και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Τα μεγάλα κανόνια δεν έχουν ηχήσει ακόμη...


Μεγάλη άνοδο καταγράφει ο Γενικός Δείκτης στο Χ.Α...

Η ΜΙΓ ανακοίνωσε (πάλι) ζημίες €59,8εκ στο εξάμηνο ενώ ολοκλήρωσε και την έκδοση ενός καινούργιου Δανείου (ΜΟΔ) ποσού €425,2εκ, (επί συνόλου δανειακών υποχρεώσεων του Ομίλου ύψους €1,65δις) το οποίο καλύφθηκε πλήρως από την Τράπεζα Πειραιώς
.

Πατριώτη μη σε παραμυθιάζουν πως δήθεν το πρόβλημα με τις τράπεζες είναι “το ένα” ή “το άλλο” και πως τώρα που τα βρήκαν λέει το ΔΝΤ και η ΕΚΤ όλα λύθηκαν (όπως ακριβώς έλυναν κάθε φορά το Ελληνικό πρόβλημα τα διάφορα Eurogroups παλαιότερα και το ΧΑΑ "πανηγύριζε"), γιατί το πραγματικό πρόβλημα είναι πως οι Ελληνικές τράπεζες έχουν δανείσει ένα “κάρο” εταιρίες οι οποίες είναι από μόνες τους μικρές “Ελλάδες” και οι οποίες μοιραία όταν κάποια στιγμή χρεοκοπήσουν θα πάρουν μαζί τους όχι μόνο τις τράπεζες αλλά και όλη την Ελλάδα, την οποία τώρα βαστάνε ακόμη “όρθια” με τα δανεικά τους κάποιοι άλλοι, που στην πραγματικότητα είναι και αυτοί από μόνοι τους μεγάλες “Ελλάδες”, δηλαδή με άλλα λόγια μεγάλα “κανόνια”.

5 σχόλια:

  1. "Πατριώτη μη σε παραμυθιάζουν"

    Φίλε δάσκαλε, σε ποιον πατριώτη αναφέρεσαι; Σε αυτόν που έχει σπίτι, εξοχικό και αυτοκίνητο; Αν δεν ήταν ο υπέρμετρος δανεισμός θα ζούσε ο πατριώτης με αυτήν την πολυτέλεια; Κάποτε είχες πει μια μεγάλη κουβέντα: Τρέξαμε γρηγορότερα από ότι έπρεπε!Τώρα ο πατριώτης είναι συνηθισμένος στην ντόπα και πιστεύει πως τα μεγάλα κανόνια ήχησαν τελευταία φορά δυνατά το 2008. Είναι άρρωστος ο πατριώτης φίλε δάσκαλε και εξαρτημένος από την παραμύθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλιστα, εδώ κολλάει λοιπόν το δάσκαλε που δίδασκες...
    Δεν πιστεύω πατριώτη να φορτώνεις και ΜΙΓ από τα 0,40;
    Θέλω να πω ότι άλλο πατριώτης και άλλο "πατριώτης"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα φίλε χχχ,

      περισσότερο ο "πατριώτης" κολλάει:

      "Σε αυτόν που έχει σπίτι, εξοχικό και αυτοκίνητο; Αν δεν ήταν ο υπέρμετρος δανεισμός θα ζούσε ο πατριώτης με αυτήν την πολυτέλεια;"

      Διαγραφή
  3. Όχι φίλε δάσκαλε, δε θα ζούσε ο πατριώτης σε αυτή την πολυτέλεια. Απλά ο "πατριώτης" θα τη χάσει πρώτος. Βλέπεις ο πατριώτης έχει στυλ. Μένει να δούμε πόσο θα το κρατήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.