και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Αμερικανοί και αριστεροί γίναν κώλος και βρακί..

Αν η Αμερικανική οικονομία καταφέρει να “απογειωθεί” δια της εκτύπωσης fiat χαρτονομισμάτων μετά του “αέρα του κοπανιστού” και φορολογώντας ταυτόχρονα και τους πλούσιους, τότε θα πρέπει να ψηφίσουμε όλοι Αλέξη στις επόμενες εκλογές.


Ο “Καθηγητής Λυκείου”

18 σχόλια:


  1. Δυσοίωνο το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας - Το 87% των αναλυτών αναμένει ένα κραχ μέχρι το τέλος του επόμενου έτους - Οι 10 απειλές που θα οδηγήσουν σε νέα σφοδρή κρίση μετά από μόλις 6 χρόνια
    19/07/13 - 11:43
    Εκτύπωση
    E-mail




    Δυσοίωνο βλέπουν το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας οι απανταχού αναλυτές, με το 87% να αναμένει ένα κραχ μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.


    Σύμφωνα με δημοσκόπηση του MarketWatch, οι φόβοι για την παγκόσμια οικονομία ολοένα και αυξάνονται, με τους αναλυτές να βλέπουν "φούσκες" παντού. Το 2014 θα βιώσουμε ένα μεγάλο κραχ, αναφέρει η πλειονότητα εξ αυτών.
    Ποιες όμως είναι οι μεγαλύτερες απειλές για την παγκόσμια οικονομία; Σύμφωνα με τους αναλυτές 10 είναι οι απειλές που επικρέμμονται στην παγκόσμια οικονομία:
    1. Φούσκα χωρίς όνομα
    Σύμφωνα με τους αναλυτές οι τρεις μεγάλες φούσκες της τελευταίας 30ετίας τροφοδοτήθηκαν από την πολιτική της Fed. Η ασιατική στις αρχές του '90, η τεχνολογική (dot-com) στα τέλη του '90, και η χρηματοπιστωτική το 2008.
    Πλέον, η πολιτική της Fed δημιουργεί και μια νέα φούσκα η οποία πιθανότατα θα σκάσει είτε στα ομόλογα είτε στις μετοχές. Κανείς ακόμη δεν το γνωρίζει, γι' αυτο και είναι "χωρίς όνομα" ακόμη.
    2. Το πρόγραμμα νομισματικής χαλάρωσης (QE) της Fed Δεν είναι λίγοι που θεωρούν ότι η σταδιακή απόσυρση του προγράμματος νομισματικής χαλάρωσης της Fed θα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στις αγορές, με κίνδυνο ένα γενικευμένο κραχ.
    3. Η οικονομία ήδη οδεύει προς το κραχ
    Μπορεί η αμερικανική οικονομία να αναπτύσσεται, όμως ο ρυθμός συρρικνώνεται συνεχώς. Τι θα γίνει το 2014 που δεν θα υπάρχει στήριξη από την Κεντρική Τράπεζα, αναρωτιούνται οι αναλυτές.
    4. Μέταλλα
    Σύμφωνα με το πάντα έγκυρο GoldSeek.com, υπάρχουν πολλές αναλύσεις που προειδοποιούν: απομένει πολύ λίγος χρόνος μέχρι να κλείσει το 'παράθυρο εξόδου'. Πλησιάζει η ώρα του κραχ στην αγορά των μετάλλων.
    5. Ομόλογα
    Ο "βασιλιάς των ομολόγων" Bill Gross της Pimco προειδοποιεί: Το QE της Fed πρέπει να σταματήσει. Τρισεκατομμύρια φθηνού χρήματος έχουν οδηγήσει σε πλαστά επίπεδα τις τιμές των εμπορευμάτων. Η διόρθωση θα έρθει βίαια.
    6. Ο κύκλος της bull market στη Wall Street ολοκληρώνεται.
    Ήδη μετράμε τον 5ο χρόνο μιας τυπικής 4ετούς bull market. Σύντομα θα γίνει αντιληπτό από την αγορά...
    7. Οι πολιτικές εξελίξεις "υπόσχονται" μια 2ετία μεταβλητότητας Η επόμενη διετία θα χαρακτηριστεί από πολιτικές εξελίξεις, εκλογές και διαμάχες στην εφαρμογή των οικονομικών πολιτικών. Με άλλα λόγια ένα περιβάλλον έντονης μεταβλητότητας και νευρικότητας στις αγορές ξεκινά...
    8. Ανεργία
    Τα υψηλά επίπεδα ανεργίας τόσο στις ΗΠΑ, όσο περισσότερο στην Ευρώπη θέτουν σε κίνδυνο τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως και τα ομόλογα τους και τους τίτλους που εκδίδουν.
    9. Ψυχολογία
    Την τελευταία διετία οι επενδυτές απλά αρνούνται να δουν τα προειδοποιητικά σημάδια που οι οικονομικοί δείκτες εμφανίζουν. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι η "σύγκρουση" με την αλλαγή του κλίματος θα είναι όλο και πιο σφοδρή.
    10. Οι οικονομολόγοι σκοτώνουν την οικονομία Δεν είναι λίγοι οι επιφανείς οικονομολόγοι που προτρέπουν τις ηγεσίες και τους επενδυτές να ακολουθήσουν λανθασμένες θεωρίες. Αυτή η εξέλιξη οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση, αφού η πιθανότητα αλλαγής της οικονομικής πολιτικής γίνεται όλο και πιο μηδενική.

    www.bankingnews.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε συ Λουκά, καλά σου είχα πεί εγώ ότι με αυτά που διαβάζεις (και βάζω και την "αφεντιά" μου μέσα) στο τέλος θα τρελαθείς.

      Και ειδικά με αυτό το bankingnews που την μια παρουσιάζει τους απανταχού "ειδικούς" να βλέπουν "εκτοξεύσεις" μετοχών και "απογειώσεις" οικονομιών και την άλλη κραχ ομολόγων και μετοχών και καταρρεύσεις οικονομιών.

      Να δεις που στο τέλος ότι και να γίνει αυτοί θα σου πουν :

      "Εμείς σας τα γράφαμε όλα αυτά εδώ και καιρό"....

      Διαγραφή
  2. Κραχ που αναμένεται και προεξοφλείται δεν λογίζεται ως κραχ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και για το παλιό ΠΑΣΟΚ
    ψηφαλάκια πλέον γιοκ


    (είπα να τειώσω το στιχάκι σου με φολκλόρ διάθεση) :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Giorgio, αλλάξανε τα πράγματα,

      τώρα και στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ ισχύει το ..

      "Πασοκτζήδες-Δεξιοί..
      γίναν κώλος και βρακί.."

      Διαγραφή
  4. ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΜΕ ΑΓΑΠΗ "Οσες χιλιαδες μπαλωθιες
    στην Κρητη εχουν παιξει
    τοσες χαρες αμετριτες
    η μοιρα να σου πεψει!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΑΣΚΑΛΕ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΣΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΧΡΕΟΣ

    Oι ΗΠΑ θα τυπώσουν ακόμα 4 τρισ. δολάρια!

    20/07/13 - 21:06






    7








    Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέο εσωτερικό δανεισμό ύψους 4 τρισ. δολ. με τον συνήθη τρόπο της εκτύπωσης επιπλέον χρημάτων.



    Και αυτό γιατί δεν πρέπει να δανειστεί μόνο αρκετά χρήματα για την χρηματοδότηση των δημοσίων δαπανών για το τρέχον έτος, πρέπει επίσης να «κυλήσει» και το υφιστάμενο χρέος που έχει φθάσει σε στάδιο ωρίμανσης.



    Φυσικά, ποτέ η κυβέρνηση στην πραγματικότητα δεν πληρώνει τίποτα από αυτό το χρέος. Αντ 'αυτού, παίρνει ουσιαστικά νέα χρέη για να καλύψει τα παλιά. Έτσι, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δανείζεται στην πραγματικότητα πολύ περισσότερα χρήματα κάθε χρόνο από ό, τι συνειδητοποιούν οι περισσότεροι Αμερικανοί.



    Για το οικονομικό έτος 2013, το έλλειμμα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ θα είναι περίπου $ 845.000 εκατομμύρια ,αλλά συν τοις άλλοις η κυβέρνηση θα πρέπει να δανειστεί περίπου 3 τρισεκατομμύρια δολάρια για την αποπληρωμή παλαιού χρέους που ωριμάζει.



    Συνολικά, η αμερικανική κυβέρνηση θα δανειστεί σχεδόν 4 τρισεκατομμύρια δολάρια φέτος, και ο αριθμός αυτός κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ακόμη υψηλότερος το επόμενο έτος. Αυτό δεν πρόκειται να προκαλέσει μια κρίση εφ 'όσον τα επιτόκια παραμείνουν εξαιρετικά χαμηλά, αλλά αν τα επιτόκια αρχίσουν να αυξάνονται σημαντικά , το παιχνίδι θα αλλάξει δραματικά.



    Κατά την τελευταία δεκαετία, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει προσθέσει περισσότερα από 11 τρις δολάρια στο εθνικό της χρέος σε μια εποχή που η οικονομία των ΗΠΑ έχει σταθερή πτώση.



    Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη περισσότερο δημόσιο χρέος ανά κάτοικο από την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ιρλανδία ή την Ισπανία.



    Στο σημείο αυτό, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι υπεύθυνη για περισσότερο από το ένα τρίτο του συνόλου του δημόσιου χρέους σε ολόκληρο τον κόσμο. Προς το παρόν όλα είναι εντάξει επειδή τα επιτόκια είναι εξαιρετικά χαμηλά. Αλλά τι πρόκειται να συμβεί όταν τα επιτόκια επιστρέψουν σε ορθολογικά επίπεδα;



    Πώς θα είναι σε θέση η κυβέρνηση των ΗΠΑ να δανειστεί τα τρισεκατομμύρια δολάρια που χρειάζεται κάθε χρόνο; Γι 'αυτό είναι τόσο σημαντικό να προσέχετε τα επιτόκια. Όταν αρχίσουν να εκτοξεύονται στα ύψη, το μεγάλο πρόβλημα είναι μπροστά. (atheatignosi)





    Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Λουκά σιγά τα trillions και σιγά και το χρέος,

      Και επειδή "οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη περισσότερο δημόσιο χρέος ανά κάτοικο από την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ιρλανδία ή την Ισπανία" τι έγινε δηλαδή;

      Τι τους πέρασες ρε συ Λουκά τους Αμερικάνους, τίποτε χλιμίτζουρες νοτιο-Ευρωπαίους;...

      Οι Αμερικάνοι είναι γ@μ@ω ρε συ, δεν είναι παίξε γέλασε..

      Και επειδή χρωστάνε δηλαδή μερικά trillions παραπάνω τί έγινε ..

      Τιμή τους και καμάρι τους...

      Ποιος τολμάει να του "κουνηθεί";

      Σιγά να μην πάθουν ότι έπαθαν παλαιότερα και οι Άγγλοι, οι Ολλανδοί, οι Ισπανοί, οι Γάλλοι και οι Πορτογάλοι...

      Είπαμε: "Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά"

      Αυτή τη φορά θα "καθαρίσει" το χρέος ο "Πανίσχυρος" Ben...

      Όπως το "πανίσχυρο" Vim..

      Ο "υπερήρωας" πολλών...

      που ξέρει όσο κανείς άλλος στον κόσμο...

      να πατάει ένα κουμπί μιας πρέσας...

      Διαγραφή
  6. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΔΑΣΚΑΛΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΓΙΝΗ ΤΡΙΨΗΦΙΟΣ ΕΜΕΙΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΕΙΧΕΣ ΠΕΙ ΠΑΛΙΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Goldman: Ουδέτερες αποδόσεις στα εμπορεύματα το επόμενο 12μηνο
    DailyFX Team, Research

    Τρίτη, 23 Ιουλ 2013 - 10:28
















    Η Goldman Sachs «έκοψε» την12μηνη πρόβλεψη για την απόδοση στα εμπορεύματα μετά το πρόσφατο ράλι στο πετρέλαιο, διατηρώντας ουδέτερη σύσταση για τις πρώτες ύλες προβλέποντας παράλληλα απώλειες για το χρυσό και κέρδη για τα βασικά μέταλλα.

    Η αποκαλούμενη ως στρατηγική περίπτωση διακράτησης των εμπορευμάτων παραμένει ισχυρή επειδή οι πρώτες ύλες αποτελούν αντιστάθμισμα (hedge) απέναντι στους γεωπολιτικούς κινδύνους, αναφέρουν στη σχετική έκθεση οι αναλυτές του οίκου με επικεφαλής τον Jeffrey Currie. Τα εμπορεύματα σκαρφάλωσαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Φεβρουάριο την προηγούμενη εβδομάδα με το αργό πετρέλαιο WTI να διαπραγματεύεται στην υψηλότερη τιμή σε 16 μήνες.

    «Το τρέχον outlook είναι εξαιρετικά ουδέτερο με τις αποδόσεις να αναμένονται σχεδόν αμετάβλητες τους επόμενους 12 μήνες», σημειώνει η Goldman. Τα πολύτιμα μέταλλα και τα αγροτικά εμπορεύματα μπορεί να υποχωρήσουν κατά 8% αυτή την περίοδο, ενώ τα βασικά μέταλλα να ενισχυθούν κατά 6%.

    Ο χρυσός στη Νέα Υόρκη μπορεί να υποχωρήσει στα 1.050 δολάρια/ουγγιά στο τέλος του 2014.

    Πηγή: Bloomberg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Λουκά,

      Εγώ είχα πει ότι κατά την γνώμη μου ο χρυσός έτσι όπως πάει και εδώ που έφτασε, είναι πολύ πιθανό να γράψει και τριψήφιο νούμερο.

      Και όλα αυτά με το σκεπτικό ότι μια σημαντική βραχυπρόθεσμη διόρθωση σε ένα bull market, δεν τελειώνει σχεδόν ποτέ αν δεν έχει "τρομάξει" πρώτα τα "αδύναμα" χέρια.

      Γιατί όπως έχω ξαναπεί εγώ προσωπικά έχω την άποψη ότι το bull market στα commodities δεν έχει τελειώσει ακόμη και έτσι πιστεύω ότι τόσο ο χρυσός όσο και πολλά άλλα από τα commodities δεν έχουν δει ακόμη τα μακροπρόθεσμα υψηλά τους.

      Μάλιστα κατά την γνώμη μου αυτό που βλέπουμε τώρα είναι ίσως η τελευταία τους διόρθωση πριν την τελευταία μεγάλη τους άνοδο, η οποία θα δημιουργήσει και την τελική τους "φούσκα" με επίτευξη "απίστευτων" για πολλούς τιμών.

      Το να προβλέψει όμως κανείς εκ των προτέρων με σχετική ακρίβεια έναν "πάτο" έστω και μεσοπρόθεσμο, είναι σχεδόν αδύνατο και αυτό γιατί αυτός εξαρτάται από πολλούς τυχαίους αλλά και αστάθμητους παράγοντες, αλλά συνήθως τις περισσότερες φορές αυτός συμβαίνει ταυτόχρονα και με κάποιον "καταλύτη", δηλαδή κάποιο "εξαιρετικό" ή "ασυνήθιστο" γεγονός...

      Γ' αυτό και σχεδόν πάντα οι "πάτοι" δεν είναι θέμα "πρόβλεψης", αλλά "διαίσθησης"..

      Διαγραφή
  7. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΕΑ ΥΨΗΛΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ ΤΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο SP500 SE EYXAΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο χρυσός πιστεύω όχι μόνο ότι θα κάνει νέα υψηλά, αλλά ότι προς το τέλος του κύκλου, οι περισσότεροι θα "τρίβουν" τα μάτια τους από τις τιμές που θα δούν..

      Όσο για τον S@P αυτό που προβλέπω είναι ότι κάποια στιγμή και σύντομα..

      "θα σκάσει σαν καρπούζι"...

      Διαγραφή
  8. Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Λουκά,

      Εγώ προσωπικά σε αυτόν ...

      δεν θα του έδινα ούτε "γράμμα να μου ταχυδρομήσει"...

      Διαγραφή
  9. ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΠΑΙΖΕΣ SHORT SP500 AND LOHG GOLD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΑΣΚΑΛΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ Η ΠΩΛΗΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΠΟΡΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Λουκά,

      Πιστεύεις ότι αν είχα συνεχώς κάτι "σίγουρο" που να αποφέρει κέρδος τώρα θα ήμουν Καθηγητής και θα περίμενα αν θα με θέσουν ή όχι σε διαθεσιμότητα, ή θα είχα παραιτηθεί ήδη από μόνος μου;

      Παρόλα αυτά όμως πολλές φορές έχω "μοιράσει απλόχερα" λεφτά εδώ μέσα.

      Εσύ που με διαβάζεις καιρό θα έπρεπε να τα γνωρίζεις αυτά (για να μην με βάζεις τώρα να τα αναφέρω..)

      Για παράδειγμα τελευταία με είχες ρωτήσει για την ισοτιμία EUR/USD και σου είχα πεί να ότι το "δρομολόγιο" είναι από τα 1,28 στα 1,31 και είναι και "σίγουρο".

      Να για παράδειγμα τώρα που σου είπα ότι ο χρυσός πιστεύω ότι θα γράψει τριψήφιο τον σόρταρες;

      Φίλε Λουκά δυστυχώς για όλους μας "σίγουρα" κέρδη στις αγορές δεν υπάρχουν και το ακόμη χειρότερο είναι είναι πως με "συμβουλές" από άλλους το μόνο σίγουρο είναι τελικά η χασούρα σου...

      Για του λόγου του αληθές η επόμενη ανάρτηση μου είναι εξαιρετικά αφιερωμένη σε εσένα...

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.