και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Αν έχεις πέντε με δέκα χρόνια καιρό...


Αν έχεις πέντε με δέκα λεπτά, κάτσε να σου μάθω πως κερδίζουν στις αγορές:

αγόραζε φθηνά και πούλα ακριβά...

Τώρα αν έχεις πέντε με δέκα χρόνια ...

κάτσε να σου μάθω πότε κάτι στις αγορές είναι ακριβό και πότε είναι φθηνό..

Jesse Livermore...

δια του

“Καθηγητή Λυκείου”

18 σχόλια:

  1. Το επενδυτικό «ευαγγέλιο» του Warren Buffett
    Χρήστος Αλωνιστιώτης, DailyFX Market Analyst

    Πέμπτη, 25 Ιουλ 2013 - 10:30
















    Αν και θεωρείται ο μεγαλύτερος και πλουσιότερος επενδυτής στο κόσμο, δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός για την αγορά του συναλλάγματος αλλά για αυτή των μετοχών. Παρόλα αυτά, ο σκοπός αυτού του κειμένου είναι να αποτυπώσουμε την επενδυτική του φιλοσοφία και στη συνέχεια να συζητήσουμε στο forum αν η φιλοσοφία αυτή μπορεί να ισχύσει και σήμερα, με τα ίδια αποτελέσματα.

    - Να δείχνετε ενδιαφέρον σε επιχειρήσεις και όχι στις μετοχές
    Με απλά λόγια ο Buffett συνηθίζει να λέει ότι όταν αγοράζεις μια μετοχή θα πρέπει να σκέπτεσαι σα να αγοράζεις ένα κομμάτι τις εταιρείας. Αν μετά από έρευνα καταλήξεις ότι δεν α αγόραζες την εταιρεία, τότε δεν αγοράζεις τη μετοχή όσο ελκυστική αποτίμηση και αν έχει.

    - Μπορείς να διακρατήσεις αυτή τη μετοχή για 10 χρόνια;
    Αν δε μπορείς, τότε πιθανόν να μη μπορείς να την κρατήσεις και για τα επόμενα 10 λεπτά. Η αναζήτηση βραχυπρόθεσμων ευκαιριών στις μετοχές, δε μπορεί να έχει αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου.

    - Να εξετάζετε αν η Διοίκηση χρησιμοποιεί άριστα κάθε πηγή της εταιρείας
    Σύμφωνα με το Buffett αυτό διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην μακροχρόνια πορεία της εταιρείας και συνεπώς στην εκτίμηση της κερδοφορίας.

    - Μην ασχολείστε με τις αποκαλούμενες και “hot stocks”
    Και αυτό γιατί αυτές οι μετοχές έχουν παρατηρηθεί ότι έχουν υψηλούς όγκους, μεγάλες διακυμάνσεις και μη κανονική συμπεριφορά.

    - Πόσα χρήματα θέλετε να κερδίσετε;
    Πριν αποφασίσετε να επενδύσετε θα πρέπει να έχετε ξεκαθαρίσει πόσα χρήματα θέλετε να βγάλετε από αυτή την επένδυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τεχνική ανάλυση για το EUR/USD από τον Γιώργο Αντωνάκο της Chartist.com Μπροστά από σημαντικές αντιστάσεις...

    Σχόλιο: Η ανοδική κίνηση από τη βάση του 1,2750-2800 έφτασε τελικά μέχρι την περιοχή του 1,3230-50 όπου είχαμε ορίσει τους πιθανούς στόχους και σημαντικές αντιστάσεις και όπως ήταν αναμενόμενο μπροστά από αυτά τα σημαντικά τεχνικά επίπεδα είδαμε τους πωλητές να κάνουν την εμφάνισή τους.
    Η βραχυχρόνια τάση ωστόσο παραμένει ακόμα ανοδική όπως φαίνεται στο ωριαίο γράφημα της ανάλυσης και η εξέλιξη του πλάγιου σχηματισμού που διαμορφώνεται, θα μας δείξει αν αυτή πρόκειται να αντιστραφεί η αν θα καταφέρει να διατηρηθεί, οδηγώντας το ευρώ σε νέες κορυφές.

    Βάσει του βασικού μας σεναρίου, το οποίο μπορείτε να δείτε στο ημερήσιο γράφημα της ανάλυσης, θεωρούμε την περιοχή του 1,3230-50 σαν την ιδανική αντίσταση για τη διαμόρφωση ενός σχηματισμού κεφαλής με ώμους. Για να ισχύει αυτό το σενάριο, πρέπει οι χθεσινές κορυφές να μην ξεπεραστούν. Κίνηση σε νέα υψηλά φέρνει στο προσκήνιο την περιοχή του 1,3330-60, επίπεδα όπου βρίσκονται σημαντικές αντιστάσεις (εβδομαδιαίο γράφημα ανάλυσης).

    Για το βραχυχρόνιο ορίζοντα επικεντρώνουμε την προσοχή μας στην περιοχή του 1,3170-80, επίπεδα όπου οριοθετούν το βραχυχρόνιο πλάγιο σχηματισμό στο ωριαίο γράφημα. Καθοδική διάσπαση ανοίγει το δρόμο αρχικά για την περιοχή του 1,3100 με την περιοχή του 1,3130-40 σαν ενδιάμεση στήριξη, αυξάνοντας τις πιθανότητες για την ολοκλήρωση της ανόδου στην περιοχή του 1,3250.

    Κίνηση σε νέα υψηλά, βρίσκει σαν επόμενες αντιστάσεις στην περιοχή του 1,3290 και 1,3330. Πλέον αυτά τα επίπεδα προσφέρονται για πωλήσεις για τους παίκτες με μεγαλύτερο ορίζοντα, θέτοντας τα στοπ πάνω από τις κορυφές του Ιουνίου.

    Τακτικές: Θα δοκιμάσουμε θέσεις πώλησης στην περιοχή του 1,3235 και 1,3255. Θα θέσουμε τα στοπ πάνω από την περιοχή του 1,3280 και τους στόχους στην περιοχή του 1,3170-80. Καθοδική διάσπαση του 1,3170 θα την ακολουθήσουμε με πωλήσεις με στο στόχο στην περιοχή του 1,3100 και τα στοπ πάνω από την περιοχή του 1,3230.

    Για θέσεις με μεγαλύτερο ορίζοντα, θεωρούμε ότι η περιοχή του 1,3250 -1,3360 προσφέρεται για θέσεις πώλησης με τα στοπ πάνω από τις κορυφές του Ιουνίου
    ΕΔΩ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΑΤΑ http://www.dailyfx.gr/fx/view_list/guest_commentary/2013-07-25/45744

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΑΣΚΑΛΕ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΟΤΑΝ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΓΡΑΨΕΙ ΤΡΙΨΙΦΙΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΓΩ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΡΤΑΡΩ ΤΟΝ SP500

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΗ ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ Τεχνική ανάλυση για το EUR/USD από τον Γιώργο Αντωνάκο της Chartist.com Μπροστά από σημαντικές αντιστάσεις... ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΒΓΗΚΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΠΕΦΤΕΙ ΤΟ USD Το μοναδικό συμπέρασμα που μπορεί να βγει είναι ότι η αγορά επιχειρεί να ξεφορτωθεί USD πριν τις ανακοινώσεις του ΑΕΠ των ΗΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα. Θυμίζω ότι ήδη Morgan Stanley και Goldman Sachs έχουν προβλέψει μείωση του ΑΕΠ των ΗΠΑ. http://www.dailyfx.gr/fx/view_list/apovegmatini_enimerwsi/2013-07-25/45777

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ http://www.dailyfx.gr/fx/view_list/gold_3month_forecast/2013-07-26/45792

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΑΣΚΑΛΕ ΕΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΦΑΜΕ ΚΟΥΒΑ ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΠΗΣ ΤΙ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΟ ΡΙΣΚΟ To δολάριο εξακολουθεί να δέχεται πιέσεις αφού «κρατάει» η επιρροή του δημοσιεύματος της WSJ ότι η Fed εξετάζει να αναθεωρήσει το επονομαζόμενο «forward guidance», «φιλτράροντας» εκ νέου το μήνυμα νομισματικής πολιτικής.

    Μάλιστα το δολάριο σημειώνει σημαντική πτώση έναντι του γεν με το ιαπωνικό νόμισμα να καταγράφει μέχρι στιγμής την κορυφαία απόδοση σε σχέση με το USD. Η ισοτιμία USDJPY υποχώρησε στο χαμηλό του 98,50.

    Ουσιαστικά οι αγορές εμφανίζονται «κλειδωμένες» και άμεσα εξαρτημένες από το τι θα κάνει τελικά η Fed αναφορικά με τη μείωση των προγραμμάτων στήριξης. Αυτό αναμένεται να ξεκαθαριστεί σε μεγάλο βαθμό την ερχόμενη εβδομάδα λόγω του πλούσιου οικονομικού ημερολογίου στις ΗΠΑ: ΑΕΠ, δείκτης ISM, θέσεις απασχόλησης NFP και ανακοίνωση νομισματικής πολιτικής της FOMC.

    Σήμερα το Eurogroup working group ενέκρινε την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα ύψους 2,5 δισ. ευρώ, αν και η είδηση αυτή δεν προκάλεσε αξιοσημείωτη αντίδραση στο EURUSD.

    Η ισοτιμία δοκίμασε χωρίς να καταφέρει να ξεπεράσει το επίπεδο του 1,3300

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι πρόβλεψη να κάνω ρε συ Λουκά,

      Ποιος από αυτούς θα τυπώσει περισσότερο;

      Ή αν οι αγορές θα πέσουν ή θα ανέβουν με το αν θα "κλάσει" ή θα "ρευτεί" ο Ben;

      Το μόνο σίγουρο για εμένα είναι πως κάποια στιγμή όλα αυτά θα τελειώσουν πολύ άσχημα..

      μα πολύ άσχημα....

      Διαγραφή
  7. ΔΑΣΚΑΛΕ θα ηθελα να σας παρακαλεσω λογω της εμπειριας σας και των γνωσεων σας αν ερχοταν ενας φιλο σας και σας ρωτουσε θελω να αγορασω 4 εως 5 μετοχες για επενδυση να βαλω 5000 ευρω για καθε αγορα μετοχης μεχρι 1000 ευρω τι θα του προτεινατε ευχαριστω πολυ και οποιος αλλος θελει λεει την αποψη του και μετα απο 3χρονια 27/07/2016 να δουμε ποιος ειχε κανει την πιο κερδοφορα προβλεψη ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Λουκά,

      Έχω πει κατ' επανάληψη ότι με προτάσεις για αγορά μετοχών από άλλους, προκοπή δεν γίνεται...

      Και άντε εγώ να σου πω τι να αγοράσεις...

      Αν όμως δεν γνωρίζεις εκ των προτέρων τα κριτήρια αγοράς μου, δεν θα ξέρεις και πότε πρέπει να πουλήσεις ότι αγόρασες...

      Γι' αυτό λοιπόν αν θέλεις να γνωρίζεις εσύ ο ίδιος τι μετοχές πρέπει να αγοράσεις και κυρίως πότε θα πρέπει να τις πουλήσεις, κάτσε και διάβασε τα βιβλία του O'Neil (τουλάχιστον) που είναι και στα Ελληνικά....

      Διαγραφή

  8. Lacker (Fed): Σύντομα πρέπει να πραγματοποιηθεί η έξοδος από το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων
    27/07/13 - 15:56
    Εκτύπωση
    E-mail




    Έρχεται το τέλος του προγράμματος αγοράς ομολόγων από τη Federal Reserve, υποστηρίζει ο αξιωματούχος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Jeffrey Lacker.

    Όπως δήλωσε σε γερμανικό περιοδικό, ο αμερικανός αξιωματούχος, η έξοδος της Fed από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, πρέπει να πραγματοποιηθεί σύντομα.

    www.bankingnews.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://www.capital.gr/News.asp?id=1843184 ΚΑΛΟ ΑΡΘΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  10. http://www.capital.gr/News.asp?id=1843184 ΚΑΛΟ ΑΡΘΡΟ
    KAI ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟς ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΠΟΥ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΖΑΝΙ ΓΙΑ ΒΟΗΘΗΣΕΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Λουκά πιστεύω ότι καλύτερα που δεν είσαι οικονομολόγος γιατί έτσι ίσως θα μπορέσεις να απαντήσεις πιο εύκολα και πιο σωστά στις παρακάτω "γελοίες" ερωτήσεις:

      Γράφει λοιπόν αυτός ο κύριος "ειδικός" εις την οικονομική επιστήμην ..

      "Το καλύτερο πράγμα που έχουν να εξάγουν οι ΗΠΑ είναι το δολάριο."

      -Αλήθεια πόσο "καλό" μπορεί να είναι ένα νόμισμα που τα τελευταία 100 χρόνια έχει χάσει πάνω από το 95% της αγοραστικής του δύναμης;

      -Αλήθεια τι αξία μπορεί να έχει σε μια οποιαδήποτε οικονομική θεωρία, κάτι "εξαγώγιμο" όταν μπορείς να "κατασκευάσεις" τρισεκατομύρια από δαύτο μέσα σε ένα εκατομμυριοστό του δευτερολέπτου, ουσιαστικά χωρίς κανένα κόστος;

      "Θεωρώ ότι οδεύουμε προς μια περίοδο που θα χαρακτηριστεί από σημαντικά κέρδη για το αμερικανικό δολάριο ή για να το θέσω αλλιώς: η αδυναμία άλλων νομισμάτων θα εκληφθεί ως δύναμη του δολαρίου."

      Αλήθεια πόσο μπορεί να πιστεύει κανείς στην "δύναμη" και στην "ικανότητα" κάποιου, όταν τον θεωρεί "μονόφθαλμο" μέσα σε "τυφλούς" ενώ στην πραγματικότητα και ο ίδιος είναι απλά "τυφλός" ανάμεσα σε άλλους "τυφλούς" αλλά και "πεθαμένους", όπως και αυτός υποστηρίζει(βλέπε EURO);

      "Επίσης, οι ΗΠΑ έχουν λίγα να κερδίσουν από την αποδυνάμωση του δολαρίου (ακόμα και αν οι εξαγωγές αυξηθούν από το 14% στο 15%, ως ποσοστό του ΑΕΠ), ενώ έχουν αρκετά να κερδίσουν από ένα ισχυρότερο δολάριο, όπως στην περίπτωση του ενεργειακού κόστους."

      -Αλήθεια τόσο καιρό που το δολάριο "βούλιαζε" και σχεδόν όλοι διαλαλούσαν (ακόμη και ο μεγάλος οικονομολόγος ο Μπέν) ότι η λύση στην Αμερικανική οικονομία είναι ένα πιο "αδύναμο" και πιο "ανταγωνιστικό" δολάριο, ο συγκεκριμένος κύριος "αναλυταράς" τι πίστευε για την Αμερικανική οικονομία; ότι πάει καλά ή ότι δεν "πάει" και τώρα όπου νάνε θα "πάει";

      "Η πρόσφατη αύξηση της τιμής του πετρελαίου (ειδικά για το αργό τύπου light sweet και όχι τόσο για το Brent) θα μπορούσαν να ερμηνευτούν επίσης σαν μια ανάγκη να κυκλοφορήσουν πιο πολλά δολάρια."

      -Αλήθεια η οικονομική έννοια του πληθωρισμού ποια είναι;

      -Αλήθεια όταν έχουμε πληθωρισμό το νόμισμα "πέφτει" ή ανεβαίνει";

      Φίλε Λουκά νομίζω ότι και για το άρθρο αυτό ισχύουν ότι κατά καιρούς έχω πει :

      α)Η επικείμενη παγκόσμια οικονομική μας κατάρρευση θα έχει ως κύρια αιτία την οικονομική άγνοια και την σχεδόν πλήρη ασχετοσύνη τόσο των οικονομικών "ειδικών", όσο και των πολιτικών και διοικούντων"..

      β)τα κορόιδα των αγορών συνήθως διαμορφώνουν τα οικονομικά επιχειρήματά τους ανάλογα με τις διαμορφούμενες τιμές.

      γ)όταν κανείς διαβάζει τέτοιους "ύμνους" και με τέτοια βεβαιότητα από τους "ειδικούς", είναι καιρός να αρχίζει να σκέφτεται να λάβει αντίθετη θέση ως προς αυτά που υποστηρίζουν οι παντός φύσεως "ειδικοί" και "οικονομολόγοι"...

      Διαγραφή
  11. οι ΗΠΑ ετοιμάζοντε να τυπώσουν περι τα δεκα τρίς(!) δολλάρια για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα χρέους που έχουν.η Φέντ είναι αναγκασμένη να κρατήσει τα επιτόκια χαμηλά,αλ΄λιώς η Αμερικάνικη οικονομία θα καταρρέυση σαν χάρτινος πύργος.οι δυο αυτοί παράγοντες σε συνδυασμο με τη μείωση του ρυθμού ανάπτυξης στις αναδυόμενες οικονομίες που θα τις αναγκάσει και αυτές να κρατήσουν χαμηλά τα επιτόκια,σημαίνουν δύο πράγματα.κατάρρευση του δολλαριου αφού πια θα είναι καλό μόνο για να τυλίγεις ρέγγες και ενίσχυση του Ευρω τους επόμενους μήνες.Αυτό συμφέρει όλους.ενισχύει την ανάπτυξη στην Αμερική μειώνει το χρέος των ευρωπαιων και τους δίνει φτηνη ενεργεια που θα βοηθησει στην ανάπτυξη με αποτέλεσμα την αύξηση των επιτοκίων του Ευρω και ενίσχυση του νομίσματος.Η ενίσχυση του δολλαρίου όπως ισχυρίζεται ο αρθρογράφος θα σημάνει κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομία.Πράγμα που φυσικα δεν επιθυμεί κανείς ΔΑΣΚΑΛΕ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Λουκά νομίζω πως μόλις τώρα κατάλαβα το "σχέδιό" σου..

      πας να με μπερδέψεις και εμένα από οικονομικής άποψης..

      και αυτό γιατί τώρα και σύμφωνα με την παραπάνω (ανώνυμη) τοποθέτηση:

      "η κατάρρευση του δολλαριου συμφέρει όλους... γιατί ενισχύει την ανάπτυξη στην Αμερική"

      αλλά και το το φοβερότερο:

      "Η ενίσχυση του δολλαρίου όπως ισχυρίζεται ο αρθρογράφος (αλήθεια ποιός είναι αυτός ο φοβερός οικονομολόγος) θα σημάνει κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομία.Πράγμα που φυσικά δεν επιθυμεί κανείς"

      Μετά έχω άδικο εγώ που "ψηφίζω δαγκωτό", κατάρρευση του δολαρίου για να σωθούμε όλοι μας...

      Ήμαρτον ρε συ !!!.... (που έλεγε και ο Γεωργίου...)

      http://www.youtube.com/watch?v=9ZqXo20h8Mo

      Διαγραφή
  12. ΔΑΣΚΑΛΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ ΕΧΩ ΧΑΖΕΨΕΙ ΤΕΛΕΙΟΣ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟΣΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΠΛΟΚΑΡΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΑΚΡΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΗ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΑΛΛΟΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΣΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Η ΠΡΕΣΑ ΜΗ ΦΟΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΤΕ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΕΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Λουκά αυτό το έχω καταλάβει ήδη...

      Αυτό που μάλλον που δεν έχεις καταλάβει εσύ αλλά και όλοι αυτοί οι "εραστές της πρέσ(ζ)ας" είναι ότι αν τα πράγματα ήταν τόσο απλά, τώρα εσύ θα ήσουν στην Κούβα ενώ η Κούβα δεν θα ήταν "Κούβα" αλλά "Ελβετία"....

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.