και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Η “Δίαιτα της Δευτέρας”


Πατριώτες μην σας “παραμυθιάζουν” με τα "θα" τους, γιατί τα χρέη και τα ελλείμματα για τα κράτη είναι όπως το αλκοόλ και τα ναρκωτικά για τον άνθρωπο.

Όλοι ξέρουν ότι αυτά κάνουν “κακό” μακροπρόθεσμα και όλοι υπόσχονται ότι "από αύριο" θα τα κόψουν, αλλά πάντα στο τέλος ελάχιστοι είναι αυτοί που τα "κόβουν" από μόνοι τους, ενώ για αυτούς που θα μείνουν μόνο στις υποσχέσεις η κατά(ρρευση)ληξη είναι πάντα η ίδια, είτε πρόκειται για ανθρώπους είτε πρόκειται για κράτη.

Ο “Καθηγητής Λυκείου”

17 σχόλια:

  1. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ Στο τελικό στάδιο η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας. Η χρονική περίοδος συμμετοχής στην αύξηση Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας στο πλαίσιο της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησής της.
    Ήδη από την δεύτερη Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας, εγκρίθηκε, στις 29 Απριλίου 2013, reverse split επί των μετοχών της Τράπεζας, σε αναλογία 10 προς 1.
    Το reverse split θα προηγηθεί, χρονικά, της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και εκτιμάται ότι θα γίνει μέχρι την προσεχή Παρασκευή, οπότε και αμέσως μετά αρχίζει η περίοδος των 2 εβδομάδων ασκήσεως από τους Μετόχους του δικαιώματος συμμετοχής τους στην αύξηση.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχή της περιόδου των 2 εβδομάδων πιθανολογείται, και πάντως επιδιώκεται, να είναι η Παρασκευή 24η τρέχοντος μηνός οπότε και η λήξη θα είναι η Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013. Είναι προφανές ότι αν η έναρξη, λόγω διαδικασιών, συμμετοχής στην αύξηση θα γίνει τη Δευτέρα 27/5/2013, η λήξη θα γίνει τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013, κ.ο.κ. Με δεδομένο ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας όρισε σε 0,429 ευρώ, βάση τον υφιστάμενο αριθμό μετοχών, την τιμή διάθεσης των μετοχών που θα εκδοθούν στην αύξηση, την αναλογία 2,2 νέες μετοχές έναντι μιας και με παραδοχή ότι θα έχει προηγηθεί το reverse split επί των υφιστάμενων μετοχών, προκύπτει ότι η τιμή διάθεσης εκάστης νέας μετοχής, στο πλαίσιο της αύξησης, θα είναι 4,29 ευρώ κάθε μία νέα πλέον, δηλαδή μετά το reverse split, μετοχή.
    Ενδεικτικά αναφέρεται ότι Μέτοχος της Εθνικής σήμερα με 100 μετοχές, εάν δεν μεσολαβούσε το reverse split, δικαιούται να λάβει από την αύξηση 220 μετοχές με 0,429 ευρώ εκάστη, δηλαδή να καταβάλει 94,38 ευρώ στην περίπτωση που θα ήθελε να ασκήσει πλήρως τα δικαιώματά του. Μετά το reverse split, ο Μέτοχος με τις σημερινές 100 μετοχές θα έχει 10 νέες μετοχές άλλης ονομαστικής αξίας και εφόσον θέλει να ασκήσει πλήρως τα δικαιώματά του, θα δικαιούται να λάβει 22 μετοχές, συμμετέχοντας στην αύξηση, καταβάλλοντας όμως 4,29 ευρώ ανά μετοχή και συνολικά 94,38 ευρώ.
    Με βάση το Ενημερωτικό Δελτίο που προωθήθηκε προς έγκριση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο, οι Μέτοχοι πέραν του δικαιώματος που έχουν να μετάσχουν, θα έχουν το δικαίωμα προεγγραφής χωρίς όριο για την απόκτηση νέων μετοχών στην τιμή διάθεσής τους, τουτέστιν 4,29 ευρώ ανά νέα μετοχή (όπως αυτή θα έχει γίνει μετά το reverse split 10 προς 1).
    Σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το Χρηματιστήριο κατά την υλοποίηση του reverse split, δηλαδή για την ενημέρωση των αρχείων Χρηματιστηρίου και Τράπεζας, με τη διαμόρφωση των 10 μετοχών σε μία με νέα με ονομαστική αξία, υπάρχει ολιγοήμερη διακοπή της διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο των μετοχών της εταιρίας που προχωρεί σε reverse split.
    http://www.express.gr/news/finance/710657oz_20130520710657.php3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Λουκά,

      Τι να σου πώ...;;

      Ρίξε και εσύ μια ζαριά..

      και που ξέρεις μπορεί να είσαι τυχερός...

      έτσι και αλλιώς έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα..

      ο ένας χρεοκοπημένος σώζει τον άλλο χρεοκοπημένο...

      με άλλα λόγια :

      "Όταν τυφλός τυφλόν οδηγεί ..
      ξέρουμε όλοι το τι θα συμβεί."

      Διαγραφή
  2. "Όταν τυφλός τυφλόν οδηγεί ..
    ξέρουμε όλοι το τι θα συμβεί." KYΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΛΕΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΗ ΑΥΡΙΟ Η ΑΓΟΡΑ ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Λουκά ειλικρινά δεν ξέρω..

      Πάντως και μέχρι να τελειώσουν οι ΑΜΚ των τραπεζών εγώ δεν περιμένω καμιά ιδιαίτερη πτώση.

      Βέβαια αν κρίνει κανείς πως ήδη έχουν βγεί πάλι "τα κορόιδα των αγορών" και έχουν αρχίσει να γράφουν ύμνους για το ΧΑΑ και για το τέλος της Ελληνικής κρίσης, δεν αποκλείεται κάποιοι να βρούν ευκαιρία και να μας τα ξανα-χώσουν τα χαρτιά.

      Όμως για όσο το κλίμα είναι "εξαιρετικά αισιόδοξο" και μέχρι να καταλάβουν ότι τα νούμερα είναι νούμερα και όχι "νούμερα" και το κυριότερο πως αυτά μάλλον δεν βγαίνουν (που μακάρι να βγούν για να μην φάω και άλλη μείωση) πιστεύω ότι θα "σπρώχνουν" προς τα πάνω...

      Διαγραφή
  3. εγω παντως πιστευω οτι θα ερθουν εξελιξεις απο τον σεπτεμβριο οποτε προτιμω να απεχω απο το χρηματιστηριο και ειδικα απο τις τραπεζες μεχρι τοτε !

    Υ.Γ ο παναιτωλικος κυριε καθηγητα εφερε ισοπαλια χτες οποτε μαλλον παμε για μπαραζ ανοδου και απο εκει μετα ο θεος βοηθος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε painaitolikos..

      το ξέρω γιατί άρχισα να τον "παρακολουθώ"..

      αλλά μην νομίζεις..

      και οι τράπεζες στο ΧΑΑ ...

      μπαράζ ανόδου "παίζουν" και αυτές..

      και ο θεός ξανά βοηθός και γι αυτές...

      Διαγραφή
  4. "..που μακάρι να βγούν για να μην φάω και άλλη μείωση". Δηλαδή είσαι μέτοχος ΕΤΕ καθηγητά !

    Εγώ λέω να πάω Ικαρία και να αγοράσω ΕΤΕ τον Σεπτέμβριο, μαζί με τον panaitoliko.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Λεύκιε,

      Αναφερόμουν στα δικά μου νούμερα (μισθός, ωράριο κτλ.) και όχι σε αυτά της ΕΤΕ.

      Και το "μακάρι" αναφερόταν στον Αντώνη που πασχίζει το "παλικάρι" να μας σώσει και εμένα και την ΕΤΕ.

      Όσο για την Ικαρία κατά την γνώμη μου την καλύτερη "δουλειά" θα κάνεις.

      Και από Σεπτέμβρη ο θεός βοηθός για όλους μας...

      Διαγραφή
  5. λευκιε κοιταξε να δεις το μοντελο που εφαρμοζεται στην ελλαδα τωρα δηλαδη περικοπες και αυξηση φορων συνεχεια με σκοπο να παιρνουμε καθε τρεις και λιγο τις δοσεις πιστευω δε θα συνεχιστει για πολυ γιατι ο κοσμος δεν αντεχει ! ηδη αρκετος κοσμος χρωσταει στις εφοριες δεν εχει να πληρωσει λογαριασμους κλπ..αρα λογικα καποια στιγμη θα φωναξει αρκετα οπως γραφει και μια εφημεριδα αμερικανικη σημερα!
    το ολο σκηνικο που βλεπουμε τις τελευταιες μερες με αναβαθμιση των οικων μειωση των spreads ανοδος του χρηματιστηριου πιστευω οτι γινεται λογω των ανακεφαλαιοποιησεων αλλα και λογω καποιων παιχνιδιων που παιζονται με τα ομολογα!
    μετα τις γερμανικες εκλογες πιστευω θα υπαρξουν εξελιξεις αλλα δε μπορω να ξερω τι ειδους εξελιξεις θα γινουν και με τι ανταλλαγματα..οποτε προτιμω και εγω να παω για κανενα μπανακι σε καμια θαλασσα και μετα απο σεπτεμβρη οκτωβρη ξανασυζηταμε! πειτε μου την γνωμη σας και οι 2 γι αυτα που περιεγραψα παραπανω


    ΥΓ κυριε καθηγητα ο παναιτωλικος ειναι το μελλον για το ελληνικο ποδοσφαιρο μακρια απο την βρωμια ! ελπιζω να ανεβουμε για το καλο του ποδοσφαιρου πρωτα και για το καλο της πολης μου κατα δευτερο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε panaitolikos..

      Εγώ τι να σχολιάσω;

      Εδώ για τα περισσότερα από αυτά που αναφέρεις έχω γράψει και από μια τουλάχιστον ανάρτηση.

      Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι κάθε φορά που πλησιάζουν κάποιες σημαντικές εκλογές τα ίδια λέμε όλοι μας.

      Πρώτα ήταν οι Γαλλικές εκλογές, μετά οι Αμερικανικές, τώρα οι Γερμανικές κτλ.

      Με δεδομένο ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον με ακρίβεια και ότι στην ζωή συνήθως επικρατεί το παράλογο μέχρι να συμβεί το λογικό, αυτό που προβλέπω είναι ή ότι δεν θα γίνει ποτέ τίποτε ή ότι αν είναι να γίνει "το κακό" θα γίνει πριν από κάποιες εκλογές που κανείς δεν περιμένει ή και αν κάποιοι να περιμένουν κάτι οι περισσότεροι θα λένε..

      "Καλά τα ίδια μας λέγατε και πριν τις Γαλλικές, τις Αμερικανικές τις Γερμανικές εκλογές κτλ..."

      Διαγραφή
  6. Είδα χθες σε ένα video της 13.05.2013 στο http://dealingroom.gr/ ότι γίνεται χαμός στο ΧΑ λόγω μεγάλης αλλαγής του κλίματος στην Ελληνική οικονομία (τα αποτελέσματα για την εκτέλεση του Προυπολογισμού είναι εκπληκτικά, τα νούμερα είναι φοβερά, έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ κλπ).

    Δεν σας κάνω πλάκα, δείτε το μικρό video ! Επειδή το είδα μεταμεσονυκτίως, αναρωτιόμουν αν βλέπω όνειρο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και είπα και εγώ φίλε Λεύκιε, μετά από όλα αυτά που γράφονται και λέγονται για την μεγάλη αλλαγή "κλίματος" και την "σωτηρία" της Ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, να παίξω ξανά καμιά short ζαριά αλλά "κιότεψα" ο "κακομοίρης".

      Ορίστε τώρα τι έχασα, ή μάλλον τι δεν κέρδισα..

      Πάντως δεν μπορεί να πει κανείς, το σύστημά μου είναι σχεδόν "αλάνθαστο"..

      Εγώ δεν το εφαρμόζω σωστά....

      Διαγραφή


  7. Άνοδο του S&P 500 στις 1.750 μονάδες προβλέπει για το 2013 η Goldman Sachs



































    Ενίσχυση του Standard & Poor΄s 500 5% από το τρέχον επίπεδο στις 1.750 μονάδες προβλέπει έως το τέλος του έτους η Goldman Sachs.

    Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, σε έκθεσή της με ημερομηνία 20 Μαΐου, οι αναλυτές της τράπεζας προβλέπουν πως το 2014 ο δείκτης θα σημειώσει άνοδο 9% στις 1.900 μονάδες, και 10% στις 2.100 μονάδες το 2015.

    Η απόδοση του 2013 αντιστοιχεί σε P/E της τάξης του 15, που είναι πολλαπλάσιο από την εκτίμηση της τράπεζας για τη δίκαιη τιμή του δείκτη.

    Η βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης, η αύξηση των μερισμάτων, την οποία η Goldman την τοποθετεί στο 30% την περίοδο 2013 -15, και τα χαμηλά επιτόκια αποτελούν παράγοντες για την αύξηση των εκτιμήσεων της τράπεζας.

    Εάν τα επιτόκια παραμείνουν χαμηλά παρά τη βελτίωση του ρυθμού ανάπτυξης τότε η άνοδος του S&P 500 ενδέχεται να είναι μεγαλύτερη, προσθέτουν οι αναλυτές της τράπεζας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Goldman ανεβάζει στόχο για τον S&P 500
    Δημοσιεύθηκε: 12:20 - 21/05/13
    Σε αναβάθμιση του στόχου για τον S&P 500 προχωρά η Goldman Sachs κάνοντας λόγο για βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας, αύξηση των μερισμάτων και προβλέψεις για διατήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα.
    «Αυξάνουμε τις εκτιμήσεις μας για τα μερίσματα του S&P 500 και για τις αποδόσεις του δείκτη από το 2013 μέχρι το 2015» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνει: «Εκτιμούμε ότι ο δείκτης S&P 500 θα αυξηθεί κατά 5% από τα τρέχοντα επίπεδα μέχρι τις 1.750 μονάδες ως τα τέλη του έτους, περαιτέρω 9% στις 1.900 μονάδες το 2014 και κατά 10% το 2015 στις 2.100 μονάδες»
    Όπως αναφέρει το Marketwatch, ο αναλυτής Goldman Sachs, David Kostin δηλώνει ότι η αναβάθμιση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις εκτιμήσεις ότι οι ΗΠΑ θα καταγράψουν ταχύτερο ρυθμό πραγματικής ανάπτυξης το 2014, τερματίζοντας μία εξαετή περίοδο οικονομικής στασιμότητας.

    Καλό μεσημέρι σε όλους....για να ελαφρύνουμε λίγο την ατμόσφαιρα....με τις ανοησίες και τα ανέκδοτα των επαγγελματιών λωποδυτών...Ο Αλ Καπόνε φαντάζει ερασιτέχνης μπροστά σε αυτούς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε παιδιά.. βρε παιδιά..

      Θα σας μαλώσω!!

      Τουλάχιστον όσον αφορά την Goldman Sachs νομίζω ότι είστε "άδικοι", γιατί μάλλον έχετε επηρεαστεί και εσείς από τον Καμμένο.

      Μάλλον εδώ πρόκειται για παρεξήγηση..

      Τα νούμερα αυτά που αναφέρει η Goldman δεν είναι ο δείκτης του S&P, αλλά τα Trillions που πρέπει να τυπώσει ο Ben το 13 το 14 και το 15 για να ανέβει εκεί ο S&P.

      Το λάθος που έκανε η Goldman Sachs κατά την γνώμη μου είναι ότι ξέχασε να αναφέρει ότι ενώ με μηδενικά επιτόκια ο Ben θα τυπώνει και ο S&P θα φουσκώνει, ο χρυσός θα ξεφουσκώνει.

      Με άλλα λόγια όσο πιο πολύ κανείς τυπώνει, τόσο πιο πολύ την οικονομία απογειώνει και τόσο πιο πολύ τον πληθωρισμό μειώνει.

      Λογικά και αυτονόητα πράγματα βρε παιδιά...

      Απορώ ποιος σας είπε εσάς πως ο ήλιος ανατέλλει από την ανατολή και δύει στην δύση...

      Και η επόμενη ανάρτησή μου για την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας..

      Διαγραφή
  9. Όπως φαίνεται, όσοι το βγαλαν το πεντάστερο (ξενοδοχείο, για διακοπές το καλοκαίρι) με τη βοήθεια της ΕΤΕ, το βγαλαν. Δε μοιράζει άλλες τσάμπα διακοπές προς το παρόν το χρηματιστήριο. Ας λάβουμε τουλάχιστον θέσεις για την "κλήρωση" των επόμενων χριστουγεννιάτικων τσάμπα διακοπών όπου τα πεντάστερα έχουν ακόμη μεγαλύτερη αξία (το καλοκαίρι όπου και να κοινηθείς, πάνω-κάτω το ίδιο είναι αν έχει θάλασσα δίπλα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μήπως ακολουθεί νέα σειρά κληρώσεων για διακοπές (σε τετράστερα έστω) Αυγούστου-Σεπτεμβρίου? χμ...

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.