και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ένα “εγγυημένο” ιστορικά αποτέλεσμα...



Αν μετά το σκάσιμο μιας πιστωτικής φούσκας οι πολιτικοί και οι διοικούντες παρέμβουν μην αφήνοντας τους μισθούς να διορθώσουν ελεύθερα σε επίπεδα που επιτάσσει η πραγματική οικονομία μέσω της παραγωγικότητας, τότε σχεδόν πάντα έρχεται ένας πόλεμος για να διορθώσει αυτός τους μισθούς και να δώσει αυτός ένα τέλος στην οικονομική κρίση.

Ο ΔασκαΛάκος...


2 σχόλια:

  1. Ο George Soros "εγκατέλειψε" τράπεζες όπως η Citigroup, η J.P. Morgan Chase και η Bank of America, ενώ επένδυσε σε μετοχές του μεταλλευτικού και τεχνολογικού κλάδου. Επίσης ο Soros πούλησε το μερίδιό του στην J.C. Penney. http://www.capital.gr/News.asp?id=2017394

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

    Οι αγορές είναι φυσιολογικό να κινηθούν σε ρυθμούς ευρωεκλογών, αλλά αυτό αναμένεται να γίνει περισσότερο εμφανές στο συναλλακτικό όγκο προς το τέλος της εβδομάδας.

    Οι επενδυτές κατάφεραν να οδηγήσουν τους αμερικανικούς δείκτες υψηλότερα στο κλείσιμο της Παρασκευής και μένει να δούμε αν έχουν τη δυναμική για υψηλότερα επίπεδα. Οι μεγάλες απώλειες της περασμένης εβδομάδας μπορούν να δικαιολογηθούν από το μεγάλο ξεφόρτωμα που είχε υπάρξει στα παράγωγα του VIX με τους μεγάλους επενδυτές να επιτίθενται ξαφνικά.

    Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι οι αναδυόμενες αγορές εξακολουθούν να κινούνται προς υψηλότερα επίπεδα με το επενδυτικό συναίσθημα να βελτιώνεται συνεχώς και τις ροές τον κεφαλαίων να αποκαθίστανται. Αυτό είναι ένας κρίσιμος παράγοντας και για την πορεία των μεγάλων δεικτών.

    Στον S&P 500, οι μεγαλύτερες εντολές συγκεντρώνονται στις 1.845 μονάδες και στις 1.800 μονάδες.

    Όσον αφορά τα στοιχήματα για τα επιτόκια, οι επενδυτές πιστεύουν ότι αυτά θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα μακροπρόθεσμα. Αίσθηση προκαλεί συνομιλία που διέρρευσε κορυφαίος hedge fund manager ο οποίος συμμετείχε σε κλειστή ομιλία του Bernanke ($250.000/άτομο), ο οποίος δήλωσε ότι όσο ζει τα επιτόκια δε θα φτάσουν στο εύρος 4%-6%.

    Για σήμερα αναμένουμε περιορισμένες διακυμάνσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.