και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Έκτακτο επενδυτικό ανακοινωθέν..


Και που 'σαι Πατριώτη ...

Μην ξεχάσεις να πουλήσεις και τον χρυσό σου που τώρα πέφτει, μια που όπως δείχνουν τα πράγματα όλα πάνε "κατ΄ευχήν" και το Bull Market του ήδη μας τελείωσε.


Ο “Καθηγητής Λυκείου”

5 σχόλια:

  1. Φίλε καθηγητή,διαβάζω ότι η FED επιθυμεί μία σταδιακή απόσυρση της αγοράς ομολόγων.Αυτό θα οδηγούσε στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας του δολαρίου με μείωση του πληθωριστικού χρήματος.Σε μια αρκετά ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχες με το Λεύκιο παλιότερα υποστήριζες ότι ο χρυσός χάνει αρχικά τα θεμελιώδη του και μετά ακολουθεί μια άνοδος όπου τα δυνατά χέρια σπρώχνουν το χρυσό τους στους αδαείς που πληρώνουν όσο όσο.Αυτή τη φορά όμως υποστηρίζεις ότι ο κύκλος είναι πολύ δύσκολο να κλείσει με τον ίδιο τρόπο όπως το 82 στις ΗΠΑ.
    α)Ποια θα είναι η πορεία του χρυσού σε αυτές τις συνθήκες;
    Αν κατάλαβα καλά σε ομαλές συνθήκες αποκατάστασης του νομίσματος θα ήταν πτώση-άνοδος-και μετά πάλι πτώση αφού οι αδαείς θα τον αγόραζαν δίνοντας όμως αξιόπιστο νόμισμα.Τώρα όμως υποθέτεις ότι δε θα υπάρξουν ομαλές συνθήκες άρα...
    β)Τι γνώμη έχεις για τις μετοχές εταιριών πετρελαίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ΧΧΧ,

      Παλαιότερα είχα γράψει επίσης πως δεν έχει σημασία το τι επιθυμεί κανείς, αλλά το τι μπορεί να επιτύχει στην πραγματικότητα.

      Έτσι με βάση το παραπάνω δεν είναι μόνο η FED που επιθυμεί μια σταδιακή και ομαλή απόσυρση των "έκτακτων" και αντισυμβατικών" της μέτρων, αλλά και εγώ που επιθυμώ "σφόδρα" να τα φτιάξω με την Σκλεναρίκοβα.

      Ε η γνώμη μου λοιπόν είναι πως είναι πιο πιθανό στο άμεσο μέλλον να καταφέρω εγώ να "μου κάτσει" η Σκλεναρίκοβα, παρά να επιτύχει ο Ben την "ομαλή" αυτή απόσυρση της ρευστότητας.

      Και αυτό γιατί είναι σχεδόν βέβαιο για εμένα πως μόλις πάει να την αποσύρει θα γίνει της "Ελλάδας" και ακόμη χειρότερα, με την ανεργία να πάει όχι στο 8 αλλά στο 18% και το βιοτικό επίπεδο των Αμερικάνων να πάει όπως και αυτό "άπατο".

      Μόνο σκέψου να βγεί ο Μπέν και να πουλήσει 1... μόνο ένα ομόλογο Αμερικανικού χρέους να δείς τι έχει να γίνει.

      ΤΑ επιτόκια θα εκτοξευτούν σαν πύραυλος...

      ΝΑ βγεί να τα πουλήσει σε ποιόν;

      Κανείς δεν θα αγοράζει τότε γιατί θα περιμένει ότι με τόσο "πράγμα" που έχει για να πουλήσει έχει να γίνει της FED το "κάγκελο"...

      Ουσιαστικά δεν θα ψάχνει τότε για επενδυτές ο Μπέν, αλλά για τρελούς..

      Τώρα όσον αφορά τον χρυσό αυτός είναι και ο λόγος που εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα γίνει του 82 και γι' αυτό και είμαι πεπεισμένος ότι το Bull MArket του δεν έχει τελειώσει ακόμη.

      Κοίτα εδώ μέσα έχω γράψει αρκετές φορές πως τα "δυνατά" χέρια εκμεταλλεύονται τις ειδήσεις και δημιουργούν κλίμα για να σπρώξουν ή να πάρουν οτιδήποτε.

      Για παράδειγμα τώρα αν ήθελαν κατά την γνώμη μου να μας "σπρώξουν τα χρυσά" γιατί πίστευαν αλήθεια σε όλα αυτά που λέει ο Ben, θα εκμεταλλευόταν πχ την αστάθεια στο Σουέζ και θα τον πήγαιναν "μπάλα" επάνω (climax top) για να τον ξεφορτώσουν μετά.

      Να ξέρεις ότι μια μακροπρόθεσμη ανοδική αγορά που ανεβαίνει για πολλά χρόνια τελειώνει σχεδόν πάντα με ένα μεγάλο climax top (φούσκα).

      Και όσο πιο πολλά τα χρόνια τόσο πιο μεγάλο το climax top..

      Το ίδιο έγινε και το 82 που ο Voulker αύξανε τα επιτόκια και ο χρυσός συνέχιζε να πηγαίνει "μπάλα" επάνω μέχρι να "σκάσει σαν καρπούζι".

      Τώρα αν εσύ πιστεύεις ότι η climax top αυτή έγινε όταν ο χρυσός πήγε στα 1900 δολάρια εντάξει.. μπορεί....

      Εγώ πάντως όχι ...

      Τέλος όσον αφορά τις μετοχές που παράγουν ένα commodity έχω ξαναπεί ότι είναι καλύτερα κανείς να αγοράζει απευθείας το ίδιο το commodity για άπειρους λόγους που έχουν να κάνουν με "εξωγενείς" και "αστάθμητους" παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την ίδια την κερδοφορία της εταιρίας, όπως για παράδειγμα κακό manangment, υψηλό κόστος παραγωγής, κακές πολιτικές και υψηλές φορολογίες στις χώρες που παράγεται το πετρέλαιο, ατυχήματα όπως αυτό στο Μεξικό που στοίχισε μεγάλο πρόστιμο και θα μπορούσα να γράφω έως αύριο...

      Εκτός και αν κάποιος έχει κάποιο ιδιαίτερο λόγο για να αγοράσει τις μετοχές μιας συγκεκριμένης εταιρίας όπως για παράδειγμα μιας εταιρίας που είναι ταχέως αναπτυσσόμενη επειδή πχ ασχολείται με την εξόρυξη σχιστολιθικού πετρελαίου που τώρα είναι και της μόδας και έτσι αυτή μόνο μπορεί και αυξάνει τα κέρδη της κατά πολύ κάθε χρόνο.

      Πάντως εγώ να ξέρεις μόλις αρχίσει να "σκάει" αυτή η παγκόσμια φούσκα του χρέους από Κίνα μέχρι Ευρώπη και Αμερική και ο χρυσός γράψει τριψήφιο (που κατά πως φαίνεται θα γράψει) εγώ θα αρχίσω να αγοράζω σαν π@..ης τόσο χρυσό όσο και πετρέλαιο.

      Σε λίρες και μπιτόνια βεβαίως βεβαίως....

      Διαγραφή
  2. ΔΑΣΚΑΛΕ ΕΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΒΟΗΘΟ ΓΙΑ ΤΗΝ Σκλεναρίκοβα. ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΚΟΙΝΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΩΣ ΛΑΔΩΤΗΡΑΣ ΕΝΕΡΓΩ ΜΑΘΗΤΗΣ ΜΕ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΟΥΚΕΤ ΚΑΙ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΝ ΤΟΥ 2014 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΙΣ ΑΒΑΝΑΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΝ ΑΠΟ ΦΙΛΟΝ ΣΠΥΡΟΝ ΟΜΟΕΘΝΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ανησυχείς φίλε Λουκά,

      Αν δεν καταφέρω να την "λαδώσω" εγώ...

      θα σε φωνάξω για βοηθό μου....

      Να αναλάβω εγώ από την μέση και κάτω...

      και εσύ από την μέση και πάνω...

      γιατί είναι και "ατελείωτη" η άτιμη...

      Διαγραφή
  3. Καταρχήν ! Λέω να βγω στη σύνταξη τον Δεκέμβριο, οπότε τον Φεβρουάριο του 2014 είμαι έτοιμος για Κούβα. Πήγα για 1 βδομάδα το 2000 και έχω πάρει μια ιδέα ...

    Όσον αφορά τον παραπάνω διάλογο, συμβάλλω με το εξής:

    ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ: Η Fed θυμίζει ένα επενδυτικό κεφάλαιο μεγάλου ρίσκου, ένα hedge fund δηλαδή με «χαρτοπαίκτες» διαχειριστές, παρά μία κεντρική τράπεζα - ενώ οι πολίτες της υπερδύναμης χρησιμοποιούνται σαν πειραματόζωα, με την ανοχή της κυβέρνησης τους

    http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2828.aspx

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.