και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Ο πρώτος “κόβει”, ο δεύτερος “ξυρίζει”...


Το θέμα τώρα πια δεν είναι αν θα μας έρθει πληθωρισμός ή αν θα γίνει τελικά πόλεμος.

Το θέμα είναι αν θα μας έρθει πρώτα ο πληθωρισμός και μετά ο πόλεμος ή αν θα μας έρθει πρώτα ο πόλεμος και μετά ο πληθωρισμός.

Ο “Καθηγητής Λυκείου”

11 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΒΡΗΚΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Σύμφωνα με τις πληροφορίες, 3 από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οίκους και ειδικά η Goldman Sachs, πιέζουν για έξοδο, πολύ νωρίτερα του αναμενομένου, της χώρας μας στις αγορές. Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συγκεκριμένοι επενδυτικοί οίκοι είναι έτοιμοι να «στήσουν» μια επιτυχημένη μακροπρόθεσμη έκδοση ελληνικών ομολόγων το φθινόπωρο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία και το ελληνικό χρηματιστήριο.

    Μάλιστα, οι πιέσεις για κάτι τέτοιο αυξάνονται, δεδομένης και της θέσης που παίρνουν κάποιοι ξένοι επενδυτές στις ελληνικές τράπεζες (ειδικά στην Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς), μια θέση την οποία είναι σίγουρο ότι θα επιδιώξουν να πουλήσουν με κέρδος, παίζοντας την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και τη βελτίωση του κλίματος για την ελληνική οικονομία.

    Πάντως, θα επαναλάβουμε και σήμερα ότι το πιο σημαντικό είναι ότι όπως προβλέπεται στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, υπάρχει αυτόματα αλλαγή του ρόλου της Τρόικας σε συμβουλευτικό από ρόλο ρυθμιστή, κάτι το οποίο με τη σειρά του θα μπορούσε να οδηγήσει σε σταδιακή μείωση κάποιων από τα μέτρα λιτότητας
    ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ http://www.greekfinanceforum.com/hunter.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Λουκά,

      Και γιατί δηλαδή να μην βγούμε και εμείς τώρα στις αγορές..;

      Οι άλλοι δηλαδή είναι καλύτεροι ή έχουν μικρότερο έλλειμμα και χρωστάνε λιγότερο από εμάς που δανείζονται τώρα.

      Η Γαλλία δηλαδή είναι λιγότερο "μπουρδέλο" κράτος από εμάς που δανείζεται τώρα με ιστορικά χαμηλά επιτόκια;

      Τι επειδή εμείς χρωστάμε τώρα πιο πολλά και σε απόλυτο αριθμό αλλά και σε ποσοστό του ΑΕΠ από ότι χρωστούσαμε στην αρχή αυτής της κρίσης;

      Και τι με αυτό..;

      Έτσι και αλλιώς στο τέλος όλοι θα χρεοκοπήσουν...

      Just take a look...

      http://www.nationaldebtclocks.org/

      Διαγραφή
    2. παντως οποιαδηποτε στιγμη μας ριχνουν στις αγορες και οποιαδηποτε στιγμη μας πετανε στον καιαδα ! ειναι προφανες οτι ολο αυτο το καλο κλιμα δημιουργειται και λογω των γερμανικων εκλογων τον σεπτεμβριο..μιλουσα πριν λιγο καιρο με εναν φιλο ελληνα στο εξωτερικο ο οποιος δουλευει σε ενα εργοστασιο και του ελεγε ο εργοστασιαρχης ο ξενος οτι η κατασταση στη χωρα μας ειναι διαχειρισιμη γιατι ειναι μικρη οικονομια οταν ομως η κατασταση της χωρας του χειροτερεψει τοτε η κατασταση δε θα μπορει να ειναι διαχειρισιμη!
      εγω προσωπικα κυριε καθηγητα εχω χασει τη μπαλα δε ξερω πραγματικα που τη πανε την κατασταση το μονο που πιστευω οτι για τον απλο κοσμο θα ερθουν ακομα πιο δυσκολες εποχες μεγαλυτερη φτωχεια δηλαδη !

      Διαγραφή
    3. Μη φοβάσαι φίλε panaitolikos..

      Όσο υπάρχει ο Αντουάν το "υπάκουο αγόρι", κανείς δεν πρόκειται να μας πετάξει στον καιάδα.

      Όλοι μαζί θα βουλιάξουμε..

      Με άλλα λόγια θα πάμε όλοι από "πνίξιμο"...

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα,

    Εγώ εκτός από ΟΤΟΕΛ την έριξα την ζαριά (ΑΛΦΑ) σήμερα το πρωί. Αλλά πριν τις 10/6 θα την έχω κάνει τουλάχιστον από ΑΛΦΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό ακριβώς εννοούσα.
    Όταν μας τα φοράει μία ερωμένη δεν χρειάζεται
    να "αυτοευνουχιστούμε".
    Απλά αλλάζουμε ερωμένη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κυριε καθηγητα θα ηθελα την γνωμη σας για την μετοχη μυτιλ. και για τη μετκα επισης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Panaitolikos..

      Ο Μυτιληναίος είναι κατά την γνώμη μου ένας από τους λίγους ικανούς και αξιόπιστους επιχειρηματίες που διαθέτει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα.

      Όμως αρκεί κανείς να διαβάσει μια από στις συνεντεύξεις του για να καταλάβει ότι στην Ελλάδα αυτό από μόνο του δεν αρκεί για να επιτύχει κανείς όλα αυτά που μπορεί και αξίζει.

      Και η ΜΕΤΚ είναι μια εξωστρεφής εταιρία σε έναν πολύ σημαντικό και απαραίτητο τομέα τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον τόσο της Ελλάδας όσο και όλου του πλανήτη.

      Όμως το πρόβλημα τα κέρδη και των δύο εταιριών (όπως και των περισσότερων στο ΧΑΑ) είναι ότι πέφτουν και αυτά μαζί με τους τζίρους τους.

      Από την άλλη τα διαγράμματά τους είναι ο ορισμός αυτού που έλεγε ο Livermore ότι συμπεριφέρονται erratically (αλλοπρόσαλλα).

      Η γνώμη μου λοιπόν είναι ότι αν η τάση αυτή στα κέρδη δεν αντιστραφεί και αν δεν σχηματιστεί κανένα διάγραμμα της προκοπής μακριά....!!(και αγαπημένοι)..

      Διαγραφή
  5. πως μπορει να δει καποιος τα κερδη σε σχεση με τον τζιρο?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Panaitolikos..

      Έχω κάνει αναρτήσεις παλαιότερα για τα θεμελιώδη..
      αλλά μια ιδέα μπορεί να πάρει κανείς από το επίσημο site του ΧΑΑ

      http://www.athex.gr/content/gr/Companies/ListedCo/Financial_Statements/FS_default.asp?ctxt=&yId=2013&BDId=1&FSId=-1&UId=-1&submit1=%C1%ED%E1%E6%DE%F4%E7%F3%E7

      Διαγραφή
    2. σας ευχαριστω πολυ..

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.