και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Monopoly...

Και όμως το πραγματικά "θαυματουργό" σύστημα λειτουργίας όλων των τραπεζών αλλά και η συνταγή της τεράστιας οικονομικής ανάπτυξης όλων των τελευταίων δεκαετιών είναι το παρακάτω:

Μου φέρνεις εσύ τα λεφτά σου, εγώ τα δανείζω στον Λάκη, αυτός τα χάνει και εγώ σου τα επιστρέφω με τόκο.

Μιλάμε ότι τέτοια “θαύματα” ούτε ο Χριστός δεν έκανε....

Ο “Καθηγητής Λυκείου”


19 σχόλια:

  1. Κάτι ανάλογο έκανε κι ο Ιησούς στο γάμο της Κανά (αν δεν κάνω λάθος, καθότι δεν ασχολούμαι με τα της θρησκείας). Αν αν θυμάμαι καλά, όλοι έφαγαν και ήπιαν από αυτά που έφτιαξε ο Ιησούς από το τίποτα. Η τεχνική του να παράγεις κάτι από το μηδέν είναι καθαρά θεϊκή. Όπως φαίνεται όμως, ο άνθρωπος κάνει πια το αποφασιστικό βήμα στην πορεία του να γίνει Θεός. Ζούμε σε συναρπαστική εποχή... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντος φίλε Giorgio o Χριστός το έκανε (αν το έκανε γιατί δεν ήμουν και εκεί και όχι επειδή είμαι άθεος, αλλά ολίγον άπιστος (Θωμάς).

      Αλλά δεν το έκανε όμως παράγοντας λεφτά ή κάτι άλλο από το τίποτα, αλλά μετατρέποντας κάτι απτό(νερό) σε κρασί.

      Το κακό όμως φίλε μου είναι ο Μπέν (και δεν νομίζω να διαφωνείς σε αυτό) δεν έχει σε καμιά περίπτωση κάτι το θεϊκό παρά έναν υπολογιστή και έναν εκτυπωτή τον οποίο έχεις και εσύ και εγώ αλλά και δισεκατομμύρια άλλοι.

      Και το ακόμη χειρότερο είναι ότι ενώ μπορεί και παράγει λεφτά από το πουθενά, δεν μπορεί να παράγει τίποτε το απτό (πχ κρασί ή σιτάρι) από το πουθενά...

      για να γλυτώσει όταν θα τον κυνηγάνε οι πεινασμένοι....

      Διαγραφή
    2. Είναι αλήθεια, ότι η σημερινή τεχνολογία δεν είναι σε θέση να δώσει στον οραματιστή Μπεν τα εργαλεία που χρειάζεται για να τη γλυτώσει. Ίσως θα πρέπει ένα μικρό ποσό από αυτά που τυπώνει, να το "σπρώχνει" στην έρευνα και ανάπτυξη.

      Διαγραφή
  2. Οι κερδοσκόποι ποντάρουν στην πτώση του EUR και του AUD
    Δημήτρης Καντζέλης, DailyFX Market Analyst

    Κυριακή, 26 Μαι 2013 - 12:48














    Η έκθεση του CFTC για τις θέσεις που παίρνουν στην αγορά οι κερδοσκόποι, δείχνει μια αύξηση στις short θέσεις στο ευρώ και το αυστραλιανό δολάριο.Ας δούμε όμως αναλυτικά τα συμβόλαια short σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα για το EUR και το AUD:

    Οι καθαρές αρνητικές θέσεις στο EUR αυξήθηκαν σε 80.000 σε σύγκριση με τις 46.000 της περασμένης εβδομάδας, την ώρα που οι καθαρές αρνητικές θέσεις στο AUD αυξήθηκαν από τις 13.000 την περασμένη εβδομάδα, σε 32.000 για την εβδομάδα που μας πέρασε. Για τα υπόλοιπα βασικά νομίσματα οι short θέσεις έχουν ως εξής:

    - JPY καθαρές αρνητικές θέσεις 95K έναντι 88K την περασμένη εβδομάδα
    - GBP καθαρές αρνητικές θέσεις 77Κ έναντι 65K την περασμένη εβδομάδα
    - AUD καθαρές αρνητικές θέσεις 32K έναντι 13K την περασμένη εβδομάδα
    - CAD καθαρές αρνητικές θέσεις 34K έναντι 44K την περασμένη εβδομάδα
    - NZD καθαρές αρνητικές θέσεις 18Κ έναντι 23K την περασμένη εβδομάδα
    - CHF καθαρές αρνητικές θέσεις 19K έναντι 15K την περασμένη εβδομάδα

    Σχόλιο EUR: Αναλύοντας τις short θέσεις στο ευρώ φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι το κλίμα αυτό ξεκίνησε μετά τις 14 Μαΐου. Συνεπώς, θα αναμένουμε ισχυρές πιέσεις πάνω από τα επίπεδα του 1.3000 και μέχρι το 1.3200.


    Σχόλιο AUD: Αξιοσημείωτη είναι η αλλαγή στάσης των trader και στο αυστραλιανό δολάριο, καθώς τους περασμένους 2 μήνες οι θέσεις long άγγιζαν τις 80.000. Είναι εξαιρετικά δυναμική η αντιστροφή κλίματος στην ισοτιμία, και οι επόμενες εβδομάδες θα είναι πολύ κρίσιμες. http://www.dailyfx.gr/fx/view_list/cftc_report/2013-05-26/43133 ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τράπεζα Πειραιώς: Ποιοί παράγοντες επηρεάζουν την τιμή του δικαιώματος;Τί θα γίνει εάν στην Τράπεζα Πειραιώς υπάρξει η διαβεβαίωση ότι, ιδιώτες μέτοχοι επιθυμούν να καλύψουν ποσοστό μεγαλύτερο από το 12% στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου;







    Το ποσοστό κάλυψης της έκδοσης από ιδιώτες μετόχους, είναι ο κυριότερος καθοριστικός παράγοντας για την εξέλιξη της τιμής του δικαιώματος κατά τις ημέρες της διαπραγμάτευσής του.







    Συνεπώς, οι φήμες γύρω από το ενδεχόμενο αυξημένης κάλυψης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας από ιδιώτες επενδυτές, είναι ενδεχόμενα και ένας από τους λόγους για την υποχώρηση της τιμής της μετοχής κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις.











    Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή όσο πιο μεγάλο ποσοστό της έκδοσης καλυφθεί από ιδιώτες, τόσο λιγότερα θα είναι τα warrants που θα εκδοθούν υπέρ των παλαιών μετόχων.











    Για παράδειγμα, εάν καλυφθεί το 12% της έκδοσης, τα warrants θα είναι 7,33 σε κάθε νέα μετοχή. Εάν καλυφθεί το 15%, τα warrants θα είναι 5,67. Εάν καλυφθεί το 20%, τα warrants θα είναι 4,00.











    Δείτε σχετικό πίνακα υπολογισμού.











    Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει και η τιμή της έκδοσης. Όσο πιο υψηλή είναι η τιμή έκδοσης, τόσο λιγότερες νέες μετοχές θα αντιστοιχούν σε κάθε μία παλαιά μετοχή. Για παράδειγμα, εάν η τιμή έκδοσης είναι 0,13 ευρώ, τότε σε κάθε παλαιά μετοχή θα αντιστοιχούν (περίπου) 5,92 νέες. Εάν η τιμή έκδοσης είναι 0,14 ευρώ, θα αντιστοιχούν (περίπου) 5,50 μετοχές.







    (Σημειώνουμε ότι, η τιμή έκδοσης υπολογίζεται στο 50% του μέσου όρου των κλεισιμάτων των 50 συνεδριάσεων που προηγούνται της ανακοίνωσής της).
















    Τί σημαίνουν όλα τα παραπάνω; Έστω ότι η κάλυψη των ιδιωτών είναι 12%. Τότε η κάθε νέα μετοχή θα δικαιούται 7,33 warrants. Εάν η τιμή έκδοσης είναι 0,13 ευρώ, τότε κάθε παλαιά μετοχή θα δικαιούται 5,92 νέες μετοχές. Συνεπώς, η κάθε παλαιά μετοχή, πέραν των 5,92 νέων μετοχών, θα δικαιούται και 43,43 warrants (οι τελικοί αριθμοί μπορεί να διαφέρουν λόγω στρογγυλοποιήσεων).







    Αν η κάλυψη είναι 20% και η τιμή έκδοσης είναι 0,13%, τότε σε κάθε παλαιά μετοχή αντιστοιχούν 39,48 warrants.







    Συνεπώς, με βάση αυτή τη λογική, όσο αυξάνεται η κάλυψη των ιδιωτών και όσο αυξάνεται και η τιμή έκδοσης, τόσο λιγότερα θα είναι τα warrants που θα δωθούν σα “δώρο” σε κάθε παλαιό μέτοχο που θα ασκήσει τα δικαιώματά του.











    Με βάση τη σημερινή τιμή κλεισίματος (0,276) και με την υπόθεση ότι η κάλυψη θα είναι είναι 12%, τότε, η προσαρμοσμένη (μετά την αποκοπή) τιμή της μετοχής θα είναι 0,151 ευρώ και η (θεωρητική) τιμή των warrants θα είναι 0,461.







    Σημειώνουμε ότι λόγω της πολυπλοκότητας του υπολογισμού της τιμής του warrant, χρησιμοποιούμε μία απλούστερη μέθοδο η οποία ενδέχεται να διαφέρει από την κανονική. Εκτιμούμε όμως ότι οι διαφορές είναι μικρές και δεν επηρεάζουν την πληροφόρηση που δίνει αυτό το άρθρο.





    Προσοχή! Βεβαίως, πάντα θα πρέπει να έχουμε υπ’ όψη μας ότι, όλα τα παραπάνω ισχύουν για την αποκοπή και τη (θεωρητική) αποτίμηση του δικαιώματος που θα έχει κάθε (παλαιά) μετοχή. Μετά την αποκοπή, την τιμή του δικαιώματος θα την προσδιορίζει η τιμή της μετοχής που θα διαμορφώνεται στην αγορά. Πάντως, είναι σαφές ότι, λόγω του μεγάλου αριθμού νέων μετοχών που θα δικαιούται (είτε μέσω warrants, είτε απ’ ευθείας με συμμετοχή στην αύξηση) ο κάθε παλαιός μέτοχος, η διακύμανση της τιμής του δικαιώματος θα είναι μεγάλη (κάθε μεταβολή στην τιμή της μετοχής θα προκαλεί μία σημαντικά μεγαλύτερη μεταβολή στην τιμή του δικαιώματος).
    http://www.eurocapital.gr/index.php/permalink/52682.html ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. EΡΧΕΤΕ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΤΟ ΠΑΡΑΔΑΚΙ Ευάγγελος Βενιζέλος: Η Τρ. Πειραιώς θα κάνει πιστωτική επέκταση και θα δώσει νέα δάνεια στους αγρότες - Δεν θέλω να σκεφθώ τι θα συνέβαινε αν η χώρα χρεοκοπούσε http://www.bankingnews.gr/bank-insider/item/92532-βενιζέλος-πασοκ-η-τρ-πειραιώς-θα-κάνει-πιστωτική-επέκταση-και-θα-δώσει-νέα-δάνεια-στους-αγρότες-δεν-θέλω-να-σκεφθώ-τι-θα-συνέβαινε-αν-η-χώρα-χρεοκοπούσε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Spiegel: Το Βερολίνο θα στηρίξει χώρες σε κρίση

    Πρέπει να παράσχουμε βοήθεια στο Νότο σε διμερές επίπεδο, γράφει ο Σόιμπλε στον Ρέσλερ, όπως αποκαλύπτει το περιοδικό. H τράπεζα KfW θα κληθεί να διαδραματίσει ρόλο-κλειδί. Σε πρώτο πλάνο η Ισπανία. Τα σχέδια για Ελλάδα. http://www.euro2day.gr/news/world/article/1100240/spiegel-to-verolino-tha-sthrixei-hores-se-krish.html TO MAΓΑΖΙ ΓΥΡΙΖΕΙ ΕΠΑΝΩ ΑΥΡΙΟ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΤΙ ΛΕΤΕ ΘΑ ΜΟΥ ΒΓΗ Η ΣΚΕΨΗ ΑΥΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΕΙ ΜΑΖΕΨΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ Η νέα συνοδός του Στρος Καν (VIDEO-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Με τη νέα του συνοδό εμφανίστηκε στις Κάννες ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν. ΚΑΜΜΙΑ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ http://www.euro2day.gr/news/highlights/article-news/1100329/h-nea-synodos-toy-stros-kan.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατάλαβες φίλε μου ..

      Εμάς μας έριξε στον αποπληθωρισμό ..

      και αυτός το έριξε στα πληθωρι(στικά)κά μπούστα...

      Όσο για τις φωτοτυπίες φίλε μου ..
      σε λάθος άνθρωπο απευθύνεσαι..

      εγώ σε λίγο δεν θα έχω ούτε για μελάνι....

      Διαγραφή
  7. ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ ΜΗΠΩΣ ΑΥΡΙΟ Η ΠΕΙΡΕΩΣ ΜΑΣ ΔΩΣΗ ΚΑΜΜΙΑ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΤΖΕΛΟΣ ΕΓΙΝΕ ΣΠΟΝΣΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΑΛΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα σωθήκαμε..

      Ο ένας χρεοκοπημένος σπονσονάρει τον άλλο χρεοκοπημένο...

      Σαν να λέμε οι σπόνσορες στην χρεοκοπία ...
      περιμένεις να σου δώσουν καμιά φωτοτυπία..

      μα και αυτοί από άλλους περιμένουν για να πάρουν καμιά φωτοτυπία...

      Διαγραφή
  8. KYΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΣΕ ΘΑΥΜΑΖΩ ΔΕΝ ΣΟΥ ΞΕΦΕΥΓΗ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΑΚΗ ΜΟΥ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΗ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ας κάτσει λοιπόν εκεί το παλικάρι ...

      Αλλά δυστυχώς κάπου διάβασα ότι επιστρέφει οσονούπω ...

      για να "αποτελειώσει" το έργο του... (αλίμονό μας)..

      Αλήθεια όμως σε τι είναι "λαμπρός επιστήμονας";

      Γιατί από όσο ξέρω ούτε νέος είναι....

      Διαγραφή
  9. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΨΕΜΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    Στον πιο αισιόδοξο οίκο της Wall Street έχει αναδειχθεί η Goldman Sachs! Επιμένει στην πρόβλεψή της για άνοδο του S&P 500 στις 1.750 μονάδες φέτος και στις 2.100 μονάδες το 2015! - Ιδού οι 6 λόγοι...
    27/05/13 - 22:30
    Εκτύπωση
    E-mail




    Eξαιρετικά αισιόδοξη (bullish) για την πορεία των διεθνών αγορών συνεχίζει να δηλώνει η Goldman Sachs.


    Υπενθυμίζεται ήδη πως από την περασμένη εβδομάδα ο David Kostin, κορυφαίος αναλυτής του οίκου, έγινε από τη μια στιγμή στην άλλη ο πιο αισιόδοξος αναλυτής της Wall Street, αφού έθεσε πολύ ψηλά τον πήχη για την πορεία των αγορών και συγκεκριμένα για τον δείκτη βαρόμετρο της Wall, τον S&P 500.
    Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος πριν από μερικά 24ωρα έδωσε στη δημοσιότητα τις εξής εκτιμήσεις: Ο S&P 500 θα φτάσει στις 1.750 μονάδες στα τέλη του τρέχοντος έτους, 2013, ενώ θα σκαρφαλώσει στις 2.100 μονάδες μέχρι τα τέλη του 2015!
    Τώρα, μια εβδομάδα μετά, ο David Kostin, επιμένει στις συγκεκριμένες προβλέψεις του, παρουσιάζοντας μάλιστα μια σειρά από λόγους, ώστε να υποστηρίξει - τεκμηριώσει το... αισιόδοξο του χαρακτήρα τους.
    Σε νέα, ανανεωμένη έκθεσή του ο αναλυτής, παρουσιάζει τους εξής λόγους:
    - Το μεγάλο χάσμα ανάμεσα στις αποδόσεις των ομολόγων και στις αποδόσεις των μετοχών
    - Το τέλος της περιόδου στασιμότητας της οικονομίας
    - Βελτίωση της αγοράς εργασίας και της αγοράς ακινήτων
    - Η χαλάρωση της πολιτικής της Fed
    - Oι λογικές αποτιμήσεις των μετοχών
    - Η αύξηση των κεφαλαίων στις μετοχές

    www.bankingnews.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Λουκά τι να σχολιάσω;

      Το μόνο σωστό από αυτά είναι "Η χαλάρωση της πολιτικής της Fed"..

      Τα υπόλοιπα είναι και από ένα ανέκδοτο...

      Ν' είσαι καλά με έκανες και γέλασα βραδιάτικα...

      Τι είπαμε ότι είναι αυτός;

      "Βαλτός" ή Γελωτοποιός... ;

      Σε καλό σου με πόνεσε η κοιλιά μου...

      Διαγραφή
  10. Θετικό το μήνυμα από την πετυχημένη ανακεφαλαιοποίηση της Alpha Bank

    27/05/2013 20:19Γιάννης Σιάτρας

    Μέγεθος γραμμάτων:




    Το Άρθρο
    Σχόλια ( 0 )












    Παρά τη φαινομενική αδυναμία που επέδειξε σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά (άνοδος μόλις 0,36%, μετά από μία “κάθετη” πτώση πάνω από 10%), εκτιμούμε ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας.



    Η αγορά δείχνει ότι έχει τη δύναμη να «κρατήσει» το επίπεδο των 1.000 μονάδων. Και είναι ευτυχές το γεγονός ότι, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της πρώτης ανακεφαλαιοποίησης με θετικά αποτελέσματα και εξελίξεις. Η σημερινή άνοδος της Alpha Bank, σε συνδυασμό με την εξαιρετική πορεία του δικαιώματός της, δημιουργεί ένα πολύ καλό προηγούμενο για τις διαδικασίες της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς.



    Η ολοκλήρωση της διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης των συστημικών τραπεζών, ολοκληρώνει μία πολυετή «περιπέτεια» την οποία έζησε η αγορά, μέσα από το φόβο της κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος. Μία περιπέτεια που όλο αυτό το διάστημα λειτουργούσε σαν βαρίδι και εμπόδιζε κάθε προσπάθεια ανάκαμψης των τιμών.







    Με ενδιαφέρον θα παρακολουθούμε τους επόμενους μήνες τις (συχνά ευφάνταστες) προσπάθειες που θα καταβάλουν οι τράπεζες, με στόχο να βελτιώσουν την καθαρή τους θέση και τους δείκτες που αυτή επηρεάζει. Αυτή είναι και μία ουσιαστική διαφορά των ελληνικών τραπεζών σήμερα, σε σχέση με πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες. Και είναι και ο λόγος για τον οποίο η αγορά προσδοκά μία καλή πορεία των μετοχών του τραπεζικού κλάδου.




    Μπορούμε να δεχθούμε ότι ο μέσος όρος του δείκτη P/BV του τραπεζικού κλάδου στην Ευρώπη βρίσκεται στο 0,83, όμως, η κεφαλαιακή ανασύσταση του ελληνικού τραπεζικού κλάδου, δημιουργεί νέα δεδομένα και νέες σχέσεις κόστους και αποδοτικότητας, οι οποίες θα είναι σαφώς βελτιωμένες σε σχέση με το παρελθόν.



    Με άλλα λόγια, θα ήταν λάθος να εξετάζουμε την αποτίμηση των ελληνικών τραπεζών με έναν γραμμικό και λογιστικό τρόπο και να μη λαμβάνουμε υπ’ όψη ότι, παρά το γεγονός ότι δεν προσδοκούμε εντυπωσιακές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, εν τούτοις αρχίζει μία νέα περίοδος για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα που θα το χαρακτηρίζουν δύο στοιχεία: α) μεγαλύτερη ασφάλεια και β) καλύτερες σχέσεις κόστους.







    Την προσεχή Πέμπτη αναμένεται να κατατεθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το ενημερωτικό δελτίο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς και συνεπώς, έως τις 20 Ιουνίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ανακεφαλαιοποίησης.







    Έχοντας αφήσει πίσω της την καταστροφική περιπέτεια των τραπεζών, που διήρκεσε 3,5 ολόκληρα χρόνια, η χρηματιστηριακή αγορά θα προσπαθήσει να επικεντρωθεί στην παρακολούθηση των μεγεθών της οικονομίας, η βελτίωση των οποίων δεν είναι βεβαίως εγγυημένη. Και αυτό, επειδή το περιβάλλον της Ευρωζώνης μέσα στο οποίο λειτουργεί, θα αργήσει πολύ ακόμη για να βρει την ισορροπία του. Αν βεβαίως τη βρει.







    Σημαντικό θα ήταν για την περαιτέρω εξέλιξη της αγοράς, εάν αύριο κατόρθωνε η αγορά να πετύχει μία άνοδο μεγαλύτερη του 1,5%, εν όψει μάλιστα και της διαπραγμάτευσης του δικαιώματος της ΕΤΕ κατά τις επόμενες μέρες
    http://www.eurocapital.gr/index.php/permalink/52736.html TO ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΡΑΠΕΖΟ ΜΠΑΤΗΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  11. http://www.bankingnews.gr/bank-insider/item/92707-η-μεγάλη-ανατροπή-στο-ελληνικό-banking-–-οι-παλαιοί-έσχατοι-έσονται-πρώτοι-δύο-οι-μεγάλοι-νικητές-του-ελληνικού-banking-η-πειραιώς-και-η-alpha-–-οι-άλλοτε-ισχυρές-εθνική-και-eurobank-υπέστησαν-ισχυρότατα-πλήγματα-λόγω-της-συγχώνευσης AKOYSTE ΠΑΡΑΚΑΤΩ Η Πειραιώς κατέχει πλέον και την πρώτη θέση σε μερίδια αγοράς και είναι αντικειμενικά η ισχυρότερη κεφαλαιακά αλλά και η ισχυρότερη βάση μεριδίων αγοράς στο ελληνικό banking Αυτή η μεγάλη ανατροπή δεν πραγματοποιήθηκε με παρθενογενέσεις αλλά αποτέλεσε αντικείμενο γενικότερων στρατηγικών επιλογών.
    Ο μεγάλος νικητής στο ελληνικό banking είναι αδιαμφισβήτητα ο Μιχάλης Σάλλας ο πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς με το επιτελείο του καθώς έγκαιρα συνειδητοποίησε ότι είχε την μεγάλη ευκαιρία να εκτινάξει την τράπεζα. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι στις 24/5 η εταιρεία "Shent Enterprises Limited" προέβη σε πώληση 6.534.506 μετοχών, συνολικής αξίας 1.972.732,49 ευρώ.

    Η εταιρεία «Shent Enterprises Limited» είναι, νομικό πρόσωπο που έχει στενό δεσμό με τον Μιχάλη Σάλλα, Πρόεδρο Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς.

    Η πώληση γίνεται με σκοπό την συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς
    http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1100765/peiraios-polhsh-653-ekat-metohon-apo-shent.html ΤΡΑΠΕΖΟΜΠΑΤΗΡΗΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Λουκά,

      Αυτό που με στεναχωρεί εμένα είναι ότι παρά τα τόσα πολλά που γράφονται συνεχώς για τις ΑΜΚ των τραπεζών, δεν έχει γραφεί σχεδόν τίποτε "εις μνήμην των κορόιδων" που έβαλαν τα λεφτά τους σε όλες τις άλλες ΑΜΚ που έγιναν πρόσφατα(και είναι και αρκετές) των τραπεζών και τα έχασαν.

      Όμως αυτό που με στεναχωρεί ακόμη περισσότερο είναι ότι μέσα σε όλη αυτή την άκρατη αισιοδοξία για την σωτηρία των τραπεζών και της χώρας καθώς και την φασαρία από τους πανηγυρισμούς για τα νέα χαμηλά των spreads και των νέων υψηλών του ΧΑΑ ελάχιστοι (για να μην πω κανείς) δεν έχει προσέξει ακόμη ότι τα κέρδη και οι τζίροι των εταιριών του ΧΑΑ 3,5 χρόνια μετά την αρχή της κρίσης συνεχίζουν να πέφτουν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση.

      Έτσι απ' ότι φαίνεται τα "κορόιδα των αγορών" όταν πριν από 6 μήνες μας έλεγαν ότι το ΧΑΑ ανεβαίνει γιατί προεξοφλεί ανάκαμψη πιάστηκαν ξανά "κορόιδα".

      Αν λοιπόν συνεχίσουμε έτσι όπως πάμε τώρα, αυτό που προβλέπω είναι ότιόλοι αυτοί που μιλάνε για εκτίναξη απογείωση, μακροπρόθεσμους πάτους, 2000, 3000, 4000 μονάδες κτλ θα ξαναπιαστούν για μια ακόμη φορά "κορόιδα"..

      Η συνέχεια σε επόμενη ανάρτησή μου, μόλις αποκτήσω συνολική εικόνα των αποτελεσμάτων....

      Διαγραφή
  12. ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΣΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΗΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΑΠΟ ΜΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.