και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Η Σαμαρο-περεστρόικα...

Σύντομα ο Αντουάν με τις απολύσεις του στο δημόσιο, θα έχει την ίδια τύχη με τον Μιχαήλ που πήγε να καταργήσει την γραφειοκρατεία στον κομμουνισμό, για να διαπιστώσει δια της καταρρεύσεως του, ότι ολόκληρος ο κομμουνισμός ήταν ουσιαστικά η ίδια η γραφειοκρατεία.


Ο “Καθηγητής Λυκείου”

7 σχόλια:

  1. ΔΑΣΚΑΛΕ ΔΙΚΑΙΩΝΕΣΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΠΕΙ ΟΤΙ Ο SP500 ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΠΑΝΩ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟ ΟΚ ΓΙΑ SHORT SP500 KAI ME TA KEΡΔΗ ΘΑ ΠΑΜΕ ΚΟΥΒΑ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΠΥΡΟ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ
    Bernanke: Η Fed εργάζεται για την πλήρη ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας από την κρίση
    10/07/13 - 23:17
    Εκτύπωση
    E-mail




    «Η Fed εργάζεται για την πλήρη ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας από την κρίση»

    Τα άνωθεν διαμήνυσε ο διοικητής της Federal Reserve, Β. Βernanke, σε ομιλία του στην Βοστόνη.
    Ειδικότερα, ο B. Bernanke ξεκαθάρισε πως η ανεργία, ο πληθωρισμός και η οικονομική σταθερότητα αποτελούν πρωτεύοντες στόχους για την Κεντρική Αμερικανική Τράπεζα.
    Παράλληλα, σημείωσε πως πλέον, η διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας είναι ισότιμη με την διαχείριση της νομισματικής πολιτικής.

    www.bankingnews.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να βρε Λουκά,

      Αυτά διαβάζω και εκνευρίζομαι..

      τι δηλαδή μόνο η "Η Fed εργάζεται για την πλήρη ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας από την κρίση" ..

      Ο Αντουάν δηλαδή δεν εργάζεται το παλικάρι για την πλήρη ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας από την κρίση;

      Όχι να τα λέμε αυτά...

      Η καημένη η "χοντροκώλα" δεν εργάζεται για την πλήρη ανάκαμψη της Ευρωπαϊκής οικονομίας από την κρίση;

      Σε αυτόν τον πλανήτη φίλε Λουκά μόνο οι Έλληνες Καθηγητές είναι τεμπέληδες και δεν εργάζονται...

      Και γι' αυτό καλά θα μας κάνουν τώρα να μας απολύσουν....

      Όχι να τα λέμε αυτά έτσι....

      Διαγραφή
    2. Βασικά ,κε καθηγητή θα ξεκινήσουν από τον κλάδο σας διότι είτε μπήκατε με ΑΣΕΠ η με επετηρίδα οπότε σαν ψηφοφόροι δεν τους είστε χρήσιμοι… αρχίζουν από κει γιατι δεν τολμούν να αγγίξουν τα «δικά τους παιδιά»…

      Διαγραφή
  2. Η ΜΕΡΚΕΛ ΘΑ ΧΑΣΗ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΙΞΩ ΣΟΡΤ ΤΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ Marketwatch: Ετοιμαστείτε για το ράλι της Merkel – Η ΕΚΤ θα τυπώσει χρήμα!







    “Σημειώστε αυτή την ημερομηνία στο ημερολόγιό σας: 23 Σεπτεμβρίου. Αυτή είναι η στιγμή που οι αγορές θα δώσουν τέλος στην καλοκαιρινή ταλαιπωρία τους και θα μπουν ξανά σε ράλι”. Αυτό προβλέπει ο γνωστός δημοσιογράφος του Marketwatch και συγγραφέας οικονομικών βιβλίων, Matthew Lynn.




    Γιατί; Γιατί έως εκείνη την ημέρα, η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel θα έχει επανεκλεγεί και η ΕΚΤ θα έχει το ελεύθερο να προχωρήσει στη δική της εκδοχή της ποσοτικής χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής, λέει ο Lynn.




    Όπως εξηγεί, μπορεί η Fed να θεωρεί ότι η δουλειά της στις ΗΠΑ έχει τελειώσει, και να ετοιμάζεται να δώσει τέλος στο δικό της πρόγραμμα τυπώματος χρήματος, όμως, στην Ευρωζώνη, τα πράγματα είναι πολύ άσχημα.




    “Το μεγαλύτερο μέρος της ηπείρου έχει κολλήσει βαθιά σε αυτό που ευγενικά αποκαλούμε ύφεση, αλλά μοιάζει ολοένα και περισσότερο με depression (βαθιά ύφεση) κάθε μήνα που περνά”, τονίζει, επισημαίνοντας ότι ακόμα και η θεωρητικά παντοδύναμη οικονομία έχει επιβραδυνθεί.




    “Η λύση; Θα μπορούσαν να διαλύσουν το ευρώ, αλλά κανείς στο Παρίσι, τις Βρυξέλλες ή το Βερολίνο δεν θα σκεφτεί κάτι τέτοιο. Μοναδική άλλη λύση είναι να τυπώσουν χρήμα. Αυτό θα βοηθήσει με τρεις τρόπους. Θα αποκαταστήσει την κερδοφορία των τραπεζών. Θα μειώσει τις αποδόσεις των ομολόγων, βοηθώντας τις χώρες της περιφέρειας να επιστρέψουν στη φερεγγυότητα. Και ίσως ενισχύσει τη ζήτηση – αν και οι ενδείξεις από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία μαρτυρούν πως όταν οι κεντρικές τράπεζες τυπώνουν χρήμα, το ρευστό καταλήγει στις επενδύσεις και όχι στις καταναλωτικές δαπάνες”.




    Μοναδικό εμπόδιο σε αυτό το σχέδιο είναι η Γερμανία, και ειδικότερα η Bundesbank, που αντιτίθεται φανατικά στο τύπωμα χρήματος, λέει ο Lynn.




    Όμως, όπως εξηγεί, η Merkel είναι πιο πραγματίστρια. Έχει ήδη ανεχθεί, σιωπηλά, τις πιο επιθετικές πολιτικές του Mario Draghi και δεν θέλει να μείνει στην ιστορία ως η γυναίκα που επέτρεψε τη διάσπαση του ευρώ.




    “Όταν τα πράγματα φτάσουν στην ώρα της κρίσης, θα κάνει ό,τι χρειάζεται να γίνει για να σωθεί το project”, τονίζει ο αρθρογράφος. “Όμως, δεν μπορεί να το κάνει πριν από τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου. Οι Γερμανοί ψηφοφόροι εμπιστεύονται την Bundesbank περισσότερο από τους πολιτικούς τους. Και δεν τους αρέσουν οι πολιτικές που στοχεύουν να σώσουν τους ανίκανους Ιταλούς και Ισπανούς. Εάν ο πρόεδρος της Bundesbank Jens Weidmann απειλήσει να παραιτηθεί λόγω του θέματος, θα καταστρέψει τις πιθανότητες επανεκλογής της καγκελαρίου μέσα σε μία μέρα”.




    Αλλά μετά τις εκλογές, η Merkel θα έχει και πάλι την απόλυτη εξουσία και η ΕΚΤ θα προχωρήσει στο δικό της πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Θα του δώσει ένα άλλο όνομα, για να το “καμουφλάρει”, όμως, οι στόχοι θα είναι οι ίδιοι, τονίζει ο Lynn: “Θα πλημμυρίσει την οικονομία που καταρρέει με ρευστότητα, για να αποφύγει μια κανονική depression”.




    Τι σημαίνει αυτό για τις αγορές; “Εάν το τύπωμα χρήματος της Fed ήταν βενζίνη για τις αγορές, η εκδοχή της ΕΚΤ θα είναι καύσιμα για πυραύλους. Και θα προκαλέσει ένα ισχυρό ράλι τον Οκτώβριο στα χρηματιστήρια”.




    Πηγή: Marketwatch: Ετοιμαστείτε για το ράλι της Merkel – Η ΕΚΤ θα τυπώσει χρήμα! | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/17275/marketwatch-etoimasteite-gia-rali-tis-merkel-i-ekt-tha-typosei-hrima#ixzz2YgCQDeAN



    Αναρτήθηκε από "Ευθύγλωσσος" στις 00:16

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι από Σεπτέμβρη φίλε Λουκά...;;

      Τον Σεπτέμβρη εγώ θα είμαι σε διαθεσιμότητα..

      Από τώρα να αρχίσουν να τυπώνουν ..

      Τι από τώρα ..

      Από χθες..

      Γιατί θέλουμε να πάμε και Κούβα σε κανένα 5* να τους πεις...

      Ρε συ Λουκά εσύ που τους διαβάζεις κάθε μέρα όλους αυτούς..

      πές τους σε παρακαλώ να πουν στον δικό τους τον Ben..

      να τυπώσει πέντε δέκα Trillions ακόμη ..

      και να να δώσει και κάτι σε εμάς τους "φτωχούς" Έλληνες..

      για να "απογειωθούμε" και εμείς με την σειρά μας..

      γιατί αν περιμένουμε χαΐρι από αυτήν την "χοντροκώλα" ..

      ζήτω που καήκαμε....

      ΥΓ Δεν μου λες ρε συ Λουκά που ξέρεις..

      αυτός ο δημοσιογράφος ο Matthew Lynn ντε ...

      πληρώνεται για αυτά που γράφει;;;

      όχι τίποτε άλλο αλλά επειδή λένε ότι μόνο εμείς οι Καθηγητές..

      δεν αξίζουμε τα λεφτά που παίρνουμε...

      Διαγραφή
  3. κυριε καθηγητα καλημερα σας! δυστυχως με τη νοοτροπια των νεοελληνων η ελλαδα δε θα σωθει! με τη νοοτροπια του στυλ αφου πειναω εγω ας πεινασει και ο αλλος,αφου απολυομαι εγω ας απολυθει και ο αλλος δε παθε πουθενα! κανεις δε θα ελεγε οχι σε μια μειωσει των υπερβολικων μισθων των ανθρωπων του δημοσιου οπως και εγινε αλλα αυτο που γινεται δηλαδη μειωση μισθων αυξηση φορων τωρα και απολυσεις οποις πιστευει οτι θα σωθει ο ιδιωτικος τομεας τοτε ειναι γελασμενος οικτρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αναρωτιέμαι πως θα στείλουν καθηγητές σε διαθεσιμότητα, τη στιγμή που υπάρχουν τόσοι στο δημόσιο χωρίς πτυχίο, που καλούνται να φέρουν εις πέρας εργασίες χωρίς να έχουν ουσιαστικά καμία ικανότητα να το κάνουν. Πως μπορείς να διώχνεις κάποιον και να κρατάς κάποιον άλλο με λιγότερα προσόντα από αυτόν που διώχνεις? Ο δημόσιος τομέας υπολειτουργεί εξαιτίας της ανικανότητας μεγάλου μέρους του προσωπικού του, και πας και διώχνεις το μόνο κομμάτι του δημοσίου που είναι ουσιαστικά και τυπικά σε θέση να καταστήσει το δημόσιο πιο αποδοτικό?
    κ. καθηγητά, χωρίς να έχω διαβάσει τα τελευταία νέα, νομίζω ότι το σήριαλ έχει πολλά επεισόδια ακόμη. Ελπίζω όλα να πάνε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.