και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

The Barbarians in a WonderLand...


Και όμως αν το σκεφτεί κανείς λογικά είναι απολύτως φυσιολογικό όχι μόνο οι “Βάρβαροι” αλλά όλοι οι λαοί αυτού του πλανήτη να επιθυμούν διακαώς να εγκατασταθούν στη Δύση, για να ζήσουν έτσι και αυτοί μια “Wonderful Life in a Wonderful Land” διότι εκεί:

Τα κράτη δεν χρεοκοπούν ποτέ, γιατί όταν ένα κράτος θέλει να δανειστεί και να μοιράσει μισθούς, επιδόματα και συντάξεις στους πολίτες του, εκδίδει απλά ένα ομόλογο που το αγοράζει η κεντρική του τράπεζα και το οποίο όταν κάποια στιγμή μετά από χρόνια λήγει απλά ανανεώνεται με την έκδοση ενός άλλου καινούργιου αλλά μεγαλύτερου, ενώ από την άλλη οι τόκοι του παλιού απλά επιστρέφονται ως κέρδος από την κεντρική τράπεζα πίσω στο κράτος και έτσι με αυτό τον τρόπο τα χρέη του κάθε κράτους μπορούν να αυξάνονται συνεχώς στον “αιώνα τον άπαντα” χωρίς να χρειάζεται να πληρωθούν ποτέ!

What a Wonderful Life in a Wonderful Land!!!

Για το χρέος λοιπόν σε αυτή τη “Wonderful Land” δεν χρειάζεται να ανησυχεί ποτέ κανείς όχι μόνο γιατί το πολύ χρέος θεραπεύεται με ακόμη περισσότερο χρέος, αλλά και γιατί το περισσότερο από αυτό το χρέος το κατέχει η ίδια η κεντρική τράπεζα, οπότε όποτε αυτή θέλει μπορεί απλά να το διαγράψει και μετά “φτου και απ' την αρχή” ξανά, αλλά και αν δεν το διαγράψει αυτή ... “no problem” γιατί αυτό κάποια στιγμή μετά από πολλά χρόνια σβήνεται από μόνο του, δια του “θαυματουργού” πληθωρισμού!

What a Wonderful Life in a Wonderful Land!!!

Αλλά σε αυτή τη “WonderLand” ούτε και οι ιδιωτικές τράπεζες χρεοκοπούν ποτέ, γιατί μπορεί εμείς να τους πηγαίνουμε πχ χίλιες δεκάρες και αυτές να κρατάνε τις εκατό και να δανείζουν τις εννιακόσιες σε κάποιον άλλον και να θεωρούν ταυτόχρονα πως εμείς μπορούμε να πάμε όποτε θέλουμε να τις πάρουμε όλες, αλλά όταν ακόμη και αυτοί που τα δανείστηκαν τις χάνουν χρεοκοπώντας, εμείς απλά ξανατυπώνουμε όχι μόνο τις εννιακόσιες αλλά και τους τόκους αυτών τα οποία και επιστρέφουμε στους καταθέτες και έτσι ποτέ κανείς καταθέτης δεν χάνει τα λεφτά του στον “αιώνα τον άπαντα”!

What a Wonderful Life in a Wonderful Land!!!

Και όχι μόνο δεν χρεοκοπούν ποτέ οι τράπεζες αλλά είναι και πάντα κερδισμένες γιατί απλά μπορούν να πάνε όποτε θέλουν στην κεντρική τους τράπεζα να δανειστούν μερικά δις με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο και μετά να πάνε με αυτά να αγοράζουν κρατικά ομόλογα με επιτόκιο μεγαλύτερο από 2% και όλα αυτά πάντα “εγγυημένα” από την ίδια την κεντρική τράπεζα και μετά να πάνε να καταθέσουν το ομόλογο αυτό στην ίδια την κεντρική τράπεζα ως ενέχυρο και να πάρουν από αυτή πίσω τα χρήματα που έδωσαν και έτσι να τσεπώνουν και το κεφάλαιο και τον τόκο στον “αιώνα τον άπαντα”!

What a Wonderful Life in a Wonderful Land!!!

Αλλά σε αυτή τη “Wonderful Land” οικονομική ύφεση δεν πρόκειται να δουν ποτέ οι κάτοικοί της και αυτό γιατί κάθε φορά που έρχεται μια ύφεση εμείς απλά μηδενίζουμε τα επιτόκια και αν χρειαστεί τα πάμε έως και το - ∞, και μετά “πλακωνόμαστε” και στα QE1,QE2,QE3, QE∞, το οποία μετά τα μοιράζουμε από εδώ και από εκεί ως δανεικά (και αγύριστα) και έτσι καταφέρνουμε πάντα να εξαφανίζουμε άμεσα την ύφεση αυτή και όλα αυτά πάλι στον “αιώνα τον άπαντα”!

What a Wonderful Life in a Wonderful Land!!!

Και μετά από την δημιουργία όλου αυτού του “ωκεανού” χρήματος ηλεκτρονικού και χάρτινου και πάντα “δια του αέρα του κοπανιστού” τόσο από κεντρικές τράπεζες όσο και από ιδιωτικές αλλά και από τα ίδια τα κράτη που κατόπιν μοιράζεται πάντα με την μορφή χρέους το οποίο όπως αναφέραμε ...“It's not a problem”, στο τέλος μετράμε και το κυκλοφορούν χρήμα (ΑΕΠ) μέσα στην “WonderLand” το οποίο το βρίσκουμε πάντα λίγο μεγαλύτερο και μετά πανηγυρίζουμε ξανά πως έχουμε ανάπτυξη!

Welcome to a “Wonderful Life in a Wonderful Land”!!!

7 σχόλια:

  1. ΔΑΣΚΑΛΕ ΡΙΞΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΜΘΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ -ΠΕΡΙΜΕΝΩ-ΓΡΗΓΟΡΑ- Τζακ ποτ στην κλήρωση του Τζόκερ - Δείτε πόσα μοιράζει στην επόμενη κλήρωση
    στην επόμενη κλήρωση Τζόκερ της Πέμπτης (19/11) θα μοιράσει τουλάχιστον 4.700.000 ευρώ



    Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/642958/tzak-pot-stin-klirosi-toy-tzoker-deite-posa-moirazei-stin-epomeni-klirosi#ixzz3rxEFocUG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπαμε φίλε Λουκά,

      Τα "θαύματα" είναι για το κράτος και τους κυβερνώντες..

      όχι για τους "κοινούς θνητούς"...

      Διαγραφή
  2. ελα ΔΑΣΚΑΛΕ ριξε 5 αριθμούς και το τζοκερ -φυγαμε για πουκετ-και θα γυρισουμε ολο τον κοσμο μαζι μεχρι να τα φαμε όλα μαζι--περιμενω τους αριθμούς να παω πρακτοριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπαμε φίλε Λουκά,

      εγώ είμαι γκαντέμης...

      και 40 να σου δώσω να παίξεις τους υπόλοιπους θα χάσουμε...

      καλύτερα βρες κανέναν άλλο...

      Διαγραφή
  3. Σήμερα φίλε δάσκαλε,
    ξεπέρασες τον εαυτό σου. Τι ωραίο αφήγημα είναι αυτό που έφτιαξες; Εσύ ξεπέρασες και τον Τριβιζά.
    Όμως δεν εξηγήθηκες σωστά. Αναφέρεσαι μόνο στους ΄'καλούς''. Κράτη, ιδιωτικές τράπεζες, Κεντρικές τράπεζες που σώζουν και ξανασώζουν τελευταία στιγμή τον κόσμο από την ύφεση και τα δεινά που αυτή φέρνει κι άλλες τέτοιες επιτυχίες και κατορθώματα των εμπλεκόμενων ηρώων μας. Τα παραμύθια όμως έχουν και τους κακούς ήρωες. Κοίταξε λοιπόν τι προτείνω για να σκίσουμε τον Τριβιζά. Στην επόμενη ανάρτηση θα βάλεις όλους τους παραπάνω να κάνουν τους κακούς. Είναι εύκολο για σένα.
    Να κάπως έτσι... Όμως ξαφνικά μια μέρα στην μαγευτική γη ...... και πάει κλαίγοντας.Θα γίνουμε πλούσιοι φίλε δάσκαλε και χωρίς να κερδίσουμε το τζόκερ! Βρήκα και τον τίτλο! Όταν ο γκαντέμης συνάντησε έναν τραπεζίτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ χχχ,

      Το παραμύθι αυτό "Οι Βάρβαροι στη χώρα των θαυμάτων" που έφτιαξα...

      δεν έχει τελειώσει ακόμη..

      όπως έχω κατ' επανάληψη γράψει πολλές φορές έως τώρα...

      αλλά θα γράψω φυσικά και στη συνέχεια...

      το τέλος του σε αντίθεση πχ με την "Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων"...

      δεν θα είναι καλό...

      μα καθόλου καλό...

      Διαγραφή
  4. Δεκατέσσερις προβλέψεις των ειδικών για το 2016 ---Τις εκτιμήσεις των «πιο φωτεινών μυαλών στην οικονομία» για το 2016 συγκέντρωσε το Bloomberg. Οι προβλέψεις για ύφεση και κρίση. Γιατί κινδυνεύουν τα σταθερά εισοδήματα. Οι συμβουλές για επενδυτικές αποδόσεις. Οι προκλήσεις για την Ευρώπη. ------------http://www.euro2day.gr/news/world/article/1377880/bloomberg-14-provlepseis-ton-eidikon-gia-to-2016.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.