και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

“Οι Λογιστάδες των Βρυξελλών και Κομπογιαννίτες των Οικονομικών”...


Απ' όταν έσκασε η Ελληνική φούσκα με τα δανεικά, οι λύσεις στο πρόβλημα ήταν ουσιαστικά δύο...

είτε να αυξήσουν και άλλο τα δανεικά (πχ από την ΕΚΤ) κάνοντας Bailout σχεδόν τα πάντα και αυξάνοντας και άλλο την ροή του δανεικού χρήματος, (πχ με QE) δημιουργώντας έτσι μια νέα μεγαλύτερη φούσκα και μεταφέροντας το πρόβλημα ενός χειρότερου σκασίματος της στο απώτερο μέλλον (και μέχρι τότε "ποιος ζει, ποιος πεθαίνει"), όπως δηλαδή έκαναν και στις ΗΠΑ το '08 (παράταση ζωής δια των “ναρκωτικών” και των “αναβολικών”)...

είτε να αφήσουν την ίδια την οικονομία να ισορροπήσει ελεύθερα εκεί που "αξίζουμε" πραγματικά και χωρίς δανεικά, δηλαδή σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα ακόμη και από τα σημερινά (ο λεγόμενος “ξαφνικός θάνατος”)...

Αντ' αυτού η τρόικα, οι θεσμοί, οι Λαχανάδες των Βρυξελλών, οι Ευρωπαίοι πολιτικοί και κομπογιαννίτες οικονομικοί και δεν ξέρω εγώ ποιος άλλος, επέλεξαν μια τρίτη εντελώς λανθασμένη λύση αυτή της “ελεγχόμενης προσγείωσης” δια της αύξησης της φορολογίας και των “ισοδυνάμων της ανοησίας” (στην πραγματικότητα “αργός θάνατος”)...

Είναι πλέον φανερό μετά από τόσες “διασώσεις” και μετά από τα τόσα νέα δανεικά, πως στην πραγματικότητα δεν έχουν κάποιο σχέδιο είτε σωστό για να μας σώσουν, είτε “πονηρό” για να μας καταστρέψουν γιατί απλά είναι άσχετοι και κομπογιαννίτες, οι οποίοι πιστεύουν πραγματικά πως μόνο εμείς έχουμε πρόβλημα με τα χρέη μας και πως αυτοί με τα QE αλλά και εμείς με την συνεχή αύξηση της φορολογίας θα καταφέρουμε κάποια στιγμή να πληρώσουμε τα χρέη, και έτσι να σωθούμε και εμείς αλλά και αυτοί.

Μέσα στα πλαίσια αυτά λοιπόν εντάσσεται και αυτή η τρίτη συνεχόμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η χρεοκοπία των οποίων στην πραγματικότητα αποτελεί απλά το σύμπτωμα και όχι την κύρια ασθένεια της Ελληνικής οικονομίας.

Γι' αυτό πατριώτη έχε το νου σου, ειδικά όταν ακούς πως στο χρηματιστήριο μοιράζουν “τζάμπα” λεφτά.

Ο “ΔασκαΛάκος”

1 σχόλιο:

  1. Τράπεζες: Τρίτη (ανακεφαλαιοποίηση) και φαρμακερή - Μετά έρχεται η... δραχμή!--Στην άκρη της "ερήμου" που έχουν πίσω τους, εφτά χρόνια ύφεσης, και του... γκρεμού που βλέπουν μπροστά τους αισθάνονται πως βρίσκονται υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη. Ξέρουν ότι η ανακεφαλαιοποίηση στην οποία προχώρησαν είναι η τελευταία. “Τρίτη και φαρμακερή και μόλις που αρκεί για να περάσουμε απέναντι” λένε. Παρομοιάζουν τα κεφάλαια που άντλησαν ως μία μικρή πεζογέφυρα που ενώνει τη μία άκρη του γκρεμού με την άλλη. “Αν δεν αντέξει, αν σπάσουν τα σχοινιά ή αν στραβοματήσουμε, έρχεται η δραχμή” ξεκαθαρίζουν.

    Πιστεύουν ότι παρά τις όποιες υπερβολές που πράγματι έγιναν (διακοποδάνεια, φούσκα στα στεγαστικά κοκ) ο κύριος λόγος της αδυναμίας στην οποία βρέθηκαν είναι πολιτικός. Ανώτατα στελέχη που μίλησαν στο “newpost” επισημαίνουν τις δηλώσεις Γιέγκερ, του εκπροσώπου Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος την Παρασκευή απέδωσε στην πολιτική αλλαγή την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση στην οποία υποχρεώθηκαν οι τράπεζες να προχωρήσουν. “Στην αρχή του έτους οι τράπεζες είχαν επαρκή ρευστότητα, μετά άλλαξε η κυβέρνηση” είπε χαρακτηριστικά ο στενός συνεργάτης του Βόλγανγκ Σόιμπλε.

    Στέκονται και στις παραινέσεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, που εντάχθηκαν και στην ετήσια έκθεση της κεντρικής τράπεζας. “Προϋπόθεση για την ανάκαμψη είναι η πολιτική σταθερότητα” υποστηρίζουν και αναλύουν τους δύο δρόμους που έχουμε μπροστά μας: “ή θα προχωρήσουμε με συναίνεση σε μεταρρυθμίσεις φέρνοντας επενδύσεις ή όλοι μαζί θα ζήσουμε την κόλαση της εξόδου από το ευρώ”.

    Σε αυτή την πορεία θεωρούν ότι "το χρέος δεν είναι πρόβλημα". "Θα πάρουμε παράταση και με τα χαμηλά επιτόκια που έχουμε κλειδώσει θα τα βγάλουμε πέρα" είναι η θέση τους και θέτουν ως ζητούμενο "τη στροφή της οικονομίας στην παραγωγή χρήματος μετά από χρόνια περικοπών".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.