και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Η ατελής ανθρώπινη φύση...


Και όμως πίσω από όλα αυτά που συνέβησαν στο παρελθόν αλλά κυρίως πίσω από αυτά που πρόκειται να συμβούν στο μέλλον, βρίσκεται απλά η ανθρώπινη φύση με τις όποιες αρετές της αλλά κυρίως με τις πολλές "αδυναμίες" της, εκφραζόμενη πρωτίστως με τις εκάστοτε κυβερνήσεις της οι οποίες με την σειρά τους είναι απλά “καταδικασμένες” στο διάβα της ιστορίας να νομίζουν συνεχώς πως “αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά” αλλά στην πραγματικότητα να επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια λάθη από την εποχή της πανίσχυρης Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας ακόμη.
 
Ο ΔασκαΛάκος...

8 σχόλια:

  1. δε θα τις στήσουμε εμείς αλλά εταιρίες κολοσσοί. Αν υπάρχουν κάποιοι πραγματικά έξυπνοι στον κόσμο τούτο, είναι αυτές οι εταιρίες. Οι Τούρκοι έχουν πολλά παλούκια να υπερβούν (και όχι εξέδρες να ανεβούν). Και οι Αμερικάνοι σίγουρα τους την έχουνε στημένη. Τη στιγμή που θα πάψουν οι Τούρκοι να είναι σημαντικοί ως σύμμαχοι, οι αμερικάνοι θα τους "πισωκολιάσουν" (γεια σου φίλε Λουκά). Τέλος, αν οι πανηλίθιοι ισλαμιστές της Τουρκίας τολμήσουν να κάνουν πόλεμο με την Ελλάδα, θα έχουν κάνει το πρώτο βήμα στο να μην είναι πλέον σημαντικοί ως σύμμαχοι για τους Αμερικανούς. Και πάλι, η έκβαση ενός τέτοιου πολέμου δεν είναι προδιαγεγραμμένη. Μία πιθανή νίκη της Τουρκίας θα ενοχλούσε πολλούς στην περιοχή. Ένας Ελληνοτουρκικός πόλεμος απλά δεν υπάρχει ως ενδεχόμενο στα συρτάρια των Αμερικανών. Μία τουρκία μισητή στην ευρύτερη ανατολική μεσόγειο απλά δεν είναι χρήσιμη. Έτσι τα βλέπω εγώ.
    Όσο γι' αυτό που είπα...
    μπορεί να ακούγεται ωραίο και να είναι σωστό αλλά παραδόξως...
    οι πιο χαζοί είναι αυτοί που βλέπουν τον κόσμο πιο όμορφο. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ουπς, λάθος σημείο ανάρτησης

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω φίλε Giorgio,

      Αλλά μου θύμησες όταν ήμουν μικρός και έγινε η (πρώτη) Τουρκική εισβολή στην Κύπρο...

      την μάνα μου που έκλεγε ...

      και τον πατέρα μου (τον μακαρίτη) που της έλεγε:

      "μην στενοχωριέσαι ...

      όπου να 'ναι θα μπουν μπροστά οι Αμερικάνοι..."

      ΥΓ: Μήπως τελικά αν είναι να βλέπουμε τον κόσμο μας πιο όμορφο...
      να μην το πάρουμε τελικά ποτέ αυτό το "έξυπνο" χάπι...;;;

      Διαγραφή
    3. Δε ξέρω αν το σχόλιο ταιριάζει εδώ, αλλά ας πούμε ότι ο πόλεμος είναι μια έκφραση της ατελούς ανθρώπινης φύσης...

      Πόλεμος με την έννοια ότι οι Τούρκοι θα μας κηρύξουν το πόλεμο και θα μπουκάρουν από τον Εβρο δεν πρόκειται να γίνει όχι τουλάχιστον σήμερα.
      Αλλά θα μπορούσε να γίνει το εξής:
      - Οι Τούρκοι μπουκάρουν στο Καστελόριζο με σκοπό να αποκτήσουνε δική τους ΑΟΖ.
      - Η απόφασή μας θα κρίνει την συνέχεια. Τι κάνουμε;
      α) επιχειρούμε να βυθίσουμε κάθε τουρκικό σκάφος ακόμα και ψαρόβαρκα που κυκλοφορεί στο Αιγαίο ξεκινώντας ένα πόλεμο;
      β) ή προσπαθούμε να μην μεγαλώσουμε το πρόβλημα και προσφεύγουμε στη διεθνή κοινότητα;

      Εσύ τι πιστεύεις ότι θα επιδιώξουν οι Αμερικανοί, οι Ευρωπαίοι κτλ; Ένα μεγάλο πόλεμο ή να σβήσουν όπως όπως τη φωτιά; Εγώ πιστεύω ότι θα μας πιέσουν να μην κάνουμε τίποτα, η υπόθεση θα σέρνεται για 10ετίες στον ΟΗΕ, το Καστελόριζο θα το έχουμε χάσει στα σίγουρα και οι Τούρκοι ενθαρρυμένοι θα σχεδιάζουν πως θα πάρουν το επόμενο νησί που τους ενοχλεί ή τους έχει γυαλίσει.

      Μια άλλη εκδοχή είναι να προλάβουμε την πίεση των Αμερικανοευρωπαίων, να αντιδράσουμε απότομα και με ένταση, και να γενικεύσουμε τον πόλεμο. Τότε ίσως να μας πιέσουνε όλους μας να κάνουμε πίσω. Αν φυσικά δεν έχουν καταλάβει οι Τούρκοι και άλλα εδάφη. Όμως σε κάθε περίπτωση αυτή η εκδοχή περιλαμβάνει πόλεμο.

      Σε κάθε περίπτωση οι Τούρκοι τις αντλίες πετρελαίου των ξένων δεν πρόκειται και δεν χρειάζεται να τις αγγίξουν.

      Διαγραφή
    4. Επίσης μια δεύτερη παρατήρηση μιας και βρίσκομαι αυτή τη περίοδο σε κάποιο από τα νησιά της Δωδεκανήσου.

      Μιλώντας με ανθρώπους εδώ κάτω, έχω καταλάβει ότι 2-3 δεκαετίες πριν οι δικοί μας ψαράδες, ψάρευαν στις ακτές τις Τουρκίας χωρίς να τους ενοχλεί κανείς. Επιπλέον πόλεις όπως η παλιά Αλικαρνασσός ήταν μικρές και μάλλον παρικμασμένες. Τώρα έχουν χτιστεί τεράστιες πόλεις και παραθεριστικά θέρετρα, όχι η παραλία φαίνεται χτισμένη και συνεχίζει να χτίζεται.

      Η Τουρκία πριν 2-3 δεκαετίες, δεν είχε κανένα τρελό ενδιαφέρον για τη περιοχή. Ομως τώρα αυτό αλλάζει.
      Να υπενθυμίσω ότι η αφορμή για την ένταση στα Ιμια δεν ήταν τα πετρέλαια, αλλά το ότι οι Τούρκοι της περιοχής ήθελαν μερίδιο από τις τσιπούρες του Αιγαίου. Αστείο για κάποιον μακρυά από τη περιοχή όμως τρομακτικό από την άλλη, γιατί βλέπεις ότι υπάρχουν πολύ ποιο απλοί λόγοι και αφορμές για έναν πόλεμο.

      Διαγραφή
    5. αν πάρουν το καστελόριζο, οι δικοί μας πολιτικοί για να μην τους μείνει η ρετσινιά του προδότη θα διατάξουν τον Ελληνικό στρατό να περάσει τον Εβρο. Μετά είναι όλα ή τίποτα. Κανείς δε θα δεχτεί να χαθεί Ελληνικό έδαφος υπό την αρχηγία του. Οι βραχονησίδες και τα παιχνίδια τύπου Ιμια λίγη σημασία θα έχουν μετά. Αν οι Τούρκοι χάσουν, θα χάσουν την Πόλη. όποιο Νησί και να πάρουν σε αντιστάθμισμα, θα είναι χαμένοι. Παρόλο που στα χαρτιά η Τουρκία είναι πιο ισχυρή, η έκβαση ενός τέτοιου πολέμου είναι πραγματικά μη προβλέψιμη. Πρόκειται για σενάριο καταστροφής, που κανείς δε θέλει να το βάλει σε λειτουργία.

      Διαγραφή
  2. Προσοχή. Πριν σας τα πει η Περιστέρη, σας τα λέω εγώ, και να δούμε αν θα δικαιωθώ. Πολλές χιλιάδες χρόνια πριν, στο σημείο του Τύμβου κατέπεσε ένας ιπτάμενος δίσκος. Το κουφάρι του δίσκου έγινε σύντομα τόπος λατρείας και ταφής, γιατί θεωρούσαν ότι το αντικείμενο αυτό είναι θεόσταλτο, και μία πύλη προς τον κόσμο των θεών. Καθώς με τα χρόνια άρχισε να σκεπάζεται από χώμα, οι άνθρωποι έχτισαν πάνω του κατασκευές, τάφους επιφανών προσώπων, ναούς κλπ. Σε μεταγενέστερη φάση, για κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη του αντικειμένου αυτού, που πλέον ήταν αρκετά μέτρα κάτω από το χώμα, έχτισαν τον Τύμβο. Οι διαστάσεις του ιπτάμενου δίσκου είναι πάνω – κάτω όμοιες με τις διαστάσεις του Τύμβου. Στο περίφημο ψηφιδωτό, με το άρμα συμβολίζεται αυτή η ιπτάμενη μηχανή, που θα μεταφέρει τον “ένοικο” του τάφου στον κόσμο των θεών. Οι σφίγγες παραπέμπουν στις αντίστοιχες αιγυπτιακές κατασκευές, που ως γνωστόν συνδέονται με εξωγήινους και άλλα παρόμοια. Οι γεωλόγοι που θα κάνουν τις μετρήσεις, θα χάσουν τα λόγια τους όταν δούν την τεράστια μεταλλική κατασκευή στο υπέδαφος του Τύμβου. Μετά θα αναλάβουν οι Αμερικανοί να μελετήσουν το εύρημα. Για να τους δώσουμε πρόσβαση θα απαιτήσουμε τα πετρέλαια και τα φυσικά αέρια της ανατολικής μεσογείου, αλλιώς θα τους απειλήσουμε ότι θα δώσουμε το δίσκο στον Πούτιν (αλλά θα είναι μπλόφα, γιατί ως γνωστόν ο Πούτιν έχει τους δικούς του ιπτάμενους δίσκους και άρα δε θα ενδιαφέρεται). Με τα πολλά, η Ελλάδα πάλι θα νικήσει. Θα πάρουμε τα πετρέλαια, αλλά θα μας περιμένουν και άλλες ευχάριστες εκπλήξεις. Θα αποδειχθεί ότι ο δίσκος είναι το όχημα με οποίο οι πρόγονοι των Ελλήνων έφτασαν στον πλανήτη Γη πριν από πολλές χιλιάδες χρόνια. Στον πλανήτη αυτό βρήκαν πρωτόγονους πρωτο-ανθρώπους και τους μετέδωσαν τον πολιτισμό τους. Το γράμμα “Ε” στο πάνω μέρος του δίσκου θα είναι από χρυσό. Φυσικά οι Αμερικανοί θα προσπαθήσουν να τα κρύψουν όλα αυτά. Αλλά υπάρχουν αρκετοί υποψιασμένοι πια στη χώρα. Δε μασάμε κουτόχορτο. Η αλήθεια θα λάμψει στο τέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.