και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

(Σ)τα τούβλα έπεσαν “μέσα”...

Πατριώτες μπορεί οι "αφελείς των αγορών" και οι "αδαείς των οικονομικών" να έπεσαν έξω όταν έλεγαν ότι όπου νάνε θα έρθουν οι ξένοι με αγορές “τούβλα” και θα απογειώσουν το ΧΑΑ, αλλά δεν μπορείτε να πείτε στα “τούβλα" έπεσαν μέσα.


Ο “Καθηγητής Λυκείου”

5 σχόλια:

  1. κ καθηγητά, αν η πτώση οφείλεται στην κυβερνητική "αστάθεια" δεν είναι δίκαιο να στιλιτεύεις τους αφελείς των αγορών γιατί τέτοιες κυβερνητικές αστάθειες είναι δύσκολο να προβλεφτούν. Άλλωστε κι εσύ νομίζω πρόσφατα είπες ότι δε μας "χώνουν τα χαρτιά" και ότι για το κοντινό διάστημα, τα πράγματα φαινόταν ότι θα πήγαιναν ομαλά. Όμως που να φανταστεί κανείς ότι ο μπένι θα έκανε μαγκιές τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις λένε ότι θα πάει άπατος?

    Τώρα, αν η πτώση οφείλεται σε άλλους λόγους (που δεν το νομίζω), τα πράγματα αλλάζουν. Σε κάθε περίπτωση, ή θα πρέπει να καταφύγουμε σε ακραία συνομωσιολογικά σενάρια, ή να δεχτούμε και το τυχαίο, ή έστω το απρόοπτο.

    (προπονούμαι γιατί λέω να ζητήσω δουλειά στο capital.gr, μετά το τελευταία σου παρατήρηση.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Giorgio,

      Όσον αφορά την κυβερνητική αστάθεια εγώ απορώ πως αυτή δεν ήρθε νωρίτερα και αυτό γιατί είχα μάλλον υποτιμήσει όχι τόσο πολύ τον Μπέν αλλά τον άλλο τον "Αριστερό" από τον οποίο δεν περίμενα ότι με τέτοια ευκολία θα υπέγραφε τις αποκρατικοποιήσεις και τώρα τις απολύσεις.

      Εκεί όντως έπεσα έξω γιατί περίμενα ότι το κόμμα το ήταν αριστερό αλλά αυτό αποδείχθηκε σε κόμμα " του να μείνουμε στο ευρώ και στήνουμε και κώλο" με το συμπάθιο...

      Αλλά και από την άλλη κατά την γνώμη μου αν τώρα κάποιος νομίζει ότι το ΧΑΑ πέφτει μόνο για την κυβερνητική αστάθεια, είναι απλά σαν να μας λέει ότι κάποιος έχει καρκίνο και φοβάται μην τυχών πεθάνει από ανακοπή καρδιάς...

      Όμως πολύ φοβάμαι ότι αυτό που έχει συμβεί στην πραγματικότητα είναι ότι δεν έχεις "πιάσει" το νόημα των τελευταίων αναρτήσεών μου.

      Όταν έλεγα " Όχι πατριώτη αυτή τη φορά δεν μας τα (ξανα)χώνουν τα χαρτιά..." το έλεγα ειρωνικά εξού και ο τίτλος : "Όχι “άντρα μου”... δεν είναι αυτό που νομίζεις" τον οποίο λένε σχεδόν πάντα οι γυναίκες που οι άνδρες τους πιάνουν στα "πράσα".

      Αλλά πολύ πιθανόν να μην κατάλαβες και την άλλη ανάρτησή μου παλαιότερα το "Πάμε εδώ ήρθαμε...." την οποία είχα γράψει όταν το ΧΑΑ ήταν στις 1100 μονάδες και ο γενικός δείκτης στο +7%.

      Και τέλος το κυριότερο είναι πως ξέχασες μάλλον που όταν τον Φεβρουάριο εγώ μιλούσα για κορυφή που με είχες ρωτήσει σε πόσους μήνες περίπου περιμένω την κατάρρευση και σου είχα πεί το πολύ σε 7 με 9 μήνες από τότε.

      Άρα λοιπόν δεν είναι ότι τα πράγματα πήγαιναν ομαλά...

      αλλά το ότι οι κρίσεις της Κύπρου αλλά και τώρα αυτή η κυβερνητική είναι απλά κάποιοι καταλύτες για τους "αφελείς των αγορών" αλλά κυρίως για τους "αδαής των οικονομικών"...

      Διαγραφή
  2. Τώρα μάλιστα, το κατάλαβα. :-)

    http://www.youtube.com/watch?v=ypz_hjdLkOk

    μάλλον πρέπει να τα κάνεις πιο λιανά που και που, αν και θα προσπαθήσω να εμβαθύνω τις αναρτήσεις σου περισσότερο στο μέλλον. Πάντως, έχω την εντύπωση (αν και άσχετος) ότι αν δεν υπήρχε η αστάθεια, το χρηματιστήριο θα πήγαινε πάνω, γιατί δεν έχει αλλάξει τίποτα για να πάει κάτω. Το χάλι μας παραμένει, αλλά αυτό δεν εμπόδισε το χρηματιστήριο να πάει πάνω. Πάνω που έδενε και το γλυκό με το success story, αν είχε δοθεί η ΔΕΠΑ στους ρώσους, θα έβγαζαν παγηγυρικούς λόγους όλοι οι αναλυτές και "να τα παστέλια και να τα ξερολούκουμα".
    Πάντως στα της πολιτικής, εγώ εξεπλάγην από την αντίθεση των δύο "αριστερών" (τρομάρα τους), για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Πίστευα ότι είναι ικανοί να ανεχτούν ΤΑ ΠΑΝΤΑ προκειμένου να μείνει η χώρα στο ευρώ. Και νομίζω ότι θα ανέχονταν και το κλείσιμο της ΕΡΤ, με μία καλή "προεργασία", για να τη νομιμοποιήσουν στα μάτια της κοινής γνώμης. Όμως το κλείσιμο ήρθε ξαφνικά, και ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ να κρατήσουν τα προσχήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Giorgio,

      Ένας που γράφει "προφητικούς" στίχους οφείλει πάνω από όλα να είναι δυσκολοκατανόητος και ενίοτε και διφορούμενος.

      Πάντως δεν μπορώ να πω, μπορεί στο ΧΑΑ να είσαι ότι είσαι, αλλά στο Χάρρυ Κλύνν είσαι "ειδικός".

      Πάντως δεν μπορείς να πεις και εγώ δεν είμαι σαν κάτι "άλλους" που την μια σου λένε ότι κάτι αλλάζει και ότι σωθήκαμε και την άλλη σου λένε ότι πάμε κατά διαόλου και ότι θα καταστραφούμε.

      Και σαν "προφήτης" που είμαι αυτό που προβλέπω είναι ότι στο τέλος ότι και από τα δυο συμβεί θα σου πουν:

      "Ορίστε σας τα λέγαμε εμείς.."

      Διαγραφή
  3. (upd6)Τη Δευτέρα στις 18:00 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που μετέχουν στην κυβέρνηση, του Αν. Σαμαρά (ΝΔ), του Ευ. Βενιζέλου (ΠΑΣΟΚ) και του Φ. Κουβέλη (ΔΗΜΑΡ), με αφορμή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει το κλείσιμο της ΕΡΤ. Σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους κ. κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η νέα συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων. Είμαστε υπέρ των μεταρρυθμίσεων αλλά με την ΕΡΤ ανοιχτή ανέφερε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, επαναλαμβάνοντας πάντως πως το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τις εκλογές.
    Ωστόσο, η εκτόνωση του νέου πολιτικού αδιεξόδου δεν συνιστά μια εύκολη αποστολή, δεδομένου ότι κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν πως ο Α. Σαμαράς παραμένει αποφασισμένος για το κλείσιμο της ΕΡΤ, γνωρίζοντας πως η εξέλιξη αυτή μπορεί να οδηγήσει τη χώρα ακόμη και σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες...


    Από την άλλη πλευρά, κρίσιμη χαρακτηρίζεται η στάση των κ. κ. Βενιζέλου και Κουβέλη, καθώς, παρά το γεγονός πως διαμηνύουν πως η τρικομματική κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει το έργο της, χωρίς να διαταραχθεί η πορεία της χώρας, επιμένουν πως η ΕΡΤ πρέπει να παραμείνει ανοιχτή. Άλλωστε τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Βενιζέλος άφησαν σαβαρές αιχμές προς τους συνεργάτες τους το βράδυ της Τετάρτης πως ο κ. Σαμαράς με τη στάση του στοχεύει σε εκλογές.
    Η τρικομματική κυβέρνηση δοκιμάζει εκ νέου τις αντοχές της, σε μια άκρως κρίσιμη συγκυρία, μετά το φιάσκο με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων των τελευταίων 24ωρων.
    Ο κίνδυνος πρόωρης προσφυγής στις κάλπες είναι ορατός και η νέα πολιτική κρίση απειλεί να τινάξει στον αέρα το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που καλείται να υλοποιήσει η Αθήνα...http://www.bankingnews.gr/bank-insider/item/94927-tη-δευτέρα-στις-1800-η-σύσκεψη-των-πολιτικών-αρχηγών-για-την-αποφυγή-πρόωρων-εκλογών-προσπάθεια-εκτόνωσης-της-πολιτικής-κρίσης-από-τον-πρωθυπουργό-σε-τεντωμένο-σκοινί-η-τρικομματική-εν-μέσω-κλιμάκωσης-των-κινητοποιήσεων-δυσαρέσκεια-βρυξελλών

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.