και χρήμα δεν εκράτεις...

και χρήμα δεν εκράτεις...
και χρήμα δεν εκράτεις...

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Τα “γουρούνια” συνήθως γίνονται σουβλάκια...


Ένα παλιό χρηματιστηριακό ρητό της Wall Street λέει:

<<Στο χρηματιστήριο αυτοί που είναι “ταύροι” ενίοτε βγάζουν πολλά λεφτά.

Όμως ακόμη και οι “αρκούδες” κάποιες περιόδους και αυτές βγάζουν αρκετά λεφτά.

Τα γουρούνια(άπληστοι) όμως, σχεδόν πάντα στο τέλος “σφάζονται”.>>

Ο “Καθηγητής Λυκείου”

20 σχόλια:

  1. Τελικά Κε Καθηγητά είμαστε όλοι ευχαριστημένοι
    από την διόρθωση του ΧΑΑ.
    Και εγώ γιατί επανατοποθετούμαι σε χαμηλότερα
    επίπεδα αλλά και εσύ με τις αρπαχτές σου.
    Αλλά όποιος θέλει για πιο σίγουρα μπορεί να
    γίνει long στο bull market της Ιαπωνίας ,της
    Αμερικής ή ακόμα και της Γερμανίας.
    Α και ετοιμαστείτε και για τους υδατάνθρακες όπως
    λέει και ο λαγός ο Καμμένος.
    Καλή συνέχεια...

    "μακρύς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Long,

    Καλές οι διορθώσεις αλλά κοίτα να μην αγοράζεις και συνέχεια...

    Κράτα και κανένα "φράγκο" γιατί με τόση πολύ ΕΤΕ που θα έχεις μαζέψει δεν θα σου έχει μείνει τίποτε στο τέλος για την επικείμενη ΑΜΚ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κ καθηγητα ειμαι καινουργιο μελος και εκατσα διαβασα ολα τα προηγουμενα σχολια εδω και 1 ΧΡΟΝΟ για να μπορω να διατυπωσω μια αποψη!Τελικα μετα απο οσα εχουν ειπωθει για την ΕΤΕ τωρα αξιζει να παρουμε κανενα χαρτι?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Ανώνυμε,

    Η γνώμη μου είναι πως αν θέλει κανείς να αγοράσει τράπεζες, θα πρέπει να το κάνει μετά τις ΑΜΚ και όχι πριν.

    Το πρόβλημα φίλε μου βρίσκεται στο ότι η κρίση αυτή είναι κατά την γνώμη μου μεγάλη και συστημική και το άσχημο είναι ότι οι τράπεζες όπως όλοι γνωρίζουμε βρίσκονται στο κέντρο του συστήματος.

    Γιατί όπως έχω ξαναπεί και ίσως να το έχεις διαβάσει ήδη (μιας και όπως είπες μελέτησες την "πρόσφατη ιστορία" αυτού του blog) οι τράπεζες έχουν χρεοκοπήσει ήδη και θα χρεοκοπήσουν ξανά.

    Όμως επέτρεψε μου και μένα με την σειρά μου να σε ρωτήσω κάτι.

    Μελέτησες τα προηγούμενα σχόλια του ενός έτους για να "αποκρυσταλλώσεις" άποψη για την ΕΤΕ ή για το blog;

    Αλήθεια εσύ τι άποψη σχημάτισες είτε για την ΕΤΕ, είτε για το blog αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δέκτης αποδοκιμασιών έγινε ο πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς, καθώς 4 άτομα, μεταξύ των οποίων και μία ανήλικη κοπέλα, επιτέθηκαν φραστικά τόσο στον ίδιο όσο και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια.

    Πιο συγκεκριμένα, στο περιθώριο εκδήλωσης της Ακαδημίας Αθηνών για τα «ελληνικά γράμματα», 4 γυναίκες αποδοκίμασαν έντονα τους δύο πολιτικούς, όντας εξοργισμένες για την κοινωνική εξαθλίωση της χώρας.
    «Προδότες, προδότες. Με ποιο δικαίωμα το κάνατε αυτό;» διαλάλησαν οι 4 γυναίκες, απευθυνόμενες προς τον Α. Σαμαρά και τον Κ. Παπούλια.
    Αμέσως, επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απομάκρυναν τις διαμαρτυρόμενες, προσάγοντας τες μάλιστα, στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΙΣΩ ΜΑΣ ΛΟΥΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Λουκά,

      Αν και όταν έγραφα για "γουρούνια" δεν εννοούσα αυτούς, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου ως προς τα "Χειρότερα".

      Όμως τα ακόμη "χειρότερα" κατά την γνώμη μου δεν συμβαίνουν στην "Ακαδημία Αθηνών", αλλά στην Ιερισσό.

      Την δευτέρα θα "επανέλθω δριμύτερος" στο θέμα αυτό...

      Διαγραφή
  6. TO PROVLIMA ANONIME EINAI STO MIALO SOU!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,

      Το πρόβλημα στις ημέρες κατά την γνώμη μου δεν βρίσκεται μόνο στο "μυαλό" των "ανώνυμων" αλλά κυρίως στο "μυαλό" των "επώνυμων"....

      Διαγραφή
  7. Την προώθηση σχεδίου «εκτάκτου ανάγκης» για την αντιμετώπιση της ανεργίας επεξεργάζεται η τρόικα. Το υπό διαβούλευση σχέδιο προβλέπει την καθιέρωση «ειδικού» μισθού 470 ευρώ για 400.000 ανέργους, οι οποίοι θα «στελεχώσουν» προγράμματα κοινωνικής εργασίας.

    Ειδικότερα, η τρόικα προτείνει στο υπουργείο Εργασίας την θέσπιση «ειδικού» μισθού πρόσληψης, το ύψους του οποίου θα οριοθετείται στα 470 ευρώ, δηλαδή 20% χαμηλότερος από τον κατώτατο μισθό, ο οποίος βρίσκεται στα 586 ευρώ.
    Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Τύπου της Κυριακής», ο εν λόγω μισθός θα περιλαμβάνει μόνο ιατροφαρμακευτική κάλυψη και όχι έτερες ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές εισφορές.
    Οι περίπου 400.000 «ευνοούμενοι» άνεργοι θα απορροφηθούν σύμφωνα με το προωθούμενο σχέδιο, σε θέσεις κοινωνικών δομών των Δήμων, ενώ η σχέση εργασίας τους θα καθορίζεται από 5μηνες συμβάσεις εργασίας.
    Από την πρόταση της τρόικα, αναμένεται να ωφεληθούν κυρίως οι εξής κατηγορίες ανέργων:
    1. Οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο
    2. Νέοι στην αγορά εργασίας
    3. Μακροχρόνια άνεργοι
    4. Γυναίκες

    www.bankingnews.gr ΛΟΥΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Λουκά,

      Δεν με πειράζει να "αναμεταδίδονται" ειδήσεις στο blog μου, αλλά αυτό που θα ήθελα εγώ περισσότερο είναι να σχολιάζονται και να αξιολογούνται αυτές οι ειδήσεις.

      Για παράδειγμα θα "χαιρόμουν" περισσότερο αν μας έγραφες κιόλας για το αν εσύ πιστεύεις ότι αυτό είναι καλό ή κακό από "οικονομικής" άποψης και αν τελικά μπορεί να μας σώσει μακροπρόθεσμα από την υψηλή ανεργία.

      Διαγραφή
  8. «Δίχως την Ιταλία το ευρώ… πεθαίνει» διαμηνύει σε δραματικό ύφος, ο επικεφαλής της Ομάδας των Γερμανών Σοφών, C. Schmid, «διατυμπανίζοντας» τις καταστροφικές συνέπειες της εξόδου μίας χώρας από την Ευρωζώνη.

    «Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις εκτεταμένες συνέπειες από την έξοδο μίας χώρας – μέλους από την Ευρωζώνη» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο C. Schmid.
    Καθιστώντας ωστόσο, πιθανό το ενδεχόμενο ενός «ντόμινου», το οποίο θα «παρασύρει» και την Ελλάδα, υπερθεματίζει πως «εάν ένα μέλος αποχωρήσει, τόσο ο κίνδυνος δημιουργίας ντόμινου είναι υπαρκτός».
    Φέρνοντας ως παράδειγμα την Ιταλία, τονίζει πως «μόλις η Ιταλία φύγει από το ευρώ, το ΔΝΤ θα καταστραφεί. Οι επενδυτές θα θέσουν υπό αμφισβήτηση την βιωσιμότητα της Ευρωζώνης».
    Κληθείς να σχολιάσει την τρέχουσα δημοσιονομική κατάσταση της Γαλλίας, ξεκαθαρίζει πως δεν θεωρεί την Γαλλία ως την «άρρωστη» χώρα της Ευρώπης, αν και αναγνωρίζει τους αυξανόμενους και εντεινόμενους περιρρέοντες κινδύνους για την οικονομία της.

    www.bankingnews.gr ΛΟΥΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Λουκά..

      Η γνώμη μου είναι πως το Ευρώ δίχως ή με την Ιταλία, δίχως ή με την Ελλάδα, δίχως ή με την Γερμανία (και βάλε όποια χώρα εσύ θέλεις) δυστυχώς πεθαίνει από μόνο του.

      Και η μεγάλη πλάκα είναι πως σχεδόν όλοι από πολιτικούς μέχρι "σοφούς" όταν λένε αυτά που λένε, εμένα προσωπικά μου θυμίζουν "παίκτες" σε ένα παιχνίδι πόκερ, που νομίζουν ότι μπλοφάρουν, έχοντας όμως ανοιχτά τα χαρτιά τους....

      Διαγραφή
  9. Σύμφωνα με σημερινό κύριο άρθρο του κρατικού δικτύου της Ν.Κορέας Yonhap News Agency η Β. Κορέα «απειλεί με εκδήλωση ολοκληρωτικού πυρηνικού πολέμου» τις ΗΠΑ και την Ν.Κορέα μία ημέρα πριν την προγραμματισμένη κοινή στρατιωτική άσκηση των δύο συμμάχων χωρών, ανεβάζοντας κατακόρυφα την ένταση στην κορεατική χερσόνησο και σοκάροντας την διεθνή κοινή γνώμη.

    Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του κρατικού δικτύου της Β.Κορέας Rodong Sinmun . com, αναφέρεται ότι « όλες οι στρατιωτικές μονάδες της πρώτης γραμμής συμπεριλαμβανομένων των χερσαίων , ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων αλλά και μονάδων αεράμυνας καθώς και οι στρατηγικές μονάδες πυραύλων, έχουν εισέλθει στο τελικό στάδιο κινητοποιήσεως και είναι έτοιμες για πολεμικές επιχειρήσεις αναμένοντας μόνο την διαταγή επίθεσης». Συνεχίζοντας στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι « τα πυρηνικά όπλα της χώρας είναι έτοιμα για μάχη» αποδεικνύοντας την σοβαρότητα της απειλής από την Β.Κορέα.

    Επίσης στη ίδια ανακοίνωση αναφέρεται και πολιτική δήλωση πρός τις ΗΠΑ και την Β.Κορέα σύμφωνα με την οποία « Οι μαριονέτες που κυβερνούν τις ΗΠΑ και την Νότια Κορέα θα μετατραπούν σε μια θάλασσα από φωτιά «εν ριπή οφθαλμού» αν ξεσπάσει ένας πυρηνικός πόλεμος» καταλήγει η εφημερίδα Rodong Sinmun.com, επαναλαμβάνοντας τις απειλές πραγματοποίησης ενός πυρηνικού πολέμου, λόγω της κοινής στρατιωτικής άσκησης αμερικανών και νοτιοκορεατών στην περιοχή.

    Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Άμυνας της Β.Κορέας οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας θα ξεκινήσουν πιθανότατα ασκήσεις την δευτέρα ή την Τρίτη κατά μήκος των συνόρων με την Ν.Κορέα.

    Η αρχική στρατιωτική άσκηση μεταξύ ΗΠΑ και Β.Κορέας αφορά αφορά διαδικτυακή προσομοίωση πολεμικών επιχειρήσεων μέσω υπολογιστών και θα διαρκέσει 11 ημέρες αρχομένης αύριο 11 Μαρτίου 2013. Με τη λήξη της θα ακολουθήσουν στρατιωτικές ασκήσεις διάρκειας 2 μηνών μεταξύ των 3500 ανδρών των αμερικανικών δυνάμεων συμπεριλαμβανομένων των πεζοναυτών , καταδρομών αλλά του 6.900 τόνων αμερικανικού πυρηνικού υποβρύχιου USS «San Francisco» και του 9800 τόνων αντιτορπιλικό USS Shiloh- Aegis και ενός αεροπλανοφόρου καθώς και 10.000 νοτιοκορεατών στρατιωτών με την συμμετοχή όλων των διαθέσιμων εναέριων επίγειων μέσων αλλά και ναυτικών μονάδων επιφανείας .

    Η Νότια Κορέα απο την πλευρά της έχει κοινοποίηση σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ μέσω του υπουργείου Άμυνας ότι οι ασκήσεις αυτές έχουν καθαρά αμυντικό χαραχτήρα αποτελώντας ασπίδα στα σχέδια των βορείων για εισβολή στην χώρα.

    Σύμφωνα με κορυφαίους στρατιωτικούς αναλυτές οι παράλληλη διεξαγωγή κοινών στρατιωτικών ασκήσεων στα σύνορα των 2 χωρών με την υπερβολική συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την εκδήλωση επεισοδίου με απρόβλεπτες συνέπειες για όλη την κορεατική χερσόνησο.

    «Η Β.Κορέα είναι πιθανό να εκτοξεύσει μικρής εμβέλειας πυραύλους ή να πραγματοποιήσει διάφορες στρατιωτικές προκλήσεις κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων των δυνάμεων της Νότιας Κορέας», δήλωσε ανώτατος αξιωματικός του νοτιοκορεατικού στρατού .

    «Σε περίπτωση προκλήσεων (του Βορρά), η (Νότια Κορέα), θα απαντήσει 10 φορές ισχυρότερα στις προβοκάτσιες αυτές» κατέληξε ο ανώτατος αξιωματικός της Ν.Κορέας.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
    ΛΟΥΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι έγινε ρε παιδιά? πάμε για πόλεμο πάλι? :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή




  11. ΠΟΛΛΗ ΚΑΛΟ ΑΡΘΡΟ http://viliardos.capitalblogs.gr/listArticles.asp ΛΟΥΚΑΣ




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απέπλευσαν υποβρύχια της Β. Κορέας εξοπλισμένα με πυρηνικές τορπίλες Τουλάχιστον 5 βορειοκορεατικά υποβρύχια φέρεται πως έχουν διαφύγει της προσοχής των σκαφών του 5ου αμερικανικού Στόλου, αλλά και του νοτιοκορεατικού Ναυτικού, που πραγματοποιεί συνεχείς περιπολίες.

    Αυτό αναφέρουν πληροφορίες από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το οποίο έχει διατάξει τις ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις να βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας (κατάσταση Dead Hand Система «Периметр») ύστερα από τις συνεχιζόμενες απειλές της Βόρειας Κορέας. Μάλιστα και σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το βορειοκορεατικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων:

    «όλες οι στρατιωτικές μονάδες της πρώτης γραμμής συμπεριλαμβανομένων των χερσαίων , ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων αλλά και μονάδων αεράμυνας καθώς και οι στρατηγικές μονάδες πυραύλων, έχουν εισέλθει στο τελικό στάδιο κινητοποιήσεως και είναι έτοιμες για πολεμικές επιχειρήσεις αναμένοντας μόνο την διαταγή επίθεσης»

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στις 12 Φεβρουαρίου σημειώθηκε ύποπτη μεταφορά «άγνωστων υλικών» από την πυρηνική εγκατάσταση της Βόρειας Κορέας στην Punggye-ri προς τη ναυτική βάση Mayang Do όπου αμέσως μετά μεγάλος αριθμός υποβρυχίων κλάσης Yono απέπλευσε προς άγνωστη κατεύθυνση.

    Να σημειωθεί ότι απο υποβρύχιο αυτής της κλάσης εξαπολύθηκε η τορπίλη η οποία βύθισε μια νοτιοκορεατική κορβέτα κλάσης Pohang στις 26 Μαρτίου του 2010, με αποτέλεσμα το θάνατο 46 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 56.

    Το ενδιαφέρον με τον απόπλου των βορειοκορεατικών υποβρυχίων είναι ότι αυτά μεταφέρουν την τορπίλη CHT-02D όπου Ρώσοι ειδικοί θεωρούν πλέον πιθανή την τοποθέτηση πυρηνικής κεφαλής ισχύος που ισοδυναμεί από 10 έως και 20 τόνους ΤΝΤ.

    Ως σημαντικότερος στόχος των υποβρυχίων φαίνεται πως είναι η νοτιοκορεατική βάση του Port of Busan αλλά ενδεχομένως και η βάση του ιαπωνικού Ναυτικού που διατηρεί στο λιμάνι της Yokohama.

    Η υπόθεση της διαφοράς βορειοκορεατικών υποβρυχίων με δυνατότητα πυρηνικού πλήγματος, έστω και αν αυτό στηρίζεται σε απαρχαιωμένες τορπίλες απασχολεί σοβαρά τόσο τη Ρωσία όσο και τις ΗΠΑ την ώρα που βλέπουν η φρασεολογία της Pyongyang να σκληραίνει ακόμη πιο πολύ. Εκτός των απειλών περί πολέμου η Βόρεια Κορέα μέσω του κρατικού πρακτορείου KCNA απαιτεί επίσημη συγνώμη από τη Νότια Κορέα η οποία μέσω του υπουργείου Αμύνης δήλωσε πως σε περίπτωση που η Βόρεια Κορέα εξαπολύσει επίθεση πρώτη τότε θα «σβηστεί από το χάρτη». «Το παραπάνω αποτελεί ουσιαστικά κήρυξη πολέμου» δηλώθηκε μέσω του KCNA.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.grλουκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Λουκά,

      Ψυχραιμία..

      Ότι είναι να γίνει θα γενεί...

      Το μόνο καλό με εμάς είναι ότι σε αντίθεση με πολλούς άλλους...
      και να γίνει ότι είναι να γίνει, τουλάχιστον ...
      δεν θα έχουμε "πέσει από τα σύννεφα"

      Διαγραφή
  13. http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2819.aspx ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΑΙΤ ΛΟΥΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το είχα επισημάνει παλαιότερα. Δείτε και αυτό :
    http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2828.aspx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αν καθε φορα που το defencenet.gr αναμετεδιδε τετοιες ειδησεις ειχαμε οντως πολεμο ,τοτε θα ειχαμε εναν πολεμο την εβδομαδα.Ειδικα οσον αφορα τα ελληνοτουρκικα το συγκεκριμενο site, δημιουργει πολεμικο κλιμα καθε εβδομαδα.
    Στο blog του καθηγητη εκεινο που εμενα προσωπικα μου αρεσει ειναι η αναζητηση
    της αληθειας μεσα απο το πρισμα μιας ανεξαρτητης,μη κατευθυνομενης ή χρηματοδοτουμενης απο τριτους,πενας ενος ανθρωπου που ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ(ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ)ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
    Γι΄αυτο θεωρω οτι αναδημοσιευσεις απο αναξιοπιστα σαιτ οπως το παραπανω,που παντου βλεπουν πολεμους, δεν εχουν καμια θεση στο συγκεκριμενο μπλογκ...
    Παντως ειναι αστειο ..."Τουλάχιστον 5 βορειοκορεατικά υποβρύχια φέρεται πως έχουν διαφύγει της προσοχής των σκαφών του 5ου αμερικανικού Στόλου, αλλά και του νοτιοκορεατικού Ναυτικού..."
    Οχι ομως και των δημοσιογραφων του defence.net!!!
    XAXAXA!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.