και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Βρες τον πιο ανόητο και “κέρδισε”..


Κάθε σύστημα fiat χαρτονομισμάτων της ιστορίας στο τέλος καταλήγει είτε σε οικειοθελή κατάργηση, είτε σε ολοκληρωτική κατάρρευση.

Το τι θα συμβεί τελικά στο τέλος, εξαρτάται κατά βάση από το εάν στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι εμπλεκόμενοι σε αυτό πολίτες είναι πιο ανόητοι από τον μέσο πολιτικό ή διοικούντα ή εάν οι εμπλεκόμενοι σε αυτό πολιτικοί και διοικούντες είναι τελικά πολύ πιο ανόητοι ακόμη και από τον μέσο πολίτη.

Ο “Καθηγητής Λυκείου”

9 σχόλια:

  1. Τελικά το παιδί έκτρωμα με τα τρία κεφάλια και τους
    τέσσερις ώμους βγήκε ομορφόπαιδο και στέλνει και φιλάκια!
    Νέα υψηλά με μεγάλους όγκους!
    Ποιος μπορεί να αντισταθεί...?
    Κε Καθήγητά μη σε χάσουμε , κάποτε πρέπει να αρχίσουμε να ξεφορτωνόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Μακρύ,

      Τι έγινε σε χάσαμε και είχα αρχίσει να ανησυχώ...

      Υποθέτω (και από το όνομά σου φυσικά) ότι είσαι από αυτούς που εμφανίζονται στα "υψηλά" και εξαφανίζονται στα "χαμηλά".

      Όσον αφορά το μωρό με τα τρία κεφάλια και τους τέσσερις ώμους, αν δεν κάνω λάθος σχηματίστηκε εκείνη την περίοδο όπως είχα σωστά επισημάνει γιατί ήταν και απόκριες.

      Αλήθεια με "παίζεις" ακόμη αντιθετικά;

      Γιατί αν με παίζεις όταν έδωσα τότε λίγο πάνω από τις 1000 μονάδες σύνθημα για πώληση εσύ θα έπρεπε να είχες αγοράσει, ενώ μετά που έδωσα σύνθημα για αγορές εσύ θα έπρεπε να είχες πουλήσει..

      Αλλά δεν πειράζει ..

      Περίμενε τώρα σε λίγο όταν θα τελειώσουν και οι ΑΜΚ των τραπεζών που θα δώσω πάλι σύνθημα για πωλήσεις για να αγοράσεις ξανά...

      Διαγραφή
    2. Ωραία απ'ότι φαίνεται το ταξίδι θα είναι μακρύ...
      Τα λέμε!

      Διαγραφή


  2. Fitch: Αναβαθμίζει τις τέσσερις μεγάλες τράπεζες



































    Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας τεσσάρων ελληνικών τραπεζών προχωρά η Fitch Ratings, επικαλούμενη την ανακεφαλαιοποίησή τους αλλά και το πιο σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα, όπως αντικατοπτρίζεται και από την πρόσφατη αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας από τον οίκο σε "B-", από "CCC", με "σταθερό" outlook.

    Ειδκότερα, ο οίκος αξιολόγησης αναβαθμίζει την αξιολόγηση μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας των Εθνικής Τράπεζας, Τράπεζας Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank σε "B-" από "CCC" προηγουμένως, αλλά και τα βραχυπρόθεσμα IDRs σε "Β" από "C". Παράλληλα, αναθεωρεί τις αξιολογήσεις στήριξης (Support Rating Floors) σε "No Floor" από "CCC".

    Το outlook των μακροπρόθεσμων IDRs είναι "σταθερό", αντανακλώντας τη στενή συσχέτιση με αυτό του κράτους.

    Στην έκθεσή της η Fitch προειδοποιεί ότι οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών θα παραμείνουν υπό πίεση το 2013, καθώς η κερδοφορία και η ποιότητα παγίων θα συνεχίσουν να επιδεινώνονται. Ωστόσο, εκτιμά πως οι κεφαλαιακές πιέσεις είναι πιθανό να αμβλυνθούν στη συνέχεια εκτός και αν αναζωπυρωθεί ο κίνδυνος μιας παρατεταμένης και/ή βαθύτερης ύφεσης

    http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1797529

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Στα 2,83 ευρώ θα ξεκινήσει αύριο η τιμή του δικαιώματος της Alpha bank – Όμως προσοχή άλλο η υποκείμενη τιμή της μετοχής και άλλο το δικαίωμα που συμπεριλαμβάνει και τα warrants
    16/05/13 - 17:28
    Εκτύπωση
    E-mail




    (upd3)Στα 2,83 ευρώ προσδιορίζεται η θεωρητική τιμή του δικαιώματος στην Alpha bank που ξεκινάει επίσημα αύριο.
    Αν δεν συμπεριληφθεί και το πρόσθετο 2% που θα διατεθεί από την διοίκηση σε επιλεγμένους επενδυτές το δικαίωμα θα προσδιοριζόταν στα 3,4 ευρώ.
    Όμως θεωρώντας ως δεδομένο ότι θα καλυφθεί το 12% της αμκ το δικαίωμα προσδιορίζεται στα 2,83 ευρώ με τιμή κλεισίματος τα 0,6150 ευρώ http://www.bankingnews.gr/component/k2/item/91167-στα-283-ευρώ-θα-ξεκινήσει-αύριο-η-τιμή-του-δικαιώματος-της-alpha-bank-–-όμως-προσοχή-άλλο-η-υποκείμενη-τιμή-της-μετοχής-και-άλλο-το-δικαίωμα-που-συμπεριλαμβάνει-και-τα-warrants

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ETE
    Υλοποιεί αμκ με σχέση ανταλλαγής 1 προς 2,7 και τιμή 0,39 ευρώ προ του reverse split 10 προς 1 η Εθνική τράπεζα – Θα δώσει την δυνατότητα κάλυψης χωρίς όρια στα αδιάθετα – Στοχεύουν σε κεφαλαιοποίηση 11 δισ
    17/05/13 - 08:12
    Εκτύπωση
    E-mail




    Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 9,75 δις ευρώ με σχέση 1 προς 2,7 μετοχές θα υλοποιήσει η Εθνική τράπεζα με τιμή προ του reverse split 10 προς 1 μάλλον στα 0,39 ευρώ.
    Με βάση πληροφορίες, ο στόχος είναι να καλυφθεί το 10% δηλαδή 975 εκατ χωρίς cocos και με βάση την ζήτηση θα φθάσει έως το 12% ή 1,14 δισ ευρώ.


    Η Εθνική θα δώσει την δυνατότητα στους μετόχους να καλύψουν χωρίς όρια τα αδιάθετα ανάλογα προφανώς με την ζήτηση.
    Τα στελέχη του ομίλου δηλώνουν ότι πάνω από το 60 με 70% των μετόχων θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου.
    Επίσης για τα ADRs θα υπάρξει ειδικός λογαριασμός που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου μέσω των δικαιωμάτων.
    Η τράπεζα αναγνωρίζει την αρνητική καθαρή θέση την οποία προσδιορίζει σε -2,1 δις ευρώ αλλά θεωρεί ότι αυτή μπορεί να καλυφθεί πέραν των κεφαλαίων του ΤΧΣ και από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων.
    Κατά την Εθνική το -2,1 δις ευρώ μπορεί να φθάσει έως +1,2 δις ευρώ στο μέλλον μέσω της πώλησης θυγατρικών.
    Για την Finansbank που χρηματιστηριακά αποτιμάται στα 4 δις ευρώ θεωρούν ότι η συνολική της αξία είναι στα 7,5 δις ευρώ.
    Κατά τις εκτιμήσεις της Εθνικής τράπεζας η κεφαλαιοποίηση της Εθνικής θα είναι στα 11 δις ευρώ που αυτό σημαίνει P/BV περίπου 1,4 το οποίο είναι κατά την άποψη μας υπερβολικό.
    Δεν θα είναι υπερβολικό αν αρχίσει να πουλάει περιουσιακά στοιχεία αυξάνοντας τα κεφάλαια της κατά 1,5 έως 2,5 δις ευρώ.
    Ήδη π.χ. προσεχώς θα βγάλει προς πώληση την θυγατρική στην Νότιο Αφρική και υπό συνθήκες μέρος της Finansbank αλλά και θυγατρικές στα Βαλκάνια πέραν από τις μη τραπεζικές δραστηριότητες στην Ελλάδα που θα πωληθούν.

    www.bankingnews.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Αμερικανικό fund νέος βασικός μέτοχος στην τράπεζα Πειραιώς – Το ντελίριο των αγορών από ξένους εκτοξεύει την ζήτηση στην αμκ στο 15% αλλά θα καλυφθεί μόνο το 12% λόγω warrants – Ενθουσιασμένοι οι ξένοι με το management και το story της τράπεζας
    17/05/13 - 07:02
    Εκτύπωση
    E-mail






    Η τράπεζα Πειραιώς απέκτησε νέο ισχυρό βασικό μέτοχο σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστες και αποκλειστικές πληροφορίες του www.bankingnews.gr.
    Οι ιστορικών διαστάσεων όγκοι στην μετοχή έφθασαν τα 705 εκατ μετοχές ή το 62% του συνόλου των μετοχών στο διάστημα 8 Απριλίου με 16 Μαΐου κυρίως λόγω πωλήσεων παλαιών μετόχων για να αποκτήσουν ρευστότητα και να αγοράσουν δικαιώματα και βεβαίως τα warrants, επέτρεψαν σε ένα παγκοσμίου φήμης αμερικανικό fund, που δεν είναι hedge fund, να συγκεντρώσει μεγάλο ποσοστό μετοχών της τράπεζας Πειραιώς.



    Με βάση ορισμένες πληροφορίες φαίνεται ότι έχει συγκεντρώσει τέτοιο ποσοστό που θα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος μετά το ΤΧΣ.
    Η εξέλιξη αυτή που αποτελεί ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης, στην τράπεζα Πειραιώς δεν περιορίζεται μόνο στον στρατηγικό επενδυτή αλλά και σε πλειάδα ξένων που τοποθετούνται στην τράπεζα.
    Δεν είναι τυχαίο ότι οι αγορές μετοχών σε μια μέρα π.χ. 9,7 εκατ μετοχών από την UBS χθες, 4,2 εκατ μετοχές από την Citigroup προχθές και άλλα αποδεικνύουν ότι υπάρχει ισχυρή ζήτηση.
    Σύμφωνα με πηγή σε παγκόσμιο fund με το οποίο ήρθε σε επικοινωνία το www.bankingnews.gr και το οποίο τοποθετείται επιθετικά στην Πειραιώς και συναντήθηκε και με την διοίκηση εσχάτως ανέφερε τα εξής «οι διεθνείς επενδυτές είναι ενθουσιασμένοι με το management της τράπεζας Πειραιώς. Η διοίκηση Σάλλα, Λεκκάκου και Θωμόπουλου κατάφεραν να μεταμορφώσουν την Πειραιώς στην ισχυρότερη τράπεζα, με το μεγαλύτερο momentum στην Ελλάδα.
    Η Πειραιώς αποτελεί αυτή την στιγμή το καλύτερο hot story στο ελληνικό banking.
    Πληροφορούμαστε ότι η ζήτηση για μετοχές της Πειραιώς είναι εντυπωσιακή, θα ξεπεράσει τους αρχικούς στόχους ίσως φθάσει το 15% με 17% δηλαδή θα προσφερθούν χρήματα που θα καλύπτουν το 15% ή 17% της αύξησης κεφαλαίου δηλαδή έως 1,2 δις ευρώ και όχι τα 733 εκατ που ζητάει η τράπεζα»
    Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες μας η διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς ενώ διαπιστώνει από την μια πλευρά το τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον, από την άλλη αν καλυφθεί τώρα μεγαλύτερο ποσοστό από το όριο του 12% της αύξησης κεφαλαίου θα αλλοιωθεί η σχέση με τα warrants.
    Είναι ενδεικτικό ότι αν καλυφθεί το 10% της αμκ τα warrants που αντιστοιχούν θα είναι 9.
    Αν καλυφθεί επιπλέον 2% δηλαδή 12% τότε τα warrants από 9 υποχωρούν στα 7,33.
    Όσο αυξάνεται το ποσοστό κάλυψης τόσο μειώνονται τα δωρεάν warrants.
    Επειδή το δέλεαρ είναι τα warrants, συνολικά οι τράπεζες αμφιταλαντεύονται στο αν είναι σκόπιμο να αλλοιώσουν τα warrants ακόμη και αν έχουν αυξημένη ζήτηση.

    Το συμπέρασμα

    Πίσω από τους τεράστιους όγκους που έφθασαν τις τελευταίες 22 χρηματιστηριακές συνεδριάσεις στα 705 εκατ μετοχές της Πειραιώς ή το 62% των μετοχών κρύβονται δύο τάσεις.
    Οι παλαιοί μέτοχοι που πουλάνε και οι νέοι μέτοχοι που αγοράζουν.
    Από αυτή την ιστορικών διαστάσεων διακίνηση μετοχών η Πειραιώς έχει αποκτήσει νέο στρατηγικό επενδυτή που μετά την αμκ ίσως να ελέγχει το 1% με 2% της τράπεζας αλλά λόγω warrants μπορεί να φθάσει έως το 7% έως 14% της Πειραιώς σε βάθος χρόνου.
    Να σημειωθεί ότι ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας Πειραιώς με ποσοστό κοντά στο 84% θα είναι το ΤΧΣ.
    Η Πειραιώς σε μικρό χρονικό διάστημα, κατάφερε να μεταμορφωθεί από την 4η τράπεζα στην Ελλάδα, στην ισχυρότερη τράπεζα στην Ελλάδα, με το μεγαλύτερο momentum και το κυριότερο όλων προσελκύοντας το ενδιαφέρον της παγκόσμιας αγοράς.
    Οι ξένοι επενδυτές είναι ενθουσιασμένοι με το management αποδεικνύοντας ότι η Πειραιώς και ακολούθως η Alpha bank θα είναι τα δύο ισχυρότερα hot stories του ελληνικού banking.

    Πέτρος Λεωτσάκος
    www.bankingnews.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Λουκά,

      Δεν ξέρω ποιος τελικά είναι πιο ανόητος...

      εγώ ή αυτοί που τα γράφουν αυτά...

      ... αλλά Θα μου επιτρέψεις εγώ να το δώ λίγο διαφορετικά το θέμα..

      η συνέχεια στην επόμενη ανάρτησή μου...

      Διαγραφή
    2. Α φίλε Λουκά καλά που το θυμήθηκα..

      Το bankingnews δεν ήταν αυτό που όταν έπεφταν σαν "βαρίδι" οι τράπεζες εκεί κοντά στον "πάτο" έγραφε κάτι για καταστροφές των τραπεζών και ότι αυτό δεν το πιστεύει αυτό κτλ;

      Σε παρακαλώ όταν σε λίγο θα γράφει ύμνους για τις τράπεζες μιλώντας για "αναστάσεις", για "απογειώσεις" κτλ ενημέρωσε με σε παρακαλώ..

      Θέλω να δώσω σύνθημα "κορυφής" ...

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.