για...
    το τι θα κάνει με το κόμμα του τον ΛΑΟΣ. Καμία δήλωση από χθες που ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τις πρόωρες εκλογές, από το κανάλι του έχει εξαφανιστεί, δεν σας κάνει εντύπωση ότι δεν υπάρχει πουθενά; Περίεργα πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. η διαφορα μας μεταξυ λαφαζανη και εμενα ειναι η εξης ο μεν λαφαζανης θελει να σκυση τα μνημονια ενώ εγω όμως θελω να σκισω τα καλτσον των κοριτσων αλλα και αυτό που μας ενωνη μεταξυ μας μετα λαφαζανου είναι ότι και δυο θελουμε να πηδήξουμε -θελουμε να τους πηδήξουμε αυτά τα ολιγαν από εμετον μπατηρη τον λουκα--http://dete.gr/?p=51461

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.