και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ένας είναι ο εχθρός, ο Αποπληθωρισμός....

ή αλλιώς:

"Το μανιφέστο του πληθωρισμού..."

Προλετάριοι της “Νέας” οικονομίας όλου του κόσμου ενωθείτε με τους κεντρικούς τραπεζίτες όλων των κρατών που τυπώνουν τώρα σαν τρελοί και βγείτε έξω στους δρόμους, δανειστείτε και ξοδέψτε και εσείς σαν τρελοί, γιατί δεν έχετε τίποτε άλλο να χάσετε παρά μόνο τις φθηνές τιμές.

Εσείς πατριώτες λυπάμαι πολύ χάσατ(μ)ε .....

Ο ΔασκαΛάκος....

5 σχόλια:

  1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΑΤΗΡΑΙΙΣΩΝ ΣΩΣΤΟΣ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πώς τα φερε η τύχη Δάσκαλε, η μοίρα της Ελλάδας να συναρτάται με το τύπωμα που θα (υποχρεωθεί;) να κάνει η ΕΚΤ. Για μας τους μπατηρησμένους Έλληνες, ένα ρητό ισχύει νομίζω περισσότερο απο κάθε άλλο:
    Τυπώστε γιατί χανόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕ ΠΑΛΛΗΚΑΡΗ ΚΟΨΕ 1 ΤΡΙΣ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΟ ΔΩΘΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΤΑ ΣΙΣΣΙΤΙΑ Το ενδιαφέρον συγκέντρωσαν και πάλι σήμερα οι δηλώσεις των αξιωματούχων της Fed καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να διακρίνουν τις προθέσεις της κεντρικής τράπεζας όσον αφορά το πρόγραμμα αγορών ομολόγων που υλοποιεί για την τόνωση της οικονομικής ανάκαμψης.

    Οι συζητήσεις για μια μείωση της νομισματικής τόνωσης στην οικονομία από την Federal Reserve θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ακόμη και από τον Δεκέμβριο, εκτίμησε σήμερα ο Dennis Lockhart, επικεφαλής της Atlanta Federal Reserve Bank.

    Το θέμα της μείωσης του προγράμματος αγορών ομολόγων από το υφιστάμενο επίπεδο των 85 δισ. δολ. θα μπορούσε να συζητηθεί τον επόμενο μήνα, δήλωσε ο Lockhart μιλώντας στο Bloomberg Radio.

    Από την πλευρά του ο Richard Fisher, πρόεδρος της Dallas Federal Reserve, σημείωσε σε συνέντευξή που παραχώρησε στο CNBC ότι το πρόγραμμα αγορών ομολόγων της κεντρικής τράπεζας δεν μπορεί να συνεχιστεί επ΄ αόριστον.

    "Ο ισολογισμός [της Fed] είναι 4 τρισ. δολ. και υπάρχουν όρια σε αυτά που μπορεί να κάνει η Federal Reserve", πρόσθεσε ο Fisher.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δάσκαλε, την άποψή σου, ώς έχουν τα πράγματα στην Ελλάδα, ειδικά, είναι κακό πράγμα ο αποπληθωρισμός (όσον αφορά την πραγματική οικονομία, όχι δημοσιονομικά);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Λήσταρχε,

      Ο αποπληθωρισμός είναι ο εχθρός της "φούσκας".

      και τις περισσότερες φορές είναι κακός για "εμάς" και καλός όταν πρόκειται για τους άλλους..

      γιατί σχεδόν πάντα μια "φούσκα" είναι σαν μια καμπούρα..

      και ως γνωστόν ένας "καμπούρης" βλέπει πάντα την καμπούρα του άλλου...

      και ποτέ την δικιά του....

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.