και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Παρατράβηξε αυτό το αστείο με αυτά τα “χαρτιά (οικονομικής) υγείας” ...

Κάποια στιγμή και σύντομα, οι ίδιες οι αγορές που τώρα ανεβαίνουν "πανηγυρίζοντας" επειδή ο Ben δηλώνει ότι θα τυπώσει όλο και περισσότερες "φωτοτυπίες", θα του πουν με τον τρόπο τους να βάλει τις "φωτοτυπίες" του εκεί που ξέρει..

στην τουαλέτα για κωλόχαρτο...


Ο “Καθηγητής Λυκείου”

14 σχόλια:

  1. ΝΑ ΜΟΥΡΧΩΤΑΝΕ Η ΕΠΟΙΦΟΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΤΕ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΤΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΕΥΧΩΜΕ ΑΥΡΙΟ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΝΑ ΜΟΥ ΕΡΘΗ ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΜΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΩΣΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑ
    ΒlackRock: Η άνοδος των διεθνών αγορών θα συνεχιστεί - Το ράλι των μετοχών θα διαρκέσει για ακόμη 6-12 μήνες - Ιδού οι 4 λόγοι
    16/07/13 - 22:00
    Εκτύπωση
    E-mail




    Διατήρηση της ανόδου των διεθνών αγορών για τους επόμενους 6 - 12 μήνες προβλέπει ο Russ Koesterich της ΒlackRock, στην τελευταία έκθεσή του για την πορεία των χρηματιστηρίων, υπό τον τίτλο "Why Stocks Can Move Higher".


    Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, από την περασμένη εβδομάδα οι διεθνείς αγορές επιδόθηκαν σε ένα νέο ανοδικό ράλι, λαμβάνοντας ώθηση από τα καλύτερα του αναμενομένου εταιρικά αποτελέσματα.
    Εύλογα λοιπόν γεννάται το εξής ερώτημα... Μπορούν οι μετοχές να φτάσουν ακόμη ψηλότερα; διερωτάται ο Russ Koesterich.
    Και απαντά: "Οι διεθνείς αγορές θα συνεχίσουν να κινούνται ανοδικά για τους επόμενους 6-12 μήνες. Και μάλιστα για 4 λόγους".
    Ποιοι είναι αυτοί;
    1) Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ δεν συνιστά μια πραγματική απειλή. Επομένως, η Fed δεν θα βιαστεί να αποσύρει τα έκτακτα μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.
    2) Οι αποδόσεις των ομολόγων κινούνται σε ένα περιβάλλον μεταβλητότητας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα δεχθούν ανυπόφορες πιέσεις.
    3) Οι εταιρικοί ισολογισμοί παραμένουν υγιείς.
    4) Οι μετοχές εμφανίζουν λογικές αποτιμήσεις σε σχέση με την πορεία των ομολόγων.

    www.bankingnews.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γιατί δηλαδή να συνεχιστεί για 6 με 12 μήνες ακόμη η άνοδος και να μην συνεχιστεί για 6 με 12 χρόνια ή πχ για 120 χρόνια ακόμη;

      τώρα ειδικά που "ανακαλύψαμε" και αυτό το κόλπο με τις φωτοτυπίες;;

      Βάστα Λουκά..!!!

      σε λίγο θα βγει και σε εμάς ο Αλέξης και θα τυπώνει "αβέρτα -κουβέρτα" από το πρωί μέχρι το βράδυ ευρώ ή δραχμές, το ΧΑ θα πάει στις 100.000 μονάδες και εμείς στην Κούβα..

      Βάστα Λουκά ...!!

      Διαγραφή

  3. Wall Street Journal: Τη Μεγάλη Ύφεση των ΗΠΑ θυμίζει η κατάσταση στην Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό Νότο - Βαρύ το οικονομικό τραύμα - Μερίδιο ευθύνης έχει και η ΕΚΤ - Θα μπορούσε να είναι πιο επιθετική στη δράση της...
    16/07/13 - 21:40
    Εκτύπωση
    E-mail




    "Η ύφεση συνεχίζει να στοιχειώνει την Ευρωζώνη... Και είναι μια ύφεση βαθιά....".


    Τούτο αναφέρει σε νέο δημοσίευμά της η Wall Street Journal, αποτιμώντας όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.
    Όπως υποστηρίζει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, αρκετά κράτη μέλη της Ευρωζώνης - και όχι μόνο η Ελλάδα - βιώνουν ύφεση, όμοιες με τη Μεγάλη Ύφεση (Great Depression) που έπληξε στο παρελθόν τις ΗΠΑ.
    "Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι οι οποίοι ευθύνονται για το οικονομικό τραύμα που πλήττει κυρίως τις χώρες του αδύναμου ευρωπαϊκού Νότου, αλλά σίγουρα έχει κάποιο μερίδιο ευθύνης και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα", σχολιάζει στη συνέχεια η εφημερίδα.
    Ποιο είναι όμως το μερίδιο ευθύνης που η Wall Street Journal προσάπτει στην ΕΚΤ;
    Το γεγονός ότι δεν δρα τόσο επιθετικά - διαμορφώνοντας μια ακτιβιστική νομισματική πολιτική - όπως η αμερικανική κεντρική τράπεζα, η Fed.
    Η Ευρωζώνη, συνεχίζει η εφημερίδα, παραμένει αντιμέτωπη με σοβαρές προκλήσεις: Η απασχόληση είναι αδύναμη, η ανεργία υπερβολικά υψηλή και η ανάπτυξη αρκετά αργή...
    "Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αναλάβουν δράση", διαμηνύει το δημοσίευμα.

    www.bankingnews.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα δικαιώνομαι Λουκά....!!

      Όχι να τα (ξανα)λέμε αυτά...

      Γιατί είμαι ο πρώτος που έγραψε το "ιστορικό"..

      "Κουνήσου μάγκα και ρίχτα φράγκα"...

      όχι να τα λέμε αυτά έτσι Λουκά...;;

      Τώρα και όχι "μετά θάνατον"...

      Διαγραφή
  4. ΔΑΣΚΑΛΕ ΜΠΟΡΗΣ ΝΑ ΜΟΥ ΛΥΣΗΣ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ Η Wall Street Journal: Τη Μεγάλη Ύφεση των ΗΠΑ θυμίζει η κατάσταση στην Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό Νότο - Βαρύ το οικονομικό τραύμα - Μερίδιο ευθύνης έχει και η ΕΚΤ - Θα μπορούσε να είναι πιο επιθετική στη δράση της... Την ίδια ώρα, οι αναλυτές της Goldman Sachs εκτιμούν ότι το ευρώ θα ενισχυθεί στα 1,40 δολ. σε ορίζοντα 12 μηνών, ωστόσο προς το παρόν δεν είναι εφικτό να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα ΛΥΣΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΔΑΣΚΑΛΕ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝΕ
    Credit Agricole: Εντυπωσιακή η αντίσταση του ευρώ αλλά για πόσο; - Οι αρνητικές ειδήσεις κατακλύζουν την ευρωζώνη - Goldman Sachs: Στα 1,40 δολ. σε ορίζοντα 12 μηνών το ευρώ
    16/07/13 - 23:04
    Εκτύπωση
    E-mail




    Για πόσο διάστημα θα είναι σε θέση το ευρώ να αντιστέκεται στις άσχημες ειδήσεις που κατακλύζουν την ευρωζώνης; Την απάντηση επιχειρούν να δώσουν οι αναλυτές της Credit Agricole. Την ίδια ώρα, οι αναλυτές της Goldman Sachs εκτιμούν ότι το ευρώ θα ενισχυθεί στα 1,40 δολ. σε ορίζοντα 12 μηνών, ωστόσο προς το παρόν δεν είναι εφικτό να φτάσει σε αυτά τα επίπεδα.


    Στη μέση μιας σχετικά ευρείας κλίμακας φαίνεται πως έχει «κολλήσει» η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου επί του παρόντος, με τους αναλυτές της Credit Agricole να διερωτούνται για πόσο ακόμη θα είναι σε θέση το ενιαίο νόμισμα να αντιστέκεται στις αρνητικές ειδήσεις.
    Η πολιτική αβεβαιότητα στην Πορτογαλία, η υποβάθμιση της πισοτληπτικής αξιολόγησης της Γαλλίας σε ΑΑ+ από τη Fitch, καθώς και το σκάνδαλο διαφθοράς που απειλεί την κυβέρνηση του Marianno Rajoy στην Ισπανία, απειλούν το ευρώ με περαιτέρω πιέσεις.
    Ωστόσο, το ευρώ όλους αυτούς τους τελευταίους μήνες, επιδεικνύει μια εντυπωσιακή αντίσταση στις άσχημες ειδήσεις.
    Παρόλα αυτά, η Credit Agricole προειδοποιεί ότι η αδύναμη ανάπτυξη και η ανοδική κίνηση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, έναντι των αντίστοιχων γερμανικών bunds, καταδεικνύουν ότι οι καθοδικοί κίνδυνοι για το ευρώ θα γενικευθούν.

    Goldman Sachs: Στα 1,40 δολ. το ευρώ σε ορίζοντα 12 μηνών

    Μπορεί να επιμένει ότι το ευρώ θα ανέλθει στα 1,40 δολάρια, ωστόσο η Goldman Sachs γνωρίζει πως αυτό για την ώρα δεν είναι εφικτό. Η αμερικανική τράπεζα θέτει ορίζοντα ενός έτους για να φτάσει η ισοτιμία στα εκτιμώμενα επίπεδα, και σε νέα εκθέσή της αναλύει τους λόγους για τους οποίους το επίπεδο των 1,40 δολαρίων παραμένει ανέγγιχτο...
    "Το δολάριο έχει ευνοηθεί από την προσωρινή στήριξη που παρείχαν οι προσδοκίες περί αυστηροποίησης της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve", επισημαίνουν από κοινού οι αναλυτές Thomas Stolper, Robin Brooks, Themistoklis Fiotakis, Fiona Lake και George Cole. "Οι προσδοκίες αυτές μεταβλήθηκαν ως προς τη χρονική τους βάση, γεγονός που προκάλεσε βραχυπρόθεσμες πιέσεις στο δολάριο", αναφέρουν.
    "Την ίδια στιγμή", σημειώνει η Goldman, "η ευρωζώνη διατηρεί μια σταθερή θέση έναντι των ΗΠΑ, ενώ πληθαίνουν τα σημάδια ανάκαμψης των περιφεριακών οικονομιών της". "Δεδομένου, ωστόσο, ότι δεν μπορούν να υποτιμηθούν όλα τα συναλλάγματα ταυτοχρόνως στις αγορές παγκοσμίως, ένα θα πρέπει να δυναμώσει. Αυτό θα είναι το ευρώ", τονίζουν οι αναλυτές, βεβαιώνοντας πως το κοινό νόμισμα θα αγγίξει τα 1,40 δολάρια, απλώς σε βάση 12 μηνών...
    "Η Ευρωζώνη θα τα καταφέρει και δεν θα διασπαστεί", υποστήριζαν αναλυτές του οίκου, προ ημερών, σε 11σέλιδη έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "Equity drawdowns: Bull market interrupted, not the dawn of a new era".
    Eιδικότερα, η Goldman Sachs προβλέπει για την Ευρωζώνη πως θα παραμείνει δέσμια της ύφεσης για το τρέχον έτος, 2013, αλλά θα επιστρέψει στην ανάπτυξη από το 2014. Ο οίκος τοποθετεί στο -0,6% την ύφεση της Ευρωζώνης για φέτος και στο 0,8% την ανάπτυξη για την επόμενη χρονιά.
    Ωστόσο, όπως προειδοποιεί η Goldman Sachs, το οικονομικό χάσμα και οι ανισορροπίες παραμένουν μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωζώνης. Ειδική μνεία κάνει για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, στις οποίες η οικονομική αδυναμία, όπως υποστηρίζει, είναι κάτι περισσότερο από εμφανής...

    www.bankingnews.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Λουκά ο "γιατρός" λέει ότι πάσχεις από "βαρέος τύπου υπερκόπωση" λόγω υπερβολικής ανάγνωσης οικονομικών ανοησιών "πρώτου βαθμού"..

      Η θεραπεία σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ξεκούραση και χαλάρωση δια ταξιδίου αναψυχής σε μια χώρα εκτός Ευρωζώνης, κατά προτίμηση της Καραϊβικής ..

      Διαγραφή
  5. ΔΑΣΚΑΛΕ ΕΙΜΑΙ ΑΦΡΑΓΚΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΩ κατά προτίμηση της Καραϊβικής .. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ ΗΜΑΣΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΙΑΣΩ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΛΟΤΤΟ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΤΖΟΚΕΡ ΑΛΛΙΩΣ ΞΕΡΗΣ ΤΙ ΘΑ ΠΙΑΣΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σημειώνεται ότι την Τετάρτη, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ομιλία του Ben Bernanke στο Κογκρέσο καθώς ενδέχεται να δώσει ενδείξεις για τις προθέσεις της Fed αναφορικά με το χρόνο έναρξης περιορισμού των μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το άλλο όχι με τον Ben, αλλά με τον Τοτό το ξέρεις Λουκά;;

      Ποιόν περιορισμό των μέτρων χαλάρωσης και ποιόν χρόνο...;;

      Εδώ είπαμε ότι αυτό το Planet Ponzi λειτουργεί μόνο εν όσο αυξάνεις τα δανεικά και τις φωτοτυπίες ...

      αν τις μειώσεις αυτό καταρρέει σαν χάρτινος πύργος από τραπουλόχαρτα...

      Αλλά εσύ μην φοβάσαι φίλε Λουκά...

      Σήμερα θα "καθαρίσει" ο "πανίσχυρος" Ben και θα γίνουμε όλοι πλούσιοι τυπώνοντας από το πρωί μέχρι το βράδυ...

      ΥΓ: Παρεμπιπτόντως δεν του λες και εσύ μια και είσαι άφραγκος όπως λες, να σου δώσει και εσένα λίγες από τις φωτοτυπίες του (που για αυτόν είναι τελείως τζάμπα) για να πας το ταξιδάκι που λέγαμε;

      Και αν όχι Καραϊβική να πας Αμερική να τον συναντήσεις..

      για να του δώσεις απλά τα συγχαρητήριά μου...

      Διαγραφή
  7. νέα ορμή – πιθανότατα επειδή βρισκόμαστε σε απόσταση από την κρίση και οι τράπεζες δείχνουν πιο υγιείς – ζητούν ακόμη πιο σκληρούς ρυθμιστικούς κανόνες για τις τράπεζες. Μέσα στους επόμενους 12 μήνες, η Fed θα πλήξει τις τράπεζες με μπαράζ νέων μέτρων: αυστηρότερους κανόνες μόχλευσης με τους οποίους θα ζητά μεγαλύτερη κεφαλαιακή βάση έναντι τοποθετήσεων, απαίτηση για διακράτηση ελάχιστου ποσού μακροπρόθεσμου χρέους που θα χρησιμοποιείται για ανακεφαλαιοποίηση σε περίπτωση χρεοκοπίας της τράπεζας, νέο κεφαλαιακό φόρο σε όσες στηρίζονται υπερβολικά σε βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση χονδρικής και απαγόρευση του proprietary trading ή αλλιώς επιβολή του κανόνα Volcker.

    Όλα αυτά βρίσκονται καθ' οδόν, είναι σοβαρά μέτρα και οι τράπεζες τα φοβούνται. Υπάρχει η πιθανότητα οι βουλευτές να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο, ανακτώντας επί παραδείγματι τον κανόνα που επέβαλε διαχωρισμό μεταξύ επενδυτικής και λιανικής τραπεζικής, γνωστό και ως νομοθεσία Glass – Steagall. Υπάρχουν ακόμη πολλά που δεν έχουν διευκρινιστεί ως προς το πόσο επώδυνος θα είναι ο νέος γύρος κανονισμών για τις τράπεζες.

    Καθώς όμως προχωρά η περίοδος ανακοινώσεων αποτελεσμάτων, τα καταστροφικά σενάρια για τις τράπεζες δείχνουν όλο και πιο αβάσιμα. Το Financial Services Roundtable είπε την προηγούμενη εβδομάδα ότι εάν οι απαιτήσεις μόχλευσης αυξηθούν κατά μία ή δύο ποσοστιαίες μονάδες τότε θα υπάρξει σημαντικό πισωγύρισμα στην ανάκαμψη. Είναι ένας αμφίβολος ισχυρισμός.

    Μία ιδιαίτερα ακριβής έρευνα καταλήγει στο ότι οι ρυθμιστικές απαιτήσεις αυξήθηκαν κατά 117% τους τελευταίους 12 μήνες, αναγκάζοντας τις τράπεζες να αυξήσουν το προσωπικό που ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα κατά 2-3 άτομα! Όσο ανόητα κι αν μοιάζουν αυτά τα νούμερα, γεγονός είναι ότι οι ρυθμιστικές εξελίξεις είναι πρόκληση για τις μικρές τράπεζες. Αυτό, όμως, απλώς επισημαίνει την αργή αλλά σταθερή διαδικασία ολοκλήρωσης στον κλάδο, όπου η JPMorgan, η Wells Fargo και οι μεγάλοι ανταγωνιστές τους απολαμβάνουν μεγαλύτερο μερίδιο, ενώ οι μικρότεροι καταρρέουν.

    Υπάρχουν σύννεφα στον ορίζοντα. Ο κ. Dimon δεν μπλόφαρε όταν προειδοποίησε για την επιβράδυνση στον τομέα ενυπόθηκων δανείων. Η έξοδος της Fed από τις αγορές θα απομακρύνει ένα βασικό στήριγμα.

    Η μόνη ελπίδα των τραπεζών είναι πως οι ρυθμιστικές αρχές και οι πολιτικοί θα δώσουν μεγαλύτερη σημασία σε αυτές τις ζοφερές απειλές από ό,τι στα αισιόδοξα στοιχεία των ρόδινων ισολογισμών τους
    http://www.euro2day.gr/ftcom_gr/article-ft-gr/1117461/provlhma-ypshlhs-kerdoforias-stis-trapezes.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τις δυνάμεις της κρατά η αγορά συναλλάγματος ενόψει της ετήσιας κατάθεσης του προέδρου της Fed, Ben Bernanke, αργότερα στο Κογκρέσο αλλά και της δημοσιοποίησης του Beige Book για την πορεία των διαφόρων περιφερειών της Fed. Με τη μεταβλητότητα να βρίσκεται στο μενού λόγω της ομιλίας του Bernanke, η μόνη σημαντική κίνηση που προηγήθηκε ήταν αυτή της στερλίνας που άγγιξε τα υψηλά 2 εβδομάδων έναντι του δολαρίου μετά την απρόσμενη ομόφωνη απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας να διατηρήσει αμετάβλητο το πρόγραμμα αγοράς assets στα 375 δισ. στερλίνες παρά την έντονη πεποίθηση των αγορών ότι ο νέος διοικητής της Marc Carney θα είχε ταχθεί υπέρ της επέκτασης της στήριξης.

    Αναφορικά με την ομιλία Bernanke, το ερώτημα είναι ποιο δρόμο θα επιλέξει: αυτόν που ακολούθησε στις 19 Ιουνίου όταν προετοίμασε το έδαφος για τη μείωση των μηνιαίων αγορών ομολόγων ή αυτόν με τις αρνητικές πτυχές που διάβηκε στις 10 Ιουλίου; Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο πρόεδρος της Fed θα επιμείνει στον δεύτερο δρόμο, επιμένοντας σε μια μεγαλύτερη βελτίωση της αγοράς εργασίας (ανεργία κάτω του 7%) και σε έναν υψηλότερο πληθωρισμό πριν προχωρήσει τελικά στην σταδιακή μείωση του QE. Αναλυτές και επενδυτές είναι μοιρασμένοι σε δύο στρατόπεδα: σε αυτούς που περιμένουν μείωση του QE αρχής γενομένης από το Σεπτέμβρη και σε αυτούς που αναμένουν πιο χαμηλούς τόνους από τον πρόεδρο της Fed.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Bernanke θα επιχειρήσει να διαχωρίσει τη μείωση του QE από μια ταυτόχρονη αύξηση στα επιτόκια, κάτι που δεν αναμένεται να συμβεί πριν το 2015, αρκετά μετά τη λήξη της θητείας του στη Fed.

    Το διπλό-αντιθετικό μήνυμα της Fed θα συνεχιστεί, δηλώνει, σύμφωνα με το Bloomberg, ο Michael Gapen, αναλυτής της Barclays Plc στη Νέα Υόρκη και πρώην οικονομολόγος της Fed. «Η προοπτική τείνει προς ένα περιβάλλον στο οποίο μπορεί να ξεκινήσει η μείωση του QE- επομένως θετικοί τόνοι για τη μείωση και αρνητικοί τόνοι για μια αύξηση στα επιτόκια».

    Το δολάριο αναμένεται να βρεθεί υπό νέα πίεση σήμερα αν το συμπέρασμα από τη σημερινή ομιλία Bernanke επικεντρωθεί στην ανάγκη συνέχισης της στήριξης και στην άμεση διασύνδεση των οικονομικών ανακοινώσεων με την απόφαση για μείωση των αγορών assets, επισημαίνει ο αναλυτής του DailyFX, Ilya Spivak

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΟ ΜΠΑΡΜΠΕΡΗ Το νέο haircut στο ελληνικό χρέος διαψεύδεται μεν αλλά μετά βεβαιότητας θα υλοποιηθεί μετά τις Γερμανικές εκλογές.
    Με αφορμή την επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στην Ελλάδα θα τεθεί για μια ακόμη φορά το θέμα της αντιμετώπισης τους χρέους που αντικειμενικά είναι μη διαχειρίσιμο.



    Για να καταστεί βιώσιμο το χρέος χρειάζεται νέο haircut 30% με 35% ή όφελος 70 δισεκ μόνο με αυτό τον τρόπο.
    Η Ελλάδα οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε νέο οικονομικό αδιέξοδο.
    Το χρέος ήδη βρίσκεται στα 317,8 δισεκ. ευρώ και αν η Ελλάδα λάβει νέο δάνειο γέφυρα 20 δισεκ. τότε θα εκτιναχθεί το χρέος στα 330 δισεκ.
    Δηλαδή το ελληνικό χρέος θα βρεθεί σύντομα σε επίπεδα υψηλότερα από τα επίπεδα που ήταν προ του PSI+.
    Η εξέλιξη αυτή δεν είναι μόνο δραματική, αποδεικνύει ότι απέτυχε η προσπάθεια μείωσης του χρέους, απέτυχε παταγωδώς το PSI+.
    Το χρέος θα καταστεί βιώσιμο μόνο αν υπάρξει haircut 30% με 35% στο χρέος του επίσημου τομέα δίνοντας ένα όφελος στην Ελλάδα κοντά στα 70 δισεκ. ευρώ.
    Ταυτόχρονα να μεταφερθούν τα κεφάλαια που αφορούν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δηλαδή τα 50 δισεκ. ή μέρος των 50 δισεκ. στον ESM στον μόνιμο μηχανισμό στήριξης.
    Με τα μέτρα αυτά το χρέος καθίσταται βιώσιμο.
    Ωστόσο αν η Ευρώπη αποδεχθεί να προσφέρει στην Ελλάδα μια τόσο γενναία προσφορά….το ερώτημα είναι τι θα ζητήσει ως αντιστάθμισμα;
    Θα ζητήσει haircut στις καταθέσεις ανεξαρτήτως ποσού;
    Η Γερμανία παραμονές των εκλογών της τον Σεπτέμβριο σε καμία περίπτωση δεν θα θέλει να βάλει στην πολιτική ατζέντα θέμα που θα πλήξει τον Γερμανό και ευρωπαίο φορολογούμενο πολίτη.
    Μετά της γερμανικές εκλογές θα ανοίξει ξεκάθαρα το θέμα «πως το ελληνικό χρέος θα καταστεί βιώσιμο».
    Ωστόσο αν προχωρήσει το haircut στο χρέος και οι φορολογούμενοι πολίτες υποστούν ζημίες, εξέλιξη πιθανή, θα πρέπει να προετοιμάζονται και οι έλληνες καταθέτες να υποστούν ζημίες εξέλιξη ακόμη πιθανότερη.
    Όσοι πιστέψουν ότι η Γερμανία και η Ευρώπη θα κάνει ένα μεγάλο δώρο στην Ελλάδα χωρίς αιματηρές θυσίες των ελλήνων αυταπατώνται.
    Το haircut στις καταθέσεις, μπορεί να μην σχετιστεί με τις τράπεζες αλλά να αποτελέσει συνεισφορά της ελληνικής κοινωνίας στην μείωση του χρέους.

    www.bankingnews.gr


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΧΑ: Πώς "διαβάζουν" την αγορά 7 χρηματιστές
    του Θανάση Σταυρόπουλου
    Πού αποδίδουν επτά παράγοντες της αγοράς τη σημαντική υποχώρηση του Γενικού Δείκτη από τα υψηλά του Μαΐου. Τι θέλει η αγορά για να επιστρέψει σε θετικό βηματισμό και ανεκτό όγκο συναλλαγών. Προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη τάση. http://www.euro2day.gr/news/market/article/1117528/ha-pos-diavazoyn-thn-agora-7-hrhmatistes.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.