και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Η μοίρα των “τυφλών” αγορών...


Όλοι αυτοί που τώρα έχουν “τυφλώσει” τις αγορές, στήνοντας τες προς όφελός τους “δια της πρέσας” και κομπάζουν νομίζοντας πως επιτέλους έχουν βρει ένα αστείρευτο “τζάμπα γεύμα” για να δανείζονται δωρεάν όσα θέλουν και να πράττουν “ελεύθερα” ότι επιθυμούν χωρίς κανένα περιορισμό, είναι δυστυχώς καταδικασμένοι στο τέλος να έχουν την ίδια τύχη με αυτή των κομμουνιστών, οι οποίοι ουσιαστικά κατέρρευσαν και αυτοί επειδή είχαν καταργήσει με τον δικό τους τρόπο τις αγορές.

Ο ΔασκαΛάκος...

6 σχόλια:

  1. Φίλε δάσκαλε,
    τι θες και τρώγεσαι με τις αγορές μια χαρά τα πάνε. Όσο καλά τα πάνε οι αγορές τόσο πέφτει ο χρυσός ανάθεμα τους Ρώσους βέβαια. Εξάλλου η Αμερική με τόσο χρήμα που κόβει αυξήθηκε το ΑΕΠ της κατά 0,9% νομίζω στο πρώτο τρίμηνο. Σε λίγο θα ξεπεράσουν κι εμάς. Αυτός ο χρυσός όμως που όλοι τον φτύνουν δε μπορεί να πέσει άλλο ένα 10% κι ας τον πάνε για λίγο μετά και στα 1000 αυτοί με τις πρέσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε χχχ,

      Όπως έχω ξαναπεί ..

      δώσε μου και εμένα μια πρέσα και τα πάω και εγώ "μια χαρά"...

      Όσο για το ΑΕΠ της Αμερικής δεν νομίζω να μας ξεπεράσουν.

      Μάλλον βρίσκω πιο λογικό να τους ξεπεράσουμε εμείς ακόμη και στο συνολικό ΑΕΠ, τώρα που ο Αντώνης βγήκε ξανά στις αγορές και θα έχουμε αλματώδη ανάπτυξη.

      Όσο για τον χρυσό μπορεί όλοι να τον φτύνουν τώρα όπως λες ..

      αλλά αυτός είναι απτός και σκληρός σαν "μπετονιέρα"..

      έτσι αυτό που προβλέπω εγώ είναι ότι και γι' αυτόν σε λίγο θα ισχύσει το κλασικό:

      "Τον χρυσό μην υποτιμάς ...."

      γιατί σε λίγο αυτός θα σου δίνει για να φας....."

      Διαγραφή
  2. Jeremy Grantham: Ο S&P 500 θα κάνει ράλλυ μέχρι της 2250 μονάδες, μετά η φούσκα των μετόχων θα σκάσει.
    9 αναγνώστες

    Σάββατο, 3 Μαΐου 2014
    20:56








    ''Η ανοδική αγορά πιθανότατα δεν θα τελείωση πριν από ένα ή δυο χρόνια και σίγουρα όχι πριν ο S&P 500 υπερβεί της 2250 μονάδες'', αυτό υποστηρίζει ο Jeremy Grantham στην τελευταία του τρίμηνη ενημέρωση (προς τους πελάτες του).



    ''Αυτό το έτος είναι πιθανό να είναι δύσκολο για τους επενδυτές μετοχών μέχρι τον Οκτώβριο'', προσθέτει ο Grantham, ο οποίος είναι ο ιδρυτής και διαχειριστής χρήματος με έδρα τη Βοστόνη.

    Τον Grantham ακολουθάει η φήμη ότι αντιλαμβάνεται τις χρηματιστηριακές φούσκες νωρίς.



    "Αλλά μετά την 1η Οκτωβρίου, η αγορά είναι πιθανό να γίνει ισχυρή," ιδίως μέχρι τον Απρίλη 2015, γράφει. Μέχρι της προεδρικές εκλογές του Νοέμβριου του 2016, ο S&P 500 θα έχει ξεπεράσει τις 2250 μονάδες , ίσως με ένα αξιοπρεπές περιθώριο, σύμφωνα με τον Grantham.



    Στη συνέχεια, όμως "γύρω από τις εκλογές ή αμέσως μετά, η φούσκα θα σκάσει στην αγορά, όπως κάνει πάντα ," γράφει ο Grantham. Η χρηματιστηριακή αγορά "θα επανέλθει στην κανονική της τιμή , περίπου στο ήμισυ της μέγιστης ανόδου της ή λίγο χαμηλότερα, ανάλογα με το τι μέτρα θα έχει πάρει η Fed''.



    Ο S&P 500 έκλεισε στις 1881 μονάδες την περαμενη Παρασκευή και εάν ο Grantham έχει δίκιο αυτό αντιστοιχεί σε μια άνοδο περίπου 20%.



    Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το αυθεντικό γράμμα του Jeremy Grantham http://www.gmo.com/websitecontent/GMO_QtlyLetter_1Q14_FullVersion.pdf
    http://buffettology.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=48497&blid=570

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΝ ΛΑΜΒΑΝΩ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΙΝ ΜΟΥ ΤΟΝ ΡΟΤΖΕΡ Gold: Οι πιθανότητες μιας διόρθωσης 50%



    Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι οι αγορές έχουν μεγάλες διακυμάνσεις και πάντα είχε και μια διόρθωση κατά 50 τοις εκατό είναι κοινή, η κανονική, πάντα ήταν. Ένα 50 τοις εκατό διόρθωση για το χρυσό θα είναι 960 δολάρια ανά ουγγιά. Δεν λέω ότι ως στόχο ή σύσταση ή ακόμα και μια πρόβλεψη. Είμαι απλά λέει ότι αν ο χρυσός έπεσε κάτω από το 50 τοις εκατό θα πάει σε 960 δολάρια ανά ουγγιά. και 50 τοις εκατό διορθώσεις είναι ο κανόνας. Θα ήταν ασυνήθιστο, αν δεν έχει ένα 50 τοις εκατό διόρθωσης ανά πάσα στιγμή. Σχετικά ETF: SPDR Gold Trust ETF (GLD)




    στις 15:14

    Email This

    BlogThis!

    Μοιραστείτε το στο Twitter

    Μοιραστείτε το στο Facebook

    Μοιραστείτε το στο Pinterest




    Ετικέτες: χρυσό , χρυσό σε bear market , χρυσό διόρθωση , Jim Rogers , Jim Rogers blog , SPDR Gold Trust ETF (GLD)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ εάν συμφωνητε με τον ροτζερ για διορθωση του χρυσου εως τα 960 δολλαρια τωρα το ειδα στο σαιτ το δικο σας ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΜΕΧΡΙ ΧΤΕΣ Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα αλλά και την ευρωπαϊκή περιφέρεια γενικώς, δίδει ο παγκοσμίου φήμης οικονομολόγος, Jim O’ Neil.
    Μιλώντας στο MarketWatch, ο Αμερικανός οικονομολόγος και πρώην asset manager της Goldman Sachs δηλώνει outperform για τις μετοχές σε Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία.
    «Το καλύτερο μέρος για να επενδύσει κανείς είναι η περιφέρεια της Ευρώπης» επισημαίνει χαρακτηριστικά. «Οι μετοχές σε Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ελλάδα είναι outperforming. Μάλιστα, το θετικό κλίμα για τις μετοχές θα συνεχιστεί, εξαιτίας της επιτάχυνσης της οικονομικής ανάπτυξης» διευκρινίζει εν συνεχεία http://bankingnews.gr/bank-insider/item/143174-o-jim-o’-neil-ψηφίζει…-ελλάδα-–-«το-καλύτερο-μέρος-για-να-επενδύσει-κανείς-είναι-η…-ελλάδα-και-η-ευρωπαϊκή-περιφέρεια».html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.