και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Τέλος τα “ιδιαίτερα” Πατριώτες..

Μια αληθινή ιστορία...

"Κάποτε πριν πολλά χρόνια είχα ένα ιδιαίτερο μάθημα πανελλαδικών.

Ψάχνοντας για ασκήσεις στο internet, έπεσα επάνω σε ένα θέμα το οποίο μόλις το διάβασα η διαίσθησή μου “μου φώναξε” ότι αυτό είναι ένα πολύ πιθανό θέμα για τις εξετάσεις.

Πήγα αμέσως στον μαθητή μου και του το έλυσα, δίνοντάς του μάλιστα και σε φωτοτυπία την λύση και του τόνισα ότι αν ήμουν εγώ εξεταστής αυτό το θέμα θα έβαζα.

Λίγο πριν το τελευταίο μάθημά μας, του τηλεφώνησα να κρατάει την λύση για το θέμα αυτό.

Ο μαθητής ήρθε χωρίς την φωτοτυπία και φεύγοντας του είπα όταν θα πάει στο σπίτι του να διαβάσει οπωσδήποτε το θέμα αυτό ξανά, γιατί αν ήμουν εγώ στην επιτροπή αυτό το θέμα θα έβαζα.

Φυσικά την επόμενη μέρα το θέμα έπεσε αυτούσιο, ο μαθητής δεν το έγραψε γιατί όταν έφτασε στο σπίτι του ξέχασε να το ξανακοιτάξει και τελικά πήρε 9 με άριστα το 20."

Αυτή η ιστορία ήταν ο λόγος για τον οποίο από τότε σταμάτησα να κάνω ιδιαίτερα.

Επειδή μάλλον δεν έχω την απαιτούμενη υπομονή και "κουράζομαι" εύκολα.

Αυτός είναι και ο λόγος που από εδώ και πέρα σταματάω να γράφω αλλά και να σχολιάζω στο blog αυτό.

Μέχρι να “ξεκουραστώ” ξανά....

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που με διαβάζατε όλο αυτόν τον καιρό....

Ελπίζω και εύχομαι να τα ξαναπούμε κάποτε....

Σε καλύτερες εποχές....

“Ο Καθηγητής Λυκείου”


52 σχόλια:

  1. E όχι φίλε καθηγητή,
    τώρα δεν μπορείς να ξεκουραστείς.Τώρα αφού έκανες και τις προβλέψεις σου με χρονοδιάγραμμα θα κάτσεις εδώ να δουλέψουμε.Να δουλέψουμε το τελικό πλάνο πριν από αυτά που πιθανολογείς πως θα συμβούν γιατί το τελευταίο μάθημα δεν έγινε ακόμα και οι"τελικές" εξετάσεις αργούν λίγο... Όσοι κάνουν ιδιαίτερα έχουν και την ευθύνη των εξετάσεων μαζί με τους μαθητές τους στο τέλος.Κι εσύ το θέμα το έχεις δώσει αλλά με κατευθύνσεις και όχι ξεκάθαρα.Βέβαια δε σημαίνει ότι για άλλη μια φορά θα πέσεις μέσα αλλά κάποιοι ίσως διαβάσουν τα θέματά σου.Ξεκουράσου λοιπόν και σε αναμένουμε για τις τελικές εξετάσεις.Αλλά κι εσύ φίλε καθηγητή, φωτοτυπία πήγες και έδωσες στο μαθητή σου; Άκου φωτοτυπία; Και περίμενες να τη διαβάσει ή να την κρατήσει;
    Ελπίζω κι εύχομαι να τα ξαναπούμε σύντομα..
    Σε καλύτερες εποχές..
    Στις εποχές των εμπορευμάτων...Μακάρι να είμαστε και όρθιοι όλοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στήθι μεθ' ημών έως της εσχάτης ώρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να πουλήσουν τις μετοχές των ΕΛΠΕ, Τιτάν και Coca Cola 3E συστήνει στους επενδυτές η αμερικανική τράπεζα Morgan Stanley, καθώς δίνει στις εταιρείς τη σύσταση "sell". Τις ακριβότερες αποτιμήσεις έχουν οι μετοχές των Ελλάκτωρ, ΜΕΤΚΑ, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ, για τις οποίες ο οίκος συμβουλεύει "buy", ενώ στη λίστα των μετοχών με ισχυρές αποδόσεις, αλλα αρνητικές εκτιμήσεις τοποθετεί τις ΕΧΑΕ και Motor Oil.

    Ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος αναμένει διόρθωση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων κατά 10% σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, κρούοντας τον κώδωνα για το γεγονός πως η αναλογία ρίσκου/ανταμοιβής των ευρωπαϊκών μετοχών έχει επιδεινωθεί. Μάλιστα, εκτιμά πως υπάρχει υψηλή διάθεση για ρίσκο στις αγορές, αναμένοντας νέους κινδύνους από την επιλογή του προσώπου του νέου προέδρου της Fed, την άνοδο στις τιμές του πετρελαίου, αλλά και την έκβαση των γερμανικών εκλογών.
    Στο ευρωπαϊκό πεδίο, οι μετοχές για τις οποίες συστήνει "sell" είναι αυτές των SABMiller, SBM Offshore, Acerinox, ArcelorMittal, DS Smith, EADS, Experian, Glencore Xstrata, Kerry Group, Luxottica, Man Stamm, Mediaset, Melrose και United Utilities.
    Η Ευρωζώνη, με τις πέντε οικονομίες, Γαλλία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία, να βρίσκονται σε κίνδυνο, παραμένει αρκετά μακριά από τα ορθό δρόμο, τονίζουν οι αναλυτές της Morgan Stanley.


    www.bankingnews.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υποθέτω ότι θέλεις να ξεσταρτάρεις το στοκ με τις κονσέρβες για να δεις ποιες έληξαν (οπότε πάνε για το σκύλο), ποιές ετοιμάζονται να λήξουν (οπότε πάνε σε σισσίτια), και ποιές είναι οι καλές (που παραμένουν στο στοκ). :-)

    Πέρα από την πλάκα, χρήσιμα μου φάνηκαν όσα διάβασα τόσο καιρό σε αυτό το blog, όχι για να κερδίσω, αλλά για να μη χάσω κι άλλα (πολύ σημαντικό αυτό). Τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...εγώ, αγαπητέ κ. καθηγητά, σε διαβάζω γιατί μ'αρέσει η καθαρή σκέψη σου .. ξεκουράσου και θυμίσου μας πάλι, όταν σου βγει ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχω διαπιστώσει ότι αρκετοί τεχνικοί αναλυτές θεωρούν (όχι άδικα) την διόρθωση αυτή ως την έναρξη ενός 2ου καθοδικού ΄΄ποδιού΄΄ προς τις 230 - 240 μονάδες (απο τα υψηλά των 410). http://thesmartgoldfish.capitalblogs.gr/listArticles.asp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξεκουράσου και τα λέμε.

    Καλή δύναμη.












    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΑΣΚΑΛΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΟΡΤ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΚΟΥΒΑ Για τέλος, θα αναφερθούμε στην πιο «επιτυχημένη» επιλογή των κερδοσκόπων, που ήταν η μετοχή της Tesla Motors (από τις πιο “σορταρισμένες” στη Wall Street). Για την ιστορία, η μετοχή της εταιρείας, από την αρχή του χρόνου, καταγράφει άνοδο 300%!!!!, με τα κέρδη των τελευταίων 2-3 εβδομάδων να είναι 32%, οδηγώντας πολλούς «σορτάκηδες» σε απόγνωση. http://www.4-traders.com/TESLA-MOTORS-INC-6344549/technical_analysis-full/ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το φιλαράκι μας ο Μόμπιους αναρρωτιέται σ'ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του εάν οι αναδυόμενες αγορές είναι υπερπουλημένες ή όχι.Νομίζω ότι αξίζει να διαβαστεί για να καταλάβει κάποιος το σκεπτικό ενός εκ των παλαιοτέρων και επιτυχημένων γκουρού των αναδυομένων αγορών:

    http://mobius.blog.franklintempleton.com/2013/08/23/have-emerging-markets-gotten-oversold/?nicamp=other&nichn=markmobius&nismseg=twitter

    ΑπάντησηΔιαγραφή









  10. Jim Rogers: Το τέλος του τυπώματος χρήματος θα φέρει πανικό στις αγορές




    Το τέλος του τυπώματος χρήματος από τις κεντρικές τράπεζες θα προκαλέσει “τεράστιο χάος” σε όλες τις αγορές, προειδοποιεί ο μεγαλοεπενδυτής Jim Rogers, μιλώντας στο Reuters.

    “Δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα. Στα bear markets, οι αγορές σημειώνουν απώλειες 30-40% και οι επενδυτές εγκαταλείπουν. Δεν έχουμε δει ακόμα πανικό, τρόμο”, δηλώνει ο “γκουρού” των αγορών.

    Και προειδοποιεί ότι θα δούμε πανικό στις αγορές, όταν η “θάλασσα” του δωρεάν χρήματος που μοιράζουν οι κεντρικές τράπεζες τελειώσει. “Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που όλες οι κεντρικές τράπεζες πλημμυρίζουν τις αγορές με τυπωμένο χρήμα. Όταν αυτό τελειώσει, θα γίνει ένα τεράστιο χάος”, λέει.

    Ο Rogers προβλέπει δραματικές επενδυτικές επιπτώσεις και από το σχεδιαζόμενο χτύπημα στη Συρία. Όπως λέει, οι ΗΠΑ είναι απελπισμένες να πάνε σε πόλεμο και όταν αυτό γίνει, οι μετοχές θα πέσουν, ενώ το πετρέλαιο, οι τιμές των τροφίμων, των πρώτων υλών αλλά και του χρυσού, θα ενισχυθούν. “Έχω στην κατοχή μου πετρέλαιο και χρυσό (...). Θα βγάλω πολλά χρήματα”, λέει, προβλέποντας τεράστιες κινήσεις στο πετρέλαιο, καθώς, όπως προειδοποιεί, όσο καλά και εάν είναι σχεδιασμένο το χτύπημα, σε έναν πόλεμο, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ακριβώς τις συνέπειες.

    Σε ό,τι αφορά τις αναδυόμενες οικονομίες, ο Rogers εκτιμά ότι εκείνες που έχουν μεγάλα ελλείμματα τρεχουσών συναλλαγών και εξαρτώνται από το εύκολο χρήμα της Fed για να τα καλύψουν, όπως είναι η Ινδία, η Ινδονησία και η Τουρκία, θα υποφέρουν


    Πηγή: Jim Rogers: Το τέλος του τυπώματος χρήματος θα φέρει πανικό στις αγορές | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/21063/jim-rogers-telos-toy-typomatos-hrimatos-tha-ferei-paniko-stis-agores#ixzz2dG0xj1MQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  11. Πλανήτης Γη ή καταχρεωμένος πλανήτης - Οι άνθρωποι μπορούν να είναι ήσυχοι !!!! – Το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος φθάνει τα 223 τρισεκ. δολ. και δεν θα αποπληρωθεί ποτέ – Στην Ελλάδα δημόσιο και ιδιωτικό χρέος στα 552 δισεκ. ευρώ
    30/08/13 - 10:18
    Εκτύπωση
    E-mail




    Οι πολίτες αυτού του πλανήτη μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι.
    Το συνολικό δημόσιο και ιδιωτικό χρέος φθάνει τα 223 τρισεκ. δολάρια.
    Κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί γιατί απλά ποτέ δεν πρόκειται να αποπληρωθούν.



    Οι ανεπτυγμένες οικονομίες εμφανίζουν δημόσιο και ιδιωτικό χρέος 157 τρισεκ. δολάρια ή 376% του ΑΕΠ.
    Οι αναπτυσσόμενες οικονομίες εμφανίζουν 66,3 τρισεκ. δολάρια δημόσιο και ιδιωτικό χρέος ή 224% του ΑΕΠ.
    Αξίζει να αναφερθεί ότι τα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων, το ιδιωτικό χρέος δηλαδή των κατοίκων του πλανήτη Γη φθάνει τα 92,45 τρισεκ. δολάρια.
    Το χρέος είναι το μεγαλύτερο παγκόσμιο πρόβλημα.
    Τα 223 τρισεκ. δολάρια δεν θα αποπληρωθούν ποτέ.
    Στην Ελλάδα ως μέτρο σύγκρισης αναφέρεται ότι το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος φθάνει τα 552 δισεκ. ευρώ.
    Ωστόσο πρέπει να τονιστεί ότι ενώ τα χρέη αυξάνονται παγκοσμίως παρά τις μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται η κλασική σύγκριση χρέος προς ΑΕΠ debt/GDP ίσως να μην αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.
    Το 2001 η Αργεντινή είχε χρέος προς ΑΕΠ 60% και χρεοκόπησε ενώ η Ιαπωνία 170% ή με την πλέον διευρυμένη μορφή του περί το 211%.
    Ενδεικτικά να αναφερθεί στην περίπτωση της Ελλάδος ότι το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος στα 552 δισεκ. ευρώ αντιστοιχεί στο 300% του ΑΕΠ περίπου.
    Τα κράτη είναι χρεωμένα, οι πολίτες είναι επίσης καταχρεωμένοι και το αδιέξοδο συνεχίζεται χάριν στην πολιτική των κεντρικών τραπεζών που παρέχουν ρευστότητα με χαμηλό κόστος για να συντηρούν την παγκόσμια δανεισμένη κοινωνία.


    Εξέλιξη οικονομικών μεγεθών ΑΕΠ, χρέους προς ΑΕΠ
    http://www.bankingnews.gr/bank-insider/item/106018-πλανήτης-γη-ή-καταχρεωμένος-πλανήτης-οι-άνθρωποι-μπορούν-να-είναι-ήσυχοι-–-το-δημόσιο-και-ιδιωτικό-χρέος-φθάνει-τα-223-τρισεκ-δολ-και-δεν-θα-αποπληρωθεί-ποτέ-–-στην-ελλάδα-δημόσιο-και-ιδιωτικό-χρέος-στα-552-δισεκ-ευρώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ξεκιναη ο 3 παγκοσμιος πολεμος εχετε γεια αδερφια Πληθαίνουν οι πιθανότητες στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ στη Συρία, καθώς όπως όλα καταδεικνύουν, το αντιπολιτευόμενο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων θα υπεραμυνθεί της προτάσης του Προέδρου, B. Obama, κατά την κρίσιμη ψηφοφορία στο Κογκρέσο.

    Ειδικότερα, πραγματοποιώντας μία αν μη τι άλλο, αναπάντεχη μεταστροφή, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων και πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, John Boehner κατέστησε σαφές πως θα στηρίξει την πρόταση του B. Obama για επέμβαση στον συριακό εμφύλιο.
    «Πιστεύω πως οι συνάδελφοί μου θα υποστηρίξουν την πρόταση του Προέδρου για επέμβαση στη Συρία» διαμήνυσε προ ολίγου, ο John Boehner.
    Μάλιστα, επικρίνοντας ευθέως τόσο τον ΟΗΕ όσο και το ΝΑΤΟ, τους καταλόγισε απροθυμία και παθητικότητα, όσον αφορά το ζήτημα της Συρίας.
    «Ηνωμένα Έθνη και ΝΑΤ είναι απίθανο να αναλάβουν δράση για τη Συρία» υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων.
    Η στάση του John Boehner αναμένεται να δράσει ως καταλύτης στην υπό διαμόρφωση άποψη των γερουσιαστών, οι οποίοι είτε αμφιταλαντεύονται είτε απορρίπτουν το ενδεχόμενο επέμβασης στη Συρία.
    Υπό το νέο σκηνικό, η επιχείρηση των ΗΠΑ στη Συρία αναμένεται να λάβει την «πολυπόθητη» έγκριση του Κογκρέσου, λειτουργώντας ως «μαξιλάρι» για τον B. Obama, ο οποίος ανέβαλε προ ημερών την επίθεση λόγω της έλλειψης… συμμάχων.
    Νωρίτερα, ο Αμερικανός Πρόεδρος, B. Obama εξέφρασε την πεποίθησή του πως το Κογκρέσο θα εγκρίνει την σχέδιο στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ στη Συρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπαίνει ένας Κρητικός σε έναν οίκο ανοχής και λέει στην τσατσά:

    - Θέλω να π#δ#ξω από τον κ@λο
    Του λέει η τσατσά: θα πας στον τρίτο να βρεις την Ρίτα.
    Πάει στον τρίτο, Βρίσκει την Ρίτα, της λέει τι θέλει και του λέει:
    - 500 EURΟ
    Μόλις το ακούει ο Κρητικός βγάζει πιστόλι και αρχίζει να πυροβολεί όπου βρίσκει.
    Πανικόβλητη η Ρίτα του λέει:
    - Καλά, καλά… 400 EURΟ
    Μόλις το ακούει ο Κρητικός βγάζει πάλι το πιστόλι και αρχίζει να πυροβολεί ξανά όπου βρίσκει.
    Πανικόβλητη για φορά ακόμη η Ρίτα του λέει:
    - Καλά, καλά… 200EURΟ
    Bγάζει πάλι το πιστόλι και αρχίζει να πυροβολεί ξανά όπου να’ ναι μέσα στο δωμάτιο.
    Μην αντέχοντας άλλο η Ρίτα του λέει:
    - Σταμάτα σε παρακαλώ να πυροβολείς, έλα να το κάνουμε τζάμπα…
    Ξεκινάει λοιπόν το σκηνικό, περνάει καλά ο Κρητικός και με το που τελειώνει η φάση βγάζει 500 EURΟ και τα πετάει στο κρεβάτι.

    • Τρελαίνεται η Ρίτα και του λέει:
    - Καλά εσύ κόντεψες να μας σκοτώσεις μόλις σου είπα την τιμή, τι κάνεις τώρα ;
    - Οι μπαλωθιές ήταν για να σφίξουν οι κ@λοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μετά από τρία χρόνια καταστροφολογία σιωπή...
    Τα παγκόσμια χρηματιστήρια σε νέα υψηλά και το ΧΑΑ με φούλ
    γκάζια ...
    Ακόμα δεν έχετε δεί τίποτα!!!
    Μήν μασάτε αγοράστε είναι νωρίς ακόμα.
    Άλλωστε το έχω δηλώσει ,
    θα βγώ πωλητής όταν ο Κος Καθηγητής θα είναι σίγουρος ταύρος!
    Για όσους αντέχουν καλό ταξίδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ, ΜΑκρύ,

      Αυτό που έχω παρατηρήσει σε εσένα, είναι ότι εμφανίζεσαι κάθε φορά που το Ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται κοντά σε κορυφή και πάντα μας παροτρύνεις να αγοράσουμε μετοχές τάζοντας μας πάντα "λαγούς με πετραχήλια" ότι πχ "δεν έχουμε δει τίποτε" ακόμη και άλλα πολλά, που ποτέ όμως δεν τα βλέπουμε.

      Έχω αρχίσει πια και πιστεύω ότι μάλλον είσαι "βαλτός" πχ από την Goldan Sachs για να μας "σπρώχνετε" τα χαρτιά σας εκεί στα υψηλά.

      Εκτός και αν είσαι και εσύ ένα από τα "κορόιδα" των αγορών στα οποία αναφέρομαι συχνά πυκνά.

      Τώρα όσον αφορά τα ξένα χρηματιστήρια εγώ αν παρατήρησες παρά τις "καταστροφολογίες" μου, τώρα τελευταία έδωσα σήμα για "γιουρούσι" πχ όταν ο S&P ήταν ξανά πάνω από τις 1700 μονάδες.

      Και αυτό γιατί γνωρίζω καλά δια τις κοινής λογικής ότι αν έρθω πχ εγώ στο "χωριό" σου και μοιράζω λεφτά έστω και σαν "δανεικά και αγύριστα", μοιραία κάποια στιγμή θα γίνεται όλοι πλούσιοι.

      Βέβαια θα σου ξανατονίσω ότι στο δικό μας το "χωριό" δεν μοιράζουν πια λεφτά και γι' αυτό εδώ στην Ελλάδα (και όχι μόνο) τα τελευταία 3 χρόνια της "καταστροφολογίας" μου όλοι μας σχεδόν φτωχαίνουμε συνεχώς(εκτός αν εσύ πλουτίζεις οπότε να μας πεις τι δουλειά κάνεις) και γι' αυτό άλλωστε κατά την γνώμη μου πέφτεις συνεχώς έξω όσον αφορά τις προβλέψεις σου για το ΧΑΑ.

      Το να πιστεύει όμως κανείς ότι η οικονομία του "χωριού" αυτού που απλά μοιράζουν λεφτά πάει καλά επειδή το "αξίζει" ή ότι αυτή η φούσκα δεν θα σκάσει ποτέ, αυτό μάλλον κατά την γνώμη μου αποτελεί απλά μια "χωριάτικη" αφέλεια "πρώτου βαθμού".

      Αν εσύ τώρα θεωρείς ότι οι μετοχές παγκοσμίως αποτελούν τώρα πια σε αυτά τα επίπεδα "ευκαιρία" και ότι κανείς δεν "έχει δει ακόμη τίποτε" για αυτές, δεν έχεις παρά να αγοράσεις με τις "ευχές" μου και καλά κέρδη μακροπρόθεσμα, μια και είσαι και "Μακρύς".

      Όμως σε κάθε περίπτωση τώρα που εμφανίστηκες ξανά εγώ προσωπικά λέω να ξαναβγώ short στο Ελληνικό χρηματιστήριο..

      Εκτός αν αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά....

      Καλή αντάμωση λοιπόν πατριώτη....

      Σε έναν άλλο κόσμο και όχι βέβαια στον "κάτω"...

      Γιατί σε αυτό το "ταξίδι" σου εγώ προσωπικά δεν θα σε ακολουθήσω....

      Απλά γιατί πολύ φοβάμαι θα μας "ξαναστήσεις" για ακόμη μια φορά...

      Διαγραφή
  15. Έλα κ. καθηγητά,

    Ο Λουκάς σου γράφει τόσα αστεία για να εμφανιστείς.

    Ας είμαστε σε επαφή για τα επερχόμενα περισσότερα δεινά ... Ακούω ότι θα έχουμε μεγάλη αναστάτωση τον Οκτώβριο. Διάβασα ότι στην Βενεζουέλα έχουν έλλεψη από χαρτί υγείας, οπότε θα πάρω 2 εφημερίδες "το Πρώτο Θέμα" με τα κουπόνια για το Carefour και θα πάω να εφοδιασθώ για 2 χρόνια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Leykie,

      Δεν νομίζω ότι έχω "εξαφανιστεί"..

      Απλά επειδή μετά την "κινητικότητα" και την μετάταξή μου στην Α'θμια εκπαίδευση έχω πάψει πια να είμαι "Καθηγητής" αλλά "Δάσκαλος", νομίζω ότι βασική προϋπόθεση για να εμφανιστώ ξανά είναι να βρω και ένα καινούργιο ψευδώνυμο, όταν φυσικά θα έχω ξανά "έμπνευση".

      Όσο για τα "επερχόμενα δεινά" και την αναστάτωση του Οκτωβρίου, μην ακούς όλους αυτούς τους καταστροφολόγους, γιατί ξανά τίποτε δεν θα γίνει.

      Απλά η ανεργία θα μεγαλώνει, εμείς θα φτωχαίνουμε, η ΧΑ θα σκοτώνει, ο Ben θα τυπώνει και τα χρηματιστήρια θα ανεβαίνουν σε νέα υψηλά.

      Τέλος όσον αφορά το χαρτί υγείας και την Βενεζουέλα ούτε γι' αυτό μην φοβάσαι γιατί αυτοί εκεί έχουν σοσιαλισμό και εμείς εδώ καπιταλισμό.

      Εκτός αν οι καταστροφολόγοι πιστεύουν ότι τον Οκτώβριο θα έχει βγει ο Αλέξης ή ο Κουτσούμπας.

      Αλλά και αυτό να συμβεί πάλι θα πέσουν έξω κατά την γνώμη μου, γιατί απλά αν πχ εκλεγεί ο Αλέξης θα αρχίσει και αυτός να τυπώνει σαν τον Ben και ακόμα παραπάνω, οπότε όχι μόνο θα "απογειωθούμε" και εμείς όπως οι Αμερικάνοι, αλλά και θα έχουμε και "χαρτί υγείας" όχι για 2, αλλά για τα επόμενα 10 χρόνια...

      Διαγραφή
  16. Καταρχήν Δάσκαλε,

    το "Δάσκαλε" δεν είναι κακό, ίσως να είναι και καλύτερο. Μικρό το κακό από τη μετάταξή σου. Εγώ που είμαι στο "Πανεπιστήμιο", και από τους παληούς, άρχισα να ανησυχώ ότι τα Πανεπιστήμια θα βουλιάξουν όλα μαζί με τους τόσους άχρηστους που έχουν. Σε λίγο θα μπουν και δίδακτρα για να συμπληρώνουν τον μισθό τους οι καθηγητές. Ετσι λοιπόν σκέφτομαι να αποχωρήσω σε λίγους μήνες, μόλις μπορέσω.

    Όσο για τη ΧΑ, δεν είναι η μόνη που δέρνει. Τον Καμμένο τον κυνηγούσαν με ρόπαλα με κόκκινες σημαίες, αλλά δεν το άκουσα πουθενα στα ΜΜΕ ... Δεν ξέρω πόσους πείθει η αντιφασιστική προπαγάνδα που δείχνει μόνο τη ΧΑ και όχι την ΝΔΠΑΣΟΚ. Οι φοιτητική παράταξη ΝΔΠΑΣΟΚ μοιράζει "οδηγούς σπουδών" στα "Πανεπιστήμια" και οι φοιτητές δεν τους παίρνουν με τις σάπιες ντομάτες, αλλά τους ψηφίζουν και κάνουν πορεία κατά της ΧΑ.

    Επομένως είναι φυσικό με αυτή τη νεολαία, για την οποία βέβαια ευθύνεται αποκλειστικά η γενιά του Πολυτεχνείου, να σαπίζουμε όπως περιγράφεις, αντί να δημιουργηθούν Φιλικές Εταιρείες για την ανατροπή του ΠΑΣΟΚΝΔΣΥΡΙZΑΚΚΕ.

    Ακούω ότι στην Κρήτη υπάρχουν πολλές αυτοκτονίες. Είναι αλήθεια ;

    Όσο για τον Αλέξη, τι εννοείς δάσκαλε; ότι θα τυπώνει δραχμές ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Λεύκιε,

      Ο Αλέξης όταν βγει μπορεί να τυπώνει από 10ευρα μέχρι δραχμές και ΙΟΥ(I Οwe Υou), αλλά μπορεί ακόμη νομίζω αν βρεί τις κατάλληλες μήτρες να τυπώνει ακόμη από 5ευρα έως 500ευρα.

      Και μου μου πεις ότι αυτό είναι παράνομο γιατί από την Ευρώπη έως την Ασία και την Αμερική σε αυτά τα θέματα όλοι όταν "ζοριστούν" αρχίζουν τις παρανομίες, φυσικά για λόγους Υψίστου εθνικού συμφέροντος.

      Τώρα όσον αφορά τις πολλές αυτοκτονίες στη Κρήτη όντως αυτές είναι πάρα πολλές τα τελευταία χρόνια και αυτό ίσως να οφείλεται στο ότι η Κρήτη είναι ένα από τα πλουσιότερα μέρη στην Ελλάδα και άρα πιθανόν και τα δανεικά εδώ να είναι και περισσότερα, ενώ από την άλλη ίσως κάποιο ρόλο να παίζει και η "έντονη" σχέση των Κρητικών με τα όπλα. Τι να πώ...;;;

      Για αυτό άλλωστε και εγώ σταμάτησα τελευταία τις "καταστροφολογίες" μου..

      Μην με πιάσει και εμένα καμιά μανιοκατάθλιψη και αρπάξω κανένα όπλο.....

      Διαγραφή
  17. Μια μέρα στο δάσος μια μαθητευόμενη καλόγρια μάζευε λουλούδια. Κάποια στιγμή συναντά τον παπά του χωριού ο οποίος είχε ξαπλώσει γυμνός και λιαζόταν. Βλέποντας τον πούτσο του παπά τον ρωτάει γεμάτη απορία:
    - Τι είναι αυτό πάτερ?
    - Λουλούδι τέκνο μου, και αν το χαϊδέψεις θα ανθίσει.
    Επιστρέφοντας στο μοναστήρι, η νεαρή καλόγρια είχε απορίες σχετικά με αυτό που είχε δει και έτσι έτρεξε στην ηγουμένη να της περιγράψει την εμπειρία της:
    - …και μόλις άγγιξα το άνθος, αυτό άνθισε!
    Και η ηγουμένη φωνάζει έξαλλη:
    - Τον παλιοπούστη! Εμένα μου είπε ότι είναι καραμούζα και με έβαλε να το φυσάω για μια ώρα!»

    Περισσότερα αστεία: http://www.anekdotakias.gr/anekdoto-to-pouli-tou-papa/#ixzz2fcmSYG4b

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ETE Η αποκλιση επιβεβαιωθηκε με το σπασιμο της τασης.
    Ειχαμε τονισει την πεποιθηση μας οτι διανυουμε απο τον Ιουλιο ενα διορθωτικο κυμα,το οποιο θα μπορουσε να μας δωσει τιμες μεχρι το 3,70.Το αντιστοιχο επιπεδο το ειδε ομως ο ΔΤΡ,με την ΕΤΕ να υστερει πολυ σε αυτην την κινηση.
    Τα πραγματα σημερα γινονται πολυ δυσκολα αφου το διαγραμμα εχει υποστει μια πρωτη ζημια!
    Στη συνεχεια απωλεια του 2,93 θα κανει τα πραγματα εξαιρετικα δυσκολα!
    Απωλεια του 2,76 θα ενεργοποιηση εντονες πωλησεις και αλλαγη της μεσοπροθεσμης τασης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Στην πραγματικότητα οι Η.Π.Α., για να αυξήσουν το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας τους, τυπώνοντας συνεχώς νέα δολάρια, αδιαφορούν εντελώς για το ότι, με τον τρόπο αυτό, καταδικάζουν εκατομμύρια ανθρώπους, στις φτωχότερες περιοχές του πλανήτη, στην εξαθλίωση, στην πείνα και στο θάνατο.

    Φυσικά πρόκειται για χαρτονομίσματα χωρίς κανένα αντίκρισμα, τα οποία δεν χάνουν όσο θα έπρεπε την αγοραστική τους αξία, δεν υποτιμώνται δηλαδή, με τη βοήθεια της χειραγώγησης της τιμής του χρυσού – η πραγματική αξία του οποίου σήμερα ξεπερνάει κατά πολλούς τα 10.000 $ ανά ουγγιά. Εν τούτοις, διατηρείται στα 1.400 $ – ενώ οι περισσότεροι γνωρίζουν πως, εάν η τιμή του διπλασιασθεί, το δολάριο θα καταρρεύσει.

    Η πλημμύρα των νέων, φθηνών δολαρίων, συνεπικουρούμενη από την αντίστοιχη πλημμύρα των νέων γεν, τοποθετείται κυρίως σε μετοχές εταιρειών, καθώς επίσης στις αγορές εμπορευμάτων και πρώτων υλών – αφού οι επενδυτές δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να διατηρούν δολάρια ή γεν στα χαρτοφυλάκια τους, φοβούμενοι την ξαφνική κατάρρευση της ισοτιμίας τους.

    Μεγάλες ποσότητες δε κατευθύνονται στην Ευρώπη, οδηγώντας τους δείκτες των χρηματιστηρίων σε συνεχώς υψηλότερα επίπεδα – γεγονός αυτονόητο, αφού ουσιαστικά οι Η.Π.Α. και η Ιαπωνία αγοράζουν πραγματικές αξίες, πληρώνοντας με χαρτονομίσματα μηδενικού κόστους.

    Είναι σαν να αγοράζει κανείς με φθηνές φωτοτυπίες, με ψεύτικα χρήματα δηλαδή, όσο πιο πολλά πράγματα μπορεί – γνωρίζοντας φυσικά ότι, αργά ή γρήγορα, το «παιχνίδι» θα λήξει.

    http://www.analyst.gr/2013/09/22/1840/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Roubini: "Ναι" σε ΗΠΑ και ιαπωνικές μετοχές, "οχι" στο χρυσό Ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης της Κίνας είναι πιθανό να υποχωρήσει κάτω από το 6% έως το 2015, εκτιμά ο Nouriel Roubini, οικονομολόγος και πρόεδρος της Roubini Global Economics.

    Η Κίνα χρειάζεται να μειώσει το ποσοστό αποταμιεύσεων που παραμένει πάνω από το 50% του ΑΕΠ και να αυξήσει την εσωτερική κατανάλωση, που σήμερα διαμορφώνεται στο 30% του ΑΕΠ, είπε ο Roubini, σε ομιλία του στο συνέδριο Inside Commodities του IndexUniverse.

    Ωστόσο οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα συμβούν "πιο σταδιακά από το επιθυμητό", πρόσθεσε. Σαν αποτέλεσμα, η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας θα επιβραδυνθεί στο 7% στις αρχές του επόμενου έτους και θα υποχωρήσει κάτω από το 6% έως τα τέλη του 2015, σύμφωνα με τον Roubini. Το 2012, το ΑΕΠ της Κίνας αυξήθηκε 7,7%.

    Μια επιβράδυνση αυτού του μεγέθους δεν προεξοφλείται στις αγορές εμπορευμάων, είπε ο Roubini, προσθέτοντας ότι οι τιμές πρώτων υλών δεν αποκλείεται να αντιδράσουν με πτώση.

    "Η (παγκόσμια) ζήτηση θα αρχίσει να αυξάνεται με βραδύτερο ρυθμό καθώς η προσφορά θα αυξάνεται, πράγμα που σημαίνει πιο ήπιες τιμές εμπορευμάτων", είπε.

    Απαισιόδοξος για το χρυσό -αισιόδοξος για ΗΠΑ και ιαπωνικές μετοχές

    Ο γνωστός οικονομολόγος τηρεί απαισιόδοξη στάση για το χρυσό αλλά και για συγκεκριμένες αναδυόμενες αγορές, ενώ αντίθετα είναι "ευγενικός" με τις ΗΠΑ, τις ιαπωνικές μετοχές και το δολάριο.

    "Γιατί είμαστε απαισιόδοξοι για το χρυσό; Για αρκετούς λόγους", απάντησε, μιλώντας στο συνέδριο. Εξήγησε πως οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία έχουν υποχωρήσει και αυτό πλήττει τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο που συχνά επιλέγεται ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο. Επιπρόσθετα, ο χρυσός θα πιεστεί από το ενισχυόμενο δολάριο και την αύξηση των πραγματικών επιτοκίων.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τους τομείς για τους οποίους είναι πιο αισιόδοξος, ο Roubini εξέφρασε την προτίμησή του για τις μετοχές έναντι των ομολόγων με επίκεντρο τις ανεπτυγμένες αγορές παρά τις αναδυόμενες -και ειδικότερα τις αμερικανικές και ιαπωνικές μετοχές αντί για τις ευρωπαϊκές ή τις βρετανικές μετοχές.

    Ο Roubini είναι απαισιόδοξος για τα εμπορεύματα γενικότερα, λέγοντας πως ο "υπερκύκλος των εμπορευμάτων" έχει φτάσει πιθανότατα στο τέλος του. "Οι τιμές των περισσότερων εμπορευμάτων θα είναι πιθανότατα χαμηλότερες παρά υψηλότερες τα προσεχή έτη", είπε. Για την πρόβλεψη αυτή επικαλέστηκε την οικονομία της Κίνας που "κόβει" ταχύτητα και γίνεται λιγότερο εντάσεως πρώτων υλών, συν την απόσυρση των έκτακτων μέτρων στήριξης της Fed. Όπως έκανε και με το χρυσό, επικαλέστηκε επίσης τα υψηλότερα επιτόκια και το ενισχυμένο δολάριο, λέγοντας πως όσοι είναι απαισιόδοξοι για το αμερικανικό νόμισμα κάνουν λάθος. Οι ΗΠΑ έχουν πλεονεκτήματα έναντι άλλων ανεπτυγμένων χωρών με τη δημογραφία και την τεχνολογία τους, είπε http://www.capital.gr/News.asp?id=1876188

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ Λατρεύω την ανατολή, τη δύση τη φοβούμαι,
    γιατί τον κύκλο της ζωής με κάνει και θυμούμαι.


    Στη δυση βγαινει ο αυγερινος και στο βορρα η πουλια
    και στο ομορφο μπαλκονι της μου βγαινει η ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ ΠΕΤΡΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σας είχα πεί για το όνειρο που είχα δεί κάποτε για μία μετοχή πύραυλο!?
    Αυτό το όνειρο το έβλεπα συχνά.
    Άνοιξα ονειροκρίτες , ρώτησα ονειρολόγους αλλά δεν βρήκα άκρη.
    Δεν το έβαλα κάτω και τελικά μου είπε κάποιος ότι την αλήθεια θα τη βρώ στην Αργεντινή!
    Έψαξα στον Merval και άξαφνα όλα φανερώθηκαν!
    ΤΕΟ- Απογείωση- Αναστροφή-Ιούνιος!
    Τώρα απλά έπρεπε να περιμένω..
    Δεν μπορεί , τέτοια ομοιότητα!
    Τελικά τα γεγονότα διαμορφώνουν τους δείκτες ή δείκτες τα γεγονότα...?
    Πατριώτες μή μασάτε!
    Αγοράστε σήμερα γιατί αύριο θα είναι ακριβότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πτώση 10% για το σύνολο της Αγοράς προβλέπει σε έκθεση της η ResearchGreece, που θεωρεί ότι το Χ.Α., σε επίπεδο αποτιμήσεων, εμφανίζεται πολύ πιο μπροστά και πιθανότατα είναι και πολύ "γενναιόδωρο".





    Οι τιμές- στόχοι που δίνει η ResearchGreece είναι για την Alpha Bank τα 0,50 ευρώ, για την Coca- Cola τα 17,3 ευρώ, τη Folli Follie Group τα 12,1 ευρώ., τη Fourlis τα 2 ευρώ, τη Frigoglass τα 5 ευρώ, την ΕΧΑΕ τα 4,6 ευρώ, τα Ελληνικά Πετρέλαια τα 5,7 ευρώ, τον ΟΤΕ τα 7,1 ευρώ, τη Jumbo τα 7,5 ευρώ, τη Μετκα τα 9 ευρώ, τη Motor oil τα 8,3 ευρώ, την Εθνική τα 2,7 ευρώ, τον ΟΠΑΠ τα 6,5 ευρώ, την Τράπεζα Πειραιώς τα 1,2 ευρώ, τον Σαράντη τα 4,4 ευρώ και τον Τιτάνα τα 12,3 ευρώ. http://www.euro2day.gr/ase/market_comment/article-market/1138244/agora-gia-ola-ta-goysta-to-ha.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τα χαρτοδολάρια
    http://www.analyst.gr/2013/09/24/2003/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΚΥΡΙΕ Leykios Veros ΝΑ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΝΑ ΚΟΒΩ χαρτοδολάρια ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΒΑΝΕΖΕΣ ΣΤΑ ΠΟΥΠΟΥΛΑ ΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ ΑΤΙΜΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΔΩΡΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Pimco: Έρχεται πτώση 10-15% στην στερλίνα έναντι του δολαρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΦΥΛΑΧΤΕΙΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ Όλα δείχνουν "κατάρρευση" των ακινήτων το 2014…

    Με την αγορά ακινήτων θα ασχοληθούμε στο πρώτο σχόλιο μας, εκφράζοντας την ανησυχία μας για την πορεία των τιμών και την πιθανότητα να έχουμε ένα μίνι κραχ, τους επόμενους μήνες και μέσα στο 2014.

    Μάλιστα, παρόμοια άποψη με εμάς έχουν και πολλοί εμπλεκόμενοι – επαγγελματίες της αγοράς, οι οποίοι λένε ότι τα χειρότερα είναι μπροστά.

    Η ανησυχία, λοιπόν, μεγαλώνει ακόμη περισσότερο, αν λάβει κανείς υπόψη τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται, όπως ότι ο φόρος ακινήτων θα εφαρμοστεί και στα κλειστά ακίνητα, σε συνδυασμό με την συνολική οικονομική κατάσταση και τη μείωση των εισοδημάτων. Η μεγαλύτερη όμως ανησυχία έχει να κάνει με την επερχόμενη – μερική - απελευθέρωση των πλειστηριασμών, σε συνάρτηση με το γεγονός ότι οι τράπεζες έχουν πουλήσει και συνεχίζουν να πουλάνε τα δανειακά τους χαρτοφυλάκια, σε ξένα Fund, στο 25 με 30% της αξίας τους (δηλαδή με discount 70 με 75% - κάτι τέτοιο φαίνεται να έχει συμβεί τελευταία, με πωλητή τη Citigroup Ελλάδος και αγοραστή το Fund Baupost).

    Ας φανταστεί λοιπόν κανείς τι θα μπορούσε να συμβεί, όταν, ανάμεσα σε όλα τα άλλα, ξένα Fund αρχίσουν (μέσα στο 2014) να ρευστοποιούν ένα μέρος αυτών των ακινήτων, σε τιμές πραγματικά πολύ χαμηλές (αφού έχουν αγοράσει τα δάνεια με discount 70 με 75%).

    Όπως και να έχει, το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και δεν έχει να κάνει μόνο με την αγορά ακινήτων, αφού μια πολύ μεγάλη πτώση των τιμών, θα μπορούσε να αποδειχθεί μια νέα παγίδα για την ελληνική οικονομία, προκαλώντας χωρίς καμία υπερβολή, ακόμη και μια νέα κρίση, με επιπτώσεις και στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εκλογές στις 3 Νοεμβρίου; ( Σ. Θεοδωράκης - protagon )







    Για εθνικές εκλογές ετοιμάζονται πλέον τα επιτελεία του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα μετά και τις συλλήψεις του Μιχαλολιάκου και άλλων στελεχών της Χρυσής Αυγής.

    Το σενάριο που συζητείται αυτή τη στιγμή έχει ως εξής. Τις επόμενες ημέρες οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής παραιτούνται από το βουλευτικό αξίωμα. Το ίδιο πράττουν και οι αναπληρωματικοί βουλευτές της, γεγονός που υποχρεώνει την κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές στη μισή χώρα. Εκλογές δηλαδή θα πρέπει να γίνουν στην Α΄ Αθηνών - Β’ Αθηνών – Αττική – Αιτωλοακαρνανία – Αχαΐα – Εύβοια - Α’ Θεσσαλονίκης – Β’ Θεσσαλονίκης – Κορινθία – Μαγνησία - Μεσσηνία - Α’ Πειραιώς. Μπροστά σε αυτόν τον τραγέλαφο, να διεξάγονται εκλογές στην Αθήνα αλλά όχι στην Κρήτη, στη Θεσσαλονίκη αλλά όχι στον υπόλοιπη Μακεδονία, ο Αντώνης Σαμαράς θα αποφασίζει εθνικές «εκλογές σε όλη τη χώρα το νωρίτερο δυνατό». Στόχος του βέβαια θα είναι να γίνουν οι εκλογές πριν παρέλθουν οι 18 μήνες από την τελευταία βουλευτική αναμέτρηση γεγονός που θα του επιτρέψει να συγκροτήσει ο ίδιος τις λίστες των βουλευτών του και να μη γίνει η εκλογή τους με σταυρό. Σε αυτό το σημείο υπάρχουν δύο ερμηνείες. Το 18μηνο μετράει από τις εκλογές του Μαϊου ή από τις εκλογές του Ιουνίου; Στην πρώτη περίπτωση που είναι και η επικρατέστερη έχουμε εκλογές μέχρι την Κυριακή 3 Νοεμβρίου. Στην δεύτερη περίπτωση οι εκλογές πρέπει να γίνουν μέχρι την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου. Η εξέλιξη αυτή πάντως - να γίνουν εκλογές με λίστα και όχι με σταυρό - διευκολύνει και τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος και θα μπορεί να συγκροτήσει μια πιο συμπαγή και πιο αξιόμαχη κοινοβουλευτική ομάδα χωρίς πολλές παραφωνίες.




    Διαβάστε περισσότερα »

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δραματική και πλέον η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι η μόνη λύση για να βγει η χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο. Το timing θεωρείται σωστό καθώς η εκλογική πλέον περίοδο στην Γερμανία έχει λήξει. Αυτό επισημαίνει σε ανάλυση της η οικονομική – διαδικτυακή πύλη Vox η οποία έχει συσταθεί από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ερευνών Οικονομικής Πολιτικής (www.CEPR.org ).

    Σύμφωνα με την ανάλυση, οι πολιτικοί της ΕΕ είχαν εφεύρει «μοναδικές και εξαιρετικές λύσεις» για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα, το οποίο μάλιστα έσπευδαν να τις εφαρμόσουν και σε άλλες χώρες με οικονομικά προβλήματα. Όμως τα προγράμματα λιτότητας και ανάπτυξης που επέβαλλαν στην Ελλάδα δεν έχουν αποδώσει. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ιδιοφυΐα μαθηματικά να παρατηρήσει ότι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας έχει επιδεινωθεί δραματικά από τότε που οι δανειστές της, της επέβαλλαν προγράμματα εξυγίανσης. Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι φρικτή :
    Το ΑΕΠ της χώρας έχει μειωθεί δραματικά , και συνεχίζει να μειώνεται κατά 30 % τα τελευταία έξι χρόνια της κρίσης.
    Η ύφεση στην χώρα βαθαίνει με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να κάνουν λόγο για -4,1% το 2013.
    Το ποσοστό ανεργίας στην χώρα ανέρχεται στο 27 %, ενώ στους νέους αγγίζει το 57% .
    Στο τέλος του 2009 , το ελληνικό χρέος ήταν στο 130 % , ενώ σήμερα αγγίζει το 175 % .
    Οι τραπεζικές καταθέσεις έχουν μειωθεί κατά 30 % , ενώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων έχουν φτάσει τα εκπληκτικά επίπεδα των 25% και 31 % , αντίστοιχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας πως θα κινηθεί το χρηματιστήριο και οι τραπεζικές μετοχές; - Γιατί οι ξένοι θα ήθελαν χαμηλότερα την αγορά; - Ορατοί κίνδυνοι αποσταθεροποίησης – Η διαχείριση του μη βιώσιμου χρέους το κλειδί για την ανάκαμψη http://www.bankingnews.gr/bank-insider/item/110568-εν-μέσω-πολιτικής-αβεβαιότητας-πως-θα-κινηθεί-το-χρηματιστήριο-και-οι-τραπεζικές-μετοχές-γιατί-οι-ξένοι-θα-ήθελαν-χαμηλότερα-την-αγορά-ορατοί-κίνδυνοι-αποσταθεροποίησης-–-η-διαχείριση-του-μη-βιώσιμου-χρέους-το-κλειδί-για-την-ανάκαμψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. http://www.bankingnews.gr/bank-insider/item/110568-εν-μέσω-πολιτικής-αβεβαιότητας-πως-θα-κινηθεί-το-χρηματιστήριο-και-οι-τραπεζικές-μετοχές-γιατί-οι-ξένοι-θα-ήθελαν-χαμηλότερα-την-αγορά-ορατοί-κίνδυνοι-αποσταθεροποίησης-–-η-διαχείριση-του-μη-βιώσιμου-χρέους-το-κλειδί-για-την-ανάκαμψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αγαπητέ καθηγητά,

    Είμαστε σε κατάθλιψη όλοι ...

    Πες μας τη γνώμη σου για Αμερική και όχι μόνο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Λεύκιε,

      Αλήθεια τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αν σου πω εγώ τη γνώμη μου για την Αμερική και όχι μόνο..

      ότι θα απαλλαγείς τελικά από την "κατάθλιψη"...;;

      πιο πιθανό είναι κατά την γνώμη μου να βυθιστείς περισσότερο σε αυτή...

      Αλήθεια δεν σου φτάνει η γνώμη του Στουρνάρα ότι από φέτος θα έχουμε πλεόνασμα ..;;;

      και του χρόνου 2,8 δισ..!!!!!!!!!!!

      ή της Αγγέλας ότι θα καταφέρουμε τελικά να το πληρώσουμε το χρέος μας το οποίο είναι πια μεγαλύτερο από τότε που δεν καταφέραμε να το ξαναπληρώσουμε;;

      ή του Αντώνη ότι από του χρόνου θα έχουμε ανάπτυξη και σε 6 με 7 χρόνια από τώρα θα έχουμε γυρίσει στα προ κρίσης επίπεδα;;;

      ή ακόμη ότι η δημοκρατία σώθηκε γιατί η ΧΑ είναι στην φυλακή ;;

      ή η γνώμη του ΧΑΑ το οποίο μας δείχνει ότι το Ελληνικό secular bull market έχει ήδη ξεκινήσει και ότι από του χρόνου τόσο τα κέρδη μας όσο και τα κέρδη των Ελληνικών εταιριών θα "απογειωθούν" και ότι θα γίνουμε ξανά πλούσιοι;

      ή τέλος των Αμερικάνικων δεικτών οι οποίοι βρίσκονται σε μακροχρόνια υψηλά και θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν για τα επόμενα 5 με 10 χρόνια τουλάχιστον (και βάλε και περισσότερα) χωρίς να τα επηρεάζουν ούτε τα tapering, ούτε τα ταβάνια χρέους, ούτε τα νταβάνια σφήκες, ούτε τα government shutdowns ούτε τίποτε....;;;

      Τι να την κάνεις την γνώμη μου και τις "καταστροφολογίες" μου;;;

      εδώ όλα δείχνουν πως σωθήκαμε...

      απορώ γιατί όπως λες "είστε όλοι σε κατάθλιψη"....

      θα φταίει μάλλον που το "σκοτάδι είναι πιο μαύρο και άραχνο ακριβώς λίγο πριν ξημερώσει"

      πάντως για αυτό που έχω βεβαιωθεί τώρα πια εγώ προσωπικά είναι πως το blog αυτό ..

      δεν φέρει καμιά ευθύνη ούτε για την δικιά σας, αλλά ούτε για την δικιά μου την κατάθλιψη...

      οπότε υπάρχει κάποια ελπίδα να βρω ξανά την αισιοδοξία και την "θετική ενέργεια" που απαιτείται..

      για να ξαναγράψω κάποια στιγμή ....

      σαν "Δάσκαλος" πια ....

      Διαγραφή
  33. Σχόλιο αναγνώστη στην εφημερίδα το βήμα, στο άρθρο για το βουλευτή της ΧΑ που έδιωξε τη γυναίκα του από το κρεβάτι για να κοινηθεί με το όπλο του.


    "

    γκιριε φασίστα έδιοξε γκυνεκα. | 08/10/2013 12:48
    γκυνεκα σου τώρα κιματε σε μένα.αρεση με μένα λέη .όχι γυρίση αλο σε φασίστα .πάμε μαζη πακησταν θέλει.εγκώ όμος δεν θέλη πάρη γυνεκα μαζή πακιστάν. εγκώ πακιστάν παντρεφτη καλό γκυνεκα όχι θελο στενοχορήσω φασίστα εγκό.
    Abdulah Shaariff ,Mini Market,Άγιος Παντ .

    "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κοιμηθεί (αντί κοινηθεί). Μια και η ψυχολογία είναι πεσμένη, είπα να ποστάρω κάτι που με έκανε να γελάσω τώρα τελευταία.

      Διαγραφή
    2. Για το μόνο για το οποίο απορώ εγώ φίλε Giorgio,

      είναι γιατί η ψυχολογία σας είναι ακόμη πεσμένη...

      αφού οι περισσότεροι καταστροφολόγοι επιτέλους σιώπησαν ...

      το Ευρώ τελικά σώθηκε...

      η παγκόσμια οικονομία δεν κινδυνεύει...

      τα χρηματιστήρια απογειώνονται...

      Η Ελληνική οικονομία όπως μας διαβεβαιώνουν οι ειδικοί από Ελλάδα έως Αμερική όπου νάνε θα απογειωθεί και αυτή...

      οπότε το πρόβλημα τελικά μάλλον είστε όλοι εσείς, που πάσχετε πιθανόν από κατάθλιψη...

      και όχι εμείς οι blogg-εράδες "νεόκοποι καταστροφολόγοι του συρμού"...

      Διαγραφή
    3. αφού θέλεις απάντηση, να την. Όλα πάνε πάνω, και εμείς που πιστέψαμε εσένα τον καταστροφολόγο δεν παίξαμε καμία μετοχή, και έτσι μείναμε στην απέξω να προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε τα όνειρα του "μακρύ", ο οποίος έχει χεστεί στο τάληρο. Ενώ αν είχαμε παίξει κι εμείς καμιά "εθνικούλα", τώρα θα τα είχαμε κονομήσει κι εμείς και θα περιμέναμε πως και πως να ρθει το γουικεντ να φύγουμε για το πεντάστερο. Αυτά. Τα είπα και ξαλάφρωσα. :-)

      Διαγραφή
    4. Αυτό είναι το ευχαριστώ φίλε Giorgio,

      για εμένα που μέχρι τον Πρέκα σε video σας έβγαλα για να μην πουλήσετε τις μετοχές σας κάτω από τις 1000 μονάδες;;

      Γιατί ρε Πατριώτη σας είπα εγώ να μην αγοράσετε Εθνική..;;

      απλώς σας είπα να μην έχετε καταθέσεις στην Εθνική γιατί θα σας τις κουρέψουν κάποια στιγμή ....

      ίσα ίσα που σας; έλεγα ότι "μόνο οι αφελείς πιστεύουν ότι οι τράπεζες θα πέφτουν αιώνια"

      και πως μετά τις ΑΜΚ τα χαρτιά θα είναι μαζεμένα σε λίγα χέρια και πως μέχρι να τελειώσουν τα warrants κάποια στιγμή θα τις ανεβάσουν κτλ κτλ...

      Αλλά που να βρεί κανείς το δίκιο του σε αυτήν τη χώρα...

      καλά έκανα και εγώ λοιπόν και το έκλεισα το blog μου..

      ενώ αυτοί που στις 300 μονάδες έγραφαν για καταστροφές συνεχίζουν και γράφουν ακόμη....


      ΥΓ Αλήθεια Giorgio εσύ δεν είχες κάτι τραπεζικές μετοχές...;;;

      με άλλα λόγια λοιπόν δεν είσαι και εντελώς "στην απέξω"....

      τι να πούμε λοιπόν και εμείς οι "Μπατίρηδες"...

      Ρε μήπως να το κάνω "Ο Μπατίρης ο Δασκαλάκος....";;;

      Διαγραφή
  34. Φίλε δάσκαλε,
    η λέξη Μπατίρης εννοείται αιώνες τώρα πριν τη λέξη δάσκαλος οπότε σκέτο δάσκαλος καλύτερα.Αλήθεια, το δημοτικό πως σου φαίνεται σε σχέση με το λύκειο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ χχχ,

      Το δημοτικό μου φαίνεται αρκετά πιο "θεραπευτικό" από το Λύκειο του ΕΠΑΛ που ήμουν και στο οποίο ομολογώ ότι είχα αρχίσει ήδη να αντιπαθώ το ανθρώπινο είδος.

      Τώρα όσον αφορά το νέο μου ψευδώνυμο νομίζω ότι έχεις δίκιο και γι' αυτό ήδη προσανατολίζομαι προς το "Δασκαλάκος", το οποίο θεωρώ ότι τα περιλαμβάνει όλα αυτά μαζί...

      Διαγραφή
  35. Ο Αριστοτέλης είπε ότι όταν ακούς κάτι, πρώτα να αξιολογείς το πρόσωπο που το λέει, στη συνέχεια "πως" το λέει και στο τέλος τι λέει. Γι' αυτό και η κατάθλιψη. Και στο μεταξύ οι φόροι πέφτουν σαν χαλάζι. Δεν βλέπω ειδήσεις φυσικά...

    Έχει δίκιο ο καθηγητής για τις συμβουλές του για το ΧΑΑ. Εγώ ήμουν πιο απαισιόδοξος και δεν μπήκα σε καμμιά ΑΜΚ τραπεζών. Πιστεύω ότι θα χρειαστούν και άλλες ΑΜΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Λεύκιε,

      Ο Αριστοτέλης καλά τα έλεγε, μόνο που όταν τα έλεγε αυτά δεν υπήρχαν ούτε τηλέφωνα, ούτε internet ούτε ειδήσεις στην τηλεόραση...

      Γι' αυτό μάλλον τότε δεν υπήρχε και τόση κατάθλιψη όση υπάρχει σήμερα..

      Πάντως καλό θα ήταν κανείς σε τέτοιες περιπτώσεις να εστιάζει σε πιο αισιόδοξα πράγματα...

      Πχ όσο δεν είναι κανείς άρρωστος και άνεργος ενώ από την άλλη του περισσεύουν κιόλας χρήματα για να πληρώνει τους φόρους του, είναι κατά την γνώμη μου σε σχετικά καλή κατάσταση...

      Για παράδειγμα εμένα όταν ο πεθερός μου ο συνταξιούχος μου γκρινιάζει ότι πληρώνει πολλούς φόρους εγώ του λέω...

      Δώσε μου εμένα την σύνταξή σου και θα πληρώνω εγώ τους φόρους σου....

      Διαγραφή
    2. όλα αυτά ισχύουν μόνο αν πρόκειται να ψηφίσεις (αυτόν που εξέφρασε την άποψη) ή να επενδύσεις τα λεφτά σου (με βάση την αποψη αυτή). Σε κάθε άλλη περίπτωση (αμπελοφιλοσοφικής διάστασης), το τι λέει κάποιος αρκεί. Το πως το λέει και το ποιος είναι αυτός, σχετίζονται μόνο με το βαθμό επιθετικότητας που θα χρησιμοποιήσεις για να διαφωνήσεις μαζί του, και την ευχαρίστηση που θα σου δώσει η διαφωνία σου αυτή.

      Giorgio speaking :-)

      Διαγραφή
  36. Ο σοφός λαός λέει '' όποιος καεί στον χυλό φυσάει και το γιαούρτι'' αλλά εδώ πατριώτες το πράγμα μιλάει από μόνο του! Τώρα θα μου πείτε τι σας ζαλίζω αφού ξέρω ότι το συγκεκριμένο μπλόγκ διακατέχεται από τάσεις απαισιοδοξίας (χρηματιστηριακής) .
    Ο ένας λόγος είναι ότι έστω και έναν πατριώτη να παρασύρω δεν θα με χαλάσει.
    Ο δεύτερος και σημαντικότερος λόγος είναι ότι ο καθηγητής είναι ένα από τα σημάδια εξόδου μου από το πάρτυ. Όταν σκίζει τα πτυχία του ότι όλα τα στοιχεία και τα ρητά δηλώνουν σημάδια εισόδου θα αρχίσω να ξεφορτώνομαι!
    Πατριώτες μη μασάτε στην πρώτη διόρθωση τολμήστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια διόρθωση φίλε Μακρύ;;;

      Αυτό δεν πρόκειται να διορθώσει ποτέ....

      Όχι τίποτε άλλο αλλά τώρα που θα έχουμε πλεόνασμα και μάλλον θα πάρω και καμιά αύξηση...

      http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1144668/voytia-sta-eisodhmata-krah-stoys-foroys.html

      λέω να αγοράσω και εγώ καμιά μετοχή...

      άντε άρχισε να "ξεφορτώνεις" και εσύ τίποτε μπας και γίνει καμιά διόρθωση της προκοπής..

      όχι όμως ΕΤΕ γιατί αν κρίνω παλαιότερα από τις τιμές που έλεγες πως αγόραζες ..

      μάλλον είσαι ακόμη στην χασούρα....

      άντε μπας και αγοράσουμε φθηνότερα και εμείς οι μαύρο(ψυχο)ι...

      Διαγραφή
  37. Κε Καθηγητά στην πραγματικότητα δεν διαφωνώ με την άποψη ότι ο κόσμος πάει από το κακό στο χειρότερο.
    Και από ότι φαίνεται αν δεν γίνει άμεσα μια στροφή στην ανθρωπότητα σίγουρα θα οδηγηθούμε σε καταστροφές!
    Αλλά...
    Μιάς και μιλάμε για την χρηματιστηριακή πραγματικότητα ,όπως έχω ξαναγράψει ,πριν το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό κράχ της ιστορίας θα δημιουργηθεί η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή φούσκα της ιστορίας!
    Για το ελληνικό χρηματιστήριο το σενάριο εξελίσσετε σε τρείς φάσεις.
    Πρώτη φάση: Η άνοδος γίνετε με τέτοιο τρόπο ώστε ακόμα και οι έμπειροι και διαβασμένοι χρηματιστηριακά, κοινός Καθηγητές να μείνουν εκτός.
    Δεύτερη φάση:Η άνοδος εξελίσσετε αργά , σταθερά , με όγκους και νέα και διορθώσεις εντός ορίων που και οι περαστικοί από τα χρηματιστήρια την αντιλαμβάνονται.
    Τρίτη φάση:Οι πάντες σκίζουν τα πτυχία τους για την χρηματιστηριακή ευκαιρία , τηλεοράσεις και ραδιόφωνα ασχολούνται με μετοχές και η κουτσή μαρία παίζει μετοχές.
    Και μετά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Μακρύ,

      Θα ήθελα να ξέρεις ότι και εγώ ανεξάρτητα από αυτά που προβλέπω για τα επόμενα 2 με 3 χρόνια, πραγματικά εύχομαι να έχω κάνει λάθος και να αποδειχθεί σωστός ο Αντουάν και έτσι σε 5 με 6 χρόνια να βρισκόμαστε στα προ κρίσης επίπεδα.

      Όμως αυτό που βλέπω είναι ότι ακόμη και εσύ (όπως και πολλοί άλλοι) οι οποίοι τώρα είναι αισιόδοξοι και "υπέρμαχοι" των μετοχών, βλέπουν ότι στην πραγματικότητα πάμε από το κακό στο χειρότερο.

      Αυτό ειλικρινά δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό τελικά..

      Αλλά αυτό που γνωρίζω στα σίγουρα είναι πως η άνοδος στις ξένες αγορές διαρκεί ήδη (με μικρές διορθώσεις) σχεδόν 4,5 χρόνια τώρα .

      Συμφωνώντας μαζί σου πως πρόκειται για φούσκα και γνωρίζοντας ότι προς το τέλος τους οι φούσκες επιταχύνουν περισσότερο, θεωρώ και εγώ ως πιθανότερο σενάριο να έχουμε και άλλη άνοδο από εδώ και πέρα.

      Τώρα αν εσύ (όπως και πολλοί άλλοι) πιστεύεται ότι όσον αφορά τα ξένα χρηματιστήρια δεν είμαστε στην τρίτη φάση και προς το τέλος της αλλά στην πρώτη(και έτσι στην αρχή της) δεν έχεις παρά να κρατήσεις τις μετοχές σου καμιά πενταετία ακόμη ή και να αγοράσεις και άλλες αν θέλεις τώρα σε αυτές τις τιμές και να τις αφήσεις για τα παιδιά σου (που λέει ο λόγος).

      Τέλος όσον αφορά το ΧΑΑ εγώ στην θέση σου θα ήμουν είδη σε ετοιμότητα και αυτό γιατί ο παλιός και χωρίς πτυχία πια "Καθηγητής Λυκείου" λέει ότι σήμερα μετά από πολύ καιρό η αγορά έδειξε κάποια έντονα δείγματα αδυναμίας, σημάδια μιας πιθανής αντιστροφής τάσης....

      Γιατί φίλε μου να θυμάσαι πάντα ότι όπως έχει πει και ο Κοστολάνι παλαιότερα...

      το χρηματιστήριο μπορεί να είναι ο σκύλος της οικονομίας (αφεντικό)...

      αλλά πάντα στο τέλος ο "σκύλος" επιστρέφει στο αφεντικό του....

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.