και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

“Ανασταίνουν” τα νεκρά άλογα πριν τα “σκοτώσουν”.


Όταν αρχίζουν και τρέχουν όχι μόνο τα "κουτσά" αλλά ακόμη και τα “νεκρά” άλογα, το “ράλι” είναι πια έτοιμο να μας αφήσει “χρόνους”.

Ο “Καθηγητής Λυκείου”

6 σχόλια:

  1. Μάλλον μόνο εμείς οι δύο είμασθε που το πιστεύουμε...χα...χα...καλό Σκ, ευχαριστούμε για το σχόλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεταφέρω για όποιον ενδιαφέρεται την απάντηση σε έναν φίλο ο ποίος με ρώτησε για την πορεία του ΧΑΑ..

    -------------------------------------------------------------------------------
    Αγαπητέ Φίλε,

    Νομίζω κάποια στιγμή πως θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις αν επενδύεις στο χρηματιστήριο ή αν "τζογάρεις".

    Αν πάλι χρησιμοποιείς ένα μέρος του χαρτοφυλακίου σου να επενδύεις και κάποιο άλλο για να τζογάρεις αυτό δεν είναι κατ' ανάγκη κακό.

    Με αυτή τη λογική δεν διαφωνώ με την επιλογή σου να αγοράσεις ΑΛΦΑ και αυτό γιατί θεωρώ ως πολύ πιθανό σενάριο να "ανεβάσουν" τις τράπεζες πριν τις ΑΜΚ.

    Μόνο που όπως σωστά ανέφερες θα πρέπει όταν ανακοινωθεί η τιμή της ΑΜΚ να έχεις πουλήσει γιατί τότε όλοι θα θέλουν να πουλήσουν υψηλά και να αγοράσουν φθηνότερα τα κομμάτια της ΑΜΚ, άσε που με τόσα δις που απαιτούνται όλοι τότε θα ψάχνουν για ρευστό.

    Το κακό όμως είναι κατά την γνώμη μου ότι αυτό θα το έχουν σκεφτεί και οι περισσότεροι για αυτό καλύτερα να μην είσαι και πλεονέκτης που έλεγε και ο αείμνηστος Χατζηχρήστος.

    Πάντως να ξέρεις ότι μέχρι τον Απρίλιο θα έχουμε κατά την γνώμη μου μια πολύ σημαντική διόρθωση ίσως και κορυφή αν τα διεθνή ή Ευρωπαϊκά γεγονότα εξελιχθούν γρηγορότερα από ότι περιμένουμε.

    Με την ΓΕΒΚΑ δεν συμφωνώ από θεμελιακή άποψη γιατί δεν βλέπω άμεσο φώς στα κέρδη της.

    Πάντως όπως ίσως διάβασες στο σχόλιό μου από εδώ και πέρα χρειάζεται προσοχή γιατί άρχισαν να "ξυπνάνε" και τα ζόμπι και αυτό είναι κατά την γνώμη μου κακό τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα...

    Πάντως τις 1000 μονάδες τουλάχιστον πιστεύω και εγώ πως θα τις δούμε σύντομα στο ταμπλό του ΧΑΑ..

    Αυτό που δεν ξέρω βέβαια είναι αν αυτό το οποίο περιμένουν σχεδόν όλοι σήμερα είναι τελικά καλό ή κακό για την άμεση πορεία του ΧΑΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. άρα να πουλάω κι εγώ σιγά σιγά την εθνική... αγόρασα παλιά ας πούμε για επένδυση (τρομάρα μου) και τώρα μείνανε κάτι λίγα (καλά να πάθω). Όμως συμβαίνει το εξής παράξενο. Ενώ τα πολλά γίνανε λίγα, εγώ πλέον το έχω πάρει στην πλάκα (ή μάλλον αυτό δεν είναι καθόλου παράξενο, με δεδομένο το πόσο λίγα μείνανε) και λέω να αγοράσω κάτι με στόχο ένα πολύ μικρό κέρδος, έτσι για να δω πως είναι να πουλάς με κέρδος. Μπας και ξέρεις κανά άλογο (έστω και ντοπαρισμένο) να ποντάρω? Τι γνώμη έχεις για ΣΩΛΚ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Giorgio,

      Όπως έχω ξαναπεί το χειρότερο στις αγορές δεν είναι να χάνει κανείς τα λεφτά του, αλλά να χάνει την ψυχολογία του και αυτό γιατί τότε δεν πρόκειται να πάρει πίσω τα λεφτά του ποτέ.

      Από αυτή την άποψη λοιπόν καλά κάνεις και παίρνεις στην πλάκα την χασούρα σου στην Εθνική.

      Αρκεί φυσικά να έβγαλες τα συμπεράσματά σου και να μην ξανακάνεις το ίδιο λάθος ξανά.

      Τώρα όσον αφορά εμένα, δεν είμαι ειδικός στα άλογα ούτε με εισαγωγικά είτε χωρίς και ειδικά σε αυτά που είναι "ντοπαρισμένα".

      Και τα ΣΩΛΚ είναι ένα "ντοπαρισμένο" κατά την γνώμη μου "άλογο".

      Και αυτό γιατί έχει κάνει μια τεράστια και γρήγορη κούρσα από το 0,8 στα 2,4.

      Ξέρεις στις επενδύσεις ισχύει πως αυτός που σπεύδει πρώτος συνήθως κερδίζει τα πολλά, αυτός που έρχεται αργότερα κερδίζει λιγότερα και αυτός που έρχεται τελευταίος και "καταϊδρωμένος" χάνει.

      Έτσι αν είχες αγοράσει τα ΣΩΛΚ στα 0,8 στην άνω διάσπαση μετά από την μεγάλη συσσώρευση τώρα θα είχες κερδίσει τα πολλά, αν είχες αγοράσει στα 1,4 στην επόμενη διάσπαση θα είχες κερδίσει τώρα λιγότερα αλλά πάλι αρκετά, ενώ κατά την γνώμη μου αν αγοράσεις τώρα (πάντα για βραχυπρόθεσμα) μπορεί να πάρεις ένα μικρό σχετικά κέρδος, αλλά το πιο πιθανό είναι κατά την γνώμη μου πως θα χάσεις (πάντα βραχυπρόθεσμα).

      Γι' αυτό θα σου προτείνω αν έχεις κάποιο "νταλκά" και θέλεις οπωσδήποτε να την αγοράσεις, να περιμένεις να διορθώσει τουλάχιστον ένα 15 με 20% από εδώ που είναι τώρα.

      Βέβαια δεν λέω τα αποτελέσματα της ΣΩΛΚ ήταν αρκετά καλά και μπορεί οι προοπτικές της με τα νέα πιθανά ενεργειακά της έργα να είναι καλές, αλλά κατά την γνώμη μου αν αγοράσεις τώρα θα είσαι μάλλον από τους τελευταίους, από αυτούς δηλαδή που είδαν αργά το φως στο "πάρτι" και μπήκαν....

      Και ξέρεις οι τελευταίοι είναι συνήθως αυτοί που πληρώνουν και τον "λογαριασμό"....

      Διαγραφή
  4. ALERT..

    Αγαπητοί φίλοι,

    Τα σημάδια πως αρχίζει και γίνεται διανομή χαρτιών στην Ελληνική αγορά όλο και πληθαίνουν.

    Έχω την εντύπωση πως σε πολλά χαρτιά οι "τύποι" σηκώνουν βιαστικά και απότομα τα χαρτιά τους μάλλον για να τα χώσουν.

    Η γνώμη μου είναι πως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να κυνηγά κανείς τις τιμές μετοχών που έχουν τρέξει πάρα πολύ και τώρα κάνουν για "πλάκα" ένα +15% με 20%.

    Καλό είναι κανείς κατά την γνώμη μου να αρχίσει σιγά σιγά να σπρώχνει και αυτός κανένα χαρτί, παίρνοντας τα κέρδη του ...

    Γιατί ως γνωστόν : " Η Μάνα του "Χωσέ" δεν έκλαψε ποτέ..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.