και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Τα κεφάλια μέσα...

Τέρμα το διάλειμμα ....

Αυτό που φαίνεται να διαφεύγει από όλους τους τωρινούς δυτικούς αισιόδοξους, είναι ότι η μακροχρόνια τάση στο βιοτικό επίπεδο της δύσης έχει πια αλλάξει, οπότε και από δω και πέρα και μέχρι να "μηδενίσουμε", μάλλον δεν θα έχουμε τα γνωστά μεγάλα διαστήματα ανάπτυξης διακοπτόμενα από τα συνηθισμένα μικρά διαστήματα στασιμότητας και παρακμής, αλλά μεγάλα διαστήματα παρακμής και στασιμότητας διακοπτόμενα από μικρά διαστήματα πρόσκαιρης οικονομικής ανακούφισης.

Ο “Καθηγητής Λυκείου”

4 σχόλια:

  1. Αυτό ήταν το μοιραίο λάθος της Μέρκελ και της Ελβετίας.Αγγίξαν το “Αγιο Δισκοπότηρο¨ των καταθέσεων,που κανείς δεν τις άγγιξε ποτέ σε ολόκληρη την Ευρώπη.“Οι Κυπριακές τράπεζες δεν θεωρούνται πλέον βιώσιμες”, δήλωσε ο Σόιμπλε.

    Δεν κατάλαβαν το τερατούργημα που διέπραξαν, τους το τόνισε μέχρι και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.



    Μέχρι και ο νέος Πάπας Φραγκίσκος της Ρώμης διάβασε το Ευαγγέλιο στα Ελληνικά και οι Ελληνες πολιτικοί συνεχίζουν να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται δίπλα τους.
    Ελεος !

    Αξιοι συγχαρητηρίων για την ενότητά τους όλοι οι βουλευτές του Κυπριακού Κοινοβουλίου.
    Απλά δεν ψήφισαν τα μέτρα (σε αντίθετη με τους 300 Αθηναίους !)
    Σε αντίθεση με την Ελλάδα των 3 Μνημονίων και 2 Μεσοπρόθεσμων μέτρων.
    Κάπως έτσι ήλθε το τέλος του Eurogroup, γιατί απλά η Κύπρος δεν είναι Ελλάδα.Kάποιος επιτέλους έπρεπε να το σταματήσει και να του βάλει φρένο.
    Η Ρωσία έχει 35 δις € καταθέσεις στη Κύπρο, οπότε με το κούρεμα των καταθέσεων, πρέπει να πληρώσει 3,5 δις € στη Μέρκελ.
    Κάπως έτσι πιστέψαν, γιατί περάσαν τους Κύπριους για “Ελληνες εξ Ελλάδος”.
    Η Βρετανία έστειλε στη Κύπρο ένα εκατομ € με ειδική πτήση για τους Βρετανούς φαντάρους, ένα αεροπλάνο ήρθε με Ροδίτες επενδυτές, οι γνωστές καλλίγραμμες Ρωσίδες έφυγαν και από τη Κυριακή προσγειώθηκαν τρία Ρώσικα πολιτκά αεροπλάνα με Ρώσους “επενδυτές” που δεν αστειεύονται (πολλοί από αυτούς …αναμένουν την επόμενη κίνηση μέσα στ΄αεροπλάνα).
    Η Τρόικα αυτή τη φορά ”απλά” έχασε !
    Ο Πούτιν παίζει το χαρτί του και Τετάρτη – Πέμπτη μαζεύει τους Ευρωπαίους αρχηγούς στη Μόσχα για σύσκεψη. Σύσκεψη Κορυφής. Εκεί θα τους ξεδιπλώσει το “plan B”.
    H ομάδα του Eurogroup, δε μπορεί ακόμα να πιστέψει στο ΟΧΙ της Κυπριακής Βουλής.
    Ο κ.Στουρνάρας γνωρίζει ότι στη Κύπρο υπάρχουν θυγατρικές Ελληνικών τραπεζών που και αυτές όπως είναι φυσικό έχουν τα ίδια ακριβώς προβλήματα με τις δύο βασικές μεγάλες Κυπριακές τράπεζες , οπότε θα κουρευτούν μαζί και εκείνες οι καταθέσεις και την άλλη ώρα θα έχουν πρόβλημα οι μητρικές τράπεζες στην Ελλάδα. Στοιχειώδη πράγματα που τα γνωρίζουν πρωτοετείς των ΤΕΙ.Και συνεχίζει να κάνει πως δε καταλαβαίνει, λέγοντας διάφορα σενάρια φαντασίας.
    Βασικά από το Σάββατο που ήρθε στο φώς αυτή η ιστορία του κουρέματος των καταθέσεων στη Κύπρο ο κ. Στουρνάρας συνεχίζει να δηλώνει “αμήχανος” , ότι “δεν υπάρχει πρόβλημα και τελικά αρνείται τα πάντα”.
    Θα τρελαθούμε !
    Οι Κύπριοι κατάλαβαν πως μετά το αρχικό κούρεμα , έπειτα από 3 μήνες θα ακολουθήσει και δεύτερο κούρεμα και μετά 3 μήνες και τρίτο κλπ.
    Βλέπε αυτά που τραβάει η Ελλάδα τα τελευταία 4 χρόνια της μόνιμης λιτότητας.
    Δηλαδή ένας φαύλος κύκλος που όταν μπείς, δε βγαίνεις.
    Σκάει η Κυπριακή βόμβα και ο Σαμαράς ματαιώνει τα ταξίδια του στο εξωτερικό, γιατί τα θραύσματα της βόμβας ξέρει ότι θα καταστρέψουν πρώτα την Ελλάδα και μετά το Eurogroup.
    Η Ευρωζώνη καταστρέφεται.
    Ο Κύπριος Υπουργός Οικονομικών βρίσκεται ήδη στη Μόσχα.
    Το ”plan B” είναι σε πλήρη εξέλιξη και αναδιπλώνεται.
    Τις επόμενες μέρες θα δούμε την Ανάπτυξη ολόκληρου του σχεδίου (αγορά των Κυπριακών τραπεζών από το Πούτιν, με πιθανά αντίποινα στη Γερμανία με το φυσικό αέριο κλπ).
    Η Γερμανία θα φάει επιτέλους “πόρτα”.
    Το σίγουρο όμως της όλης υπόθεσης είναι ότι η Κύπρος την επόμενη Τρίτη ( μετά το ερχόμενο εορταστικό 3ήμερο της αργίας της 25ης Μαρτίου) θα βρίσκεται σε καλλίτερη θέση από την Ελλάδα των τριών Μνημονίων και η Ευρωζώνη επιτέλους θα αντιληφθεί ότι“κανείς δε αγγίζει το Αγιο Δισκοπότηρο”.-
    Ενα “ιστορικό σφάλμα της Ευρωζώνης” θα πάρει τέλος !
    Δεν κατάλαβα ακόμη τι έχει σκοπό να πράξει η Ελλάδα των Μνημονίων για να πάρει το δόση του Απριλίου.

    ΛΟΥΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Λουκά,

      Μπορείς να μας εξηγήσεις τη φράση σου : "Η Ρωσία έχει 35 δις € καταθέσεις στη Κύπρο, οπότε με το κούρεμα των καταθέσεων, πρέπει να πληρώσει 3,5 δις € στη Μέρκελ." ;

      Εγώ καταλαβαίνω αντίθετα ότι η Μέρκελ δεν θέλει να πληρώσει επιπλέον των 10 δις και άλλα 3,5 δις € που αντιστοιχούν σε τόκους 2 ετών. Με ποια λογική και ηθική να τα πληρώσει ο Γερμανός φορολογούμενος αντί των μεγαλοκαταθετών που διάλεξαν υψηλό τόκο σε Ευρωπαική ασφάλεια ;

      Διαγραφή
  2. Ο κ.Στουρνάρας γνωρίζει ότι στη Κύπρο υπάρχουν θυγατρικές Ελληνικών τραπεζών που και αυτές όπως είναι φυσικό έχουν τα ίδια ακριβώς προβλήματα με τις δύο βασικές μεγάλες Κυπριακές τράπεζες , οπότε θα κουρευτούν μαζί και εκείνες οι καταθέσεις και την άλλη ώρα θα έχουν πρόβλημα οι μητρικές τράπεζες στην Ελλάδα. Στοιχειώδη πράγματα που τα γνωρίζουν πρωτοετείς των ΤΕΙ.Και συνεχίζει να κάνει πως δε καταλαβαίνει, λέγοντας διάφορα σενάρια φαντασίας.
    Βασικά από το Σάββατο που ήρθε στο φώς αυτή η ιστορία του κουρέματος των καταθέσεων στη Κύπρο ο κ. Στουρνάρας συνεχίζει να δηλώνει “αμήχανος” , ότι “δεν υπάρχει πρόβλημα και τελικά αρνείται τα πάντα”.
    Θα τρελαθούμε ! ΛΟΥΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Λουκά,

      Μην "τρελαίνεσαι"...

      Μόνο ο Στουρνάρας είναι που παριστάνει τον αδιάφορο και κάνει πως δεν καταλαβαίνει;...

      Εδώ όλοι το ίδιο κάνουν, από Ευρώπη μέχρι Αμερική και Κίνα...



      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.