Ο “Προφήτης-Καζαμίας” προβλέπει την επόμενη πενταετία:
Με αυτά και με αυτά Πατριώτες “φάγαμε” αισίως και το '15, ένα έτος “ορόσημο” στο οποίο η “προφητείες” μου εξ' αρχής ανέφεραν ρητά και κατηγορηματικά πως θα έχουν αρχίσει ήδη να γίνονται πια ορατά και δια “γυμνού οφθαλμού” όλα αυτά που πρόκειται να συμβούν.
Αν επιχειρήσω λοιπόν να κάνω ένα “ταμείο” για το τι περίμενα να γίνει μέχρι τώρα και το τι έγινε, θα έλεγα πως κάποια γεγονότα εξελίχθηκαν πιο γρήγορα απ' ότι περίμενα (πχ ο διαφαινόμενος μεγάλος και τελικός πόλεμος) ενώ άλλα κινήθηκαν με λίγο πιο αργό ρυθμό (πχ Ελληνική ολοκληρωτική κατάρρευση), ενώ τέλος κάποια άλλα “βαίνουν” περίπου όπως τα περίμενα (συνεχής κατηφόρα και παρακμή, αλλά και διαφαινόμενη επόμενη μεγάλη οικονομική κρίση).
Σε κάθε περίπτωση πάντως και αν προσπαθήσει να το εξετάσει κανείς αντικειμενικά το θέμα, τώρα πια νομίζω πως την έχουν “ψιλιαστεί την δουλειά” ακόμη και κάποιοι από αυτούς που παλιότερα γελούσαν με την “ψυχή” τους στο άκουσμα των προφητειών μου, αποκαλώντας με τότε από “υπερβολικά απαισιόδοξο” έως και “κατά “συρροή καταστροφολόγο”, ενώ τώρα κάποιες φορές θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς πως ακόμη και εγώ δεν “πιάνω μπάζα” μπροστά στην δική τους καταστροφολογία (που λέει ο λόγος).
Και όλα αυτά απλά επειδή για κάποιον που ήξερε (και ξέρει) να διαβάζει “από κάτω” τα θεμελιώδη, ήταν πολύ εύκολο να διαπιστώσει αρκετά νωρίς πως απλά “από κάτω” δεν υπήρχαν καν θεμελιώδη ούτε στην οικονομία αλλά και ούτε και στην κοινωνία, (ούτε φυσικά υπάρχουν ακόμη και τώρα), αλλά το μόνο που υπάρχει στην πραγματικότητα είναι απλά και μόνο “το χάος”, τόσο στη θεωρία όσο και στην κυριολεξία.
Άρα Πατριώτη κατά την γνώμη μου τώρα θα πρέπει πια να θεωρούμε ως δεδομένα κάποια πράγματα (πχ τον μεγάλο πόλεμο, την απόλυτη φτώχεια και πείνα για εμάς τους Έλληνες και όχι μόνο κτλ) και το μόνο που πρέπει να ψάχνουμε από εδώ και πέρα είναι όχι το εάν θα γίνουν όλα αυτά, αλλά το πώς θα γίνουν και κυρίως το πότε θα γίνουν.
Έτσι λοιπόν για εμένα προσωπικά εδώ που φτάσαμε θα είναι μεγάλη έκπληξη να μην αρχίσουν πια να συμβαίνουν μέσα στο '16 όλα αυτά που έχω προβλέψει κατά καιρούς αυτά τα τελευταία χρόνια, φυσικά με έναν όλο και πιο αυξανόμενο ρυθμό αυτή τη φορά. Σε κάθε περίπτωση πάντως και όσο πλησιάζουμε προς το “σωτήριον” έτος του '18, θα πρέπει όλοι να θυμόμαστε (και πάντα σύμφωνα με το ιστορικό μοντέλο), πως οι πιθανότητες για να συμβούν όλα αυτά (καθώς και άλλα πολλά) κάθε μέρα που περνά αυξάνονται εκθετικά.
Βέβαια όσοι δεν πιστεύουν στο “Ιστορικό μοντέλο” και συνεχίζουν να θεωρούν (ξανά) πως και “Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά”, απλά μπορούν να αγνοήσουν το παραπάνω αλλά κυρίως το παρακάτω κείμενο με τις προφητείες του “Προφήτη-Καζαμία” για την επόμενη πενταετία, ή να το διαβάσουν απλά για να γελάσουν (ξανά).
Εγώ το μόνο που έχω να τους πω είναι πως η μόνη διαφορά με τα τόσα χρόνια που "γελούσαν" και έλεγαν ξανά και ξανά πως: "Σιγά μωρέ... τίποτε δεν θα γίνει" και "πάντα" τίποτε δεν συνέβαινε, ήταν πως τότε το "Ιστορικό μοντέλο" απλά συμφωνούσε μαζί τους, ενώ τώρα το "Ιστορικό μοντέλο" είναι "εναντίον" τους.
Άρα το μόνο που έχω να τους ευχηθώ είναι απλά:
”Καλή τύχη” (και πάντα ενάντια στο Ιστορικό μοντέλο)...
Ι) Η Επόμενη κρίση*
Αν μελετήσει κανείς την παγκόσμια οικονομική ιστορία περίπου κάθε 7 με 8 χρόνια έχουμε και μια μεγάλη οικονομική κρίση. Το ακόμη χειρότερο όμως είναι πως η παγκόσμια οικονομική ιστορία μας έχει διδάξει πως όσο πιο μεγάλο το χρέος, τόσο πιο μεγάλη και η κρίση.
Άρα αυτό που ψάχνουμε λοιπόν δεν είναι αν θα έρθει η όχι τελικά η επόμενη μεγάλη κρίση, αλλά το πότε αυτή θα συμβεί και κυρίως αν θα μπορεί να αντιμετωπιστεί ξανά με τα λεγόμενα “αντισυμβατικά" μέτρα των κεντρικών τραπεζών, δηλαδή με ακόμη χαμηλότερα επιτόκια και με εκτύπωση ακόμη περισσότερου χρήματος, δηλαδή με άλλα λόγια με ακόμη περισσότερο χρέος.
Ο "Προφήτης-Καζαμίας" της επόμενη πενταετίας όμως λέει ότι “κατά τις γραφάς του” η επόμενη κρίση μπορεί να αργήσει ίσως λίγο παραπάνω (αν και τα χρηματιστήρια έχουν ήδη “χτυπήσει” προ πολλού “κόκκινο”), αλλά θα είναι τόσο μεγάλη και τόσο “παγκόσμια” που θα είναι και η “τελειωτική” για το υπάρχον οικονομικό σύστημα (και όχι μόνο) και θα σηματοδοτήσει έτσι μια πολύ σημαντική “στροφή” στο Δυτικό πολιτισμό.
Βέβαια οι υποστηρικτές του “This time is different” ξανά, ίσως τελικά να έχουν πεισθεί πραγματικά πως τώρα όντως βρήκαμε τον τρόπο για να καταργήσουμε οριστικά τις οικονομικές κρίσεις.
Εγώ το μόνο που έχω να τους ευχηθώ είναι απλά:
”Καλή τύχη” (και πάντα ενάντια στο ιστορικό μοντέλο αλλά τώρα και στο οικονομικό)...
*Από εδώ και πέρα και κάθε εβδομάδα ο “Προφήτης-Καζαμίας” (και για λίγο καιρό ακόμη), θα δημοσιεύει και από ένα απόσπασμα των προβλέψεών του για την επόμενη πενταετία.
To be continued...
Στα σημάδια που εσύ βλέπεις αγαπητέ δάσκαλε, προσθέτω και την κουβέντα περί εξωγήινων, που άνοιξε η χίλαρι. Έπεσε η πρώτη πυρηνική βόμβα.
ΑπάντησηΔιαγραφή"Καλή τύχη" φίλε Giorgio,
Διαγραφήτόσο με τους "εξωγήινους"...
όσο και με τις "βόμβες" (πυρηνικές ή μη)...
Και φυσικά...
Διαγραφή"καλή τύχη" και στην Χίλαρι...
Έπεσε και η δεύτερη φίλε Giorgio,
Διαγραφήhttp://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/h-voreia-korea-erikse-vomva-ydrogonoy.3847404.html?utm_source=Sport24&utm_medium=BestofNetwork_home&utm_campaign=24MediaWidget
Υδρογόνου αυτή τη φορά...
"Κρατάς λογαριασμό";;;
Δάσκαλε "σε πιστεύω". Αναμένω με ενδιαφέρον τις επόμενες αναρτήσεις σου. Θα είναι κρίμα όμως να επιβεβαιωθείς τώρα, που είμαστε στο κατώφλι της διαστημική εποχής (βλέπε em-drive), στο κατώφλι του απόλυτου ελέγχου στο γονιδίωμά μας (βλέπε CRISPR cas9) και στο κατώφλι (πιθανώς) μίας νέας ενεργειακής επανάστασης (βλέπε Rossi, e-cat). Αλλά και μέσα να πέσεις, αυτός ο κύκλος (ανόδου - πτώσης) υπήρξε ο πιο συναρπαστικός στην ιστορία του ανθρώπινου είδους. Ας ελπίσουμε ότι και ο επόμενος κύκλος θα είναι εξ-ίσου συναρπαστικός.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ βλέπω τα ζόρια είκοσι χρόνια μετά, όταν οι ορδές των προσφύγων θα έχουν μεγαλώσει τα παιδιά τους με το κοράνι, και οι μουσουλμάνοι θα είναι πλέον στην Ευρώπη μία ισχυρή μειοψηφία, που θα τείνει να γίνει πλειοψηφία μία γενιά αργότερα. Για τώρα βλέπω να τρώνε τα μουστάκια τους σιίτες και σουνίτες, σε ένα πόλεμο στον οποίο η Ευρώπη το μόνο που θα κάνει, θα είναι να υποδέχεται τους πρόσφυγες.
Αγαπητέ Giorgio,
ΑπάντησηΔιαγραφήαπλά ένα Setback θα είναι...
όπως όλα αυτά της παγκόσμιας Ιστορίας...
το μόνο που μένει να δούμε είναι το πόσο μεγάλο θα είναι...
όσο για τις επιστημονικές ανακαλύψεις που λες...
όντως αυτές μπορούν να αλλάξουν τον "ρου της Ιστορίας"...
μόνο που μάλλον τώρα δεν "προλαβαίνουν" πια...
άρα όπως έχω γράψει και παλαιότερα αλλά και εσύ ανέφερες παραπάνω...
"Όλα αυτά μετά τον πόλεμο"...
(ΥΓ: Και τι να μας πει τώρα και η Χίλαρι για τους εξωγήινους τώρα;...
εμείς εδώ έχουμε τον Αλέξη...
που μόλις εκλέχτηκε έκανε (κανονικά) τον "εξωγήινο"... )
το δωρο μου για ΣΑΣ--Θα υπάρξουν βεβαίως και οι διεθνείς «φούσκες..» που μάλλον θα σκάσουν Ιούνιο ή Σεπτέμβριο,
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλε δάσκαλε,
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει αλλά για το παγκόσμιο ξεπούλημα ευθύνεται η Κίνα. Έχουμε και λέμε:
α) Για την πτώση του πετρελαίου η Κίνα.
β) Για την πτώση των χρηματιστηρίων η Κίνα.
γ) Για την πιθανή καθυστέρηση της αύξησης των αμερικάνικων επιτοκίων( προβληματίζονται οι αρμόδιοι) πάλι η Κίνα.
δ) Για πιθανή αναστολή της αύξησης των επιτοκίων σε περίπτωση που δούμε πράματα και θάματα στα χρηματιστήρια βλέπε Κίνα.
ε) Για πανικό και αρνητικά ξαφνικά επιτόκια ναι, φταίει η Κίνα.
στ) Αν τώρα βγει και αληθινός ο δάσκαλος ας είναι καλά η Κίνα.
Τέλος και τίποτα από τα παραπάνω να μη συνέβαινε στο τέλος όλοι θα κάνουν τον Κινέζο.
Το ότι στο τέλος όλοι θα κάνουν τον "Κινέζο" φίλε χχχ,
Διαγραφήαυτό είναι το μόνο "σίγουρο" (bet)...
εσύ όμως να θυμάσαι πάντα πως η κινέζική οικονομία...
ήταν και είναι η "ατμομηχανή" της παγκόσμιας οικονομίας...
άρα χωρίς "ατμομηχανή" τι μπορεί να κάνει ένα "τρένο";;;
..."περισσότερα προσεχώς στην πρόβλεψή μου για τα "εμπορεύματα"...
Εδώ σε θέλω.Ο,τι είδαμε, είδαμε στα εμπορεύματα ή αναμένουμε περαιτέρω βουτιά και μετά απογείωση; Περιμένω την πρόβλεψη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈνας επιτυχημένος κερδοσκόπος φίλε χχχ,
Διαγραφήδεν "κολλάει" ποτέ στα "ψιλά"...
ένα σου (ξανά)πω για τα "εμπορεύματα"...
όχι μόνο θα κάνουν στο τέλος όλοι τον "Κινέζο"...
αλλά θα πουν κιόλας:
"Δεν φταίω εγώ.. απλά έγινε πόλεμος..."
"Δεν φταίω εγώ.. απλά έγινε πόλεμος..."
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλε δάσκαλε, ένας επιτυχημένος κερδοσκόπος πρέπει να επιβιώσει μετά από ένα πόλεμο και άμα σταθεί τυχερός μπορεί να τρελαθεί και να τα ακουμπάει σε όποιον έχει δυστυχήσει δίπλα του. Η πρακτική του κερδοσκόπου μου αρέσει όμως.
Άρα το μέταλλο να μην το περιμένουμε άλλο;
Αυτός που περιγράφεις φίλε χχχ,
Διαγραφήδεν είναι ένας επιτυχημένος "κερδοσκόπος"...
αλλά ένας επιτυχημένος "φιλάνθρωπος"...
όσο για το "μέταλλο" ο "Καζαμίας" λέει να περιμένεις λίγο ακόμη...
δεν έχουν χρεοκοπήσει (και με τη βούλα") ακόμη...
Eδώ είναι και η διαφωνία μας. Αυτή τη φορά το μέταλλο δε θα ακολουθήσει την πτωτική πορεία του 2008-2009 πιστεύω αλλά θα αποτελέσει καταφύγιο γιατί η εμπιστοσύνη θα έχει χαθεί αφού δεν έχουν πια κανένα διαθέσιμο όπλο στα χέρια τους σε μια νέα καταστροφική κρίση.Δε θα ισχύσει το ιστορικό μοντέλο γιατί δεν θα υπάρξει εμπιστοσύνη στο χαρτονόμισμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι σε κάνει να πιστεύεις το αντίθετο;
Περίμενε φίλε χχχ,
Διαγραφήνα έρθει πρώτα ο "πανικός"...
και μετά τα ξαναλέμε...
Η οικονομική αβεβαιότητα και οι γεωπολιτικές εξελίξεις ανέδειξαν ως επενδυτικό καταφύγιο τον χρυσό
ΑπάντησηΔιαγραφήΕβδομαδιαία κέρδη 3,6% κατέγραψε ο χρυσός, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.097,9 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας τα υψηλότερα κέρδη από τον Αύγουστο του 2015.
Οι επενδυτές στράφηκαν εκ νέου στο πολύτιμο αυτό μέταλλο, στην προσπάθειά τους να αναζητήσουν ένα επενδυτικό καταφύγιο, εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων και οικονομικής αβεβαιότητας.
Σε μία εβδομάδα, όπου τα νέα από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Κορέα ήταν καταιγιστικά, αλλά και οι διεθνείς αγορές και το πετρέλαιο κατέγραψαν πτωτικό ράλι, ο χρυσός… έλαμψε.
Και παρότι το μέταλλο κατέγραψε σήμερα ημερήσιες απώλειες 0,9%, εντούτοις φαίνεται να απομακρύνεται για τα καλά από τα χαμηλά έξι ετών στα οποία κυμαινόταν στα τέλη του 2015
Δάσκαλε, η περαιτέρω αναμενόμενη πτώση του μετάλλου είναι σε δολλάρια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν μιλάμε λοιπόν αγορά μετάλλου με ETF σε δολλάρια, ΟΚ.
Αν μιλάμε όμως για μέταλλο στο παντελόνι (όπως έλεγες και παλαιότερα) με Ευρώ, τότε μήπως είναι καιρός να γίνουν τα ρέστα μας μέταλλο;
Αγαπητέ φίλε Leykie,
ΔιαγραφήΟ Νεύτωνας (νομίζω) παλαιότερα είχε πει:
"μπορώ να προβλέψω με μεγάλη ακρίβεια τις κινήσεις των πλανητών...
αλλά όχι των μετοχών..."
Όπως έχω ξαναπεί αυτό γίνεται γιατί στις κινήσεις των τιμών παρεμβαίνει ο "ανθρώπινος παράγοντας" με την "ατελή" ανθρώπινη φύση του...
Κατ' αρχάς όπως έχω επισημάνει είναι άλλο πράγμα η τιμή που βλέπεις για τον χρυσό στις αγορές (με τα ETF και με ότι άλλο "αέρα κοπανιστό" υπάρχει)...
και άλλο πράγμα όταν μιλάμε για το ίδιο το μέταλλο "εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν"...
σε κάθε περίπτωση πάντως εδώ που φτάσαμε και αν κάποιος γνωρίζει το τι πραγματικά συμβαίνει τώρα...
αλλά κυρίως τι πρόκειται να συμβεί στο άμεσο μέλλον...
θα πρέπει κατά την γνώμη να έχει ήδη το 50% των αποταμιεύσεων του σε χρυσό...
και πόλεμος να μην γίνει (που θα γίνει) με τόσο χρήμα που έχουν τυπώσει ήδη όλοι τους, ο χρυσός θα έπρεπε να είναι ήδη πάνω από τα 2000$ η ουγκιά για να μην πω 3000$)...
στους λόγους για τους οποίους δεν έχει πάει ακόμη εκεί έχω αναφερθεί κατά καιρούς...
τώρα σε αυτό που διαφωνώ είναι "στα ρέστα" στο χρυσό...
και αυτό γιατί τα χαρτονομίσματα δεν έχουν καταρρεύσει ακόμη...
και μπορεί να πιστεύω ότι αυτό θα γίνει σχετικά σύντομα...
αλλά όσο ακόμη θα τα δέχονται με μεγάλη ευχαρίστηση όλοι αυτοί που κάτι παράγουν ή κάτι πουλάνε τότε νομίζω πως δεν έχει κανένα λόγο να κάνει κανείς "τα ρέστα του" χρυσό...
εκτός αν μπορείς να πας να αγοράσεις τώρα πχ ένα tablet ή έναν υπολογιστή κάπου...
δίνοντας χρυσές λίρες...
τώρα κατά την άποψή μου και με κάποια σχετική ασφάλεια ....
μπορείς να "σπρώξεις και τα ρέστα σου" όταν δεις μεγάλη πτώση στη τιμή μετά από κάποιο μεγάλο πανικό...
ή την τιμή του χρυσού να σπάει το πάνω όριο της μακροχρόνιας συσσώρευσής του...
ξέροντας για το τι πράγμα μιλάμε και το που θα πάει ο χρυσός στο τέλος...
η διαφορά από την τωρινή τιμή είναι απλά "φραγκοδίφραγκα" ...
το αν θα βρεις τότε μέταλλο στη φυσική του μορφή να αγοράσεις είναι το θέμα μας...
αλλά εγώ πιστεύω πως "όποιος ψάχνει" τελικά βρίσκει...
Ξέχασα να σου πω ότι η γυναίκα μου τελευταία με αποκαλεί (μικρό) προφήτη και φοβάται τα επερχόμενα οπότε κρατάει τα ρέστα της στον κήπο. Εγώ λοιπόν μιλούσα για τα δικά μου ρέστα.
Διαγραφή...........................................
"....όταν δεις μεγάλη πτώση στη τιμή μετά από κάποιο μεγάλο πανικό...
ή την τιμή του χρυσού να σπάει το πάνω όριο της μακροχρόνιας συσσώρευσής του..."
* Ο πανικός (έλλειψη εμπιστοσύνης στο νόμισμα) μπορεί να φέρει πτώση στην τιμή του μετάλλου και όχι το αντίθετο ;
* Ποιο είναι το άνω όριο της μακροχρόνιας συσσώρευσής του ;
"Μ' όποιον Δάσκαλο καθίσεις" φίλε Leykie,
Διαγραφή"Τέτοια γράμματα θα μάθεις"...
Καλά κάνει πάντως η γυναίκα σου που "κρατάει τα ρέστα της στον κήπο"...
αν ο κήπος βγάζει και κανένα καλό ζαρζαβατικό ...
τότε ακόμη καλύτερα...
Ο "πανικός" που έλεγα πάντως αφορά την αγορά του χρυσού...
ξέρεις ο χρυσός από το '13 βρίσκεται σε "bear market"...
και η οικονομική ιστορία έχει αποδείξει πως ένα bear market τελειώνει συνήθως με "πανικό" ...
και εγώ όπως ξέρεις είμαι φανατικός οπαδός της "Ιστορίας"...
τώρα για το "άνω όριο της συσσώρευσης"....
ξέρεις αυτά στις αγορές είναι πολύ σχετικά...
ειδικά για κάποιους σαν και εμένα που βασίζονται περισσότερο στο "ένστικτο" τους και λιγότερο στα νούμερα...
πάντως σε κάθε περίπτωση εγώ θα είχα αρχίσει να "ψάχνομαι"...
όταν η τιμή περάσει τα 1300 με 1350...
και θα "έπαιζα και τα ρέστα μου" ...
αν έκλεινε πάνω από τα 1500...
και όλα αυτά πάντως κοιτώντας ταυτόχρονα και τα "γεγονότα"...
Ναι, ο κήπος στο χωριό είναι αρκετά μεγάλος και έχω και 20 οπωροφόρα. Είχα μια κρίση προφητείας προ ετών... Έχει έρθει ο Anzere ... Είσαι ευπρόσδεκτος και για φιλοξενία.
ΔιαγραφήΓια το πετρέλαιο έχεις κάποια άποψη φίλε δάσκαλε; Εξαιρείται το σενάριο του πολέμου που όλοι ξέρουμε που θα οδηγήσει την τιμή του. Σε συνθήκες ύφεσης μπορεί να οδηγηθεί ακόμη χαμηλότερα; Γνωρίζω πως το ερώτημα είναι δύσκολο.Όμως βλέπω την κεφαλαιοποίηση του Facebook στα 276 δις και είμαι έτοιμος να κάνω λάικ σε μια πετρελαϊκή εταιρία με το 1/8 της
ΑπάντησηΔιαγραφήκεφαλαιοποίησης του Facebook. Mήπως να περιμένω να την περάσει σε κεφαλαιοποίηση και το Twitter;
Οι τιμές στα υλικά φίλε χχχ,
Διαγραφήλειτουργούν περίπου όπως ένα "εκκρεμές"...
όσο πιο πολύ απομακρύνονται από το σημείο "ισορροπίας" τους...
τόσο πιο μεγάλη η "αντίθετη" δύναμη που τους "εξασκείται"...
τώρα όσον αφορά το πετρέλαιο η γνώμη μου είναι...
πως όταν (σε λίγο) φύγει εντελώς ο "Κινέζικος αέρας"...
και ανακαλύψουν όλοι ξαφνικά πως εκτός από τον νόμο της "ζήτησης"...
υπάρχει και ο νόμος της "προσφοράς"...
και ότι "τώρα" έχουν "σηκωθεί" όχι μόνο τα Αμερικανικά σχιστολιθικά γεωτρύπανα...
αλλά και τα Αραβικά...
και το ακόμη χειρότερο ανακαλύψουν ξαφνικά όλοι πως ναι μεν χρήμα υπάρχει άφθονο "να φάνε και οι κότες"..
αλλά όμως όχι και πετρέλαιο για να πάνε βόλτα με τα Jeep-καταβόθρες τους τόσο οι περισσότεροι Δυτικοί...
αλλά "τώρα" και οι περισσότεροι Ανατολικοί...
με πρώτους και καλύτερους ξανά τους Κινέζους (καταναλωτές αυτή τη φορά) ...
τότε βλέπω το πετρέλαιο να πηγαίνει ξανά εκεί που ήταν το '07...
και ακόμη παραπάνω...
και όλα αυτά χωρίς να γίνει κάποιος πόλεμος (έστω και μικρός αλλά σε νευραλγικό σημείο)...
γι' αυτό θα ήταν κατά την γνώμη μου καλύτερο...
αντί για καμιά πετρελαϊκή ...
κάνε καλύτερα "like" σε κανένα βενζινάδικο στη γειτονιά σου...
Τελικά φίλε δάσκαλε με τα χρήματα μπορείς να αγοράσεις tablet και υπολογιστή αλλά από βενζίνη έμεινες;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ φίλε χχχ,
Διαγραφήέχω κάνει "like" από καιρό στα ποδήλατα...
έτσι όσο θα με "βαστάνε" τα πόδια μου...
δεν πρόκειται να μείνω ποτέ...
μέχρι φυσικά να με πιάσει κανένα "λάστιχο"...
Προϊόντα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πετρέλαιο ενδεχομένως να δει νέες χαμηλές τιμές κοντά στα $30 πριν μπορέσει να επανέλθει και να σταθεροποιηθεί στην περιοχή των $50-$60.
Η υπερβολική προσφορά πετρελαίου από τις χώρες τού Κόλπου, κυρίως από την Σαουδική Αραβία, προκειμένου να χαμηλώσουν τις τιμές του και να κάνουν μη συμφέρουσα την παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ είναι ο βασικός λόγος αυτής τής πτώσης. Το σίγουρο είναι ότι θα αργήσουμε αρκετά να ξαναδούμε τα επίπεδα κοντά στα $100.
Στα πολύτιμα μέταλλα, η παγκόσμια ζήτηση για χρυσό έχει παραμείνει χαμηλά για εμπορικούς σκοπούς και μόνο οι κεντρικές τράπεζες ενισχύουν τα αποθέματα στα τρέχοντα επίπεδα, που δείχνει ότι μπορεί να έχουμε μπροστά υποτιμημένες αναστατώσεις και κρίσεις.
Η ζήτηση για άργυρο παραμένει σε σταθερά επίπεδα οδηγώντας τον σε χαμηλά τριετίας.
Τα βιομηχανικά προϊόντα και τα αγροτικά προϊόντα αναμένεται να διατηρήσουν σταθερές τις τιμές τους λόγω χαμηλής ζήτησης την τελευταία περίοδο κυρίως από Κίνα---http://bankingnews.gr/τεχνική-ανάλυση-εκθέσεις/item/231670-stormharbour-από-την-παγκοσμιοποίηση-στον-απομονωτισμό-το-χα-το-2016-στις-800-μον.html