και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Η πλήρης Ευρωπαϊκή πολιτική και οικονομική σχισματοποίηση...


Πατριώτες όποιος βρει τι έγινε με εκείνη την άκρως απαραίτητη για την επιβίωση του Ευρώ "Πλήρη Ευρωπαϊκή πολιτική και οικονομική ενοποίηση", οι αποφάσεις για της οποίας υποτίθεται ότι είχαν αναβληθεί γι΄ αυτόν τον Ιούνιο, κερδίζει μια “επαφή” με την πραγματικότητα.


Ο “Καθηγητής Λυκείου”

7 σχόλια:

  1. H πλήρης πολιτική και οικονομική διάλυση της ΕΕ ίσως είναι αποτέλεσμα σχεδίου αγαπητέ καθηγητή.Αν αυτοί έχουν κάποιο σχέδιο για τα δικά τους συμφέροντα κι εμείς τη βασική θέση ότι το μαγαζί πάει κατά διαόλου τότε πρέπει σιγά σιγά να ερμηνεύουμε τις πράξεις τους.Έχεις λοιπόν κάποια άποψη γιατί επιλέγουν το μοντέλο της Κύπρου για τις ευρωπαικές τράπεζες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ΧΧΧ, εγώ δυστυχώς ή ευτυχώς, πιστεύω ότι όλοι αυτοί δεν είναι άξιοι να εκπονήσουν και κυρίως να φέρουν σε πέρας ούτε ένα σχέδιο της προκοπής.

      Ή μάλλον κατά την γνώμη μου για το μόνο σχέδιο που είναι ικανοί να εκπονήσουν και να φέρουν σε πέρας όλοι αυτοί, είναι το το σχέδιο της "επανεκλογής" τους.

      Κατά συνέπεια λοιπόν το βασικό τους συμφέρον και σχέδιο είναι να περνάνε αυτοί καλά και να παίρνουν από 300 χιλιάρικα και πάνω το χρόνο, να γυρνάνε στα ακριβά ξενοδοχεία και εστιατόρια και που και πού να "καβαλάνε" και καμιά καμαριέρα ή καμαριέρη...

      Και για να το πετύχουν αυτό πρέπει όλοι οι "αφελείς" να είναι ευχαριστημένοι και να τους ψηφίζουν, οπότε και πρέπει να είναι και αυτοί που και που να παίρνουν και καμία αύξηση και προς θεού ποτέ μείωση.

      Όμως επειδή κανείς δεν μπορεί να πάει κόντρα στο νόμο της "οικονομικής βαρύτητας" όλα αυτά γίνονται με δανεικά και με φωτοτυπίες "δια του αέρα του κοπανιστού" και γι' αυτό τα ελλείμματα όλων ανεξαιρέτων των χωρών παραμένουν, τα χρέη μεγαλώνουν και αυτοί συνεδριάζουν συνεχώς και διαλαλούν πώς επιτέλους κατάφεραν να λύσουν την Ευρωπαϊκή κρίση του χρέους.

      Και μόλις τα πράγματα "σκουρύνουν" και η κατάρρευση είναι "προ των πυλών" το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να πατάνε το κουμπί της πρέσας και να κερδίζουν χρόνο.

      Όμως για να πατηθεί το κουμπί της πρέσας θα πρέπει πρωτίστως η πρέσα να ανοίκει σε έναν, για να αποφασίζει αυτός για το "καλό όλων μας" και όχι σε πολλούς, γιατί τότε έχουμε το φαινόμενο της "τραγωδίας των κοινών"..

      Αυτός λοιπόν είναι κατά την γνώμη μου και ο λόγος που τώρα επιλέγεται το μοντέλο της Κύπρου και όχι το μοντέλο του Μπεν..

      Γιατί πάνω από την πρέσα βρίσκονται τόσο πληθωριστάκηδες (Γαλία, Ευρωπαϊκός νότος κτλ) όσο και αντιπληθωριστάκηδες (Γερμανοί κτλ..)

      Όμως φίλε μου πατήσουν δεν πατήσουν το κουμπί της πρέσας τελικά δεν έχει πια καμιά σημασία..

      και αυτό γιατί κατά την γνώμη μου..

      έχει ήδη πατηθεί το άλλο "κουμπί"

      αυτό της "αυτοκαταστροφής" του μαγαζιού....

      Διαγραφή
  2. ΔΑΣΚΑΛΕ ΜΠΟΡΗΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΗΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΩ ΤΙ ΕΝΝΟΗΣ έχει ήδη πατηθεί το άλλο "κουμπί"

    αυτό της "αυτοκαταστροφής" του μαγαζιού....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Λουκά,

      Από την στιγμή που άρχισαν να παραβιάζουν σχεδόν όλες τις συνθήκες και τους κανόνες δημιουργίας της ένωσης που είχαν θέσει οι "προκάτοχοί" τους προκειμένου να μην κινδυνέψει ποτέ το Ευρώ να καταρρεύσει, από την σύμφωνο σταθερότητας (κανόνες για το κρατικό έλλειμμα και το χρέος) μέχρι την ίδια την συνθήκη του Μάαστριχτ (...απαγορεύεται η άμεση ή έμμεση διάσωση Ευρωπαϊκού κράτους από άλλο κράτος και μέχρι τους περιορισμούς διακίνησης κεφαλαίων στην Κύπρο άλλα και άλλα πολλά το οποία δεν έχει νόημα να τα αναφέρω όλα) το "μαγαζί" από σοβαρή Ευρωπαϊκή ένωση άρχισε σιγά σιγά να γίνεται κανονικό μπουρδέλο.

      Και παρ' όλο που όλοι τους το παίζουν τώρα "παρθένες", νομίζω ότι ακόμη και ένας αδαής μπορεί να προβλέψει την τύχη όχι ενός κανονικού μπουρδέλου αλλά ενός "μαγαζιού μπουρδέλου"....

      Διαγραφή
  3. Οι κανόνες παραβιάστηκαν αγαπητέ καθηγητή,γιατί η Γερμανία πρώτη δε θα μπορούσε να συμβαδίσει με το σύμφωνο σταθερότητας όταν απορρόφησε την ανατολική Γερμανία.Άρα μερικές φορές η ιστορία υπαγορεύει αλλιώς.Μετά άφησε τους υπόλοιπους να παίξουν μπάλα κι εκείνη έκανε το κουμάντο της.Όμως αληθινά πιστεύεις μόνο στην ανικανότητα;Αν ήταν έτσι τότε οι ιστορικοί κύκλοι των κρίσεων που εσύ πρώτος υποστηρίζεις δε θα επαναλαμβάνονταν με τέτοια επιτυχία όσον αφορά το χρόνο.Μήπως τελικά υπάρχει κι ένα σχέδιο όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ΧΧΧ,

      Οι ιστορικοί κύκλοι κατά την γνώμη μου επαναλαμβάνονται γιατί όταν συνήθως "τα πράγματα δεν πάνε καλά" όπως λες και εσύ οι διοικούντες και πολιτικοί κάνουν τα ίδια και τα ίδια πράγματα και ας "πανηγυρίζουν" τώρα κάποιοι που νομίζουν ότι αυτοί ανακάλυψαν πρώτοι την "πρέσα" .

      Με άλλα λόγια όλοι όταν "κλάνουν μέντες" πληθωρίζουν..

      Το ίδιο έκαναν και οι Ρωμαίοι με τα νομίσματά τους, τα ίδια έκαναν στην Γαλλία πριν την Γαλλική επανάσταση, στις Ηνωμένες πολιτείες πριν και μετά τον εμφύλιο, πριν και μετά την μεγάλη ύφεση του 29 κοκ.

      Όλους αυτούς τους πληθωριστικούς κύκλους τους είχε παρατηρήσει και επισημάνει πρώτος ο Kondratieff και έχουν σαν κύριο αίτιο τους την ανθρώπινη φύση.

      Και αυτό απλά γιατί ένα από τα βασικότερα και πιο διαχρονικά στοιχεία της ανθρώπινης φύσης είναι η ανθρώπινη ανικανότητα.

      Αν πχ η Γερμανία φίλε μου είχε κάποιο σχέδιο για να διαλύσει την ΕΕ και το Ευρώ να είσαι σίγουρος ότι τώρα θα είχε κάνει το "κουμάντο της" που λές και εσύ αλλά οι κινήσεις της θα ήταν πολύ διαφορετικές από ότι είναι τώρα.

      Αλλά εδώ φίλε μου η πραγματικότητα μας λέει ότι αν η Γερμανία είχε κάνει τώρα αίτηση για να μπει στο Ευρώ με το Χρέος της στο 90% του ΑΕΠ της, σύμφωνα με την συνθήκη του Μάαστριχτ θα έπρεπε να είχε "φάει πόρτα" λόγω χρέους.

      Και αν δεν είχε "χεστεί επάνω της" μην και διαλυθεί το Ευρώ και "την πάρει και αυτήν ο διάολος" και μαζί και τις τράπεζες της, ούτε την Ελλάδα και τους υπόλοιπους θα είχε δανείσει αλλά ούτε παρατάσεις θα έδινε τώρα στην Γαλλία και τους άλλους για να φτιάξουν τα ελλείμματά τους (που αν τα φτιάξουν να μου τρυπήσεις την μύτη).

      Και αυτό μόνο και μόνο επειδή τα χρέη και τα δανεικά φίλε μου είναι "γλυκά" ..

      και αυτό είτε είναι κανείς Έλληνας ..
      είτε είναι Γερμανός....

      Το ίδιο όμως και η ανικανότητα.....

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.