και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Όσο πιο μεγάλος ο κύκλος τόσο πιο μεγάλη η υπερβολή ...


Αυτό που φαίνεται μάλλον να διαφεύγει από όλους τους τωρινούς αισιόδοξους, είναι το γεγονός ότι ένας μεγάλος οικονομικός κύκλος τελειώνει σχεδόν πάντα με μια μεγάλη υπερβολή.

Έτσι αν ο μεγάλος αναπτυξιακός κύκλος του 1981-2000 τελείωσε με μια μεγάλη υπερβολή στον πλούτο και την ευημερία, ο τωρινός πτωτικός κύκλος μάλλον δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα και με αυτές τις δισδιάστατες ή τις τρισδιάστατες “εκτυπωτικές υπερβολές”, αλλά πιθανών με μια μεγάλη υπερβολή στην ανθρώπινη φτώχεια και εξαθλίωση και το κυριότερο όλα αυτά όχι μόνο για εμάς τους Έλληνες.

Ο “Καθηγητής Λυκείου”

3 σχόλια:

  1. Πάντα η τεχνολογία και η επιστήμη μπορεί να αλλάξει το κλίμα. Φαντάσου να βγει ένα χάπι που να μαυρίζει τα μαλλιά (και να βγάζει καινούργια όταν λείπουν), να γραμμώνει κοιλιές και να ανορθώνει γλουτούς και στήθη (και ότι άλλο μπορεί να ανορθωθεί). Ποιός θα νοιαζόταν για τα λεφτά μετά? θα ήμασταν όλοι μία ευτυχισμένη κοινωνία, ακόμη και με ψωμί κι ελιά... Είναι όλα θέμα τεχνολογίας και επιστήμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α, και ξέχασα. Φαντάσου λέει το χάπι αυτό να ήταν Τσάμπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Giorgio,

      Δυστυχώς θα διαφωνήσω μαζί σου ότι το πρόβλημά μας μπορεί να λυθεί αν η επιστήμη καταφέρει να ανακαλύψει κάποιο χάπι που να βγάζει ή αλλάζει πχ τα μαλλιά.

      Αν ανακαλύψει κανένα χάπι που να βγάζει ή να αλλάζει τα "μυαλά" ίσως....

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.