και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Δισεκατομμύρια “μύγες” ανά τον κόσμο δεν μπορεί να κάνουν λάθος, φάτε και εσείς... λ€£t@....

Αλέξης Τσίπρας στην ΔΕΘ:

“Ο αποπληθωρισμός είναι μία ακόμα προβλέψιμη παρενέργεια της λιτότητας, που θα παροξύνει τα δυσμενή αποτελέσματα όλων των προηγούμενων φάσεων της κρίσης και θα ξαναρίξει την Ευρώπη στην ύφεση.


Ως αρνητική συνέπεια της δογματικής εμμονής του στη νεοφιλελεύθερη λιτότητα, το ευρωπαϊκό πολιτικό κατεστημένο υποχρεώνεται σήμερα σε οριακές, αλλά εμφανείς, αναπροσαρμογές επιβίωσης.”

Κι' όμως αν το εξετάσει κανείς προσεκτικά, στο μόνο που συμφωνούν σχεδόν όλοι στον “μάταιο” τούτο κόσμο, από τον Μίλτον Φρίντμαν τον νεοφιλελεύθερο μέχρι τον Αλέξη τον αριστερό και την Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ, αλλά και από τον Μπάρακ Ομπάμα έως την Παπαρήγα, τον Μιχαλολιάκο αλλά και τον Αντώνη της ΝΔ και είτε αυτοί δηλώνουν νεοφιλελεύθεροι, είτε αριστεροί, είτε δεξιοί, είτε φασίστες, είτε κομμουνιστές, είναι πως ο αποπληθωρισμός είναι ένα πολύ κακό “πράγμα” και ότι το κράτος πρέπει να έχει το μονοπώλιο όχι μόνο στην παραγωγή αλλά και στην ροή του χρήματος και να το χρησιμοποιεί κατά βούληση όποτε αυτό κρίνει αναγκαίο, έτσι ώστε να τονώνεται η οικονομία και να αποτρέπεται πάση θυσία αυτός ο “κακός” αποπληθωρισμός.

  
Ο ΔασκαΛάκος...

7 σχόλια:

  1. Νέες πιέσεις δέχθηκε και ο χρυσός ο οποίος έχει χάσει πλήρως τη λάμψη του και αναμένεται να κινηθεί προς το κρίσιμο επίπεδο των $1.000. Ο τερματισμός του αμερικανικού QE και η άνοδος του δολαρίου σε συνδυασμό με το χαμηλό πληθωρισμό, αποτελούν εφιάλτη για το χρυσό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΑΣΚΑΛΕ ΛΕΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩΚΟΛΙΑΣΟΥΝΕ ΚΟΙΝΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΦΙΞΟΥΝΕ ------Στα άκρα η Αγκυρα: Παραδόθηκαν στο τουρκικό ναυτικό κανόνες εμπλοκής στην περιοχή της ΑΟΖ

    ΦΥΛΑΧΤΕΙΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΟΥΚΟΙ-- Πηγή: Στα άκρα η Αγκυρα: Παραδόθηκαν στο τουρκικό ναυτικό κανόνες εμπλοκής στην περιοχή της ΑΟΖ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/177597/sta-akra-i-agkyra-paradothikan-sto-toyrkiko-naytiko-kanones-emplokis-stin-periohi-tis#ixzz3IbBZXsQC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ισλαμιστής Ερντογάν και ο πανίβλακας νταβούτογλου, την πάτησαν. Και ήθελε πραγματικά προσπάθεια για να την πατήσουν έτσι. Τώρα οι Τούρκοι θα σουλατσάρουν στην περιοχή καίγοντας καύσιμα, θα τους φάνε οι θέλασσας και το αγιάζι, και απλώς θα παρακολουθούν τις ξένες εταιρίες να στήνουν εξέδρες χωρίς να τους ρωτούν. Κανείς δε θα μας πισωκολιάσει φίλε Λουκά, άλλωστε και αυτό να συνέβαινε, δε θα ήταν και πρωτόγνωρο με όσα έχουμε υποστεί τα τελευταία χρόνια (μην κάνεις το δήθεν τρομαγμένο λοιπόν :-) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όμως φίλε Giorgio,

      κατά την γνώμη μου δεν είναι μόνο αυτοί ανόητοι ..

      αλλά και οι άλλοι από την "άλλη πλευρά" που την πάτησαν και αυτοί με τη σειρά τους..

      Αυτοί ντε, που αντί να τους δώσουν τα μισά πετρέλαια...

      για να μην αναγκάζονται τώρα οι καημένοι να τους τρώει η αλμύρα και το αγιάζι...

      και να ξοδεύονται άσκοπα ξοδεύοντας πετρέλαια και λεφτά για δικές τους πλατφόρμες...

      και τώρα να τους έχουν φίλους και συμμάχους τους....

      τώρα ψάχνουν δεξιά και αριστερά για άλλους συμμάχους για να τα "βγάλουν" πέρα μαζί τους...

      και να διακινδυνεύουν τώρα τόσο την πολιτική τους σταθερότητα και όχι μόνο ...

      όσο και το "success story" τους..

      αλλά ευτυχώς έχω καλά νέα τόσο γι' αυτούς όσο και για εμάς...

      η επιστήμη λέει απομόνωσε τον ιό που μας κάνει χαζούς...

      http://news247.gr/eidiseis/epistimi/anakalufthhke_o_ios_poy_mas_kanei_xazous.3133645.html

      αυτό που μένει λοιπόν τώρα φίλε Giorgio ...

      είναι μόλις ανακαλυφθεί επιτέλους το εμβόλιο αυτό...

      να πείσουμε όλους αυτούς πως είναι ανόητοι και πως πρέπει να το πάρουν..

      ή να βρούμε κάποιον να τους "δηλητηριάσει" βάζοντάς τους το στο ποτό τους...

      και μετά όλα θα πάνε καλά...

      όλα αυτά όμως μετά τον πόλεμο....

      Διαγραφή
  4. για τον ιό το διάβασα κι εγώ και μου έκανε εντύπωση :-)
    διάολε, αν αυτό δεν προδιαθέτει για θεωρίες συνομωσίας, τότε τι? Μάλλον κάποιοι επιδιώκουν να μας κάνουν χαζούς. Ο κόσμος είναι πιο όμορφος όταν έχεις να ανταγωνιστείς πιο χαζούς από σένα...
    Όσο για τους Κύπριους, κι εγώ θεωρώ ότι έχουν ευθύνες, με μεγαλύτερο λάθος τους τη μή υπερψήφιση του σχεδίου Ανάν. Εκεί έχασαν ιστορική ευκαιρία. Όμως, δε νομίζω ότι η Τουρκία είναι διατεθειμένη να μπεί πλέον σε οποιοδήποτε "έντιμο" συμβιβασμό. Έτσι, θεωρώ ότι από το όχι στο σχέδιο Ανάν και μετά, δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει πρόσφορο έδαφος για συμβιβασμούς. Αν υπάρχει κάποιος ρεαλιστής στην Κύπρο, αυτός είναι ο Αναστασιάδης και για να λέει αυτός ότι δε συζητάει, σημαίνει ότι πραγματικά δεν υπάρχουν περιθώρια.
    Όσο για μας, πιστεύω ότι προσπαθήσαμε, και για το λόγο αυτό πήγε ο Αβραμόπουλος την Τουρκία πρόσφατα. Πιστεύω ότι ένας «έντιμος» συμβιβασμός για θέμα του Καστελόριζου πρέπει να έπεσε στο τραπέζι από τον Αβραμόπουλο. Όμως, αυτά που άκουσε από τους ημίτρελους Τούρκους, πραγματικά δεν τα περίμενε. Πιστεύω ότι του είπαν «Όλα δικά μας».
    Το συμπέρασμα κατ εμέ, είναι αυτό που έγραψα και στο φίλο Λουκά. Εμείς θα αποφύγουμε την ένταση, οι Τούρκοι δε θα βρουν τελικά εξέδρα, και σιγά σιγά θα πιούν το πικρό ποτήρι. Για πόλεμο, κανείς δεν το συζητάει πραγματικά. Αυτά είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση, και για να ηδονίζονται οι εγχώριοι φασιστο-μιλιταριστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πειράζει φίλε Giorgio,

      και να μην βρουν οι Τούρκοι εξέδρα όπως λες...

      εκτός από το "έξυπνο" χάπι όταν έρθει η ώρα...

      θα πάρουν και μια εξέδρα (ή όλες) από τις δικές μας..

      όταν τις στήσουμε ....

      αν τις στήσουμε τελικά...

      Διαγραφή
    2. Και αυτό γιατί όπως είπες και εσύ σωστά φίλε Giorgio,

      "Ο κόσμος είναι πιο όμορφος όταν έχεις να ανταγωνιστείς πιο χαζούς από σένα..."

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.