και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Άντε να "σκοτωθούμε" να τελειώνουμε...


Σύντομα η δικτατορία και ο πόλεμος θα αποτελέσουν την μοναδική διέξοδο για να γλιτώσουν οι πολιτικοί και οι διοικούντες το “τομάρι” τους, από την μίνι των ψηφοφόρων που τόσο καιρό με τα κάλπικα δανεικά ευεργετούσαν.

Ο “Καθηγητής Λυκείου”

29 σχόλια:

  1. Σαφή προειδοποίηση προς τη Β.Κορέα να εγκαταλείψει το πυρηνικό και βαλλιστικό της πρόγραμμα απηύθυνε η πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκέουν-Χίε, τονίζοντας ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος για την επιβίωση της.



    «Για την Βόρεια Κορέα, ο μόνος δρόμος για την επιβίωση της είναι να σταματήσει τις προκλήσεις και τις απειλές, να εγκαταλείψει το πυρηνικό και βαλλιστικό της οπλοστάσιο και να γίνει ένα υπεύθυνο μέλος της διεθνούς κοινότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Ν.Κορέας, σημειώνοντας πως η Β.Κορέα απειλεί την εθνική ασφάλεια της Ν.Κορέας.

    www.bankingnews.gr LOYKAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ψηφοφόροι θα ξεχαστούν με μία καλή ενέργεια του Μέσι, ή με ένα "σέξυ ατύχημα" κάποιας όμορφης παρουσιάστριας. Ευτυχώς ο πολιτισμός μας έχει πια περάσει σε ένα άλλο, ανώτερο επίπεδο και δε χρειάζεται να ανησυχούμε για τέτοια πράγματα. Όποιος αισθάνεται νευρικότητα, ας βλέπει ειδήσεις στο STAR :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Giorgio,

      Μην νομίζεις και εγώ στο Star βλέπω ειδήσεις..

      Μόνο που χτες έδειξε κάτι μπουνιές με κάτι παλικάρια της Χρυσής Αυγής και "αγριεύτηκα" λίγο...

      Ο λόγος που δεν έχουμε πάει ακόμη σε επανάσταση και δικτατορία ή πόλεμο είναι κατά την γνώμη μου επειδή δεν είμαστε άξιοι ούτε καν γι΄αυτό.

      Αλλά σύντομα θα αρκεί απλά και μόνο το "βάρος" μας για να καταρρεύσουμε και εμείς και ο πολιτισμός μας που αναφέρεις..

      Η συνέχεια στην αυριανή μου ανάρτησή ...

      Διαγραφή
  3. Πώς βλέπεις τη διαφοροποίηση της ΕΤΕ από ΓΔ που έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα και συνεχίζεται; Ψάχνοντας βρήκα αυτό:
    http://www.euro2day.gr/news/market/123/articles/766108/Article.aspx

    Βλέπεις να έχουμε χώσιμο παντού και διαφοροποίηση στις Τράπεζες λόγω επικείμενων ΑΜΚ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Δημήτρη...

      Την ΕΤΕ την πρόσεξα και εγώ νωρίς το μεσημέρι με την συμπεριφορά της και περίμενα ότι θα γυρίσει θετική για σήμερα....

      Όμως φίλε μου πρόσεχε δύο πράγματα...

      Το πρώτο που το θεωρούσα και πολύ πιθανό είναι ότι τόσο καιρό πέφτανε οι τράπεζες και ανέβαιναν ΕΕΕ δεη οτε μπελα Μυτιλ Μετκ. Τώρα μήπως ήρθε η ώρα να συμβεί το αντίθετο;

      Το δεύτερο είναι πως λογικά αν ήθελαν να μαζέψουν ΕΤΕ σήμερα θα την είχαν σκίσει εκμεταλλευόμενοι την κακή συγκυρία.

      Σε κάθε περίπτωση πάντως η γνώμη μου είναι αν έχεις να περιμένεις, ενώ αν δεν έχεις πάλι να περιμένεις τουλάχιστον για μετά την ΑΜΚ.

      Οι τράπεζες πέφτουν 4 χρόνια τώρα. Όταν θα αρχίσουν να ανεβαίνουν ξανά θα ανεβαίνουν για 10 χρόνια τουλάχιστον.

      Οπότε το καλύτερο που έχει να κάνει κανείς τώρα κατά την γνώμη μου είναι να περιμένει..

      Εκτός αν θέλει να ρίξει καμιά βραχυπρόθεσμη ζαριά...

      Διαγραφή
    2. Είχα γράψει και την προηγούμενη εβδομάδα ότι έριξα την ...ζαριά (1/5 του κεφαλαίου μου στα 75λεπτά). Περιμένω τώρα μέχρι Πέμπτη για επιβεβαίωση. Πάντως ρίξε μια ματιά στο εβδομαδιαίο της στις 13/1/2012 και 8/6/2012) εμένα μου φαίνονται παρόμοια με της προηγούμενης εβδομάδας. Για αυτό περιμένω και αυτή τη βδομάδα για επιβεβαίωση.

      Και μένα μου φαίνεται τελείως παράλογο ενώ φαίνεται ο ΓΔ να πνέει τα λοίσθια (adline- αύξηση μετοχών με κλεισ<ΚΜΟ150, πολλές καθοδικές διασπάσεις) η ΕΤΕ να κάνει αντιστροφή, αλλά αυτό βλέπω. Και περιμένω επιβεβαίωση με κλείσιμο πέμπτης.

      Ζαριά ρίχνω με μικρό μέρος του κεφαλαίου μου, να δούμε το κλείσιμο εβδομάδας.

      ΥΓ. Πάντως και σήμερα γύρω στις 1 προσπάθησαν να την πιέσουν ΄και την πήγαν 66

      Διαγραφή
    3. Φίλε Δημήτρη,

      Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για αντιστροφή τάσης...

      Βραχυπρόθεσμης μπορεί ..
      και φυσικά μπορεί να δώσει και αρκετά κέρδη...

      Πάντως αν θέλεις την γνώμη μου πολύ φασαρία κάνουν για αντιστροφή...

      Στο τέλος έβαλαν και μια αγορά στο κλείσιμο για 520000 κομμάτια...

      Που ξέρεις μπορεί να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν και αυτό το θετικό νέο της κερδοφορίας που λές..

      Πάντως να ξέρεις όπως έχω ξαναπεί η ΕΤΕ έχει χρεοκοπήσει αλλά το κυριότερο πιστεύω ότι αν δεν αλλάξουν ριζικά τα πράγματα θα χρεοκοπήσει ξανά...

      Και όπως βλέπω να πηγαίνουν τα πράγματα με βάση τα καινούργια δεδομένα την επόμενη χρεοκοπία την βλέπω πολύ πιο χειρότερη από αυτή....

      Διαγραφή
  4. Έχω ένα φίλο τουβλά (έχει καραμοποιεία) και είναι σε απελπισία. Κανονικά πρέπει να το κλείσει αλλά είναι έργο 3 γενεών και ματώνει για να το παραδώσει στον γιο του. Έχει εξαντλήσει και το όποιο απόθεμα και δεν τον βοηθούν ούτε οι συγγενείς, τους οποίους είχε ευεργετήσει παλαιότερα. Βλέπει και αυτός Star, περιμένοντας το αίμα και τα όπλα... Μου δίνει την εντύπωση ότι αν χάσει τη ζωή του σε μια εξέγερση είναι λύτρωση για αυτόν σχετικά με τον αργό θάνατο.

    Ένας άλλος φίλος παληός φοιτητής μου που είχει πολλή καλή δουλειά μου είπε ότι αν βρεθεί σε αδιέξοδο επιβίωσης, "θα την κάνει ...". Νόμισα ότι εννοούσε ότι θα πάει στο χωριό της καταγωγής του, ή σε κάποιο Κατάρ. Αυτός όμως εννοούσε κάτι άλλο... Και μόνο που το σκέφθηκε φθάνει για να περιγράψει την απόγνωση και την έλλειψη ελπίδας.


    Φρίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Λεύκιε,

      Όποιος μελετά Ιστορία γνωρίζει πολύ καλά πως ανάλογες κρίσεις του παρελθόντος τελείωσαν με μεγάλες καταστροφές και πολέμους εμφυλίους ή μη.

      Αυτό που ουσιαστικά κάνουν όλο αυτό τον καιρό όλοι αυτοί οι ανόητοι πολιτικοί και διοικούντες σε Ελλάδα και Ευρώπη, είναι κατά την γνώμη μου σαν να τους έβαλε κάποιος για να μας οδηγήσουν και εμάς και αυτούς αργά αλλά σταθερά στην καταστροφή.

      Όμως εγώ αντίθετα με πολλούς άλλους είμαι σχεδόν σίγουρος ότι όλοι αυτοί δεν είναι "βαλτοί", αλλά απλά τόσο ανόητοι που νομίζουν ότι αυτή τη στιγμή προσπαθούν να μας σώσουν και εμάς και τους εαυτούς τους....

      Διαγραφή
  5. EE: Πιέζει για την ψήφιση νομοθεσίας για διάσωση των τραπεζών μέσα από τους καταθέτες. οπως ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ Ο ΛΟΥΚΑΣ Ο ΜΠΑΤΗΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Λουκά,

      Χωρίς παρεξήγηση, αλλά εσύ από την αρχή έχεις δηλώσει "Μπατήρης" ...

      Άρα τι να σου πάρουν;..

      Εκτός αν έχεις τίποτε καταθέσεις σε "σώβρακα"...

      Διαγραφή
  6. Αυξημένες διακυμάνσεις στις αγορές – μεγάλη αβεβαιότητα
    Χρήστος Αλωνιστιώτης, DailyFX Market Analyst

    Τρίτη, 26 Μαρ 2013 - 18:01




    DailyFX Rss Feeds

    Share







    Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, έγινε φανερό, για μια ακόμα φορά, ότι η αβεβαιότητα παραμένει μεγάλη και ότι οι επενδυτές θα πρέπει να αναλύσουν μια σειρά παραγόντων προκειμένου να καταφέρουν να τοποθετηθούν προς τη σωστή πλευρά της αγοράς.

    Αυτό που είναι ορατό εκ πρώτης όψεως είναι το γεγονός ότι οι αγορές κινούνται με βάση την πορεία της αμερικανικής οικονομίας η οποία βρίσκεται σε πολύ καλύτερη μοίρα από την ευρωπαϊκή και τη βρετανική.

    Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν σήμερα μερικές δηλώσεις, οι οποίες αποδεικνύουν ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη τους όσον αφορά τη διαχείριση της κατάστασης που έχει προκύψει, αφού ο ρόλος τους είναι παραπλανητικός.

    Χθες, υπήρξε ολόκληρη αναταραχή γιατί ο Dijsselbloem δήλωσε ότι το κυπριακό μοντέλο ήρθε για να μείνει. Μετά από διαψεύσεις, σήμερα υπήρξε δήλωση από Γερμανό αξιωματούχο, ο οποίος τόνισε ότι αυτό που έγινε στην Κύπρο θα αποτελέσει μια νέα αρχή στις διασώσεις τραπεζών, ενώ υπήρξε και δημοσίευμα που ανέφερε ότι η ΕΕ πιέζει ώστε η πρακτική της διάσωσης των τραπεζών από τους καταθέτες να ψηφιστεί ως ευρωπαϊκός νόμος
    O LOYKAS O ΣΩΒΡΑΚΟΠΟΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε LOUKA,

      Αυτό που έχω να σημειώσω εγώ είναι πώς όποιος πιστεύει πως η Αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την Ευρωπαϊκή και την Βρετανική...

      απλά έχει μπερδέψει τα "ΣΩΒΡΑΚΑ" με τις "ΚΙΛΩΤΕΣ"...

      Διαγραφή
    2. κ Καθηγητά, έχουμε και παλιότερη διαφωνία σε αυτό.

      Η αμερικάνικη οικονομία μπορεί να είναι στα ίδια σκατά με όλες τις άλλες, αλλά τις χοντράδες που κάνουν οι άλλοι αυτοί τις έχουν αποφύγει μέχρι στιγμής. Η βλακεία στην Ευρώπη φαίνεται τόσο μεγάλη, που στο τέλος της μέρας πάλι οι Αμερικανοί θα είναι οι νικητές. Απλά και μόνο γιατί είναι ποιο πρακτικοί...

      --
      Χρήστος

      Διαγραφή
    3. Φίλε Χρήστο,

      Η διαφορά μεταξύ της Ευρωπαϊκής και της Αμερικανικής οικονομίας είναι κατά την γνώμη μου ότι τώρα στην Αμερική όταν ο ασθενής ζητάει μια δόση "πρέζας" αυτοί του δίνουν δύο, ενώ στην Ευρώπη αυτό που βλέπεις τώρα είναι η αντίδραση ενός "πρεζάκια" που μόλις του έκοψαν την "πρέζα".

      Αν εσύ αυτό το θεωρείς Αμερικάνική "εξυπνάδα" ή "πρακτικότητα" τότε εγώ πάω πάσο ....

      Διαγραφή
    4. κ Καθηγητά,
      Η Ευρώπη δεν πιστεύω ότι έκοψε τη πρέζα. Θα αλλάξει την πρέζα με άλλη. Η αίσθηση μου είναι ότι θα έρθουν απανωτά πακέτα δάνεια προς τη Κύπρο μπας και καταφέρουν να αναστρέψουν μια μη αναστρέψιμη κατάσταση.

      Το πρόβλημα κατά τη γνώμη μου δεν είναι το κούρεμα των καταθέσεων της Κύπρου, που μάλλον είναι ποιο σωστή κατά τη γνώμη μου πολιτική από της Ιρλανδίας για παράδειγμα, αλλά περισσότερο οι παλινωδίες και οι αναφορές για μαφιόζους, φοροφυγάδες, τεμπέλιδες, τιμωρίες και άλλα τέτοια τραγικά που ακούμε καθημερινά. Αυτά πληγώνουν ανεπανόρθωτα τη συνοχή της Ευρώπης.

      Επίσης στην Ευρώπη δεν υπάρχει ένα μοντέλο που θα βοηθήσει τις εταιρίες πχ της Κύπρου να απορροφήσουν τους κραδασμούς (όσες μπορούν τέλος πάντων) αλλά υποψιάζομαι από αυτά που διαρρέουν, αυξήσεις και φόρους που θα επιτείνουν την κατάρρευση της Κύπρου και δεν θα την αφήσουν να αναπνεύσει.

      Και πολλά άλλα, δεν υπάρχει συνοχή στην Ευρώπη και ούτε είναι δυνατόν να υπάρξει. Αντίθετα όμως αυτό που υπάρχει είναι τιμωρίες και "καλά να πάθουν, τους άξιζε". Όμως τώρα ποια όλοι οι πολίτες της ΕΕ αρχίζουν και δεν νοιώθουν καλά, αρχίζουν φοβούνται ότι θα είναι οι επόμενοι που θα τιμωρηθούν και τα συμπτώματα διάλυσης στην ΕΕ θα αυξάνονται.

      Αυτά στις ΗΠΑ δεν υπάρχουν. Και να χάσουν όλα τα λεφτά τους δεν θα φτάσουν στο σημείο της Ευρώπης. Θα ανακάμψουν πολύ ποιο γρήγορα.

      Τέλος πάντων τώρα δεν έχει σημασία, ούτε μπορούν να γίνουν και πολλά. Μένει να παρακολουθήσουμε απλώς και να δούμε το τέλος...

      --
      Χρήστος

      Διαγραφή
    5. Φίλε Χρήστο,

      Κατά την γνώμη μου οι Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, τα αναπτυξιακά Ευρωπαϊκά προγράμματα, τα ΕΣΠΑ και τα ΧΕΣΤΑ για εμένα είναι ήδη τελειωμένες υποθέσεις που σε λίγο θα το καταλάβουν ακόμη και αυτοί οι ανόητοι "λαχανάδες" των Βρυξελλών.

      Κατά την γνώμη μου το Ευρωπαϊκή συνοχή και αλληλεγγύη έχει "πεθάνει" εδώ και καιρό και αυτό γιατί είχε χτιστεί πάνω σε μια ένωση και ένα νόμισμα που απλά θα μας έκανε όλους πιο πλούσιους, αλλά όλα αυτά με δανεικά και έτσι και αυτή κατέρρευσε μεγαλοπρεπώς όταν άρχισε η περίοδος της φτώχειας.

      Αυτό νομίζω ότι το έχει καταλάβει ο πολύς ο κόσμος.

      Μένει να το παραδεχθούν και οι αυτοί οι ανόητοι και εκτός πραγματικότητας Ευρωπαίοι είτε πρόκειται για τους ηγέτες είτε για τους "λαχανάδες" των Βρυξελλών.

      Όσον αφορά τις ΗΠΑ αυτό που θα σου πρότεινα είναι να περιμένεις λίγο να φτωχαίνουν και άλλο δια του πληθωρισμού και θα δεις και εκεί τι συνοχή και αλληλεγγύη υπάρχει...

      Γιατί η φτώχεια δεν φέρνει μόνο γκρίνια ...

      αλλά και επανάσταση...

      Διαγραφή
  7. Ποσό 1.404.000,00 Ευρώ μεταφέρεται στον Τρίδυμο Λαχνό της επόμενης κλήρωσης Η επόμενη κλήρωση θα γίνει την ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 Έγινε και νέο (ΤΡΙΠΛΟ) ΤΖΑΚ-ΠΟΤ Ο ΛΟΥΚΑΣ Ο ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥΧΟΣ O ΣΩΒΡΑΚΟΠΟΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Λουκά,

      Ευτυχώς που από εβδομάδα σταματάω να γράφω καθημερινά..

      Γιατί έτσι όπως πάει το πράγμα η πρόβλεψη μου είναι ...

      ότι αυτό το blog σύντομα θα γινόταν ....

      της Αννίτας Πάνιας εκπομπή....

      Διαγραφή
  8. Mε μια ανακοίνωση που είναι περισσότερο απειλή παρά προειδοποίηση για πρώτη φορά ένας διεθνής οργανισμός που φιλοδοξεί να ελέγξει το παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι, τουλάχιστον αυτό που κινείται εκτός των χωρών των BRICS, το ΔΝΤ "φοβερίζει" την Ιταλία με επανάληψη του σκηνικού της Κύπρου, παρά το γεγονός ότι "Έχει κατορθώσει να επιδείξει αξιοσημείωτα δείγματα ανθεκτικότητας μέχρι στιγμής", όπως παραδέχετια το ΔΝΤ.

    "Το τραπεζικό ιταλικό σύστημα αποδεικνύεται ότι δεν είναι απρόσβλητο απέναντι στους κινδύνους: η εντεινόμενη αδυναμία της πραγματικής οικονομίας και οι στενοί δεσμοί ανάμεσα στον χρηματοπιστωτικό τομέα και το χρέος της χώρας εξακολουθούν να παραμένουν οι κυριότεροι κίνδυνοι αι να χριεάζονται θεραπεία. ¨ολα τα ενδεχόμενα για το μέλλον είναι ανοικτά" περιγράφει στην έκθεσή του το ΔΝΤ!

    Το ερώτημα είνια κατά πόσον μπορούν να "κτυπήσουν" μια χώρα σαν την Ιταλία και να πιστεύουν ότι θα μπορέσει να σταθεί όρθια η Ευρώπη ή ι παγκόσμιες αγορές αν κάνουν στην Ιταλία αυτό που έκαναν στην Κύπρο. Ήδη χθες σε ανακοίνωσή της η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας τονίζει ότι "Οι Ιταλοί και οι Ισπανοί έχουν περισσότερες καταθέσεις από τους Γερμανούς στις τράπεζες και αυτό είναι αντιπαραγωγικό και πρέπει να διορθωθεί"!

    Τα λεγόμενα του Nταϊσελμπλουμ και της εκπροσώπου του Μ.Μπαρνιέ, απλά επιβεβαιώνουν το τι έρχεται.

    Απλώς ελπίζουμε νε μην επιβεβαιωθούν τα βρετανικά think tanks που βλέπουν "θερμή" εξέλιξη της οικονομικής κρίσης στην ευρωπαϊκή ήπειρο με ένοπλες συγκρούσεις εντός και μεταξύ κρατών.
    (ΤΡΙΠΛΟ) ΤΖΑΚ-ΠΟΤ Ο ΛΟΥΚΑΣ Ο ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟΥΧΟΣ O ΣΩΒΡΑΚΟΠΟΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φαίνεται παράλογο να προειδοποιούν για κούρεμα καταθέσεων. Με τις προειδοποιήσεις αυτές οι Ιταλοί, Ισπανοί και Έλληνες θα πάρουν σημαντικό τμήμα των καταθέσεων από τις τράπεζές τους .

    Την επόμενη φορά όμως θα κουρέψουν και τις "εγγυημένες" ώστε να αιφνιδιάσουν τους μικροκαταθέτες (;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα δελφίνια ψαρεύουν σαρδέλες, συγκεντρώνοντας τις σε μικρό χώρο. Όταν οι σαρδέλες υπό το καθεστώς του φόβου, αναζητήσουν την ασφάλεια σε μεγάλες και πυκνές ομάδες, τα δελφίνια ορμάνε και με μία δαγκωνιά, τρώνε πολλές. Βέβαια επωφελούνται από την κατάσταση αυτή και τα ψαροπούλια, οι φώκιες, οι φάλαινες και όποιος άλλος πεινάει. Όλα αυτά τα έχουμε δει πολλές φορές στα ντοκιμαντερ του νασιοναλ τζιογραφικ. Τώρα υποψιάζομαι ότι ξεκινάει ένα κυνήγι σαρδέλας, αλλά οι σαρδέλες είμαστε εμείς. Με συνεχείς δηλώσεις θα αναγκάσουν τους καταθέτες να "μαζευτούν" σε ασφαλείς προορισμούς και μετά χραααατς... με μία "δαγκωνιά", θα φάνε καλά. Ό,τι απομείνει θα μαζευτεί σε άλλους "ασφαλείς" προορισμούς μπας και σωθεί, αλλά εκεί θα πέσουν κι άλλες δαγκωνιές. Συνεπώς το επόμενο κούρεμα θα γίνει στη γερμανία και μετά βλέπουμε, λέω εγώ (και είναι τσαμπα η προφητεία στο blog αυτό) :-)

    Επίσης, η ανάρτηση αυτή είναι και απάντηση στον κ. καθηγητή για το "Αννίτα Πάνια". Τι Αννίτα Πάνια... Εδώ μιλάμε για νασιοναλ τζιογραφικ. Άλλο επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Giorgio,

      Λίγο μετά που ξεκίνησε η Ελληνική κρίση, μια ημέρα που ήμουν στο χρηματιστηριακό γραφείο που δίνω τις εντολές ένας μας είπε για κάτι γνωστούς του που έπαιρναν τα λεφτά τους σε τσάντες και με το αεροπλάνο πήγαιναν στην Κύπρο για να τα καταθέσουν.

      Τότε του είπα ότι και οι Κυπριακές τράπεζες θα χρεοκοπήσουν καθώς και αυτό που έχω γράψει παλιά, ότι δηλαδή αυτοί που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω ή δεν θα κερδίσουν τίποτε γιατί θα τους γυρίσουν πίσω σε δραχμές, είτε δεν θα μπορούν να τα πάρουν, είτε θα τους τα πάρουν για τυχών χρέη του Ελληνικού κράτους.

      Τότε κάποιος άλλος που ήταν εκεί και μάλλον είχε βγάλει και αυτός λεφτά έξω, θυμάμαι ότι μου είχε απαντήσει με την πολύ συνηθισμένη σε εμένα απάντηση:

      "Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα ρε φίλε.."

      Οπότε φίλε μου νομίζω ότι τελικά για εμάς μια λύση υπάρχει:

      Να τους τα φάμε εμείς, πριν μας τα φάνε αυτοί....

      Διαγραφή
  11. Καλά, μην το παρακάνουμε .... με ποια δικαιολογία θα προηγηθεί κούρεμα στη Γερμανία από την Ιταλία ;

    Εγώ λέω ότι θα βάλουν χέρι στις εγγυημένες του Νότου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να πω... Αυτοί οι Γερμανοί γίνονται όλο και πιο πρόστυχοι. :-)

      Για να δούμε.

      Διαγραφή
    2. Το Bankingnews σήμερα έχει τίτλο "Έρχεται κύμα απαλλοτρίωσης των Ελλήνων καταθετών εντός και εκτός Ελλάδος".
      Τώρα αυτό το εκτός Ελλάδος πως θα το κάνουν αν τα χρήματα είναι Ελβετία ή ΗΠΑ ή Κίνα, ή Νότια Αμερική δε μπορώ να καταλάβω.
      Πάντως αν κάποιος Έλληνας (η Ιταλός, ή Ισπανός ή ακόμα και Γερμανός) έχει λεφτά αυτή τη στιγμή το καλύτερο είναι να κάνει επένδυση (πχ μια εταιρία), στην Ασία.

      --
      Χρήστος

      Διαγραφή
    3. Σωστό. Οι μετοχές, έστω και μέσω Ελληνικής χρηματηστηριακής δεν βλέπω πως μπορούν να κουρευτούν.

      Διαγραφή
  12. Ο Λήσταρχος27 Μαρτίου, 2013 18:26

    Άρχισαν να βλέπουν "εντυπωσιακή πρόοδο της Ελλάδας" (βλέπε δηλώσεις Σουηδού ΥΠΕΞ

    Τώρα πλέον σιγουρεύτηκα οτι πάμε κατά διαόλου.

    Καλού κακού ας κάνει ο καθένας το κουμάντο του, διότι μας βλέπω με Plan B σύντομα.

    κε Καθηγητά,
    Πρίν σταματήσεις τις αναρτήσεις σου, μας "χρωστάς" μια εκτίμηση για το πού κατά τη γνώμη σου το "παει" η Γερμανία.
    Αν και προσωπικά πιστεύω (και εύχομαι) οτι η σιγή ασυρμάτου σου δεν θα κρατήσει πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Λήσταρχε,

      Μην την ψάχνεις..

      Εδώ ο Αντώνης πριν από λίγο καιρό έλεγε ότι όπως σώθηκε η Ελλάδα θα σωθεί και η Κύπρος... (θα έχω προσεχώς μια ανάρτηση και για αυτό)...

      Όσο για τους Γερμανούς όπως έχω πει εδώ και καιρό ότι όταν γίνουν πραγματικοί "Γερμανοί" τότε η ιστορία θα ομοιοκαταληκτήσει.

      Ε κατά την γνώμη μου αυτό που είδαμε τελευταία με την Κύπρο ήταν κατά την γνώμη μου ένα πρώτο δείγμα αυτού..

      Η άποψή μου πάντως είναι πως το πρόβλημα με τους Γερμανούς είναι πως πιστεύουν στ' αλήθεια ότι το πρόβλημα αφορά τους υπόλοιπους Ευρωπαίους και όχι αυτούς.

      Πχ δεν βλέπουν ότι και το δικό τους χρέος είναι τεράστιο και το πιο σημαντικό ότι η ευημερία και η οικονομική τους πρόοδος αυτή τη στιγμή στηρίζεται στο μεγάλο όγκο του χρήματος που κόβεται παγκοσμίως και ειδικά στην Αμερική.

      Μετά το κυριότερο πρόβλημα με τους Γερμανούς (και όσο σκληρό και να φανεί αυτό) είναι ότι οι ηγέτες τους είναι κατά την γνώμη μου εντελώς ανόητοι και αυτό γιατί έμπλεξαν από την αρχή σε λανθασμένες και καταδικασμένες διασώσεις με λεφτά των φορολογουμένων τους και κυρίως με λανθασμένες συνταγές λιτότητας κάτι που στο τέλος θα τους καταστήσει "και κερατάδες και ζημιωμένους", δηλαδή και να χάσουν τα λεφτά των φορολογουμένων τους και να τους βρίζει και όλη η Ευρώπη, όπως δηλαδή γίνεται συνεχώς στην πρόσφατη και όχι μόνο ιστορία τους.

      Αν όμως η ανοησία έχει όντως κάποια όρια πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσουν τι συμβαίνει στην πραγματικότητα και τότε θα την κάνουν "με βαριά πηδηματάκια" και από το Ευρώ και την ΕΕ.

      Όσο για εμένα μην νομίζεις ότι θα σταματήσω να γράφω.

      Απλά η διαφορά με πριν θα είναι ότι τώρα ετοιμάζω από πριν το τι θα γράψω κάθε μέρα, ενώ μετά θα γράφω ότι μου κατεβαίνει εκείνη τη στιγμή που έχω ανοιχτό τον υπολογιστή μου στην γκλάβα μου...

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.