και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

O Μεγάλος Πόλεμος


Αν εξετάσει κανείς την παγκόσμια ιστορία θα διαπιστώσει πως κάθε σχεδόν εκατό χρόνια περίπου γίνεται κάποιος μεγάλος πόλεμος και πως όλες οι μεγάλες κοινωνικο-πολιτικο-οικονομικές αλλαγές της παγκόσμιας ιστορίας (πχ αλλαγή παγκόσμιου οικονομικού ηγέτη, κυρίαρχων οικονομικών και πολιτικών συστημάτων κτλ), σηματοδοτήθηκαν από κάποιον τέτοιο μεγάλο πόλεμο.

Πριν από μια πενταετία αν μιλούσε κανείς για κάποιο μεγάλο διαφαινόμενο πόλεμο, σχεδόν όλοι τον κοίταζαν σαν "εξωγήινο". Και αυτό γιατί όλα τότε φαίνονταν πως ήταν “ήρεμα”, δεν υπήρχαν σοβαρές αντιπαλότητες και το κυριότερο δεν υπήρχαν διαμορφωμένα ούτε καν αντίπαλα στρατόπεδα.

Αυτό που μάλλον δεν είχαν συνειδητοποιήσει τότε οι περισσότεροι, ήταν πως αυτό που υπήρχε στην πραγματικότητα ήταν μια μικρή και ανεπαίσθητη “τάση” υπέρ του πολέμου και έτσι κάθε μέρα που περνούσε μας οδηγούσε όλο και πιο κοντά σε μια “εμπόλεμη” κατάσταση.

Το ακόμη χειρότερο όμως ήταν (και είναι) πως το ιστορικό μοντέλο “μιλούσε” και “μιλάει” ξεκάθαρα για έναν μεγάλο πόλεμο ως το τέλος αυτής της δεκαετίας.
 

Έτσι τώρα πια και μετά από το πέρασμα μόνο λίγων χρόνων, αν κοιτάξει κανείς γύρω του θα διαπιστώσει πως δεν έχουν μόνο δημιουργηθεί ήδη τα “αντίπαλα στρατόπεδα”, αλλά έχουν ήδη συμβεί και τα “απαραίτητα” εκείνα γεγονότα έτσι ώστε τώρα πια να αρκεί απλά και μόνο μια “σπίθα” για να πάρουν όλα “φωτιά”, όπως ακριβώς έγινε σε όλους τους παγκόσμιους πολέμους της Ιστορίας και ειδικά στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο.

Έτσι όπως πάνε τα πράγματα λοιπόν σε παγκόσμιο επίπεδο, το θέμα μας πια δεν είναι αν θα γίνει κάποιος μεγάλος πόλεμος, αλλά το πότε αυτός θα γίνει και κυρίως ποιος θα κάνει το “πρώτο βήμα”. 


Και να 'στε όλοι σίγουροι πως κάποιος, κάποια στιγμή θα το κάνει.

Βέβαια το βασικό επιχείρημα όλων αυτών που πίστευαν και συνεχίζουν να πιστεύουν ότι δεν πρόκειται να γίνει (ποτέ) πόλεμος, είναι πως “ο πόλεμος απλά δεν συμφέρει κανέναν”, ή πως τώρα πια μετά από τόσους και τόσους πολέμους, έχουμε πια “βάλει μυαλό” και έτσι και εδώ “τα πράγματα αυτή τη φορά είναι διαφορετικά”.


Στην πραγματικότητα όμως ο λόγος για τον οποίο γίνονταν και γίνονται πόλεμοι στην παγκόσμια Ιστορία, είναι επειδή στο τέλος (και ειδικά από κάποιο σημείο και μετά) ο πόλεμος αρχίζει να “συμφέρει”, για να “εκτονωθούν” έτσι εντάσεις και καταστάσεις σε πολλά μέτωπα και το σημαντικότερο είναι γιατί έτσι επιλύονται μεγάλα και “δυσεπίλυτα” προβλήματα, απλά και μόνο δημιουργώντας άλλα πιο μεγάλα προβλήματα. 

Και η αλήθεια είναι πως τα “προβλήματα” σήμερα έχουν γίνει πια τόσα πολλά και τόσο μεγάλα που μόνο με πόλεμο μπορούν να λυθούν πια. 

Έτσι για παράδειγμα εδώ που έχουμε φτάσει τώρα πια, μόνο ένας μεγάλος πόλεμος μπορεί να λύσει προβλήματα όπως η ευκολότερη διαγραφή μέσω του πληθωρισμού του τεράστιου αυτού παγκόσμιου χρέους, των πολύ υψηλών τωρινών μισθών στη Δύση οι οποίοι πρέπει να μειωθούν δραστικά χωρίς κοινωνικές αντιδράσεις, όπως φυσικά και το τεράστιο αυτό “κράτος πρόνοιας” που έχει δημιουργηθεί σχεδόν σε όλη τη δύση, χωρίς σχεδόν κανείς να το πάρει “χαμπάρι”, βοηθώντας έτσι να κλείσει ο υπάρχοντας κύκλος "μηδενίζοντάς" τα όλα, για να αρχίσει έτσι ένας νέος κύκλος από την αρχή . 

Μετά, ακόμη και το διαφαινόμενο αυτό τέλος της δημοκρατίας στα περισσότερα δυτικά κράτη θα γίνει ευκολότερο με την υποχρεωτική και αναγκαία υποβολή ενός στρατιωτικού νόμου πχ, για να μην θίξουμε και το γεγονός ότι τώρα πια έχουμε γίνει αντικειμενικά πολλοί περισσότεροι από όσους μπορεί να αναθρέψει πλουσιοπάροχα αυτός ο “δύστυχος” ο πλανήτης.

Το κυριότερο όμως είναι ότι στο τέλος ένας μεγάλος πόλεμος θα επιτρέψει όχι μόνο στον Αλέξη αλλά μέχρι και στον Μπάρακ να ισχυριστούν ότι: “Δεν φταίμε εμείς για ότι έγινε... απλά έγινε πόλεμος”..  

Και βέβαια αν έχουμε πραγματικά μάθει κάτι από όλους τους παλαιότερους πολέμους της Ιστορίας, αυτό είναι να σκοτώνουμε ευκολότερα και περισσότερους.

Γιατί στην πραγματικότητα αυτό που άλλαξε όλα αυτά τα χρόνια και σε αυτόν τον τομέα είναι απλά και μόνο η “παραγωγικότητα” η οποία μέσω της εξέλιξης της τεχνολογίας έχει εξελίξει πάρα πολύ και τον ίδιο τον πόλεμο και έτσι ενώ παλιά έπρεπε πχ να πλησιάσεις κάποιον πολύ για να τον σκοτώσεις ας πούμε με ένα σπαθί, κατόπιν λιγότερο με ένα τόξο και μετά ακόμη λιγότερο με χρήση πυροβόλου κοκ, τώρα η τεχνολογία σου επιτρέπει να “φας” κάποιον μέσω δορυφόρου από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά και όχι μόνο αυτόν, αλλά και όλη την γειτονιά του ή ολόκληρη την πόλη του. 


Έτσι λοιπόν αν πχ στον πρώτο ή στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο χρειαζόντουσαν πχ 4 με 5 χρόνια για να ισοπεδώσει κάποιος μια πόλη, τώρα μπορεί να το κάνει πχ μέσα σε 4 με 5 λεπτά το πολύ.

Αλλά φυσικά ο πόλεμος παραμένει πάντα πόλεμος, γιατί απλά η ανθρώπινη φύση παραμένει πάντα η ίδια στο “διάβα της ιστορίας”.

Εκτός αν κάποιος είναι οπαδός του Φράνσις Φουκογιάμα και πιστεύει πραγματικά πώς τώρα πια έχει όντως έρθει το “Τέλος της Ιστορίας”.  

Εγώ το μόνο που έχω να του ευχηθώ είναι απλά:

”Καλή τύχη” (και πάντα ενάντια στο Ιστορικό μοντέλο και φυσικά την ίδια την ανθρώπινη φύση)...

To be continued...

9 σχόλια:

  1. ΔΑΣΚΑΛΕ διωξε την απαισιοδοξια σου θελω ζωντανια ξεφάντωμα χορο τραγουδι κρασι και σεξ μασες ξαπλες και αφιερωμενο το τραγουδακη για σενα--Μια ζωή την έχουμε, κι αν δε την γλεντήσουμε
    τι θα καταλάβουμε, τι θα καζαντήσουμε
    τι θα καταλάβουμε, τι θα καζαντήσουμε

    Μες στον ψεύτικο ντουνιά
    παίξτε μου διπλοπενιά
    παίξτε μου διπλοπενιά
    και ο μήνας έχει εννιά
    και ο μήνας έχει εννιά

    Όσο ζει ο άνθρωπος, κοίτα, παρατήρησε
    μέχρι τα σαράντα του, κι ύστερα μπατίρισε
    μέχρι τα σαράντα του, κι ύστερα μπατίρισε

    Μες στον ψεύτικο ντουνιά
    παίξτε μου διπλοπενιά
    παίξτε μου διπλοπενιά
    και ο μήνας έχει εννιά
    και ο μήνας έχει εννιά

    Στου διαβόλου τα `γραψα όλα το κατάστιχο
    και γλεντώ τα νιάτα μου, πριν με πιάσει λάστιχο
    και γλεντώ τα νιάτα μου, πριν με πιάσει λάστιχο

    Μες στον ψεύτικο ντουνιά
    παίξτε μου διπλοπενιά
    παίξτε μου διπλοπενιά
    και ο μήνας έχει εννιά
    και ο μήνας έχει εννιά

    Τη ζωή σου γλέντησε, πριν να ρθούν γεράματα
    και σου λένε άδικα, μάθε γέρο γράμματα
    και σου λένε άδικα, μάθε γέρο γράμματα

    Μες στον ψεύτικο ντουνιά
    παίξτε μου διπλοπενιά
    παίξτε μου διπλοπενιά
    και ο μήνας έχει εννιά---------και ο μήνας έχει εννιά------------Ο ΜΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΕΝΝΙΑ - ΝΙΚΟΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ - ΤΡΙΟ ΚΙΤΑΡΑ (1η Εκτελεση) -----------https://www.youtube.com/watch?v=qGBqT51B8I0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους(θα τα χρειαστούμε με αυτά που λέει ο Δάσκαλος)
    Συνάδελφε δεν διαφωνώ με τα γραφόμενα σου. Σαν παλιός λάτρης της Ιστορίας(και των μαθηματικών) συμφωνώ με το ιστορικό σου μοντέλο.
    Με προβληματίζει,όμως βαθύτατα η συμφωνία μεταξύ των προβλέψεων σου και των προβλέψεων των Ορθόδοξων γερόντων. Αυτές οι αναφορές ειναί επίσης αναρτήμένες από το 2011 και δώθε σε σχετικές ιστοσελίδες. Δηλαδή υπάρχει και το " Ορθόδοξο Χριστανικό μοντέλο".... Και αυτοί μιλούν για Γ" παγκόσμιο πόλεμο.

    Και εντάξει τώρα υπάρχει εκμετάλλευση κυρίως του Οσίου Παΐσιου(πουλάει και κονομάνε κάποιοι ενώ "θρέφει" τους απελπισμένους συμπολίτες μας). Όμως υπάρχουν και πολύ αξιόπιστες μαρτυρίες.

    Μάλλον πρέπει να πάρουμε τα βουνά...

    Ο Θεός μαζί μας και ευτυχισμένο το 2016.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δάσκαλε οι προφήτες σίγουρα σε "στηρίζουν", γιατί όλοι οι σοβαροί προφήτες τα έχουν πει αυτά. Πράγματι παρατηρούμε μια τάση προς πόλεμο τον τελευταίο καιρό. Αλλά εγώ σε πείσμα των καθημερινών ειδήσεων, θα εξακολουθήσω να πιστεύω ότι τουλάχιστον στο θέμα του πολέμου, αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, τουλάχιστον για την ευρώπη, και όλο το δυτικό κόσμο. Αυτός θα είναι ο πόλεμος των "ηλιθίων". Όχι ότι στη δύση είμαστε εξυπνότεροι. Δεν είμαστε όμως διατεθειμένοι να απεμπολήσουμε το αγαθό της ειρήνης εύκολα. Το ισλάμ είναι το πραγματικό πρόβλημα, αλλά δεν πρόκειται να μας απασχολήσει τόσο σύντομα. Πρώτα έχουν να λύσουν τα δικά τους προβλήματα. Μετά βλέπουμε. Πάντως καλού κακού λέω να αγοράσω και φέτος λίγο στάρι, έτσι να υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φυσικά και δεν πρόκειται φίλε Giorgio,

    οι Δυτικοί να ξεκινήσουν μόνοι τους κάποιο πόλεμο...

    ειδικά όσο οι φωτοτυπίες που τυπώνουν για χαρτονομίσματα...

    γίνονται δεκτές από τους Ανατολίτες που δουλεύουν σαν σκλάβοι...

    για να "τρέφουν" αυτοί τις μεγάλες τους κοιλιές...

    αυτό όμως που θα ήθελα να δω είναι...

    τι θα γίνει όταν κάποια στιγμή με τον έναν ή τον άλλο τρόπο...

    "σφίξουν οι κɷλοι τους (μας)"...

    εκτός αν πιστεύεις ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ...

    και πως οι "κοιλιές" τους (μας) θα μεγαλώνουν συνεχώς...

    ή εκτός αν και για αυτήν την περίπτωση...

    ξέρεις κανένα καλό "χάπι"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προς το παρόν ρίξε μια ματιά σε αυτά (άσχετα αλλά βοηθούν να αντιληφθεί κανείς το προσεχές μέλλον)

      http://www.sciencedaily.com/releases/2016/01/160108083918.htm

      http://www.sciencedaily.com/releases/2016/01/160106143018.htm

      Διαγραφή
  5. Φίλε δάσκαλε,
    είπες ότι θα κάνεις ανάρτηση για τα εμπορεύματα κι εσύ τοποθέτησες τον άνθρωπο ως εμπόρευμα σε ένα μελλοντικό πόλεμο.Λες να αρχίσουν να μας τιμολογούν και επίσημα; Πάμε στα δικά μας τώρα τα καθημερινά. Ήδη αρκετοί ''ειδικοί''αρχίζουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει στις αγορές...
    Έχουμε πει ότι έχουν δύο επιλογές:
    α) Πανικός, ξανακόβουν χρήμα.
    β) Αφήνουν τις τράπεζες και τις εταιρίες που είναι περισσότερο εκτεθειμένες
    να καταρρεύσουν.
    Η δεύτερη επιλογή είναι ρεαλιστική έτσι όπως είναι γεμάτο χρέη το σύστημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξέρεις φίλε χχχ,

    παλιά ο άνθρωπος ήταν πραγματικό "εμπόρευμα" (σκλάβοι κτλ)...

    είναι ο πολιτισμός που αναπτύσσεται μετά ο οποίος δίνει "αξία" στον άνθρωπο...

    ο οποίος όταν καταρρέει τα "παίρνει" όλα αυτά μαζί του...

    και έτσι μετά ο άνθρωπος γίνεται ξανά "εμπόρευμα" και μάλιστα "αναλώσιμο"...

    τώρα όσον αφορά τους "ειδικούς" που λες...

    αυτοί πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις αναρωτιόντουσαν για το τι συμβαίνει...

    και να είσαι σίγουρος πως όλοι αυτοί όταν χρεοκοπήσουν ξανά ....

    θα κάνουν ξανά σίγουρα το (α) ...

    γι' αυτό άλλωστε και η FED αύξησε τα επιτόκια της...

    ενώ η Αμερικάνικη οικονομία έχει τα "χάλια" της...

    και το πιο πιθανό είναι, να είναι ήδη σε ύφεση...

    για να αποδείξουν έτσι πως η εκτύπωση χρήματος που έκαναν πέτυχε ...

    οπότε να μπορούν να το ξανακάνουν και στο (άμεσο) μέλλον...

    αλλά τότε είναι που δεν θα αναρωτιούνται απλώς το τι συμβαίνει...

    αλλά "θα πέσουν πραγματικά από τα σύννεφα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μια χαρά σκλάβους έχουμε και στις μέρες μας φίλε δάσκαλε, ειδικά εκεί στην Ασία.Αν συγκρίνεις και σε σχέση με την αύξηση του πληθυσμού στις μέρες μας μάλλον είναι περισσότεροι.Ας είναι καλά το καταναλωτικό μοντέλο του πολιτισμένου ανθρώπου της δύσης. Προσεχώς βέβαια και στα δικά μας.Το (β) φίλε δάσκαλε, απαιτεί σκληρά μέτρα για τον πολιτισμένους λαούς της δύσης που είναι αδύνατον να δεχθούν ή πια είναι αργά γιατί ακόμη κι αυτά δε θα ήταν ικανά για να μας βγάλουν από το αδιέξοδο με τόση πιστωτική επέκταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το σωστό φίλε χχχ είναι πως:

    "πάντα τέτοια μέτρα ήταν και είναι πολύ σκληρά για να τα δεχθούν ....

    οι πολιτισμένοι λαοί στο διάβα της Ιστορίας"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.