και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Οι Γερμανοί πρέπει να "βοηθήσουν" τους Έλληνες...


Από την αρχή σχεδόν της Ευρωπαϊκής κρίσης έχω την άποψη ότι οι Γερμανοί πρέπει να βοηθήσουν τους Έλληνες.

Και αυτό πρέπει να το κάνουν κατά την γνώμη μου, απλά φεύγοντας αυτοί πρώτοι από το Ευρώ.

Διότι θεωρώ ότι η λύση αυτή δεν αποτελεί μόνο την πιο λογική εξέλιξη των πραγμάτων σύμφωνα και με την κοινή λογική, αλλά συνάμα και την καλύτερη λύση από άποψη λειτουργικότητας, δεδομένων των υπαρχόντων συνθηκών.

Και φυσικά αυτό το υποστηρίζω επειδή από την μια δεν υπάρχει καθορισμένος μηχανισμός υποχρεωτικής “αποβολής” ενός κράτους από αυτό το “αριστούργημα” που έφτιαξαν οι Ευρωπαίοι πρώην και νυν ηγέτες, αλλά και επειδή πιστεύω ότι εμείς πιο πιθανό είναι να τους τα κάνουμε “μπάχαλο” στην Ευρωπαϊκή ένωση, παρά να αποφασίσουμε, να σχεδιάσουμε και να οργανώσουμε μια έξοδο της προκοπής.

Έτσι μόλις φύγουν οι Γερμανοί, το ευρώ θα υποτιμηθεί ένα 40 με 50% σε μια ημέρα και έτσι θα συμβεί και η απαραίτητη υποτίμηση η οποία θα μας φτωχύνει για να μπορέσουμε και εμείς να μηδενίσουμε και να μπορέσουμε να σταθούμε ξανά στα πόδια μας μια ώρα αρχύτερα.

Κατόπιν και μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ΕΕ και να γυρίσουν ένας ένας όλοι στα νομίσματά τους, θα μας έχει δοθεί ο απαραίτητος χρόνος τόσο σε εμάς όσο και στα κράτη των υπόλοιπων νοτίων, για να οργανώσουμε όλοι μας από μια όσο το δυνατόν ανώδυνη έξοδο.

Και αυτό γιατί μέχρι την τελική επιστροφή μας στη Νέα Δραχμή, εκτιμώ ότι θα έχει συμβεί μια τελική υποτίμηση της τάξης του 80% περίπου σε δύο δόσεις, με την δεύτερη υποτίμηση του 30 με 40% να συμβαίνει σταδιακά, καθιστώντας τον μηδενισμό μας λιγότερο απότομο.

Έτσι από την μια και δεν θα έχουμε σκηνές πανικού στις τράπεζες, και συνάμα θα είναι και μια δίκαιη κατά την άποψή μου λύση, μια που θα την “πατήσουν” και όλοι όσοι έσπευσαν να βγάλουν τα ευρώ τους έξω, μια που θα τους επιστραφούν και αυτά υποτιμημένα, όπως και αυτών των “αφελών” που τα έχουν αφήσει στις Ελληνικές τράπεζες.

Για την ακρίβεια οι λόγοι για τους οποίους πιστεύω ότι οι Γερμανοί δεν την έχουν “κοπανήσει” ακόμη από το Ευρώ, είναι κυρίως δύο.

Κατ' αρχάς γιατί το ευρώ ουσιαστικά αποτελεί το “σπίτι” τους και όπως να το κάνουμε είναι δύσκολο σε έναν από τους παλιούς “ιδιοκτήτες” να φύγει αυτός, επειδή ο “συγκάτοικος” που έκανε το λάθος και τον έβαλε στο “σπίτι” κυρίως για οικονομικούς λόγους, τον έχει ταράξει στα δανεικά και λίαν προσεχώς και στα “αγύριστα”.

Η κατάσταση δηλαδή για να λέμε και “του στραβού το δίκιο”, θυμίζει έντονα αυτό που λένε ότι: “Ηρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα”.

Αλλά βέβαια κάποιος κάλλιστα μπορεί και να ισχυριστεί ότι “ας πρόσεχαν” που μας έβαλαν στο Ευρώ, αλλά κυρίως που μας δάνειζαν τόσο καιρό ενώ εμείς στην ουσία τους κοροϊδεύαμε.

Όμως ο κυριότερος λόγος που οι Γερμανοί δεν την έχουν “κάνει” ακόμη είτε με “ελαφρά” είτε με “βαριά” πηδηματάκια από το ευρώ, είναι κατά την γνώμη μου επειδή αυτούς δεν τους έχει αγγίξει ακόμη η Ευρωπαϊκή κρίση, και αυτό γιατί ζουν ακόμη τα τελευταία στάδια της εποχής των “παχέων αγελάδων” της Ευρωπαϊκής ένωσης και όχι μόνο.

Σε λίγο όμως που θα μπουν και αυτοί σε ύφεση ή όταν θα τους στείλουμε τον Αλέξη να διαπραγματευτεί μαζί τους τα “αδιαπραγμάτευτα”, εκτιμώ ότι και θα αρχίσουν να το “χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο”, όχι μόνο που μας βάλανε στο ευρώ, αλλά κυρίως γιατί μας δανείσανε και τα πετάξανε τα λεφτά τους και τότε τα πράγματα μοιραία θα πάρουν τον δρόμο τους.

Αν δε καταφτάσουν από την άλλη μεριά και οι Γάλλοι, εκτιμώ ότι μόνο με το σύνθημα “Ελλάς-Γαλλία-συμμαχία”, θα τους πάρουμε και τα “σώβρακα”, που τόλμησαν να μας επιβάλουν λιτότητα και να μας μειώσουν το βιοτικό μας επίπεδο, οι φασίστες του κερατά.

Όμως και πάλι: “Ας πρόσεχαν”.

Και αυτό το λέω γιατί το μνημόνιο που μας εγκατέστησαν ήταν για τα “πανηγύρια” μια που “βαράει στον γάμο του καραγκιόζη” και κατά συνέπεια αν συνεχιζόταν όπως μας έλεγε η κ Μέρκελ καμιά δεκαριά χρόνια ακόμη, στο τέλος προβλέπω ότι θα είχαμε αυτοκτονήσει όλοι.

Πάλι καλά να λέμε λοιπόν που μάλλον θα τελειώσει σύντομα αυτό το “θέατρο του παραλόγου” με τις γεωγραφικές ενώσεις και τα κοινά νομίσματα τραβεστί, για να μηδενίσουμε επιτέλους και εμείς και να δούμε τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα.

Και αν δεν διαθέτει το ψυχικό σθένος η κα. Μέρκελ και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολιτικοί να “πατήσουν” το κουμπί της διάλυσης, στο τέλος εκτιμώ ότι θα το κάνει σιγά σιγά ο ίδιος ο λαός, εάν και όταν γίνουν εκλογές στα κράτη μέλη.

Εκτός αν περιμένει κανείς ότι είναι δυνατόν να δουλεύουν και να παράγουν οι Γερμανοί και να μας δανείζουν συνεχώς, για να παίρνουμε κυρίως εμείς οι δημόσιοι υπάλληλοι μισθούς και συντάξεις πάνω από τις δυνατότητές μας.

Πάντως εγώ προσωπικά πιο πιθανό θεωρώ το να μας στείλουν στην Ελλάδα τις γυναίκες τους για υπηρέτριες και όχι μόνο, παρά να δουλεύουν οι Γερμανοί για να απολαμβάνουμε εμείς ένα βιοτικό επίπεδο υψηλότερο από αυτό που πραγματικά “αξίζουμε”.

Βέβαια δηλώνω ανεπιφύλακτα πως εμένα προσωπικά κανένα από τα δύο παραπάνω σενάρια δεν με “χαλάει”. Το αντίθετο θα έλεγα.

Με το ευρώ λοιπόν ειδικά για εμάς τους Έλληνες να αποτελεί πια έτσι και αλλιώς μια τελειωμένη υπόθεση, δηλώνω ανεπιφύλακτα ότι ακόμη και εγώ προτιμώ τα Ευρωομόλογα, την αύξηση της κατανάλωσης μου και τον υπερπληθωρισμό, από αυτή την αποτυχημένη λιτότητα που μας επιβάλουν οι Ευρωπαίοι “παντογνώστες” της οικονομικής επιστήμης.

Νομίζω πως για αυτό δεν τίθεται καν ερώτημα.

Γιατί είναι σαν να ρωτά κανείς κάποιον αν θέλει να πεθάνει από καρκίνο στο νοσοκομείο δεχόμενος μια λανθασμένη χημειοθεραπεία ή από καρδιακή προσβολή “καβάλα” στην Ανδριάνα Σκλεναρίκοβα.

Αυτό που φοβάμαι όμως είναι μήπως τελικά όλοι εμείς “πεθάνουμε” με τον Αλέξη “καβάλα” στην “κασίδα” μας.....

Ο “Καθηγητής Λυκείου”   

4 σχόλια:

  1. Τι λες για το παρακάτω:

    http://www.reporter.gr/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1/item/200789-Oi-trapezes-proetoimazontai-gia-thn-epistrofh-sth-drachmh

    Υπάρχει καμμιά βάση ή είναι μοχλός πίεσης προς τον ελληνικό λαό να μην κάνει "λάθος" επιλογή στις επόμενες εκλογές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Δημήτρη,

    Θεωρώ πολύ λογικό όλες οι τράπεζες και τα κράτη του κόσμου να έχουν προσπαθήσει να "προστατευτούν" στο ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ αλλά ακόμη και την διάλυση της ίδιας της Ευρωζώνης.

    Ακόμη θεωρώ πως όλοι τώρα πια είναι πολύ πιο προετοιμασμένοι για τα παραπάνω ενδεχόμενα από ότι ήταν το 2010 και το 2011.

    Από την άλλη, σίγουρα πολλοί στο εξωτερικό αλλά και εδώ στην Ελλάδα χρησιμοποιούν το σενάριο της εξόδου από το Ευρώ σαν μοχλό πίεσης προς τον Ελληνικό λαό, με σκοπό να τον επηρεάσουν για να ψηφίσει διαφορετικά στις επόμενες εκλογές.

    Απλά θεωρώ όμως πως τώρα πια το παιχνίδι είναι "από χέρι χαμένο", γιατί ανεξάρτητα του τι θα γίνει με την Ελλάδα, το Ευρώ σαν νόμισμα στην σημερινή του μορφή είναι ήδη "τελειωμένο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κ. Καθηγητά,

    Για έξοδο της προκοπής από την ΕΕ, σε παραπέμπω στη γνωστή διαφήμιση που είναι βγαλμένη από τη (Ελληνική) ζωή, αυτή με τη ληστεία και το "όλοι κάτω".

    Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος πρέπει να βρούμε τρόπο να πείσουμε τη Μέρκελ! Και είναι ολοφάνερο ποιά ότι μια απλή επιστολή του Τσίπρα δε φτάνει. Θα πρέπει να βρούμε οπωσδήποτε τρόπο να στείλουμε τον ίδιο το Τσίπρα!

    Πάντως διακρίνω ένα μικρό, αδικαιολόγητο πιστεύω, φόβο για τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να τον υποτιμούμε και ότι έχει στελέχη με ιδιαίτερες ικανότητες. Εδώ βρήκαν 170δις(!) καταθέσεις, που τις νομίζαμε εξαφανισμένες!

    ΥΓ. Μια ένσταση μόνο στη πρότασή σου να μας στείλουν οι Γερμανοί τις γυναίκες τους. Σε μια συζήτηση με ένα φίλο μου περιέγραφε πώς μια γνωστή του Γερμανίδα, μόνιμος κάτοικος Ελλάδας ποια, διέταξε τα σκυλιά της να κάτσουν κάτω: "Και κάθισαν;" ρωτάω. "Πλάκα μου κάνεις", απαντάει, "εδώ παραλίγο να κάτσω και γω"!

    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Χρήστο,

    Θα συμφωνήσω μαζί σου πως πρέπει να στείλουμε τον Αλέξη για να πείσουμε την Μέρκελ ότι τα έχει "πετάξει" τα λεφτά των φορολογουμένων της και για να συνειδητοποιήσει πως μάλλον σε λίγο θα έχει και αυτή την ίδια τύχη με τον Σαρκοζί.

    Τώρα όσον αφορά τον Αλέξη, εμένα προσωπικά δεν με φοβίζει το γεγονός ότι και αυτός υποστηρίζει ουσιαστικά πως "Λεφτά Υπάρχουν".

    Ούτε με φοβίζει που λένε μερικοί πως είναι ο νέος Ανδρέας.

    Αυτό που με φοβίζει περισσότερο είναι ότι αυτός σε αντίθεση με τον Ανδρέα, φαίνεται να πιστεύει αυτά που λέει....

    ΥΓ. Όσον αφορά τις Γερμανίδες και τις συνήθειές τους, θα σου συνιστούσα να δεις το "θέμα" με μια πιο "φιλελεύθερη" ματιά.

    Για παράδειγμα υπάρχουν πολλοί "Υπάκουοι σκλάβοι" στην Ελλάδα ειδικά τώρα τελευταία, που ψάχνουν για μια "Αυταρχική αφέντρα ή αφέντη".

    Για του λόγου του αληθές μπορείς να προσθέσεις τα ποσοστά της χρυσής αυγής καθώς και του ΚΚΕ, ΚΚΕ μλ & ΜΛ κτλ

    Που ξέρεις, ίσως αυτοί να έχουν "ανακαλύψει" κάτι το οποίο μπορεί αργότερα να μας "αρέσει" και σε εμάς τους υπόλοιπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.