και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Πάλι “ρεζίλι” γίναμ(τ)ε...

Και σας είπα βρε Αμερικανάκ(ι)α Fun(d)s...

Κάντε ότι κάνετε στο ΧΑΑ αλλά πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα τριμήνου, γιατί μετά θα γίνουμε ξανά “ρεζίλι”......

Ο ΔασκαΛάκος....

19 σχόλια:


  1. Marc Faber: Προσοχή... Μια μαζική κερδοσκοπική φούσκα απειλεί τις αγορές - Συστήνει short τοποθετήσεις στις μετοχές

    29/11/2013 - 20:22 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
    Εκτύπωση
    E-mail




    Marc Faber: Προσοχή... Μια μαζική κερδοσκοπική φούσκα απειλεί τις αγορές - Συστήνει short τοποθετήσεις στις μετοχές


    Η φούσκα επεκτείνεται από τις μετοχές μέχρι τα ομόλογα και το bitcoin

    Στο κατώφλι μιας μαζικής κερδοσκοπικής φούσκας εισέρχεται η παγκόσμια οικονομία, προειδοποιεί ο γνωστός αναλυτής Marc Faber, συστήνοντας μάλιστα στους επενδυτές να προχωρήσουν σε short τοποθετήσεις στις μετοχές!
    "Μπαίνουμε στο κατώφλι μιας μαζικής κερδοσκοπικής φούσκας", τονίζει ο γενικός διευθυντής της Marc Faber Limited, χαρακτηρίζοντας μάλιστα... γιγάντια τη φούσκα αυτή!
    Όπως εξηγεί, η φούσκα επεκτείνεται στα πάντα! Από τις μετοχές μέχρι τα ομόλογα και το bitcoin! Αιτία; Όπως εκτιμά ο Faber, η υπερβολική ρευστότητα που παράσχουν στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα οι κεντρικές τράπεζες.
    "Οι διεθνείς αγορές μπορούν να συνεχίσουν να κινούνται ανοδικά, ακόμη κι αν επικείται το ξέσπασμα της επόμενης φούσκας....", σπεύδει να εξηγήσει ο αναλυτής. Και διευκρινίζει πως "οι αγορές μπορούν να καταγράψουν κέρδη έως 20%, όσο οι κεντρικές τράπεζες τυπώνουν χρήμα...".
    Ωστόσο, ο Faber σπεύδει να προειδοποιήσει τους επενδυτές πως σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα οι μετοχές θα τους απογοητεύσουν...
    Υπενθυμίζεται εδώ πως, σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο αναλυτής έχει κάνει σαφή την προτίμησή του στις ευρωπαϊκές μετοχές έναντι των αμερικανικών και των αναδυόμενων.
    www.bankingnews.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα που μας αναβάθμισαν Κώστα δεν έχουμε ανάγκη....
    http://www.capital.gr/News.asp?id=1917415

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγά την αναβάθμιση φίλε Δημήτρη,

    Κανονικά έπρεπε να μας είχαν αναβαθμίσει όχι στην κατηγορία C αλλά στην κατηγορία του Α και αυτό γιατί μπορεί μεν να έχουμε ή να μην έχουμε πλεόνασμα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι τώρα πια έχουμε έλλειμμα από τα μικρότερα στην ΕΕ.

    Τι επειδή έχουμε μεγάλο χρέος το οποίο δεν πρόκειται να πληρωθεί ποτέ;

    Γιατί μήπως οι άλλοι πρόκειται να το πληρώσουν...;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΛΕΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΦΡΑΓΚΟ Με τα τελευταία γεγονότα στην ανατολική θάλασσα της Κίνας να απασχολούν έντονα τη διεθνή επικαιρότητα, γεγονότα τα οποία έχουν να κάνουν κύρια με την ανακήρυξη από το Πεκίνο της Ζώνης Αεράμυνας (ADIZ) μια στρατιωτική αντιπαράθεση στην περιοχή είναι πάντα ένα ανοικτό ενδεχόμενο.

    Η Κίνα και όπως προειδοποίησε θα χρησιμοποιήσει την στρατιωτική της ισχύ για την επιτήρηση της ζώνης Αεράμυνας κάτι που έπραξε και σήμερα με την αποστολή μαχητικών της αεροσκαφών να αναγνωρίσουν σχηματισμό ιαπωνικών και αμερικανικών αεροσκαφών τα οποία είχαν εισέλθει στην ADIZ.

    Η σημερινή αντιπαράθεση αποτέλεσε μια πρώτη γεύση των γεγονότων που θα επακολουθήσουν. Ιάπωνες και Αμερικανοί δεν πρόκειται να σταματήσουν να πετούν εντός της ADIZ μη αναγνωρίζοντας τη δικαιοδοσία της Κίνας σε αυτή και μη υποβάλλοντας σχέδια πτήσης και με την Κίνα να επιχειρεί να αποδείξει ότι είναι αυτή που έχει την απόλυτη δικαιοδοσία.

    Έτσι οι πτήσεις όλων των ιαπωνικών αεροσκαφών και των αμερικανικών είναι σίγουρο πως θα αναχαιτίζονται ή τουλάχιστον θα αναγνωρίζονται από κινεζικά μαχητικά. Από εκεί και πέρα είναι στην «ευχέρεια» της Κίνας να προκαλέσει ένα θερμό επιδόσου ανά πάσα στιγμή εάν θεωρήσει πως πρέπει να αντιδράσει πιο δυναμικά απέναντι στις ιαπωνικές και αμερικανικές «προκλήσεις».

    Η στρατιωτική ισχύς της Κίνας πάντα αποτελούσε ένα σοβαρό ερωτηματικό αναφορικά με το πόσο θα μπορούσε να αντιπροσωπεύσει στην πράξη ένα πραγματικά υπολογίσιμο αντίπαλο απέναντι στην αμερικανική τεχνολογική ανωτερότητα.

    Αρχής γενομένης από την προηγούμενη δεκαετία οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις έχουν περάσει σε φάση εκσυγχρονισμού με προγράμματα νέων οπλικών συστημάτων τα οποία αναπτύσσονται εγχώρια ή αποτελούν κινεζικές εκδόσεις ρωσικών κυρίως συστημάτων.

    Στο Στρατό την Αεροπορία αλλά και το Ναυτικό οι κινεζικές δυνάμεις έχουν περιέλθει σε μια φρενήρη προσπάθεια επανεξοπλισμού. Παραδείγματα όπως το νέο κινεζικό αεροπλανοφόρο Liaoning, τα νέα υπό ανάπτυξη μαχητικά αεροσκάφη J-20 , J-31 και J-16 όπως και το υπό ανάπτυξη άρμα μάχης τρίτης γενιάς ΜΒΤ-3000 είναι μόνο μερικά από τα προγράμματα αιχμής των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων.

    Βέβαια το μεγάλο ερωτηματικό είναι αυτό της τεχνολογικής τους στάθμης και αξιοπιστίας αλλά ο στόχος της Κίνας δεν είναι τόσο η τεχνολογική υπεροχή, τουλάχιστον όχι προς το παρόν, αλλά ο συνδυασμός ποσότητας και στο μέτρο του δυνατού ποιότητας.

    Πάντως στον τομέα της Αεροπορία ως ο πιο κρίσιμος στη συγκεκριμένη διαμάχη η Κίνα παρατάσσει περί τα 500 πρώτης γραμμής μαχητικά (Su-27SK/UBK, Su-30MKK, Su-30MK2, J-10, J-11 και J-16) και αρκετές εκατοντάδων παλαιότερα όπως J-7, J-8 και Q-5 Nanchang τα οποία όμως έχουν έννοια μόνο για την υπεράσπιση μητροπολιτικού εδάφους και όχι για αποστολές εναέριας υπεροχής σε χώρο που δεν ελέγχεται από την φίλια αεράμυνα.

    Το σημερινό καθεστώς των J20/31 πέρα από τις γνωστές φωτογραφίες και βίντεο των πρώτων πτήσεων και τροχοδρομήσεων είναι άγνωστο και κατά συνέπεια δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα πότε αυτά τα αεροσκάφη θα εισέλθουν σε ενεργό υπηρεσία.

    Το μόνο πρόγραμμα που έχει αποδώσει καρπούς με την έννοια των παραδόσεων είναι αυτό του Shenyang J-16 το οποίο αποτελεί αναβαθμισμένη έκδοση του J-11 που με τη σειρά του αποτελεί κινεζική αντιγραφή του Su-30. To J-16 το οποίο οι Κινέζοι παρουσιάζουν ως το κινεζικό F-15E Strike Eagle βρίσκεται σε υπηρεσία αλλά πολύ μικρό αριθμό μόλις 24 αεροσκάφη για να παίξει καταλυτικό ρόλο σε επιχειρήσεις αλλά στο κοντινό μέλλον πρόκειται να παραχεθί σε μεγάλους αριθμούς.

    Το κινεζικό αεροπλανοφόρο από την άλλη πλευρά βρίσκεται ήδη σε υπηρεσία αν και σε δοκιμαστικό πλου (μάλιστα επέπλευσε πρόσφατα για τη θάλασσα της ανατολικής Κίνας) εξοπλισμένο με αεροσκάφη Su33 αλλά στο μέλλον πρόκειται να φέρει το Shenyang J-15 το οποίο αποτελεί αντιγραφή του Su33 με κινεζικά ηλεκτρονικά και κινητήρες.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Η Ιαπωνία καλεί τον ICAO να παρέμβει για τη ζώνη εναερίου ελέγχου στην Κίνα












    Εκτύπωση σελίδας

    Αποθήκευση σελίδας

    Αποστολή με e-mail

    Προσθήκη στο αρχείο


    Μέγεθος κειμένου







    Η Ιαπωνία ζήτησε από την Διεθνή Οργάνωση Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) να ενεργήσει σχετικά με την κήρυξη την περασμένη εβδομάδα από την Κίνα μιας ζώνης εναέριου ελέγχου στην Ανατολική Σινική Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα το ιαπωνικό υπουργείο Εξωτερικών.

    Έχοντας την υποστήριξη των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Αυστραλίας, Ιάπωνες απεσταλμένοι συναντήθηκαν για το θέμα αυτό με αξιωματούχους του ICAO η οποία εδρεύει στο Μόντρεαλ του Καναδά.

    Η Ιαπωνία υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητη μια ανάμειξη του ICAO στην υπόθεση αυτή, καθώς οι ενέργειες της Κίνας μπορεί να απειλούν την ασφάλεια και την τάξη στην πολιτική αεροπορία.

    Το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Κιόντο μετέδωσε ότι η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά σε οποιαδήποτε ανάμειξη της ICAO στην υπόθεση αυτή.

    πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αρκετές φορές από αυτή τη στήλη, έχουμε μιλήσει (με συγκεκριμένους αριθμούς) για τα προβλήματα τα οποία όλα δείχνουν ότι κρύβει η Γερμανία, αναφορικά με τον τραπεζικό της κλάδο. Θυμίζουμε ότι το χρηματοοικονομικό σύστημα της Γερμανίας κατά την περίοδο της κατάρρευσης Lehman Brothers και της πιστωτικής κρίσης στις ΗΠΑ, ουσιαστικά χρεοκόπησε και χρειάστηκε η παρέμβαση της ίδια της FED !!!!! (της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας – η οποία είχε σώσει και αρκετές Ελβετικές Τράπεζες – με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την UBS), η οποία έσωσε τις γερμανικές τράπεζες με κεφάλαια που έφθασαν περίπου στα 600 με 650δις ευρώ (ποσά φυσικά που κανείς δε γνωρίζει που βρίσκονται γραμμένα).

    Πάμε λοιπόν να δούμε σε αυτό το σημείο ένα πολύ ενδιαφέρον πρόσφατο άρθρο-συνέντευξη της Wall Street Italia, στο οποίο σημειώνεται, ανάμεσα σε άλλα, ότι οι Γερμανοί θέλουν o οικονομικός έλεγχος των τραπεζών να γίνει από τις επιμέρους νομισματικές αρχές, με κίνδυνο να έχουμε ένα αποπληθωριστικό σπιράλ.

    Η Γερμανία κρύβει την σοβαρή κρίση των τραπεζών της και γιαυτό θα ήθελε ο έλεγχος των ισολογισμών των πιστωτικών ιδρυμάτων στην ευρωζώνη να γίνει από τις νομισματικές αρχές της κάθε χώρας . Για να συνεχίσει την επιχείρηση καμουφλάζ. Πιο συγκεκριμένα, αυτό υποστηρίζει ο Κριστιάν Μαράτσι (Christian Marazzi) , καθηγητής και διευθυντής οικονομικών ερευνών στην Πανεπιστημιακή Σχολή της ιταλόφωνης Ελβετίας .

    Σε επίπεδο ευρωπαϊκών πολιτικών , για το Βερολίνο, η Γηραιά Ήπειρος είναι μια όλο και πιο σημαντική αγορά και οι εξαγωγικές εταιρείες της συναλλάσσονται όλο και περισσότερο με την Ασία . Έχοντας λοιπόν πλήρη επίγνωση της κατάστασης , αδιαφορούν για τις διεθνείς επικρίσεις από πλευράς ΔΝΤ , Ηνωμένων Πολιτειών και Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το υπερβολικά θετικό εμπορικό πλεόνασμα που εμφανίζουν, στο 7 % του ΑΕΠ , για το οποίο η ατμομηχανή της Ευρώπης θα μπορούσε να υποστεί πειθαρχικές κυρώσεις . Η γερμανική συμπεριφορά είναι αντίθετη με την ανάκαμψης της εγχώριας ζήτησης .

    Όσον αφορά την ευνοϊκή μεταχείριση στη χορήγηση δανείων σε ιταλικές τράπεζες ,κάνοντας δεκτά ιταλικά ομόλογα ως εγγύηση ,ο Μάριο Ντράγκι δεν έχει καμία εναλλακτική λύση , αφού δεν είναι σε θέση να ενεργήσει ως δανειστής έσχατης ανάγκης. Σε έναν κόσμο τέλειο, οι μέθοδοι αυτές στα όρια της νομιμότητας θα έπρεπε να καταδικάζονται , αλλά η ΕΚΤ πρέπει να λειτουργήσει σε ένα περιβάλλον , αυτό του ευρώ , κάθε άλλο παρά ιδανικό .

    Ο Ντράγκι προσπαθεί να ακολουθήσει τις έκτακτες στρατηγικές νομισματικής χαλάρωσης των άλλων κεντρικών τραπεζών . Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ρευστότητας των τραπεζών των χωρών της περιφέρειας , οι οποίες διαφορετικά θα παρέλυαν , λόγω της έλλειψης αποδεκτών ασφαλειών που πρέπει να χορηγήσουν στην ΕΚΤ , ο Ντράγκι βρήκε μια καινοτόμο λύση, η οποία , ωστόσο, είναι ένα χτύπημα κάτω από τη μέση για τους Γερμανούς , οι οποίοι από την πλευρά τους, συνεχίζουν να φοβούνται τον πληθωρισμό σε μια εποχή που ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού είναι πραγματικός, αν και ακόμα μακριά
    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ Η συζήτηση με τη μορφή συνέντευξης….

    WSI : Σύμφωνα με τις πηγές που αναφέρουν οι Financial Times , στο εσωτερικό του διευθυντηρίου της ΕΚΤ δημιουργείται κλίμα κατά της Ιταλίας μεταξύ των εκπροσώπων των λεγόμενων "ενάρετων" χωρών, των χωρών με ΑΑΑ πιστοληπτική ικανότητα. Υπάρχουν περιθώρια ελιγμών από πλευράς Ντράγκι ;

    Christian Marazzi : Ναι , φαίνεται πράγματι, ότι η ένταση μεταξύ του Ντράγκι και των γερμανικών γερακιών, με τον " υπεργερμανό "οικονομολόγο Hans - Werner Sinn , ως εκπρόσωπο της συντηρητικής γραμμής , οδεύει επικίνδυνα προς μία ρήξη .Υπάρχουν προφανώς δύο προσεγγίσεις ως προς το όλο ζήτημα της μελλοντικής νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ , με τον Ντράγκι να προσπαθεί να " εξαμερικανίσει " την ευρωπαϊκή νομισματική πολιτική με πολιτικές ποσοτικής χαλάρωσης , αγορά ομολόγων του Δημοσίου ( "ό,τι χρειαστεί") και ,στο μέλλον, ιδιωτικά ομόλογα και , πάνω απ 'όλα , με στόχο να καταστεί η ΕΚΤ ο μόνος επόπτης της τραπεζικής ένωσης μέσα από την ανάλυση των ισολογισμών των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών τραπεζών .

    Από γερμανικής πλευράς , αλλά και ολλανδική και αυστριακή , όλα όσα κάνει ο Ντράγκι , όπως η μείωση του βασικού επιτοκίου, εκλαμβάνονται ως πραγματική απειλή για την κυριαρχία των "ενάρετων" χωρών, προς όφελος των λεγόμενων περιφερειακών χωρών , ιδιαίτερα της Ιταλίας , τον εύκολο στόχο των γερακιών που σε αυτό το παιχνίδι είναι καλοί, με δεδομένη την πολιτική αδράνεια του συνασπισμού και ότι προσεγγίζουμε το σημείο κρίσης του ιταλικού δημόσιου χρέους , της ανεργίας , της κατανάλωσης , κλπ. .. Γιατί , ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού που είναι υπαρκτός ( αν και , σε ευρωπαϊκό μακροοικονομικό επίπεδο, βρίσκεται ακόμα υπό έλεγχο και σαυτό συμφωνώ με την ανάλυση του Wolfang Munchau στους χθεσινούς Financial Times ) και, συνεπώς μια επεκτατική νομισματική πολιτική είναι σίγουρα αναγκαία ; Γιατί οι Γερμανοί είναι πεπεισμένοι ότι ο αποπληθωρισμός του κόστους , του κόστους των μισθών κατά κύριο λόγο , είναι αυτό που χρειάζεται για να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη με εξαγωγικό προσανατολισμό , χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα για την αναζωογόνηση της εγχώριας ζήτησης .

    Μια θεώρηση,των Γερμανών , που τελικά την επικρίνουν τώρα όλοι ( από το ΔΝΤ μέχρι τον P. Krugman ) , κάτι που όμως τους αφήνει αδιάφορους , ίσως επειδή αισθάνονται ότι " προστατεύονται" από τη στρατηγική στροφή των εξαγωγών τους σε χώρες της Ασίας , οπότε γι αυτούς η Ευρώπη τείνει να είναι μια αγορά όλο και λιγότερο σημαντική . Το περιθώριο ελιγμών του Ντράγκι , αναμφίβολα , συρρικνώνεται, αλλά πολλά εξαρτώνται από την κυβέρνηση ευρείας συναίνεσης μεταξύ της Μέρκελ και του SPD , η οποία έχει βασικό στόχο τον καθορισμό των κατώτατων μισθών και μια χαλάρωση των μέτρων λιτότητας στη Γερμανίας . Εάν , πολιτικά , τα πράγματα πάνε προς αυτή την κατεύθυνση ,τότε ο Ντράγκι θα μπορούσε να έχει πολιτική στήριξη ακριβώς μέσα στη Γερμανία , και η διάσταση θα μετατοπιζόταν από το εσωτερικό της ΕΚΤ στη νέα γερμανική κυβέρνηση και τη σχέση μεταξύ αυτής και της Bundesbank .

    WSI : Ο Ντράγκι που θέλει τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια πριν από τη μετάβαση στην τραπεζική ένωση. ευνοεί τις ιταλικές τράπεζες αξιολογώντας ως Α τους τίτλους που δίνονται ως ενέχυρο από τις τράπεζες . Μπορούμε να μιλήσουμε για δόλια μέθοδο;




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ CM : Αν είναι έτσι, τότε το ζήτημα είναι το λιγότερο λεπτό . Και είναι λεπτό επειδή το ζήτημα της διαφάνειας είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την οικοδόμηση της τράπεζας ένωσης και τα μέτρα ελέγχου των ισολογισμών των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών τραπεζών . Οι Γερμανοί φοβούνται ότι έτσι θα αποκαλυφθούν οι ισολογισμοί των τραπεζών τους , επειδή είναι σε άθλια κατάσταση . Σκεφτείτε ότι η Commerzbank είναι εκτεθειμένη ως προς το ένα τέταρτο των εσόδων που σχετίζονται με τη ναυτιλία , και αυτό σε μια εποχή που το παγκόσμιο εμπόριο είναι σε κάθετη πτώση , και όλoς ο κλάδος της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) περνάει μια πραγματική κρίση υπερπαραγωγής . Γι 'αυτό οι Γερμανοί θα ήθελαν ο έλεγχος των ισολογισμών των τραπεζών να γίνει από τις νομισματικές αρχές της κάθε χώρας , ακριβώς για να διαχειριστούν με το δικό τους τρόπο αυτή την μέχρι σήμερα μασκαρεμένη τραπεζική κρίση . Γι 'αυτό θα ήταν καλύτερα να διασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή διαφάνεια και να αποφύγει να κατηγορηθεί για δόλιες μεθόδους .

    WSI - Η ευρωζώνη ζει με τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού : αυτό αποτελεί κίνδυνο για την ανάκαμψη ή θα μπορούσε να τονώσει την κατανάλωση , πριν το εισόδημα πέσει και πάλι ;

    CM : Ο αποπληθωρισμός αυξάνει την κατανάλωση σε σύντομο χρονικό διάστημα , αλλά από την πλευρά της προσφοράς αγαθών και υπηρεσιών έχει μια ευεργετική επίδραση , μόνο από την άποψη των εξαγωγών . Και αυτό συμβαίνει στην Ισπανία . Στην πραγματικότητα , ο αποπληθωρισμός είναι ένας κίνδυνος , διότι δημιουργείται ένα ντόμινο στασιμότητας / μείωσης των ονομαστικών μισθών που δεν ενθαρρύνει τις επενδύσεις και κατά συνέπεια , συμβάλλει στην περαιτέρω μείωση της συνολικής ζήτησης . Η αποπληθωριστική σπείρα είναι επιβλαβής : βοηθά , αλλά όχι για πολύ , μια ανάπτυξη προσανατολισμένη στις εξαγωγές( σε μια περίοδο που η παγκόσμια ζήτηση δεν προχωράει , και λόγω του εν εξελίξει νομισματικού πόλεμου) , αλλά με τίμημα την αχαλίνωτη φτώχεια . Οριακή ανάπτυξη εν μέσω φτώχειας , να τι είναι ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού . Και τότε έχει δίκιο ο Ντράγκι να προσπαθεί να τον αποτρέψει με μια επεκτατική νομισματική πολιτική . Μένει να δούμε αν η ένεση ρευστότητας " τύπου Friedman " θα καταφέρει να αντιστρέψει την τάση των τιμών . Εδώ έχω κάποιες αμφιβολίες , δεδομένου ότι η ρευστότητα που έχει δημιουργηθεί μέχρι τώρα παραμένει στα οικονομικά κυκλώματα , και δεν έχει περάσει στην πραγματική οικονομία . Είναι πιθανό ότι το επόμενο βήμα θα είναι τα αρνητικά επιτόκια από μεριάς ΕΚΤ , ικανά να αποθαρρύνουν τις τράπεζες να καταθέσουν την ίδια τη ρευστότητα στην ίδια την ΕΚΤ .

    Το γεγονός είναι ότι εφ 'όσον οι προοπτικές της οικονομίας είναι αυτές που είναι ,δηλαδή υφεσιακές, ο τραπεζικός δανεισμός σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά αναμένεται να είναι όχι μόνο μικρός , αλλά και πολύ ακριβός . Αν δεν βγούμε από τη λογική της λιτότητας , αν δεν μειωθούν οι εισοδηματικές ανισότητες, που αυξήθηκαν τρομακτικά σε αυτά τα πέντε χρόνια της κρίσης , με λίγα λόγια , αν δεν προχωρήσουμε προς μια αντιστροφή της διακυβέρνησης της κρίσης ,τότε θα είναι δύσκολο για τη νομισματική πολιτική να συμβάλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση του κίνδυνου του αποπληθωρισμού . Αυτό είναι το πραγματικό όριο της επεκτατικής νομισματικής πολιτικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Λουκά,

      Θα σε παρακαλέσω θερμά την άλλη φορά αντί να μας στέλνεις σε "επεισόδια" ειδήσεις ή απόψεις τρίτων, να μας στέλνεις απλά το link που υπάρχουν όλα αυτά για να πηγαίνει ο καθένας μας να τα διαβάζει...

      Και αυτό γιατί με τα πολλά mails εγώ προσωπικά μια κρίση "πανικού" όσο νάνε την παθαίνω..

      Διαγραφή
  9. http://bankingnews.gr/component/k2/item/119365-απίστευτες-εκφράσεις-της-τρόικας-προς-την-κυβέρνηση-«αν-θέλετε-να-κάνετε-κοινωνική-πολιτική-βρείτε-καταλύματα-σε-όσους-χάνουν-τα-σπίτια-τους».html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βασίλης Βιλιάρδος Υστερόγραφο: Η κατάσχεση της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας, από τους δανειστές, γίνεται με τη βοήθεια των αποκρατικοποιήσεων – με τις εκποιήσεις, σε τιμές ευκαιρίας, να οδηγούνται εξ ολοκλήρου στην «εξυπηρέτηση» ενός «αέναου» χρέους. Οι «μπράβοι» των δανειστών δεν είναι άλλοι από τα στελέχη της Τρόικας – αποκλειστικός σκοπός των οποίων είναι αφενός μεν η καταναγκαστική είσπραξη των οφειλών, αφετέρου η εξαγορά των κερδοφόρων επιχειρήσεων της χώρας, σε εξευτελιστικές τιμές, από τους εντολείς της.



    Η κατάσχεση της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων γίνεται με τη βοήθεια των φόρων, των χαρατσιών, των διοδίων, των τελών, των πλειστηριασμών ακινήτων, της μεταφοράς του κόστους υγείας και παιδείας στους πολίτες κοκ. – ποσά που, μέσω του δημοσίου, κατευθύνονται επίσης στους δανειστές. Οι προσοδοφόροι δε τομείς του δημοσίου, όπως η υγεία, η παιδεία και διάφορα άλλα, ιδιωτικοποιούνται από τους εισβολείς – με τη συνδρομή της ενδοτικής πολιτικής και οικονομικής εγχώριας εξουσίας.



    Όταν κατάσχεται βέβαια ολόκληρη η περιουσία σου, χωρίς να αντιδράσεις, δεν αποφεύγεις την πτώχευση αλλά, αντίθετα, εξαθλιώνεσαι και χρεοκοπείς στο διηνεκές. Φυσικά, έχοντας χρεοκοπήσει, παύεις να είσαι μέλος της νομισματικής ένωσης – στην καλύτερη των περιπτώσεων παραμένεις μη ισότιμο μέλος, αποικία μίας ισχυρότερης χώρας, με τους πολίτες σου σκλάβους χρέους.



    Οι Πολίτες δεν αντιδρούν επειδή ελπίζουν, έχουν αυτοενοχοποιηθεί, ενώ τους έχουν πείσει, μέσω της διεφθαρμένης ή απλά δειλής πολιτικής, καθώς επίσης της πληρωμένης χειραγώγησης των ΜΜΕ, πως δεν υπάρχει καμία εναλλακτική λύση. Απλούστερα ότι, τα «μέτρα» που τους προτείνουν είναι μονόδρομος – χωρίς να συνειδητοποιούν ότι, είναι πράγματι μονόδρομος, με τελικό προορισμό την κόλαση http://viliardos.capitalblogs.gr/listArticles.asp ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://www.longecity.org/forum/topic/67236-promising-results-from-cancer-immune-therapy-trials/

    Είπα να ποστάρω και κάτι εκτός θέματος (είμαι γενικά εκτός θέματος αλλά τέλος πάντων). Αν σας ενδιαφέρει, μπορώ αραιά και που (το εννοώ ε; μην τρομάξεις δάσκαλε δε θα σε πρήξω) να σας ενημερώνω για νέες θεραπείες, αντιγήρανση αλλά και νέες πηγές ενέργειας, εξωγήινους, τα τελευταία νέα της σοου μπιζ κλπ :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μη σε απασχολεί αυτό φίλε Giorgio,

    Εδώ μέσα όλοι ΕΘ (Εκτός Θέματος) είμαστε.

    Όσο για τα θέματα αυτά (θεραπείες, αντιγήρανση κτλ) νομίζω ότι μας απασχολούν όλους..

    και αυτό γιατί αφενός από την μια όλοι μας θέλουμε να ζήσουμε ακόμη και αιώνια αν γίνεται, για να ευχαριστηθούμε το επερχόμενο success story αλλά και την μακροχρόνια ανάπτυξη μας..

    ενώ από την άλλη μπορεί εδώ μέσα να είμαστε "προφήτες" αλλά από την άλλη δεν νομίζω κανείς μας να θέλει να γίνει και "μετά θάνατον προφήτης"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δάσκαλε, για να μας ξαναβάλω στο θέμα, όλο και τσιμπάει προς τα πάνω το χαα... Με βάζει σε σκέψεις να μπουμπουνίσω εκείνα τα "υπόλοιπα" που έχω κρατημένα. Απο την άλλη πάλι, μήπως έχουμε να κάνουμε με μια ειλικρινή άνοδο, και μείνουμε άχαρτοι και μπατήρηδες (αυτό το τελευταίο δεν είναι και είδηση δα) στο τέλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Λήσταρχε ψυχραιμία....

      Έχω κηρύξει εδώ και καιρό "κατάπαυση πυρός" γιατί τα Αμερικανάκια έχουν πολλές τζάμπα φωτοτυπίες για πέταμα...

      Άλλωστε αφού τα έξω έχουν αρχίσει πια και γίνονται μεγάλες φούσκες, γιατί να μην κάνουμε και εμείς καμιά φουσκίτσα της προκοπής....;;;

      Παλαιότερα θυμάμαι είχα γράψει και ένα κείμενο με τίτλο "Προλαβαίνουμε να γίνουμε και εμείς φούσκα Πατριώτες;" και η απάντησή μου ήταν "ναι"...

      Όμως παραμένω στην άποψή μου ότι η άνοδος δεν είναι σε καμιά περίπτωση "ειλικρινής" όπως λες..

      Πάρε για παράδειγμα σήμερα που οι περισσότερες μετοχές που πήγαν "μπάλα" ήταν αυτές με τα χειρότερα αποτελέσματα και τις μεγαλύτερες ζημίες, οι οποίες εδώ και 1,5 χρόνο προεξοφλούν όλο και καλύτερες ημέρες οι οποίες όμως ποτέ δεν έρχονται...

      Μπορεί βέβαια το δικό μας χρηματιστήριο να είναι πολύ μπροστά και να προεξοφλεί πχ όχι 3 με πέντε μήνες, αλλά 10 με 100 χρόνια μετά, που δεν μπορεί κάποια στιγμή θα "πατώσουμε" και οι καλύτερες ημέρες νομοτελειακά θα έρθουν....

      Όμως τώρα που μιλάμε το ΧΑΑ είναι ακόμη γεμάτο από εταιρίες "ζόμπι" μεγάλα και μικρά, αλλά και εταιρίες "υπεράνω πάσης υποψίας" οι οποίες κάποια στιγμή και σύντομα αναπόφευκτα θα "βαρέσουν κανόνι" .....

      Οπότε έχε το νου σου μην τυχών έχεις και καμιά από αυτές, και μετά μείνεις και χαρτωμένος αλλά και Μπατίρης....

      Διαγραφή
  14. χεχε, αυτό το τελευταίο, οπως προείπα, δεν θα είναι είδηση, έχω εθιστεί πλέον στη χασούρα! :)
    Πέρα απο τα αστεία, ξεφορτώθηκα τράπεζες (πλήν αλφα), διότι είναι καζίνο με σημαδεμένα χαρτιά (απο το καζίνο), οπότε πάσο εγώ, και οι βασικές θέσεις μου είναι σε ΟΠΑΠ, Μυτιλ, Σωλκ, Πλαθρ, ΜΟΗ, με ολίγη απο ΜΙΓ, ΕΛΑΚΤ και ΜΙΓΡΕ
    Ρευστότητα 70% αυτή τη στιγμή, ελπίζοντας σε μια υποχώρηση του δείκτη, αλλά δεν μου έκανε το χατήρι ο άτιμος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στα 2,60 ευρώ η τιμή στόχος για την Εθνική, στα 0,23 ευρώ για την Alpha Bank, στα 0,30 ευρώ για την Eurobank και στα 0,96 ευρώ για την τρ. Πειραιώς http://bankingnews.gr/component/k2/item/119663-nomura-δίνει-χαμηλότερες-τιμές-στόχους-έως-64-για-τις-ελληνικές-τράπεζες-και-σύσταση-πώλησης.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. http://bankingnews.gr/τεχνική-ανάλυση-εκθέσεις/item/119987-goldman-sachs-για-5-λόγους-έρχεται-άνοδος-9-για-τον-s-p-500-το-2014-με-στόχο-1950-2000-μον.html SHORTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. http://www.longecity.org/forum/topic/67383-1-million-new-organ-liver-prize-launched-at-the-world-stem-cell-summit/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.