και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Όχι “άντρα μου”... δεν είναι αυτό που νομίζεις...

Όχι πατριώτη αυτή τη φορά δεν μας τα (ξανα)χώνουν τα χαρτιά...

Αυτή τη φορά πρόκειται απλά για μια “ετεροχρονισμένη” εποχιακή διόρθωση(αυτή του Μαΐου), μόνο που αυτή δεν είναι από τις "βραχυπρόθεσμες" αλλά από τις "μακροπρόθεσμες", σαν τον "πάτο" δηλαδή του ΧΑΑ ένα χρόνο πριν...


Ο “Καθηγητής Λυκείου”

16 σχόλια:

  1. Μια χάρη να ζητήσω : την γνώμη σου για Ελλάκτωρ. Είναι το μόνο αξιόλογο που έχω (3.000 τμχ) και φυσικά θα ήθελα να το πουλήσω. Είναι αγορασμένο προ ετών από ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ και ήλπιζα να μειώσω τη ζημιά... Είχα ρωτήσει και προ μηνών αλλά δεν έκανα τελικά καμμία κίνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Λεύκιε,

      Τι σου να πώ;

      Την μια μας είπαν ότι τα μεγάλα έργα ξεκίνησαν ξανά και μετά κάποιοι άλλοι μας είπαν ότι οι μπουλντόζες ήταν νοικιασμένες και ότι μόλις τέλειωσε η φιέστα με τον Αντουάν και τον άλλο τον χοντρό και έφυγαν αυτοί, έφυγαν και αυτές.

      Από την άλλη το μόνο σίγουρο είναι ότι και του ΕΛΛΑΚΤ του "άλλαξαν" τα φώτα στο 1ο τρίμηνο με αυτή την αναβαλλόμενη φορολογία.

      Αν εσύ πιστεύεις ότι όλα αυτά με τισ φορολογίες και τι κοροϊδίες μπορούν να αλλάξουν στο άμεσο μέλλον, εγώ τι να σου πώ;

      Στην Ελλάδα δεν ζούμε;

      Ε η μόνη ελπίδα που μας έχει μείνει τώρα πια νομίζω πως είναι ότι:

      "Στην Ελλάδα όλα γίνονται"...

      Διαγραφή
  2. η ελλακτωρ πηρε στα χερια της και την εταιρια του κυριου μαρουλη που σημαινει οτι προσθετονται νεα εργα στο χαρτοφυλακια της !! απλα θεωρω οτι ειναι πολυ ρευστα τα πραγματα..ελεγαν πχ για τον μυτηλιναιο οτι ανεβαινει ανεβαινει και εκει που ανεβηκε λιγο τωρα ξαναπεσε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κυριε καθηγητα το δντ μιλαει για λαθος συνταγη του προγραμματος στην ελλαδα και εχει φερει σε συγχυση τους μνημονιακους της κυβερνησης και τους μνημονιακους του capital.gr αφου να φανταστειτε σε ενα αρθρο που μιλουσε για ιδιωτικοποιηση των εφοριων αυτοι για τους δημοσιους ελεγαν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με άλλα λόγια λοιπόν φίλε panaitolikos,

      Είναι σαν να λέμε πως το "υπάκουο" στο μνημόνιο "αγόρι" ο Αντουάν, κατάφερε να μας σώσει ακόμη και με μια λάθος συνταγή..

      Σκέψου δηλαδή να ήταν σωστή και η συνταγή τι θα γινόταν...

      Διαγραφή
  4. ναι ναι χαχαχα η μεγαλη πλακα ειναι οτι εκανε δηλωση ο αντουαν οτι εδω και ενα χρονο διορθωνει τα λαθη!!! χαχαχαχχαχα τωρα πως τα διορθωνει υπακουοντας ειναι ενα αλλο θεμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον θα εννοούσε για τα λάθη που έκανε αυτός όταν πριν γίνει πρωθυπουργός πίστευε πως δεν πρέπει λέει να μειώνουμε μισθούς και συντάξεις γιατί αυτό μειώνει την κατανάλωση και επιτείνει την κρίση και πως η λύση στην Ευρωπαϊκή αυτή κρίση ήταν τα Ευρο-ομόλογα.

      Όλα αυτά τώρα έγιναν μια ωραία "γαργάρα", μετά μιας μεγαλοπρεπούς κωλοτούμπας...

      Διαγραφή
  5. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ Ο ΜΠΑΤΗΡΗΣ http://www.eurocapital.gr/index.php/permalink/53049.html http://www.eurocapital.gr/index.php/permalink/53061.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΥΡΙΕ ΚΑΘΗΓΗΤΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΛΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΒΛΑΚΑΣ ΕΠΑΙΞΑ ΚΑΙ ΕΧΑΣΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Λουκά,

      Εγώ προσωπικά δεν είμαι και τόσο σίγουρος αν αυτός ο συγκεκριμένος στον οποίο αναφέρεσαι, είχε καταλάβει πριν από δύο χρόνια τι ακριβώς συνέβαινε και αυτό γιατί από αυτά που διάβασα έχω την εντύπωση ότι ο συγκεκριμένος ούτε και τώρα έχει καταλάβει το τι ακριβώς έχει συμβεί στην πραγματικότητα.

      Για αυτό όμως που είμαι σχεδόν σίγουρος, είναι ότι και να ήξερε και να σε είχε προειδοποιήσει όπως λες εσύ πριν από 2 χρόνια, πάλι δεν θα είχε καταφέρει να σε προστατέψει από την καταστροφή...

      Διαγραφή
  7. Κυριε καθηγητα ολοι μετα τα βλεπουν λιγοι ξερουν τι θα γινει απο πριν..παντως δεν θεωρω οτι ειναι τελειως λαθος σε αυτα που λεει στο αρθρο...κατι ασχετο για τον κυριο καζακη τι γνωμη εχετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελείως λάθος δεν είναι φίλε Panaitolikos..

      Αλλά κατά την γνώμη μου εστιάζει σε ένα "δένδρο" που στην πραγματικότητα είναι "θάμνος"..

      ενώ εδώ στην πραγματικότητα υπάρχει ολόκληρο "δάσος"....

      Όσο για τον Καζάκη δεν ξέρω εγώ όταν τον διαβάζω ξεκαρδίζομαι στα γέλια.

      Δεν λέω και εγώ προσφέρω γέλιο, αλλά αυτός μιλάμε δεν "παίζεται" με τίποτε.

      Μιλάμε για κανονικό "ανέκδοτο".

      Μόνο να σκεφτεί κανείς το "αριστερός οικονομολόγος" και ξεκαρδίζεται στα γέλια.

      Αλλά θα μου πείς και εσύ οι άλλοι οι "δεξιοί οικονομολόγοι" του ΔΝΤ μήπως είναι καλύτεροι;

      ΝΑ δεις όμως ότι αυτά τα πολλά γέλια με όλα αυτά τα "ανέκδοτα" κάποια στιγμή θα μας βγουν ξινά...

      Να όλοι αυτοί με κατάντησαν τώρα εμένα "προφήτη" και γελάει όλος ο κόσμος και μαζί μου....

      Διαγραφή
  8. κυριε καθηγητα ενα σχολιο για το χρηματιστηριο σημερα...θα δουνε πολλα τα ματακια μας πιστευω τους επομενους μηνες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι σχόλιο να κάνω φίλε Panaitolikos,

      Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως...

      Αν αυτή είναι ανοδική αγορά...

      Τότε εγώ είμαι η Μαρία Αντουανέτα ....

      Διαγραφή
  9. ποια ανοδικη πορεια....η οικονομια ειναι κατεστραμμενη μας εχουν ταραξει στους φορους...η επιχερησεις δεινοπαθουν....εχω μεγαλη απορια να δω τι θα γινει τους επομενος 3-4 μηνες...το ευρω παντως ανεβηκε αρκετα σε σχεση με το δολλαριο..εχει φτασει σχεδον στο 1.33...βλεπετε να ανεβαινει κι αλλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε panaitolikos...

      Μην προσπαθείς να βγάλεις άκρη τώρα στις αγορές και ειδικά στα χαρτονομίσματα φωτοτυπίες.

      Και αυτό γιατί εκεί ο καθένας έχει και από μια πρέσα και τυπώνει αβέρτα κουβέρτα αγοράζοντας το "αντίπαλο" νόμισμα και πουλώντας το δικό του με αποκλειστικό σκοπό να το υποτιμήσει.

      Για παράδειγμα εσύ πες μου πίστεψες στα αλήθεια ότι το δολάριο ανέβαινε γιατί είναι ένα καλό και σταθερό νόμισμα και ότι το αγόραζαν όλοι αυτοί που το αγόραζαν για ασφάλεια και ως καταφύγιο;

      Η γνώμη μου είναι ότι απλά οι άλλες κεντρικές τράπεζες το αγόραζαν για να υποτιμήσουν τα νομίσματά τους έναντι αυτού.

      Και εσύ τώρα στ' αλήθεια νομίζεις ότι το Ευρώ ανεβαίνει τώρα γιατί είναι ένα καλό και σταθερό νόμισμα και όχι ένα νόμισμα "τραβεστί";

      Απλά φίλε μου αυτό που έχει συμβεί στην πραγματικότητα κατά την γνώμη μου είναι ότι "τα πήρε στο κρανίο" ο φίλος μου ο Μπέν με την τελευταία άνοδο του δολαρίου και άρχισε να τυπώνει και αυτός σαν τρελός και να αγοράζει τα άλλα νομίσματα για να υποτιμήσει το δολάριο.

      Και μετά θα κάνουν το ίδιο και οι άλλοι κοκ και όλα αυτά θα συνεχιστούν μέχρι όλα τα νομίσματα να γίνουν "κομφετί"...

      Απλά στο τέλος το τι χρώμα και τι αξία θα έχει το ένα κομφετί σε σχέση με το άλλο πίστεψέ με δεν θα έχει καμιά σημασία....

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.