και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

“Πατριώτη μη μασά ... μόνο παρ' τους τα χρυσά”... Prophecy...


Πατριώτη τώρα σε λίγο που η τιμή του χρυσού θα γράψει τριψήφιο και οι άλλοι θα “κλâνουν μέντες”, εσύ να θυμάσαι πάντα πως μετά από σχεδόν τρεις χιλιάδες και πλέον χρόνια, είναι πια Ιστορικά διαπιστωμένο αλλά και “βαθιά ριζωμένο” στην ανθρώπινη φύση, πως όταν “σφίγγουν οι κɷλοι”, ο άνθρωπος “γυρίζει” πάντα στο χρυσό. 
 
“The Prophet”...

10 σχόλια:

  1. Φίλε δάσκαλε,
    θα ήθελα να ανταποδώσω.
    Λόγια του John Paulson από capital.
    "Έχουμε επενδύσει στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και θα εξετάζουμε πρόσθετες επενδύσεις ανάλογα με την περαιτέρω πρόοδο που θα επιτυγχάνεται" αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωση του.
    Και συνεχίζει...
    "Η Ελλάδα έχει επιβιώσει της καταιγίδας. Τα σύννεφα έχουν αρχίσει τώρα να αποτραβιούνται και ο ήλιος έχει αρχίσει να ξαναβγαίνει. Ήρεμες θάλασσες θα φέρουν ήρεμους πλόες. Ο ήλιος θα λάμψει και πάλι στην Ελλάδα", εκτιμά ο Αμερικανός επενδυτής.
    Όταν ο John Paulson από ''μεγαλοεπενδυτής'' γίνεται ποιητής τότε η χασούρα στο ελληνικό χρηματιστήριο τον έχει κάνει να κλάνει κατά ριπάς μέντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε φίλε χχχ,

      να κάνω μια προφητεία και γι' αυτόν..

      "Ο John Paulson θα είναι ο επόμενος 'Λαυρεντιάδης' της Αμερικής"

      Διαγραφή
  2. Γειά σου ρε δάσκαλε με το...."βαρβαρικό απομεινάρι"......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΗΣΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ- ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΝΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. απιστευτο-ομως μπορη να γινη αληθινο-θα τους παρουνε και τα κομπινεζόν-Η επιθετική Fed προκαλεί κατάρρευση στις παγκόσμιες αγορές ομολόγων

    Στα τέλη του 2016, η επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, επιλέγει την οδό της επιθετικότητας, υιοθετώντας μια σειρά από επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων, που με τη σειρά τους προκαλούν μαζικές πωλήσεις σε όλες τις βασικές αγορές ομολόγων, αφού οι αποδόσεις των ομολόγων αρχίζουν να αυξάνονται. Καθώς το μέρος των ισολογισμών των τραπεζών και των χρηματιστηριακών εταιρειών που είχε κατανεμηθεί για συναλλαγές σε ομόλογα και market making έχει σχεδόν εξαφανιστεί, γίνεται σαφές ότι πλέον έχει εκλείψει ένα ζωτικό στοιχείο μιας λειτουργικής αγοράς. Η αγορά αργεί να συνειδητοποιήσει αυτή την εξέλιξη και το σύνολο των επενδυτών με θέσεις αγοράς κατευθύνονται με πανικό στον μονόδρομο των μαζικών πωλήσεων, ενώ τα εξελιγμένα μοντέλα κινδύνου σημαίνουν συναγερμό έκτακτης ανάγκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ελλάδα το 2016


    Όσον αφορά τη χώρα μας το 2016 θα μας μάθει να ζούμε τα αποτελέσματα των επιλογών μας και της δειλίας μας, να λειτουργήσουμε ως έθνος, με τρόπους ανάλογους του ιστορικού μας παρελθόντος. Θα νιώσουμε ότι εμείς οι ίδιοι επιτρέψαμε, να μην υπάρχει λύση ούτε εναλλακτικός δρόμος και θα πληρώσουμε το αντίτιμο της δειλίας μας, να αντιταθούμε στο κατεστημένο της ευρωπαϊκής ένωσης, από το φόβο μήπως χάσουμε την υποτιθέμενη ασφάλεια και σιγουριά που μας προσφέρει η λυκοσυμμαχια μας με την ευρωπαϊκή ένωση. Κάποιοι μπορούν να μιλούν για επερχόμενη ανάπτυξη , οι ίδιοι κάποιοι που και στις περσινές τους προβλέψεις μιλούσαν για την υποτιθέμενη ανάπτυξη που θα ζούσαμε, την τόσο τραγική τελικά για την οικονομία μας χρονιά του 2015.


    Είναι σίγουρο ότι ο λαός μας δεν είναι πια ενωμένος , ότι τα όποια ψιλά ιδανικά ξεψυχούν μέχρι να σβήσουν τελείως. Είναι σίγουρο ότι έχουμε να μετράμε μια καμένη γενιά ανθρώπων που βγαίνουν στη ζωή χωρίς καμία προοπτική και ζητιανεύουν τριτοκοσμικούς μισθούς στις εργασιακές φάμπρικες που οι ευρωπαίοι φρόντισαν να στήσουν για εμάς. Το πιο σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, οι νέοι μας, μεταναστεύουν γνωρίζοντας ότι αυτή η χώρα το μόνο που έχει να τους προσφέρει και αυτό αμφίβολα, είναι μια εργασία με μισθό πείνας και τίποτε άλλο. Όλα αυτά γιατί φοβηθήκαμε να πούμε το μεγαλύτερο όχι της σύγχρονης ιστορίας μας.


    Το 2016 οι τιμές των ακινήτων θα κατρακυλήσουν ακόμα περισσότερο, η χώρα αργά και σταθερά θα αλλοιώνετε πληθυσμιακά από τις χιλιάδες στρατιές των μεταναστών που την κατακλύζουν. Είναι βέβαιο ότι σε λίγο καιρό πολύ λίγοι θα μπορούν ακόμα να παρακολουθούν ήσυχοι από τον καναπέ τους την κατάσταση. Σίγουρο όμως είναι ότι και κανένας δήθεν σωτήρας του χθες δεν θα μπορούσε να μας λυτρώσει από τους δήθεν σωτήρες του σήμερα όπως ακόμα ότι το σύστημα θα καταλάβει από τα μισά της χρονιάς και μετά ότι αν δεν βρει λύση για την μικρή Ελλάδα, την ώρα που θα αποφασίσει ο Έλληνας να σηκωθεί από τον καναπέ του, η μικρή Ελλάδα έχει την δύναμη να καταπιεί τη μεγάλη Ευρώπη. Όπως υπάρχει ο φόβος έτσι υπάρχει και η προοπτική. Ίσως θα πρέπει να νιώσουμε το μαχαίρι στο κόκαλο, ίσως θα πρέπει να δούμε οικογένειες να ξεσπιτώνονται μέχρι να ακουστεί ο κρότος της πρώτης…. αντίδρασης.

    Θέλω να πιστεύω και ελπίζω αυτό το κάτι που μας διατήρησε χιλιάδες χρόνια και μας έκανε να ξεχωρίζουμε πάνω στην γη, δεν έχει ακόμα χαθεί. Οι αίτιες για να στείλουμε εκεί που αξίζουν όλους αυτούς που διαφθείρουν τη ζωή και το πνεύμα μας, που κατευθύνουν και μπερδεύουν με ψεύτικες ειδήσεις την σκέψη μας, θα είναι τόσες ώστε να αντιδράσουμε. Αν γίνει αυτό τότε ναι, τα τέλη του 2016 θα μπορούσαν να γίνουν η αρχή μιας νέας πιο φιλικής για τον λαό μας εποχής.

    Τα τέλη του 2016 ίσως καταφέρουν να μας συνδέσουν ξανά με την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. :-)

    http://www.pronews.gr/portal/20151218/religion/%CE%B4%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CF%87%CE%B5%CF%83/%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BE%CE%AF%CF%86%CE%BF%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B1-%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CF%89%CE%B8%CE%B5%CE%AF

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα βρεθεί κανένα χάπι φίλε Giorgio,

      και αναστηθούν όχι μόνο οι "πεθαμένοι"...

      αλλά και οι πραγματικοί πεθαμένοι...

      τότε όντως έχουμε κάποια ελπίδα να πάρουμε ξανά την Πόλη..

      γιατί έτσι όπως είμαστε τώρα...

      μας βλέπω σύντομα όχι μόνο μόνο να έχουμε πρωτεύουσα την Πόλη...

      αλλά και νόμισμα την Λίρα...

      Διαγραφή
    2. δασκαλε επειδή θα πεσουμε με την βια στην αγκαλια των τουρκαλαδων θα δεις τα ελληνικα λευκα κολαρακια μεγαλωμένα με μελι και βουτυρο θα τα κανουν οι σκουρεισων-γυφτεισουν ουθωμανοι παρπαλον-τρεχατε ποδαράκια μου

      Διαγραφή
  7. :-)

    Αλλά ο επερχόμενος μεγάλος πόλεμος και η (επανα)κατάληψη της πόλης έγιναν πλέον γνωστά και στους φιλάθλους!!!!


    http://www.sportdog.gr/ta-mesa-stin-pressa/article/317816/proteyoysa-tis-elladas-i-konstantinoypoli

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.