και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Η τσιμεντόφουσκα...


Όταν η μοναδική φούσκα που έχει απομείνει πια στο ΧΑΑ, βγάζει “τσιμεντένιες” ζημίες και ταυτόχρονα πάει και “μπάλα”, είναι ώρα και αυτή “τσιμέντο να γίνει”.


Ο “Καθηγητής Λυκείου”

11 σχόλια:

  1. αγαπητέ κ. καθηγητά καλησπέρα σας...νομίζω ότι ο χαρακτηρισμός σας αδικεί την εταιρεία...εαν αυτή λογίζεται ως τσιμεντόφουσκα τότε η ινλοτ (και άλλες βεβαίως αρβα με 9,25%) π.χ. που αναχρηματόδοτησε δάνεια 300 μυρίων στην επταετία με 9.75% παρακαλώ και χαρακτηρίζεται από όλους τους πληρωμένους ως μεγάλη επιτυχία, τι αποτελεί;;; το 8ο θαύμα του κόσμου;;;είμαι περίεργος μόνο να δω (εάν συμφωνεί και ο Πανάγαθος Θεός) όταν θα φθάσει ο χρόνος ποιόν και αν θα πληρώσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ chriscon..

      Ο χαρακτηρισμός ως τσιμεντόφουσκα δεν "πάει" στην εταιρία και στο management της το οποίο και εγώ τα θεωρώ ως τα πιο "σοβαρά" και "αξιοπρεπή" του ΧΑΑ, αλλά στην τιμή της μετοχή της με βάση τα τωρινά θεμελιώδη της.

      Αν για παράδειγμα η τιμή της μετοχής της ήταν πχ 5 € και όχι 15 ίσως τώρα να μιλούσαμε διαφορετικά.

      Η πραγματικότητα όμως είναι ότι τώρα στην Ελλάδα έχουμε χτίσει περισσότερο από ότι χρειαζόμασταν για πάνω από μια δεκαετία και έτσι τώρα η εταιρία αναγκάζεται για να μην σταματήσει η εδώ παραγωγή της να εξάγει το τσιμέντο της πουλώντας το κάτω ουσιαστικά κάτω του κόστους.

      Για να μην μιλήσουμε για την νέα φούσκα των ακινήτων στις ΗΠΑ κτλ..

      Τώρα όσον αφορά την ΙΝΛΟΤ αλλά και τους άλλους, εγώ προσωπικά δεν είμαι καθόλου "περίεργος" για να δω το τι θα γίνει στο τέλος..

      Όπως έχω επανειλημμένως τονίσει στο τέλος δεν πρόκειται να πληρώσει κανένας κανέναν....

      Διαγραφή
  2. Ε. Μυτιληναίος: Μένουμε στην Ελλάδα από πατριωτισμό

    Reuters | Παρασκευή, 2 Αυγούστου | Επιχειρήσεις

    Ο πατριωτισμός είναι αυτός που κρατά τον όμιλο στην Ελλάδα, παρά το τρελό φορολογικό φορτίο που καλείται να σηκώσει και έχει ως αποτέλεσμα ορισμένοι μέτοχοι να ζητούν τη μεταφορά της έδρας, δηλώνει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος στο Reuters.



    «Το πρόβλημα είναι πως καλούμαστε να πληρώσουμε όλο και περισσότερους φόρους κάθε μήνα», σημειώνει. «Να φορολογείται το εισόδημα είναι απαραίτητο. Να φορολογείσαι όμως πάνω στην παραγωγική διαδικασία, κάτι που κάνει ακριβότερο το προϊόν, είναι εντελώς διαφορετική ιστορία. Ποιος κερδίζει από αυτό;», αναρωτιέται.

    Ο όμιλος έχει ως τώρα καταφέρει να αντισταθεί στις ισχυρές πιέσεις μετόχων να αλλάξει έδρα, υποστηρίζει. «Θέλουμε να συμβάλουμε στην αναγέννηση της Ελλάδας και έχουμε κάνει τεράστιες προσπάθειες να υποστηρίξουμε την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Αλλά ανεξάρτητα από το πόσο πατριώτες είμαστε, υπάρχουν και όρια».

    Το γκρουπ έχει καταφέρει να μείνει κερδοφόρο και συνεχίζει να προσλαμβάνει, όμως έκτακτες εισφορές και φόροι κατανάλωσης, που κόστισαν το 2012 συνολικά 11,6 εκατ. ευρώ, φέτος θα τετραπλασιαστούν φτάνοντας σχεδόν τα 50 εκατ. ευρώ. Έτσι, το συνολικό φορολογικό βάρος που θα σηκώσει ο Μυτιληναίος αναμένεται να υπερβεί τα 100 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με τον κ. Μυτιληναίο, τα 2/3 από τα οφέλη του προγράμματος περικοπής κόστους εξαϋλώθηκαν από τους νέους φόρους που επιβάρυναν την παραγωγή. Όπως σημειώνεται, ο όμιλος έχει επεκταθεί μέσω της ΜΕΤΚΑ στο εξωτερικό και έχτισε εργοστάσια στο Ιράκ, στη Συρία και στο Πακιστάν.

    Όταν εξαγοράστηκε από τον όμιλο η εταιρεία (1998), το 95% των εσόδων προερχόταν από το εσωτερικό. Έκτοτε η εταιρεία έχει δεκαπλασιάσει το μέγεθός της και λιγότερο από το 10% του τζίρου παράγεται στην Ελλάδα.

    Σύμφωνα με τον κ. Μυτιληναίο, οι αραβικές χώρες είναι ικανοποιημένες από τη συνεργασία τους και ο όμιλος δεν έχει χάσει ούτε έναν διαγωνισμό από Ευρωπαίο ανταγωνιστή.

    Η ΜΕΤΚΑ σχεδιάζει τώρα να χτίσει εργοστάσια στην υποσαχάρια Αφρική, σε χώρες όπως η Νιγηρία και η Κένυα. «Βλέπουμε πολύ μεγάλο μέλλον στην Αφρική. Υπάρχουν χώρες οι οποίες θα χρειαστούν τεράστιες ποσότητες παραγωγής ενέργειας στα χρόνια που θα έρθουν», τονίζει ο κ. Μυτιληναίος.

    Τα έσοδα από το εξωτερικό στηρίζουν τον όμιλο και προσφέρουν ανακούφιση στα προβλήματα που δημιουργούνται στην Ελλάδα των έξι χρόνων ύφεσης. Όμως ο κ. Μυτιληναίος είναι προσεκτικός. Η μεγαλύτερη επιτυχία που μπορείς να έχεις στην Ελλάδα αυτήν τη στιγμή είναι να επιβιώσεις, δηλώνει. «Αυτό είναι που λέμε επιτυχία στην Ελλάδα αυτές τις μέρες, γιατί δεν μπορείς να γίνεις πλούσιος, δεν υπάρχει τρόπος».
    - See more at: http://marketnews.gr/article/4931/e_mytilhnaios_menoume_sthn_ellada_apo_patriwtismo#sthash.b4FQ9wKG.dpuf ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΠΑΩ ΣΤΗ ΚΟΥΒΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ- ΜΠΑΤΗΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή









  3. inShare.




    2 Αύγουστος 2013 10:24



    Αναλύσεις





    Goldman: Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει – αναβαθμίζει σε buy τον Τιτάνα, Τι λεει η Deutsche Bank



    gldmansacs.jpg







    Δειτε Ακομα







    Ζημιές 21,8 εκατ. ευρώ για την Τιτάν στο α΄ εξάμηνο του έτους

    1 Αύγουστος 2013




    Αλλαγή στάσης επί το θετικότερον πραγματοποιεί επενδυτικά η Goldman Sachs για τη μετοχή του Τιτάνα που την αναβαθμίζει σε buy, μετά από πάρα πολύ καιρό, παρά το γεγονός μάλιστα ότι η εταιρεία κατέγραψε ζημίες και στο β' τρίμηνο του έτους.

    Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι θέτει το ερώτημα, εάν η ύφεση στην εσωτερική ελληνική αγορά έχει φτάσει στο τέλος της και με προοπτική να αρχίσει να ανακάμπτει με την επανεκκίνηση των έργων στο β' εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

    Ένα τέτοιο σενάριο, όπως καταλαβαίνει κανείς, αλλάζει ριζικά μια εκτίμηση που διατυπώνεται από επενδυτικούς κύκλους το τελευταίο διάστημα για την παρατεταμένη ύφεση της ελληνικής οικονομίας και νέα αποτυχία του προγράμματος.

    Τα συμπεράσματα της Goldman μετά


    Πηγή: Goldman: Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει – αναβαθμίζει σε buy τον Τιτάνα, Τι λεει η Deutsche Bank | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/19233/goldman-i-elliniki-oikonomia-anakamptei-anavathmizei-se-buy-ton-titana-ti-leei-i#ixzz2aqezg6aL http://www.newmoney.gr/article/19233/goldman-i-elliniki-oikonomia-anakamptei-anavathmizei-se-buy-ton-titana-ti-leei-i

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες το μου φίλε Λουκά να ησυχάσω...

      Γι' αυτό και η απογείωση στην τιμή της μετοχής λοιπόν..

      Σε παρακαλώ όταν διαβάσεις για καμιά τιμή στόχο ...

      please let me know...

      θέλω να βγάλω μερικές "φωτοτυπίες"...

      μην τυχών με βάλουν στην διαθεσιμότητα...

      Διαγραφή
  4. Από εκεί και πέρα τα αποτελέσματα του Τιτάνα, άρεσαν στους ξένους επενδυτές και κυρίως στην Goldman Sachs, η οποία βρήκε την ευκαιρία να διατυπώσει την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει σε ρυθμούς ανάκαμψης. Η μετοχή της τσιμεντοβιομηχανίας έκλεισε με κέρδη 7,48%, στα 15,24 ευρώ, λίγο πριν αγγίξει τα υψηλά έτους, τα 15,60 ευρώ.
    ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

    Σύμφωνα με το τμήμα ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή, τεχνικά ο γενικός δείκτης συμπλήρωσε περίπου 120 μονάδες ανόδου από τα χαμηλά της 15 Ιουλίου ξεπερνώντας το σημείο αφετηρίας από την αρχή του έτους αυξάνοντας προοδευτικά με αργό τέμπο τη συναλλακτική του δραστηριότητα, η οποία δεν έχει ομοιόμορφη διάχυση στη ροή των συνεδριάσεων. Είναι ενδεικτικό ότι στις τελευταίες συνεδριάσεις της εβδομάδας οι αγοραστές είχαν τον τελευταίο λόγο μέχρι το τέλος της ημέρας καθώς τα κλεισίματα έγιναν πολύ κοντά στα υψηλά της διακύμανσης. Πλέον, ο γενικός δείκτης έχει διασπάσει διαδοχικά τους κινητούς μέσους των 30,50 και 200 ημερών (εκθετικός) και είναι αντιμέτωπος με την κυριότερη τεχνική πρόκληση της αναμέτρησης με τον απλό κινητό μέσο όρο των 200 ημερών που βρίσκεται λίγο υψηλότερα στις 920 μονάδες. Συνήθως η κίνηση διάσπασης της μακροπρόθεσμης τάσης έχει δύο χρόνους όταν συντελείται με μικρή συναλλακτική δύναμη, ενώ μετά τη διάσπαση η ενεργοποίηση κάποιων πιο τεχνικά προσανατολισμένων χαρτοφυλακίων δίνει επιτάχυνση στην κίνηση των βασικών μετοχών του γενικού δείκτη.

    Το δύσκολο κομμάτι της υπέρβασης από τα χαμηλά και της απορρόφησης εγκλωβισμένων πέριξ των κυριότερων πεδίων αντίστασης μεταξύ 850 - 870 μονάδων έχει συντελεσθεί έστω και με επιλεκτικές κινήσεις. Η επόμενη αντίσταση εντοπίζεται στις 970 μονάδες και φυσικά όταν η αγορά αρχίσει να προσεγγίσει το εν λόγω επίπεδο θα πυκνώσουν οι εκτιμήσεις για το ψυχολογικό όριο των 1.000 μονάδων. Πριν από όλα αυτά, ωστόσο, ο γενικός δείκτης θα κάνει μία στάση που θα αποφορτίσει τη βραχυπρόθεσμα υπεραγορασμένη εικόνα και θα εκτονώσει τις κατοχυρώσεις κερδών. Πιθανόν αυτή η στάση να μην έχει τη μορφή διόρθωσης, αλλά ανάλωσης χρόνου, ίσως στη λογική της αναμονής κάποιων νέων που θα δώσουν περισσότερα εναύσματα ανόδου ή την εστίαση σε άλλες ιδέες/επιλογές μετοχών που δεν έχουν ακολουθήσει το ανέβασμα της αγοράς.

    Εβγαλαν μάτια τα warrants...

    Τα warrants των τραπεζών έβγαλαν μάτια στο ταμπλό, αφού το ενδιαφέρον για αγορές από hedge funds ήταν έντονο. Κυρίως στην Τράπεζα Πειραιώς, το warrant της οποία υπεραπέδωσε με κέρδη που πλησίασαν το 40%, ενώ και η μετοχή έκλεισε με διόλου ευκαταφρόνητα κέρδη, αφού η άνοδος ξεπέρασε το 10,5%, στο 1,07 ευρώ, επίπεδα τα οποία είχε να δει από την 1η Ιουλίου. Εντυπωσιακή άνοδο που ξεπέρασε το 18% κατέγραψε και το warrant της Εθνικής, με τη μετοχή να ενισχύεται κατά 1,59%, στα 2,56 ευρώ. Σημαντικά κέρδη πάνω από 7% σημείωσε και το warrant της Alpha, με τη μετοχή να ενισχύεται κατά 1,1%, στα 0,46 ευρώ
    http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1952413&nt=103&utm_source=KerdosNLetterApp&utm_medium=email&utm_campaign=html_newsletter

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΕΟ ΣΑΙΤ http://vasilismarkakis.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κυριακή, 4 Αυγούστου 2013
    17:23


    Το πρωτεύον σενάριο εξακολουθεί να είναι αυτό που θέλει την παρούσα κίνηση να είναι η αντίδραση (Β) στο πτωτικό 1159 – 789 (Α) και αφού ολοκληρωθεί να ακολουθήσει το πτωτικό (C) που θα ολοκληρώσει και τη διόρθωση ABC του ανοδικού 471 – 1159. Μόνο με υπέρβαση των 980 μον. αρχικά και των 1030 μον. στη συνέχεια θα εξετάσουμε την πιθανότητα ή διορθωτική κίνηση να έχει πιο σύνθετη μορφή από απλό zig –zag και πιθανόν να ολοκληρωθεί μέσα από μια αλληλουχία χαμηλότερων χαμηλών και ψηλότερων ψηλών .

    Όπως θα παρατηρήσετε στις μετοχές που προΐστανται της κίνησης, ΟΤΕ ,ΔΕΗ, ΟΠΑΠ αν και πλησιάζουν σε αντιστάσεις αποφεύγω να δώσω short, κάτι που θα έκανα σε άλλες συνθήκες. Ας πάει με το καλό ο Αντωνάκης στο Αμέρικα και βλέπουμε……

    Θυμίζω πως ο σχολιασμός δίπλα στο σύμβολο της μετοχής ή του δείκτη αφορά την βραχυπρόθεσμη τάση, ενώ τα χρώματα στο σύμβολο ,το ενδεχόμενο trade που θα μπορούσαμε να πάρουμε εφόσον όμως εκπληρωθούν οι συνθήκες που δίνονται ( έγκυρη διάσπαση αντίστασης , προσέγγιση στηρίξεων κ.λ.π) . Πράσινο για αγορές μετά από διάσπαση αντίστασης, μπλε για αγορές σε στηρίξεις , κόκκινο για short θέσεις. Και όπως πάντα το σημαντικότερο στοιχείο στο trade που παίρνουμε είναι το stop loss (στοπ) που είναι το στοιχείο που προστατεύει την περιουσία μας – το κεφάλαιό μας.

    Πάμε να δούμε τα διαγράμματά μας.



    ΓΔ Ανοδική

    Όλα τα βραχυχρόνια συστήματα με σήμα αγοράς, ενώ αν η βδομάδα κλείσει ανοδική πιθανόν να δώσει σήμα αγοράς και το μεσοπρόθεσμο σύστημα. Την επόμενη σημαντική αντίσταση βρίσκουμε στη ζώνη 925 – 926 και αν συνεχίσει ψηλότερα στη ζώνη 931 – 936 μον., τιμές υποψήφιες για να δούμε τουλάχιστον ένα γύρισμα της αγοράς. Ανοδική υπέρβαση και αυτών των επιπέδων μπορεί να οδηγήσει στις 960 και 980 μον.

    Το στοπ μας είναι αρκετά χαμηλότερα στις 847 μον. Γύρισμα όμως χαμηλότερα από τις879 μον., οφείλει αν όχι να μας βγάλει εκτός, τουλάχιστον να μας θορυβήσει, ενώ οι 860 μον. είναι προς το παρόν το σημείο εξόδου.



    FTSE Ανοδική

    Σημαντική η αντίσταση στις 316 – 317 μον. Ψηλότερα μπορούμε να πιθανολογήσουμε τις 337 – 340 μον. και ακόμη πιο πάνω τις 350 μον.

    Αν όχι οι 298 μον. τότε οι 290 μπορούν να είναι το σημείο εξόδου μας.



    ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟ http://kerdizontas.capitalblogs.gr/listArticles.asp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαίρετε κύριε καθηγητά. Ρε Λουκά ειλικρινά, θέλεις να μου πεις σε τι αποσκοπείς με αυτά σου τα σχόλια όλη την ώρα;

    Και στην αρχή σε θεώρησα συγκροτημένο. Μας κορόϊδεψες όλους τελικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα σέβη μου και από μένα φίλε ArTaXia...

      Μια μικρή παρατήρηση μόνο...

      Εγώ προσωπικά δεν είμαι σε θέση να κρίνω αν και κατά πόσον ο αγαπητός Λουκάς είναι ή όχι "συγκροτημένος"..

      Άλλωστε αν με ρωτήσει κανείς ούτε και εγώ θεωρώ τον εαυτό μου πλήρως "συγκροτημένο"...

      Αυτό όμως για το οποίο είμαι σίγουρος, είναι ότι ο Λουκάς είναι περισσότερο "συγκροτημένος" από την συντριπτική πλειοψηφία όλων αυτών, τις απόψεις των οποίων "αναμεταδίδει" εδώ μέσα..

      Άρα κατά την γνώμη μου λοιπόν μάλλον περισσότερο "μπερδεμένος" είναι, παρά λιγότερο "συγκροτημένος"...

      Διαγραφή
    2. Κοντος ψαλμος κ. καθηγητα. Ας απαντησει ο ιδιος, και απο εκεινο που θα πει θα εξαχθει το πορισμα.

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.