και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

“Άκου ανθρωπάκο” ..



Καημένε Δυτικέ “ανθρωπάκο”, αν νομίζεις ότι ο Ασιάτης αμείβεται με δύο δολάρια την ημέρα για να απολαμβάνεις εσύ φθηνά προϊόντα και ότι όλα αυτά συμβαίνουν απλά επειδή αυτός είναι ο “σχιστομάτης” ενώ εσύ ο “ωραίος” της υπόθεσης, δυστυχώς για εσένα σύντομα θα συνειδητοποιήσεις την πραγματικότητα και το μεγάλο λάθος που έχεις κάνει, απλά κοιτάζοντας την όλο και μικρότερη αγοραστική δύναμη του μισθού σου.

Ο “Καθηγητής Λυκείου”

3 σχόλια:

  1. Τι φταίω εγώ που εμπιστεύτηκαν το "μεγάλο τιμονιέρη"? Εντάξει, κι εμεις "εμπιστευτήκαμε" τον Αντρέα, αλλά μόνο επειδή μοίραζε λεφτά. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχουμε πέσει ήδη στην παγίδα της παγκοσμιοποίησης . Εμείς οι Ευρωπαίοι ξέρουμε καλά το παιχνίδι της υπεραξίας και του πληθωρισμού και οι κίτρινοι το παιχνίδι της παραγωγής και του αποπληθωρισμού . Παίξαμε στο γήπεδο τους και χάσαμε . Τι την θέλαμε την παγκοσμιοποίηση ; Καλά δεν τα βρίσκαμε μεταξύ μας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε yellowbird,

    Για το ότι χάσαμε θα συμφωνήσω μαζί σου.

    Σε αυτό που δεν θα συμφωνήσω είναι ότι φταίει η παγκοσμιοποίηση.

    Κατά την γνώμη μου η παγκοσμιοποίηση και το διεθνές εμπόριο σε κάνει πιο πλούσιο αρκεί εσύ να την χρησιμοποιήσεις σωστά.

    Αν δηλαδή μπορέσεις να βρεις κάτι για να παράγεις ανταγωνιστικά που να το θέλει ο άλλος τότε γίνεσαι πιο πλούσιος.

    Αν όμως δεν βρεις κάτι και από την άλλη δεν θέλεις να παραδεχθείς την ήττα σου και το ρίξεις στα δανεικά, τότε απλά κάνεις την διαδικασία της φτωχοποίησής σου τόσο απότομη που στο τέλος θα μοιάζει με κανονική κατάρρευση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.