και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Όταν σημάνουν οι “καμπάνες”...


Πατριώτες εγώ αν ήμουν τώρα αισιόδοξος για την Αμερικανική οικονομία, θα τα “έχωνα” χτες στα Αμερικανάκια και θα κοίταζα μετά να τα αγοράσω χαμηλότερα όταν "θα σημάνουν οι καμπάνες”.





Ο “Καθηγητής Λυκείου”

17 σχόλια:

  1. Θεϊκό βίντεο. Θα μου επιτρέψεις να το μοιραστώ με το κοινό μου, κύριε καθηγητά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά χαράς φίλε ArTaxia..

      Άλλωστε και εγώ από άλλους το έχω "δανειστεί"...

      Διαγραφή
  2. ΧΡΥΣΟΣ Κερδοσκοπικού εμπορίου Bullion είναι κοντά στο τέλος της: World Gold Council http://www.cnbc.com/id/100941347

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΔΑΣΚΑΛΕ Την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013




    Marc Faber: ποτέ δεν γνωρίζουμε ακριβώς ποια είναι η υψηλή και η οποία είναι η χαμηλή γι 'αυτό και υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι από ό, τι οι πλούσιοι άνθρωποι





    Marc Faber : Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο χρυσός έχει ήδη μειωθεί κατά σχεδόν 40 τοις εκατό, αλλά και με δεδομένη την εκτύπωση χρήματος που έχουμε σε όλο τον κόσμο ότι ο χρυσός κάνει χαμηλά τώρα, ποιος ξέρει, αλλά η αίσθησή μου είναι ότι δεν γνωρίζουμε ακριβώς ποια είναι η υψηλή και η οποία είναι η χαμηλή γι 'αυτό υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι από ό, τι οι πλούσιοι άνθρωποι αλλιώς όλοι θα αγοράσουν στο χαμηλό και πωλεί στο υψηλό της ίδιας ημέρας Marc Faber είναι μια διεθνής επενδυτής είναι γνωστό για την παράξενη προβλέψεις του για την αγορά μετοχών και ΣΜΕ αγορές σε όλο τον κόσμο. http://www.marcfabernews.com/2013/08/marc-faber-we-never-know-exactly-which.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΑΣΚΑΛΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΤΟΥ Αναρτήθηκε από τον Carl Futia Guesstimates στις 7 του Αυγούστου 2013






    Σεπτέμβριος S & P E-mini Futures: εκτίμηση εύρος σήμερα είναι 1680-1692. Επόμενο στόχο ανάποδα είναι 1720. Η ES είναι επικεφαλής σε μεγάλες στόχο στέκεται μου 1775 και, ενδεχομένως, υψηλότερο κατά τους προσεχείς μήνες.

    QQQ: Upside στόχος είναι 79.

    TNX (δέκα απόδοση σημείωση έτος) : Οι ανοδικοί στόχοι απόδοσης για το 10-ετές είναι 2,85%, αλλά πιστεύω ότι η αγορά θα κινηθεί πέρα από αυτό το επίπεδο, στο 3,50% κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών.

    Ευρώ-δολαρίου : Μοιάζει με μια κίνηση μέχρι 1.400 είναι σε εξέλιξη.

    Δολάριο-γιεν: Το δολάριο-γιεν είναι επικεφαλής για 107.00.

    Σεπτέμβριος Crude : Το αργό βρίσκεται σε στασιμότητα σε 108 αντίσταση.

    Δεκέμβριος Gold: Νομίζω ότι ένα ράλι των $ 200-300 είναι σε εξέλιξη.

    Σεπτέμβριος Silver: Ο 18.00 επίπεδο είναι η υποστήριξη και ένα ράλι έως τις 24.00 ή έτσι είναι σε εξέλιξη.

    Google : Η υποστήριξη είναι στα 800 και νομίζω ότι το επόμενο βήμα θα φέρει GOOG 975.

    Apple: Επόμενο στόχο μειονέκτημα είναι 350. Αντίσταση σε 460 έχει σπάσει, αλλά νομίζω ότι AAPL θα έχουν έναν σκληρό χρόνο να κινείται πάνω από την περιοχή 475-80 πριν από την επόμενη πόδι ξεκινά bear market της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με άλλα λόγια το "παλικάρι" μας λέει ότι όλα θα πάνε καλά εκτός από την Apple...

      Τότε να κάνω και εγώ μια (τζάμπα) πρόβλεψη....

      Κάθε 1% που θα ανεβαίνουν τα επιτόκια ΤΝΧ, ΤΝΤ και δεν συμμαζεύεται...

      Ο S&P θα πέφτει 100 μονάδες...

      Όχι παίζουμε....

      Διαγραφή
    2. Όμως Λουκά θα σε μαλώσω...

      Εδώ η Goldman Sachs άρχισε να δίνει πια τιμές στόχους για Τιτάνα..

      http://www.capital.gr/News.asp?id=1849231

      και εσύ αντί να μας ενημερώσεις για αυτό..

      κάθεσαι και ασχολείσαι με όλους τους "ασυγκρότητους" ....

      Διαγραφή
  5. Το χρονικό μίας προδιαγεγραμμένης «μάχης»; - Τι σηματοδοτεί η ακύρωση της συνάντησης μεταξύ Obama και Putin - ΗΠΑ και Ρωσία «μάχονται» για την «ενεργειακή» επιρροή στην Αν. Μεσόγειο - Ποιος ο ρόλος της Ελλάδας

    Την επισημοποίηση της εδώ και καιρό, «διάρρηξης» των φιλικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας σηματοδότησε η σημερινή ακύρωση εκ μέρους της Ουάσιγκτον, της συνάντησης του B. Obama με τον V. Putin.
    Ως πρόφαση στάθηκε η χορήγηση ρωσικού ασύλου στον πρώην Αμερικανό πράκτορα E. Snowden, παρά τις επίμονες εκκλήσεις της Ουάσιγκτον για έκδοσή του στις ΗΠΑ.
    «Είναι προφανές ότι η απόφαση αυτή συνδέεται με την κατάσταση γύρω από τον συνεργάτη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Snowden, η οποία προκλήθηκε κάθε άλλο παρά από εμάς» σχολίασε στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου.
    Ωστόσο, καθίσταται έκδηλο, πως το εν λόγω «θερμό» επεισόδιο αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου, καθώς η πραγματική αιτία «εγκολπώνεται» στον ενεργειακό τομέα και τους αναδυόμενους πόλους επιρροής στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία έχει καταστεί η πλέον ελκυστική περιοχή του πλανήτη.
    Καθώς οι εταιρείες πετρελαίων ανακαλύπτουν όλο και περισσότερα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην λεκάνη της Αν. Μεσογείου, οι δύο υπερδυνάμεις επιχειρούν να συγκροτήσουν δύο πόλους επιρροής στην περιοχή, με απώτερο στόχο την αξιοποίηση των φυσικών κοιτασμάτων.
    Οι ΗΠΑ διατηρούν ένα μικρό προβάρισμα, καθώς ήδη έχουν συστήσει την συμμαχία Ισραήλ - Κύπρου - Ελλάδας.
    Αξίζει να σημειωθεί, πως στην αυριανή συνάντηση του B. Obama με τον Α. Σαμαρά, στην ατζέντα βρίσκεται και η ενεργειακή πολιτική και συμμαχία των δύο χωρών.
    Στην «συμμαχία» προστίθεται και η Αίγυπτος, καθώς το νέο καθεστώς, το οποίο οι ΗΠΑ δεν κατήγγειλαν ως πραξικοπηματικό, εμφανίζεται φίλα προσκείμενο στις ΗΠΑ.
    Από την άλλη πλευρά, το Κρεμλίνο επιχειρεί να «χτυπήσει» μέσω της συνεργασίας του με το Ιράν και τη Συρία. Έτσι ερμηνεύεται εξάλλου και η στήριξη που παρέχει στο ιρανικό πρόγραμμα πυρηνικών αλλά και στο καθεστώς Assant.
    Βαρόμετρο ωστόσο, αποτελεί και η στάση της Τουρκίας, η οποία ακόμα βρίσκεται μετέωρη, με τις περισσότερες πιθανότητες να συγκλίνουν προς την Ρωσία.
    Eν κατακλείδι, ΗΠΑ και Ρωσία επιχειρούν, εν μέσω της αναρρίχησης της Κίνας και της Ινδίας, να εντείνουν την σφαίρα επιρροής τους μέσω μίας ολοένα και αυξανόμενης «σύγκρουσης», η οποία αναδύεται με κάθε ευκαιρία και σε κάθε ελάσσονος σημασίας συμβάν.
    Ας λησμονηθεί εξάλλου και η λανθάνουσα «μάχη» που δόθηκε εκ μέρους των δύο «γιγάντων», τόσο για τον αγωγό, τον οποίο θα μεταφέρει το αζερικό αέριο στην Ευρώπη όσο και για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ.
    Πάντως, και στις δύο μονομαχίες, νικητές αναδείχθηκαν οι ΗΠΑ http://www.bankingnews.gr/component/k2/item/102766-brookings-σοβαρή-αναταραχή-η-ακύρωση-της-συνάντησης-obama-putin-ωστόσο-δεν-προκαλεί-έκπληξη-προσβολή-για-τη-ρωσία-η-απόφαση-του-προέδρου-των-ηπα-ο-ρόλος-της-ελλάδας-στη-διαμάχη-για-την-επιρροή-στην-ανατ-μεσόγειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΟΙ ΠΡΕΣΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΛ Στο 1 τετρακισ. γεν εκτινάχθηκε το δημόσιο χρέος της Ιαπωνίας, που φυσικά αποτελεί ρεκόρ σε διεθνές επίπεδο και εντείνει τις πιέσεις στον πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε να προχωρήσει σε αύξηση του φόρου επί των πωλήσεων.



    Συγκεκριμένα, το δημόσιο χρέος της Ιαπωνίας έφτασε στα 1.008,6 τρισ. γεν καταγράφοντας αύξηση 1,7% στο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.
    Το χρέος της Ιαπωνίας είναι τόσο μεγάλο που ξεπερνά αθροιστικά το μέγεθος των οικονομιών Γερμανίας, Γαλλίας και Βρετανίας. Το δημόσιο έλλειμμα της χώρας ανέρχεται πλέον στο 10,3,% του ΑΕΠ.

    www.bankingnews.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Την προσοχή των επενδυτών εφιστά ο διάσημος μεγαλοεπενδυτής, Marc Faber, καθώς υποστηρίζει ότι το ράλι στη Wall Street θα τελειώσει άδοξα, όπως συνέβη και στο ραχ του 1987.


    Ο S&P 500, δείκτης – βαρόμετρο της Wall Street, έχει καταγράψει άνοδο 19% το 2013, επίδοση εντυπωσιακή. Ωστόσο, η απόδοση της αγοράς ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή το 1987, όταν οι αγορές είχαν κερδίσει πάνω από 30% από τις αρχές του έτους και έως τις 8 Αυγούστου.
    Στη συνέχεια ωστόσο, η Wall βυθίστηκε στο β΄εξάμηνο του 1987, κατά 36% από τα υψηλά της 25ης Αυγούστου στα χαμηλά του Οκτωβρίου, πριν κλείσει τελικά στο τέλος της χρονιάς στα επίπεδα από τα οποία είχε ξεκινήσεις.
    Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, o Marc Faber εκτιμά ότι κάτι ανάλογο θα συμβεί και στο β΄εξάμηνο του 2013.
    «Αν παρατηρήσει κανείς τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, ο S&P 500 βρίσκεται κοντά σε νέα υψηλά, στις 1.709 μονάδες, ενώ χθες σημειώθηκαν χαμηλά 52 εβδομάδων για 170 μετοχές!», σχολιάζει ο διάσημος «καταστροφολόγος» επενδυτής.
    Ο μόνος τρόπος να συνεχίσει ανοδικά η αγορά, είναι 10 ή 50 ισχυρές μετοχές να συνεχίσουν ανοδικά, σημειώνει.
    Ο Faber προβλέπει ότι η πτώση στις μετοχές μέχρι το τέλος του 2013, θα φτάσει το 20%.

    www.bankingnews

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ένας από τους πιο αξιόπιστους δείκτες όσον αφορά την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας είναι ο ναυτιλιακός δείκτης Baltic Dry Index. Αν και αυτός μπορεί να υποστεί χειραγώγηση καθώς οι συνθήκες στην αγορά και τη ζήτηση φορτίων μπορούν να επηρεαστούν από διάφορους παράγοντες, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι ακόμα και έτσι μπορεί να αποτυπώσει την εικόνα της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας με τρόπο πιο πειστικό από άλλους χρηματιστηριακούς δείκτες.

    Παρακάτω υπάρχει ένα γράφημα πέντε ετών του δείκτη BDI Δε χωρά αμφιβολία για τη μεγάλη πτώση που έχει υποστεί ο δείκτης. Με τα ιστορικά του υψηλά να είναι πάνω από τις 12.000 μονάδες έφθασε μέχρι και λίγο πάνω από τις 600 μονάδες, έχοντας σταθεροποιηθεί λίγο υψηλότερα από τις 1000 μονάδες εδώ και τρία χρόνια. Στο παραπάνω γράφημα τριών ετών, αν και η πτωτική τάση διατηρείται έχουμε κάποιες αισιόδοξες τεχνικές ενδείξεις. Η πτωτική γραμμή τάσης των τριών χρόνων έχει διασπαστεί ανοδικά ενώ εδώ και ένα χρόνο υπάρχει μια πλάγια τάση με κορυφή τις 1.165-1.180 μονάδες. Θα παρακολουθούμε την εξέλιξη αυτή καθώς αν υπάρξει και ανοδική διάσπαση της αντίστασης αυτής, τότε θα έχουμε ένα ισχυρό σημάδι ότι η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα ξεκινά να δυναμώνει.

    Αυτό θα είναι θετικό για μια σειρά άλλων δεικτών και κυρίως για αυτόν της Κίνας, ο οποίος έχει μεγάλη συσχέτιση με τον BDI και εδώ και αρκετούς μήνες η στασιμότητα του BDI, οδήγησε σε μια ασταμάτητη πτώση των Hang Seng.
    Θα συνεχίσουμε να παρατηρούμε την εξέλιξη του δείκτη BDI http://www.dailyfx.gr/fx/view_list/bdi_economy/2013-08-09/46441

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  9. - Α. Σαμαράς: Η Ελλάδα κρύβει 4,7 τρισ. κυβικά υδρογονανθράκων.http://vasilismarkakis.blogspot.gr/2013/08/eurus-r-retest-pullback.html δεν ΗΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΗΡΙΑ ΗΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΑΣ ΠΡΟΣΕΛΘΗ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΠΑΡΩΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝ ΛΟΥΚΑΣ ΜΠΑΤΗΡΗΣ Η ΜΠΑΤΗΡΗΣ ΛΟΥΚΑΣ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥΧΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΔΑΣΚΑΛΕ ΣΤΟΝ ΣΤΕΛΝΩ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΕΝΑ 1 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΜΕ ΣΤΕΛΝΕΙ Ο ΛΟΥΚΑς Ο ΜΠΑΤΗΡΗΣ ΚΟΨΤΟΥ ΜΙΑ ΕΠΙΤΑΓΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΩΣΤΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΑΡΒΙΛΕΣ ΝΟ 48 Ένα δισεκατομμύριο δολάρια αναζητά ο Πέτρος Γεωργιόπουλος http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1851778 ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΕΙΛΤΟΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ - ΧΑΑ ΓΔ FTSE ΜΕΤΟΧΕς Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013 http://kerdizontas.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=45273&blid=590

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ Καθηγητά και φίλοι,

    Χάθηκα, αλλά σας παρακολουθώ. Χαίρομαι που έχετε όρεξη και ασχολείστε με τους κιντούς μέσους όρους. Εγώ προσπαθώ να δω τι θα έρθει από το χάος. Μετράω και ξαναμετράω τους φόρους και αναρωτιέμαι αν πρέπει να κάνω αιματηρή οικονομία για να τους πληρώνω ή να πηγαίνω καθεκάστην για τσίπουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. φιλε


    Leykios Veros πιετα ολα τσιπουρα γιατι θα ερθει ο τρισεκατομυριουχος με τα αερια αντωνιος και θα σου παρει και την σωβρακα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΔΑΣΚΑΛΕ ΕΥΧΩΜΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΥΧΩΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ -ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.