και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Οι “εραστές” της πρέσ(ζ)ας..

Να θυμάσαι πατριώτη ότι αυτό το κόλπο με την πρέσα και το χρήμα φωτοτυπίες, δουλεύει καλά μέχρι να μας πάρουν πρέφα τα κορόιδα, οι “απατημένοι γείτονες”..

Ο “Καθηγητής Λυκείου”

12 σχόλια:

  1. ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΥ Αρχικά στην παγκοσμιοποίηση τα πάντα όλα επαφίονταν στην προσφορά και στην ζήτηση. Θεωρητικά δεν θα χρειαζόταν καμία κρατική παρέμβαση διότι τα πάντα θα αυτορυθμιζόντουσαν. Μισή αλήθεια, ίσως και λιγώτερο από μισή.

    Έχω την άποψη πως οι επικεφαλής των SDP ( Super Duper Traders) δηλαδή FED, ΒοΕ , BoJ, ΕΚΤ δρομολογούν το χρήμα στην παγκόσμια οικονομία βάση πολιτικών αποφάσεων. Είδαμε πρόσφατα το ιαπωνικό ράλλυ μετά την απόφαση "καταρακτώδους" χορήγησης ρευστότητος από την BoJ. Αρχικά ευνοούνται οι κολλητοί συνεργάτες επενδυτικές τράπεζες GS, JPM, Deutsche Bank etc, στη συνέχεια οι αντίστοιχες εμπορικές και σχετικά μικρό (προς το παρόν) μέρος αυτών καταλήγει στην βιομηχανία ώστε να ελπίζει η απασχόληση. Ζητούμενο είναι το σύνολο των πιστώσεων να διοχετευτούν εκεί, αδύνατον με τις σημερινές διασυνδέσεις, πιθανολογώ όμως πως η ενίσχυση του είναι μονόδρομος.

    Μου φαίνεται λοιπόν σωστότερο ότι στο χρηματιστήριο πρέπει να μην ακολουθώ την καρδιά μου, αλλά κάπως τη λογική μου και πολύ περισσότερο τους SDP and partners διότι τα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝΤΑΙ. Συνεπώς είναι δύσκολο να τους καταλάβεις. Το θέμα για μένα είναι απλώς να παρακολουθείς προσεκτικά, να προσπαθείς να δεις την κίνηση τους και να ακολουθήσεις.

    Με βάση αυτό το σκεπτικό νομίζω πως για τον S&P 500 ήρθε η ώρα της ζύμωσης στα παρόντα ή λίγο κατώτερα επίπεδα. Η αγορά των ομολόγων (την οποία θεωρώ περισσότερο αποτελεσματική έναντι αυτής των μετοχών κυρίως λόγω πολλαπλάσιας ρευστότητος) δείχνει πεπεισμένη πως νέο πακκέτο ποσοτικής χαλάρωσης αντίστοιχο των προηγουμένων δεν θα υπάρξει. Άσχετα με τις δηλώσεις Μπερνάκε, οι τιμές σταθερά πέφτουν, οι αποδόσεις αυξάνονται. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον μου φαίνεται λογική τουλάχιστον η ζύμωση και προσωπικά κρίνω φρονιμότερο να περιμένω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Roubini: Περιορίζονται οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία, αλλά οι ανεπτυγμένες χώρες παραμένουν αδύναμες - Βλέπει υποχώρηση των τιμών του χρυσού στα 1.000 δολάρια μέχρι το 2015
    29/07/13 - 20:20
    Εκτύπωση
    E-mail




    Υποχώρηση των τιμών του χρυσού, στα επίπεδα των 1.000 δολαρίων ανά ουγγιά, μέχρι το 2015, προβλέπει ο διεθνούς φήμης Αμερικανός οικονομολόγος Nouriel Roubini.


    "Οι τιμές του πολύτιμου μετάλλου πιθανότατα θα κινηθούν πτωτικά μέχρι το 2015. Μπορεί να υποχωρήσουν στα 1.000 δολάρια ανά ουγγιά", δήλωσε σε νέα παρέμβασή του ο πρόεδρος της Roubini Global Economics.
    Ποιοι είναι όμως οι λόγοι, για τους οποίους, ο διάσημος οικονομολόγος προβλέπει βαθιά πτώση για τον χρυσό;
    Ο Roubini αναλύει:
    - Οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία έχουν περιοριστεί. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: Ο κόσμος δεν θα καταστραφεί...
    - Παρά τη στάση της κεντρικής αμερικανικής τράπεζας, της Fed, για συνεχιζόμενη ποσοτική χαλάρωση, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ δεν θα αυξηθεί, καθώς η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας είναι αδύναμη. Αυτό σημαίνει πως οι αγορές χρυσού ως προστασία έναντι του πληθωρισμού δεν αποτελούν ορθή επενδυτική κίνηση.
    - Σε διεθνές επίπεδο, τα πραγματικά επιτόκια κυμαίνονται σε πολύ χαμηλά - σχεδόν αρνητικά - επίπεδα.
    "Σε έναν κόσμο όπου οι ανεπτυγμένες οικονομίες παραμένουν αδύναμες, το δολάριο θα κινηθεί ανοδικά... Επομένως ο χρυσός θα υποχωρήσει", καταλήγει ο Roubini.

    www.bankingnews.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά τον Doctor Doom...

      Εγώ έχω "προβλέψει" ήδη ότι ο χρυσός θα γράψει τριψήφιο πριν τελειώσει το 13.

      Με τέτοιους "προφήτες της καταστροφής"...

      άντε μετά να δει κανείς "προκοπή"....

      Διαγραφή
  3. http://www.dailyfx.gr/fx/view_list/guest_commentary/2013-07-30/45924 Guest: Τεχνική Ανάλυση EUR/USD 30.07 (Chartist.com) Εβδομάδα σημαντικών ανακοινώσεων με το ευρώ σε σημαντικές αντιστάσεις.

    Σχόλιο: Το ευρώ παραμένει κάτω από την περιοχή του 1,3300 διαμορφώνοντας πλάγιο σχηματισμό, καθώς η αβεβαιότητα που προκαλούν στην αγορά οι σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις που αναμένονται για τις επόμενες ημέρες, οδηγούν τους παίκτες σε επιφυλακτικότητα. Κατά συνέπεια, πριν την αυριανή πρώτη σημαντική ανακοίνωση δεν αναμένουμε ιδιαίτερες διακυμάνσεις ή διασπάσεις σημαντικών τεχνικών επιπέδων.

    Η περιοχή του 1,3300-50 είναι ιδιαίτερα σημαντική τεχνική αντίσταση, καθώς εκεί βρίσκονται συγκεντρωμένες διαγραμματικές ενδείξεις όπου στατιστικά κάνουν το πέρασμα από αυτές δύσκολη υπόθεση. Αν σε αυτά προσθέσουμε την εικόνα των ταλαντωτών και την πιθανή διαμόρφωση ενός πλάγιου σχηματισμού που παραπέμπει στο γνωστό σχηματισμό κεφαλής με ώμους, τότε έχουμε αρκετές διαγραμματικές προϋποθέσεις έτσι ώστε κλίνουμε προς το σενάριο διαμόρφωσης κορυφής, αναζητώντας ενδείξεις που θα το υποστηρίζουν.

    Φυσικά, το κείμενο που θα συνοδεύει την αυριανή ανακοίνωση για τα επιτόκια της FED, η συνέντευξη τύπου του προέδρου της ΕΚΤ την Πέμπτη και οι ανακοινώσεις για την αγορά εργασίας στην Αμερική την Παρασκευή, αναμένεται να οδηγήσουν σε έντονες διακυμάνσεις κάνοντας την ανάπτυξη ενός βραχυχρόνιου σεναρίου μάλλον δύσκολη υπόθεση. Γνωρίζοντας όμως τα σημαντικά τεχνικά επίπεδα και επικεντρώνοντας την προσοχή μας στον λίγο μεγαλύτερο ορίζοντα μπορούμε να ανταποκριθούμε καλύτερα στις διακυμάνσεις.

    Περνώντας στην ανάλυση της διαγραμματικής εικόνας, βλέπουμε αρχικά στο ημερήσιο γράφημα τις συγκεντρωμένες αντιστάσεις στην περιοχή του 1,3300-50. Το ιδεατό σενάριο θα έβλεπε την ισοτιμία να μην ξεπερνά αυτά τα επίπεδα και από εκεί να κινείται σταδιακά κάτω από τις πρώτες στηρίξεις, φτάνοντας στη βάση του 1,2800 όπου είναι και ο πιθανός στόχος βάσει του σεναρίου που έχουμε αναπτύξει μέσα από τις αναλύσεις μας.

    Η σημαντικότερη στήριξη για το βραχυχρόνιο ορίζοντα βρίσκεται στην περιοχή του 1,3200-30. Κίνηση κάτω από αυτά τα επίπεδα επιβεβαιώνει τις σημαντικές αντιστάσεις, κάνοντας πιθανή τη διαμόρφωση έντονης πτωτικής κίνησης, δίνοντας σαν πρώτο στόχο την περιοχή του 1,3000, με ενδιάμεσες στηρίξεις την περιοχή του 1,3160 και 1,3080-90.

    Για σήμερα, η περιοχή του 1,3200-20 προς τα κάτω και η περιοχή του 1,3320-30 προς τα πάνω, αναμένεται να ανακόψουν τις όποιες προσπάθειες των αγοραστών ή των πωλητών και σε αυτά τα επίπεδα θα δοκιμάσουμε θέσεις αγοράς και πώλησης αντίστοιχα με 35 pips στοπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κώστα καλησπέρα,

    που βλέπεις το δεξί ώμο να ολοκληρώνεται (900-950?) ή πιο μπροστά. Λογικά ο Αύγουστος προσφέρει καλές ευκαιρίες για short.

    Ήδη ο 50άρης 'έκοψε' τον 200άρη και κοιτά νότια.

    Όποτε κρίνεις κατάλληλο δώσε σύνθημα και ανέφερε τις καλύτερες κατά τη γνώμη σου ευκαιρίες.

    Γιατί παράλληλα με τις βουτιές που κάνουμε στη θάλασσα βλέπω σύντομα και άλλες 'βουτιές'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Δημήτρη,

      Από ότι θυμάμαι τα τελευταία 3 χρόνια ο Αύγουστος ήταν ο μήνας των μεγάλων "κινήσεων" για το ΧΑΑ και έτσι νομίζω ότι κατάφερε να "πιάσει" πολύ κόσμο στα "μπάνια"....

      Πρόπερσι οι "ευκαιρίες" ήταν για τους short, πέρυσι για τους long, οπότε φέτος λογικά οι ευκαιρίες μάλλον θα είναι πάλι για τους short...

      Από την αρχή αυτής της αντίδρασης πίστευα ότι αυτή θα ολοκληρωθεί γύρω στις 900 μονάδες.

      Τώρα μου φαίνεται αρκετά λογικό να "ολοκληρωθεί" κοντά τον 200άρη και ίσως λίγο πιο πάνω από αυτόν, οπότε αυτό είναι μάλλον και το καλύτερο σημείο κατά την γνώμη μου για επιχειρήσει και να ευχαριστηθεί κανείς καμιά "βουτιά της προκοπής" ....

      Διαγραφή
  5. Βραδυνο Σχολιο για ΓΔ
    Σε διαδικασια διακοπων το ΧΑ ..υποχωρησε σημερα ,αλλα η φαση πλεον εχει αλλαξει σε Bullish ..εχουμε λονγκ μπαρες και κινηση πανω απο τα σαγονια .Η κινηση αρχικα πανω απο το 853 ,αλλα και η προσπαθεια να κινηθει πανω απο το 871 ειναι θετικα σημαδια τουλαχιστον θεωρητικα .Η αγορα ειναι ρηχη ,γνωστο ..και μπορει να παει οπου την θελουν .
    Στοπ στις θετικες μου σκεψεις θα εβαζα με κινηση κατω απο το 830 ...και θα περιμενα επομενη κινηση στο 935 http://tostekitougatou.blogspot.gr/2013/07/blog-post_30.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "αλλα η φαση πλεον εχει αλλαξει σε Bullish ..εχουμε λονγκ μπαρες και κινηση πανω απο τα σαγονια"

    Και όπως έχω ξαναπεί, όταν η φάση στο XAA αλλάζει σε Bullish ...

    το "έργο" αρχίζει πια να θυμίζει το ...

    από το "κάτσε πάνω στην μπάρα" ..

    στα "σαγόνια του καρχαρία no 13"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ερμηνεία: (Η προφητεία αυτή δεν έχει σχέση μόνο με την Ελλάδα, αλλά με όλους όσοι ήταν καταπιεσμένοι και θα γίνουν στο τέλος αφέντες.) «Και τότε όλοι τους θα θυμηθούν ποια είναι Αυτή».
    Όπως είπαν ο Παΐσιος και ο Ιωσήφ ο Βατοπεδινός, η Ελλάδα θα αρχίσει η ίδια να εκμεταλλευτεί τα πετρέλαιά της και θα γίνει υπερδύναμη («Το φως της, τον κόσμο ξανά θα φέξει»), «όλοι οι Έλληνες θα τρώνε με χρυσά κουτάλια.» Και όχι μόνο οι Έλληνες αλλά και όλοι οι ορθόδοξοι λαοί Σέρβοι, Ρουμάνοι κτλ. επειδή η προφητεία αναφέρεται γενικά σε όλους όσους ήταν καταπιεσμένοι http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%BF-%CE%BD%CE%BF%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CF%8A%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%85

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και όλοι αυτοί είναι "ανταγωνιστές" μου ..
      δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τα περισσότερα φίλε Λουκά,

      Στο μόνο που θα διαφωνήσω είναι στο "αρρενωπή γυναίκα η Μέρκελ"..

      έ όχι και γυναίκα η Μέρκελ...

      Ο "Αντίχριστος" του Νοστράδαμου μπορεί....

      ΥΓ: Σαν "μαθητευόμενος" προφήτης έχω μερικές απορίες μήπως ξέρεις εσύ ή κανένας άλλος να μου τις λύσει:

      α)μας είπαν όλοι αυτοί οι προφήτες ότι θα τρώμε με χρυσά κουτάλια..
      αλλά δεν μας είπαν τι θα τρώμε...;;
      (αυτό το λέω όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά γιατί εγώ και η Goldan Sachs και ο Roubini έχουμε "προφητέψει" ότι σύντομα θα φάμε "τάπα" στον χρυσό)

      β) όταν λένε ότι "όσοι ήταν καταπιεσμένοι θα γίνουν στο τέλος αφέντες"
      ισχύει και για αυτούς που είναι καταπιεσμένοι πχ από την γυναίκα τους;

      Διαγραφή
  8. ΣΕ ΠΑΩ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΩΒΡΑΚΟ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΥΓΑΤΙΞΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΝΩΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΧΑΕ




    Κλασσικη περιπτωση που λεμε οτι ο αλιγατορας "κοιμαται" ..ολοι οι κινητοι μαζεμενοι με τους αγοραστες να μην μπορουν να την πανε την μετοχη πανω απο το 6,35 και τους πωλητες κατω απο το 5,48.
    Πλαγια κινηση εδω και δυο μηνες και το συστημα μας ...εχει "φιλιες" με τους ταυρους ενω δινει και λονγκ μπαρες .Η Κινηση ειναι εξω απο τα σαγονια ..και με στοπ κοντινο στο 5,61η το 5,48 μπορουμε να ελπιζουμε οτι θα ξεπερασει το 6,35 και θα δοκιμασει παλι στο 6,97 ,ενω απο το εβδομαδιαιο διαγραμμα μπορω να δωσω εναν πρωτο στοχο 8,26 και στοπ το 5,06


    Περιμενουμε λοιπον ο αλιγατορας να ειναι με τους λονγκ παρεα ...κατι που υποσχεται


    και το συστημα GATOS που οπως βλεπετε ειναι σε ολα λονγκ http://tostekitougatou.blogspot.gr/2013/07/blog-post_4640.html#more ΕΡΧΕΤΕ Ο ΓΑΤΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.