και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ένας είναι ο προφήτης, αλλά ποιος;...


Όταν σε μια αγορά μετά από μια μεγάλη άνοδο οι περισσότεροι γελούν και χαρακτηρίζουν “προφήτες” μόνο αυτούς που προβλέπουν “προσγείωση” και όχι αυτούς που προβλέπουν ακόμη μεγαλύτερη “απογείωση”, τότε το πιο πιθανό είναι να βρισκόμαστε κοντά σε κορυφή, ενώ όταν μετά από μια μεγάλη πτώση όλοι γελούν και χαρακτηρίζουν “προφήτες“ μόνο αυτούς που προβλέπουν άνοδο και όχι αυτούς που προβλέπουν ακόμη μεγαλύτερη “κατάρρευση” των τιμών, τότε το πιο πιθανό είναι να βρισκόμαστε κοντά σε πυθμένα.

Ο “Καθηγητής Λυκείου”

2 σχόλια:

  1. Κύριε καθηγητή,οι προφήτες χωρίζονται σε δυο κατηγορίες. Στους πολύ έξυπνους και σε αυτούς που έχουν πληροφόρηση από τις σωστές πηγές.Η μεν πρώτη κατηγορία κρατά την πρόβλεψη για τον εαυτό της η δε δεύτερη φροντίζει να διασπείρει φήμες αντίθετες της πληροφόρησής της.Εσύ κι εγώ το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να ψάχνουμε τον προφήτη στον καθρέφτη μας και σχεδόν πάντα να κάνουμε το αντίθετο από αυτό που λέει η δεύτερη κατηγορία.
    χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ΧΧΧ

      Ο Κοστολάνι συχνά έλεγε ότι η καλύτερη πληροφορία είναι η σωστή σκέψη.

      Άρα κατά την γνώμη μου αν είναι κανείς πραγματικά έξυπνος, η δεύτερη κατηγορία που αναφέρεις δύσκολα μπορεί να τον ξεγελάσει.

      Για παράδειγμα πες μου σε παρακαλώ διάβασες καμιά έκθεση κανενός "οίκου" να δίνει καμιά τιμή "στόχο" όταν η ΔΕΗ ήταν στο 1 ευρώ ;

      Αλήθεια εσύ τι σκέφτεσαι όταν ένας οίκος δίνει μια τιμή στόχο για μια μετοχή;

      Ότι είναι "φιλανθρωπικό ταμείο" και μοιράζει λεφτά;

      Άραγε στους πελάτες της και σε αυτούς που την πληρώνουν τα ίδια να λέει;

      Μετά αυτοί γιατί να την πληρώνουν αν μπορούν να διαβάζουν πχ Capital;

      Φίλε μου δυστυχώς το λάθος που κάνουν πολλοί είναι ότι επειδή αυτοί πιστεύουν ότι κάτι είναι "αδύνατο" να πραγματοποιηθεί, αντί να προσπαθήσουν να το καταφέρουν, απλά κάθονται και γελάνε με αυτούς που ισχυρίζονται ότι τα κατάφεραν.

      Και αυτό γιατί απλά δεν "πάει" το μυαλό τους ότι όντως μπορεί και να υπάρχουν κάποιοι τελικά, που μπορεί μετά από αρκετή προσπάθεια όντως και να τα έχουν καταφέρει..

      Και πρόσεξε με ..

      Να καταφέρουν τι ;

      Απλά να προβλέψουν τα λογικά και αυτονόητα....

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.