και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Fiat xαρτονομίσματα με γεύση “Μέντας”...


30/9/2014: Σχεδιο Ντραγκι για αγορες junk ελληνικων ομολογων

04/09/2014: Μείωση-έκπληξη των επιτοκίων της ΕΚΤ από τον Ντράγκι στο 0,05%
 

06.06.2014: Ο Μάριο Ντράγκι πήρε... τ’ όπλο του
 

Όταν κάποτε έγραψα πως μετά τις Ευρωεκλογές το πιο πιθανό είναι ότι οι Ευρωπαίοι διοικούντες θα “κλ@σουν μέντες” κανονικά και θα βάλουν ξανά “μπροστά την πρέσα”, αυτό ακριβώς εννοούσα.

 Ο ΔασκαΛάκος..





4 σχόλια:

  1. Πότε θα γίνουν οι εκλογές; Η πολιτική λογική λέει άμεσα και η ημερομηνία της 9ης Νοεμβρίου παραμένει η πιο "ισχυρή".Παίρνει τυπικά την ψήφο εμπιστοστοσύνης από την Βουλή και αν συνεχεία την διαλύει και πάει σε εκλογές, όπου θα κάνει όιτ μπορεί για μια αξιοπρεπή ήττα.

    Διαφορετικά η κυβέρνηση θα αναμένει μέχρι τον Φεβρουάριο και ηττάται στην προεδρική εκλογή με την ήττα σε αυτή την περίπτωση να λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις και να μην αποκλείεται ακόμα και αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ.
    Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης τελείωσε την παρτίδα υπέρ το ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας στην ομιλία του την πρόθεση του κόμματος να καταψηφίσει την κυβερνητική πρόταση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τάχθηκε υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με «συλλογικότητες και πρόσωπα» που συνεργάζονται με τον σημερινό κυβερνητικό συνασπισμό.

    Ακολούθησε και η ρήση του Φώτη Κουβέλη ότι «αυτό που απαιτείται είναι η συγκρότηση μιας ευρείας προοδευτικής πλειοψηφίας για την πραγματοποίηση της πολιτικής αλλαγής στη χώρα. Μιας πλειοψηφίας στη οποία μπορούν και πρέπει να πάρουν μέρος ο χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού, οι δυνάμεις της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, της πολιτικής οικολογίας, η ριζοσπαστική αριστερά» και "έδεσε το το γλυκό".
    Eν τέλει το "κλειδί" ήταν η ΔΗΜΑΡ. Και η κυβέρνηση το "έχασε"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι, το είχες προβλέψει.Όπως είχες προβλέψει τα παρακάτω:
    1. Πτώση του πετρελαίου
    2. Πτώση του χρυσού
    Για το σιδηρομετάλλευμα κουβέντα δεν είπες κι ας φτιάχνονται από αυτό σφαίρες και άλλα φονικά υλικά στερώντας μας τη δυνατότητα να αγοράσουμε τη σφαίρα που θα μας σημαδέψει.
    Θυμάμαι πως έχεις πει επίσης πως η πτώση (κατάρρευση)των εμπορευμάτων ( αν συμβεί) και οδηγήσει στην πτώση των χρηματιστηρίων ( έχω την εντύπωση πως αυτό ακολουθεί) υπάρχει κάποια χρονική περίοδος που τα εμπορεύματα ακολουθούν αντίθετη πορεία. Μπορείς να μας θυμίσεις ποια είναι εκείνη η χρονική περίοδος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε χχχ,

      Όλες οι τιμές μακροπρόθεσμα υπακούν στον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης...

      Τι ίδιο ισχύει τόσο για τις τιμές των μετοχών όσο και για τις τιμές των εμπορευμάτων...

      Τα εμπορεύματα ακολουθούν διαφορετική πορεία από τις μετοχές στο ενδιάμεσο(και μεγαλύτερο μέρος) ενός ανοδικού κύκλου και συνήθως στην αρχή και στο τέλος ενός πτωτικού κύκλου.

      Για παράδειγμα στην αρχή ενός πτωτικού κύκλου αρχίζει και το πολύ "ξύλο" στις μετοχές ενώ από την άλλη τα εμπορεύματα που έχουν φάει "ξύλο" ήδη για καμιά 20αριά χρόνια έχουν ήδη δει τον πάτο τους και έχουν αρχίσει ήδη να ανεβαίνουν, ενώ προς το τέλος ενός πτωτικού κύκλου συνήθως αρχίζει κάποιος μεγάλος πόλεμος ή ο μεγάλος πληθωρισμός και οι μεγάλες χρεοκοπίες κτλ..

      Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις και με δεδομένες τις δεδομένες ανθρώπινες ανάγκες (οι οποίες στην σημερινή εποχή λόγο μεγαλύτερου πληθυσμού και τρόπου ζωής είναι πιο μεγάλες αλλά και πιο ανελαστικές από ότι ήταν στο παρελθόν) κάποια στιγμή η ζήτηση ξεπερνά κατά πολύ την προσφορά και τα παντός φύσεως εμπορεύματα "απογειώνονται" με στόχο την τελική φούσκα τους..

      Και μετά άντε πάλι φτου και από την αρχή....

      Διαγραφή
  3. Μαύρη» ημέρα για το χρυσό - Σε χαμηλό 4,5 ετών το πολύτιμο μέταλλο - Πτώση στο -1,84% και τα 1.192 δολάρια Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο του 2010 http://bankingnews.gr/διεθνή/item/162984-«μαύρη»-ημέρα-για-το-χρυσό-σε-χαμηλό-4,5-ετών-το-πολύτιμο-μέταλλο-πτώση-στο-1,84-και-τα-1-192-δολάρια.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.