και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Προσοχή οι φωτοτυπίες του George Washington είναι ασφαλείς...


Αμερικανάκια μην πανικοβάλλεστε και πουλάτε τζάμπα τα χαρτιά σας, γιατί ο Ben έχει ξεκαθαρίσει ότι και να σας κουρέψουν τις καταθέσεις σας εκεί στο Αμέρικα, το Data Entry και ο 3D εκτυπωτής του να είναι καλά, και θα σας τις φωτοτυπήσουν ξανά...

Ο “Καθηγητής Λυκείου”

2 σχόλια:

  1. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε έφερε την Ευρωζώνη αντιμέτωπη με μια νέα φάση της κρίσης, πολύ πιο σκληρή και πολύ πιο απολυταρχική. Οι καταθέτες της Κύπρου, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα «κούρεμα» των προσωπικών τους καταθέσεων.

    Η απόφαση αυτή είναι σταθμός και αναμένεται να αλλάξει πολλά στα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Η Γερμανία με την κίνηση αυτή, θέλει να καταστήσει σαφές ότι οι αντοχές της έχουν μειωθεί και ότι οι πολιτικές της θα πρέπει να αφομοιωθούν από όλους. Διαφορετικά οι συνέπειες θα είναι οδυνηρές. Αυτό προσπαθεί να περάσει η Γερμανία στην κοινή γνώμη.

    Οι πολιτικές ενοποίησης πρέπει να επισπευτούν και σε αυτό η Γερμανία δεν θα δεχθεί να υπάρξουν προβλήματα και καθυστερήσεις. Είναι προφανές ότι η απόφαση αυτή ανοίγει πολλαπλά μέτωπα για τη Γερμανία ή οποία είναι βέβαιο ότι θα μπορέσει να τα απορροφήσει.

    Η σταθερότητα που τόσους μήνες λέγεται ότι έχει υπάρξει στην Ευρωζώνη, πλέον δεν υπάρχει. Η έννοια της εμπιστοσύνης έχει εκλείψει. Και η εμπιστοσύνη είναι αυτή που κρατά τη συνοχή του συστήματος όλα αυτά τα χρόνια.

    Η τρέχουσα εβδομάδα θα είναι καθοριστική. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα νέο κύμα τραπεζικών διαρροών τις επόμενες ημέρες, με κατεύθυνση την Γερμανία, την Ελβετία και το Λουξεμβούργο.
    Ακόμα χειρότερα. Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί «προηγούμενο». Θεωρούμε ότι δεν θα αργήσει να εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες της περιφέρειας και όχι μόνο. Πλέον η Γερμανία έχει αποκτήσει το μεγάλο όπλο για να χρησιμοποιεί στις διαπραγματεύσεις της. Είτε οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρούν, είτε θα γίνεται άμεση αφαίμαξη του πλούτου των πολιτών κάθε χώρας.

    Γιατί περί αυτού πρόκειται. Και κανένας δεν πρέπει να το αγνοεί. Οι καταθέσεις δεν είναι μετοχές ούτε ομόλογα. Είναι περιουσία του καταθέτη. Και η απόφαση της Γερμανίας να «επιτεθεί» σε αυτές ακυρώνει το τεκμήριο της ασφάλειας των καταθέσεων και της εμπιστοσύνης στο ίδιο το τραπεζικό σύστημα.

    Παρόλα αυτά, ο κρίσιμος παράγοντας είναι η αντίδραση των αγορών. Και όχι τόσο κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης αλλά κυρίως αυτής της εβδομάδας. Στις επόμενες αναρτήσεις μας, θα είμαστε σε θέση να αναλύσουμε πως ακριβώς αντιμετωπίζουν οι αγορές τις νέες εξελίξεις.

    Αυτό που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι το εξής: θετική αντίδραση των αγορών στις εξελίξεις, σημαίνει ότι η κατάσταση γρήγορα θα γίνει πολύ χειρότερη για τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας. ΛΟΥΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ΛΟΥΚΑ...

      Δεν ξέρω που το "φωτοτύπησες" αυτό αλλά με πόρωσες...

      Ας μας στείλουν οι Γερμανοί τις γυναίκες τους το καλοκαίρι εδώ και θα τους δείξουμε εμείς τι εστί Ευρωπαϊκή Ενοποίηση Ελληνικού τύπου...

      Θα τους δείξουμε εμείς τι κάνουμε με αυτά τα Ράους και τα Σνελ ....

      Εμένα προσωπικά μου ξυπνάνε μέσα μου το "Ζώο"....

      Άσχετο αλλά προτείνω τώρα που κατά πως λένε πλησιάζει η Πλήρη Ευρωπαϊκή Ενοποίηση, να βάλουν σαν διαφημιστικό σπότ το παρακάτω με τίτλο:

      "Οι Γερμανοί αγαπάνε τις καταθέσεις σας ..."

      http://www.youtube.com/watch?v=Has9Bvlyxdk

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.