και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Δεν είναι διόρθωση, είναι η τάση "ανόητε"....


Προβόπουλος: «Πιθανόν το 2013 να ήταν η τελευταία χρονιά της ύφεσης»


Μακάρι να έχετε δίκιο πατριώτες, αλλά εγώ έτσι όπως πάμε βρίσκω πιο πιθανό το 2021 που θα έχουμε συμπληρώσει και διακόσια χρόνια σαν αυτόνομο κράτος να γυρνάμε όλοι με τα ποδήλατα παρά να έχουμε ξανά από δύο αυτοκίνητα ο καθένας μας, αν φυσικά μέχρι τότε είμαστε ακόμη ενιαίο και αυτόνομο κράτος.


Ο ΔασκαΛάκος...

11 σχόλια:

  1. Μια χαρά θα είναι όλα το 2021. Ο Παναθηναϊκός θα έχει ξεπεράσει την κρίση και θα έχει φτάσει στα επίπεδα της δεκαετίας του 90. Το μνημόνιο αποδίδει, και η ομάδα παίξει και (μια κάποια) μπαλίτσα. Κάπως έτσι θα ορθοποδήσει και η χώρα. Όσο, για το ποδήλατο, έχει κι αυτό τη χάρη του.

    http://www.youtube.com/watch?v=Eka5dSS06so

    καλημέρα δάσκαλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Giorgio,

      Μετά από αυτή την "Παγκόσμια" και απρόσμενη νίκη του Παναθηναϊκού με 3-0 μέσα στο γήπεδο του μεγάλου του αντιπάλου, νομίζω πως ήρθε επιτέλους η ώρα να παραδεχθούμε όλοι μας πως όλα πια είναι πιθανά.

      Ακόμη και ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος.....

      Διαγραφή
  2. Ήρθε η ώρα να σκάσει η φούσκα με παγκόσμιο πόλεμο;

    Αναρτήθηκε από τον/την Εξουσία στο Φεβρουαρίου 27, 2014


    Vladimir PutinΣχεδόν όλοι φοβούνται ότι η μεγάλη παγκοσμίως χρηματοπιστωτική φούσκα, η οποία είναι περίπου εκατό φορές μεγαλύτερη από το πραγματικά διεθνώς παραγόμενο προϊόν, κάποια στιγμή θα σκάσει με κάποιον παγκόσμιο πόλεμο. Οι προσπάθειες για ξεφούσκωμα, που γίνονται με τοπικούς πολέμους, αλλαγές καθεστώτων, οικονομικές κατοχές και δημοσιονομικές πειθαρχίες, δεν είναι ιδιαίτερα αποδοτικές.

    Αυτή τη στιγμή ζούμε το παράδειγμα της Ουκρανίας. Είναι η προσπάθεια της δυτικής νεοφιλελεύθερης Παγκοσμιοποίησης να ξεφουσκώσει τη χρηματοπιστωτική φούσκα επεκτεινόμενη προς ανατολάς, προς αναζήτηση νέου ζωτικού χώρου. ΗΠΑ και Γερμανία, οι οποίες έχουν τεθεί επικεφαλής της νέας δυτικής αποικιοκρατίας που πήρε το όνομα παγκοσμιοποίηση, θέλουν αφενός να επεκταθούν προς ανατολάς, αφετέρου να εμποδίσουν τη δημιουργία της Ευρασιατικής Ένωσης με επικεφαλής τη Ρωσία (που προωθεί ο Πούτιν) και πιθανότατα και την Κίνα.

    Αυτό που έχει υποστεί μέχρι στιγμής η Ρωσία με την Ουκρανία είναι μια τεραστίων διαστάσεων γεωπολιτική ήττα. Αν δεν αντιδράσει σοβαρά, η νίκη της δυτικής παγκοσμιοποίησης και του στρατιωτικού της σκέλους (ΝΑΤΟ), θα είναι καθολική, χωρίς μάλιστα να πέσει μια σφαίρα. Οι δυτικοί κατάφεραν με μοχλό την Ουκρανία να κλείσουν τη Ρωσία στα ασφυκτικά όριά της. Φυσικά, αν η Ρωσία ανεχτεί αυτό το πελώριο ράπισμα, αυτόματα θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου στο εσωτερικό της και σύντομα θα δούμε παρόμοιες (με της Ουκρανίας) διαδηλώσεις στο κέντρο της Μόσχας και κατάρρευση του ρωσικού καθεστώτος εκ των έσω. Ταυτόχρονα οι γύρω λαοί (Τσετσένοι, Γεωργιανοί, Ουκρανοί κ.λ.π.) θα ορμήσουν να πάρουν ότι μπορέσουν.

    Όχι φυσικά Ευρασιατική Ένωση δεν πρόκειται τότε να συστήσει πλέον η Ρωσία, αλλά αναγκαστικά θα τεθεί στην πλήρη κυριαρχία των ΗΠΑ και Γερμανίας.

    Όπως αντιλαμβάνεται πλέον ο καθένας, εδώ δεν πρόκειται για μια απλή διπλωματική ήττα της Ρωσίας και προσωπικά του Πούτιν, αλλά για άμεση διακινδύνευση της ίδιας της εθνικής της κυριαρχίας και της εξάλειψης κάθε στρατηγικού ζωτικού της χώρου.

    Θέλουμε να διαψευσθούμε, αλλά νομίζουμε ότι θα υπάρξουν τρομακτικές εξελίξεις στο θέμα της Ουκρανίας που μπορεί να φτάσουν μέχρι και σε παγκόσμια σύρραξη.

    Πέτρος Χασάπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε νομίζω ότι θα γίνει τίποτα. Οι Ρώσοι θα πάρουν την κριμαία χωρίς να ανοίξει μύτη. Βέβαια θα υπάρχουν προβλήματα και με άλλες περιοχές όπου κυριαρχούν οι Ρώσοι. Εκεί οι δυτικοί και οι Οικρανοί δε θα κάνουν πίσω εύκολα, αλλά τελικά θα κάνουν. Όταν ΟΛΟΙ προφητεύουν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, η πιο ασφαλής εκτίμηση κατά τη γνώμη μου είναι ότι δε θα γίνει πόλεμος.
    Κατά τη γνώμη μου, οι Ρώσοι έχουν το ζωτικό τους χώρο, και κανείς δεν μπορεί να τους τον πάρει. Είναι οι πελάτες τους, που αγοράζουν από τη Ρωσία φυσικό αέριο. Όλα τα άλλα εντάσσονται στη σφαίρα της "παραρολογίας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Giorgio,

      Κατά την γνώμη μου ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει ήδη από το 11.

      Και αυτό που θα δούμε τα επόμενα χρόνια λογικά θα είναι το τέλος του που όπως και στους περισσότερους πολέμους ήταν "δραματικό".

      Μόνο σκέψου: Τυνησία, Αίγυπτος, Λιβύη, Συρία και τώρα Ουκρανία, .....

      Τόσες χώρες και τόσοι νεκροί ακόμη και σε άλλες χώρες όπως η Τουρκία αλλά ακόμη και τώρα μακριά στην Βενεζουέλα, προσωπικά δεν νομίζω να εντάσσονται στην σφαίρα της "παπαρολογίας" αλλά στην σφαίρα της ίδιας της "Ιστορίας"....

      Τι επειδή όλοι αυτοί δεν πέθαναν από τανκ και μπαζούκας ξένων χωρών;;

      Άλλωστε μην ξεχνάς άλλωστε ότι στην πραγματικότητα και ο πρώτος αλλά και ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος άρχισαν πολύ νωρίτερα από το 14 και το 39 αντίστοιχα και το κυριότερο κράτησαν πάνω από 6 χρόνια.

      Αυτά ξέρεις συνήθως στα ανακοινώνουν στους "αφελείς" όταν όλα τελειώνουν...

      Τέλος κατά την γνώμη μου όλοι αυτοί που τώρα κατά πως λες "προφητεύουν" τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο στην πραγματικότητα δεν τον προφητεύουν αλλά αρχίζουν πια και τον διακρίνουν, καθώς αυτός εξελίσσεται μπροστά στα μάτια τους.

      Μετά προσωπικά πιστεύω ότι δεν έχει καμιά σημασία αν οι επόμενες χώρες θα είναι η Ρωσία με την Ουκρανία ή η Κίνα με την Ιαπωνία, ή το Ιράν με το Ισραήλ και δυστυχώς έχει πολλές υποψήφιες....

      Αυτός όμως που μπορείς να πεις με κάποια βεβαιότητα είναι ότι πρώτος από όλους τον είχε προφητεύσει ο Νοστράδαμος όταν πριν πολλά χρόνια όταν είχε γράψει :

      " Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος θα ξεκινήσει από την Μέση Ανατολή"...

      Όλοι οι υπόλοιποι νομίζω πως είμαστε απλά παρατηρητές των γεγονότων της ίδιας της Ιστορίας....

      Διαγραφή
  4. Ο Elon Musk έβγαλε 1,1 δισ. δολάρια μέσα σε 1 ημέρα Ο Elon Musk έβγαλε 1,1 δισ. δολάρια "στα χαρτιά" την Τρίτη, σύμφωνα με τον δείκτη των Δισεκατομμυριούxων που καταρτίζει το Bloomberg, καθώς η μετοχή της Tesla Motors (TSLA) ενισχύθηκε σχεδόν 14%. H γερή αυτή "μπάζα" ανεβάζει την καθαρή του αξία στα 11,7 δισ. δολάρια, ενισχυμένη κατά 47,8% από τις αρχές του έτους.

    Το παρακάτω γράφημα δείχνει την ιλλιγγιώδη άνοδο της καθαρής του αξίας από την άνοιξη -και ιδιαίτερα από τα τέλη του 2013 Το δεξί άκρο του γραφήματος έχει το σχήμα του λαιμού ενός Βροντόσαυρου που τρώει. Η περιουσία του Musk ακολουθεί στενά την πορεία της μετοχής της Tesla, η οποία φαίνεται επίσης στο γράφημα -είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος, έχοντας στην κατοχή του μερίδιο 23%. Στον Musk ανήκει επίσης το 1/4 της SolarCity, μιας εταιρείας ενέργειας που έχει επίσης δει τη μετοχή της να εκτοξεύεται φέτος αλλά και ένα μερίδιο αξίας 2,1 δισ. δολαρίων στην Space Exploration Technologies, γνωστή και ως SpaceX.

    Όσο σπουδαίο κι αν είναι μέχρι στιγμής το 2014 για τον Elon Musk, υπάρχουν δύο δισεκατομμυριούχοι που τον ξεπερνούν. Με αύξηση της περιουσίας του κατά 7,8 δισ. δολάρια, ο Jack Ma, ιδρυτής της κινεζικής Alibaba Group, εισήλθε στην κατάταξη των 100 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο αν αναμονή της αρχικής δημόσιας εγγραφής. Αλλά και ο Mark Zuckerberg επωφελήθηκε από το "άλμα" του 27% της μετοχής του Facebook (FB), προσθέτοντας 6,5 δισ. δολάρια στην περιουσία των 31,2 δισ. δολαρίων.

    Ο Musk και ο Zuckerberg πάνε κόντρα στο ρεύμα που "παρασύρει" άλλους Αμερικανούς δισεκατομμυριούχους, που έχουν χάσει χρήματα φέτος, καθώς οι χρηματιστηριακοί δείκτες παραμένουν σχεδόν στα ίδια επίπεδα από τις αρχές του έτους. Ο ιδρυτής της Amazon (AMZN), Jeff Bezos, είναι ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος με το χειρότερο 2014, έχοντας χάσει μέχρι στιγμής 3,4 δισ. δολάρια http://www.capital.gr/businessweek/articles.asp?id=1966301

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά προσωπικά πιστεύω ότι δεν έχει καμιά σημασία αν οι επόμενες χώρες θα είναι η Ρωσία με την Ουκρανία ή η Κίνα με την Ιαπωνία, ή το Ιράν με το Ισραήλ και δυστυχώς έχει πολλές υποψήφιες....

      Διαγραφή
  5. Φίλε δάσκαλε είπες,

    <>

    Δε νομίζω ότι έχεις δίκιο εκτός και αν θέλεις το ποδήλατό σου να κινείται με πυρηνικό καύσιμο.
    Όσον αφορά την άποψη του Giorgio περί ζωτικού χώρου της Ρωσίας αρκεί να ανατρέξει κάποιος στον ορισμό του ζωτικού χώρου για να αντιληφθεί τη σημασία του. Ζωτικός χώρος,είναι ο χώρος που επιτρέπονται οι παρεξηγήσεις και οι παρερμηνείες. Αν παραβιάζεται μεταξύ χωρών όπως η Αμερική και η Ρωσία υπάρχει πρόβλημα για όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που εννοούσα φίλε χχχ,

      είναι ότι δεν έχει σημασία ποιος θα είναι ο επόμενος, αρκεί να μην είμαστε εμείς ή να μην την "ακούσουμε" εμείς με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

      Γιατί ο άνθρωπος συνήθως έχει την τάση όσο σκοτώνονται μακριά από αυτόν και αυτός δεν "ακούει" τις μπαλωθιές, να νομίζει ότι δεν συμβαίνει απολύτως τίποτε.

      Μέχρι φυσικά ο πόλεμος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να φτάσει τελικά στην "πόρτα" του.

      Γι' αυτό λοιπόν νομίζω ότι μαζί με την έννοια του "ζωτικού χώρου" καλό θα ήταν κάποια στιγμή να δώσουμε και την έννοια του "Παγκοσμίου Πολέμου"...

      Διαγραφή
  6. Παγκόσμιος πόλεμος για εμάς θα είναι να σταματήσουμε να ερμηνεύουμε αυτά που πιθανόν να συμβούν, γιατί απλά θα ζούμε τα γεγονότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε χχχ,

      Δεν ξέρω αν αυτός είναι τελικά ο ορισμός για έναν "Παγκόσμιο Πόλεμο", αλλά αυτό που νομίζω ότι ξέρω καλά είναι ότι εδώ μέσα έχουμε ερμηνεύσει ήδη τα γεγονότα εδώ και καιρό..

      Αυτό που περιμένουμε τώρα πια είναι απλά να συμβούν αυτά τα "γεγονότα"....

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.